Neverending SF, F & H kviz

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Fizizam je poetski pokret, nastao u NIŠU :D 1981., osnivači su : Stevan Bošnjak, Goran Stanković i Zoran Pešić - Sigma. Bili su aktivni osamdesetih i devedesetih - fanzini, performansi, izlozbe..Kasnije je ovaj pravac presao u drugu fazu, tzv. marginalizam.
Najznacajnija dela su : Fizistički manifest, Ep o zagađenosti Gabrovačke reke :D, Terra Marginalis, Hronike o Hloygeu..

p.s. Zasto vi izbegavate odgovor, kada ste ocigledno upoznati sa likom i delom Hloyge-a ? :D

:evil: :evil: :evil:
Kad' se upristojite i uozbiljite, mogu da učestvujem u ovom kvizu...ili je ovo kafana ili sl. mesto pa lupetate bez zadrške?
Meni je na osnovu vaših postova, delimično jasno o kakvom je liku reč...i može da se odgovori na pitanje i na pristojan način. Toliko.

Pix, već sam rekao da je u pitanju odgovor na 944. pitanje, na ovoj strani: http://forum.krstarica.com/threads/101438&page=330&pp=25

A "Hronike o Hloygeu" su zbirka priča koje su objavljivane u Sirijusu, a izdao ih je neko iz Niša. Kasnije se žalio da je malo primeraka prodao i molio da se javi još kupaca. Loš poslovni potez, objaviti priče koje su već bile objavljene i ponuditi ih čitaocima istog časopisa. Koliko se sećam, imao je manje od 100 kupaca.

Zaglavismo na ovom pitanju 4 dana, pa pošto nema Mr. Kaa, ja ću postaviti zamenu.

1153. Šta jedu kralj i kraljica u priči "Meso za kralja" i ko je autor iste?

Pomoć, ako pretražite na bratu ceo naziv, sa "" treći rezultat je naš sajt. :D , a na osnovu originalnog naziva može se naći i cela priča na engleskom, nije loša, ako je niste još pročitali sada imate priliku.

Pronašao sam.

1154. Pitanje

Kao uvod u ovo pitanje, pročitati tekst iz zanimljive nauke u drugom broju SF Vektora. Te matične ćelije podsjetile su me na profesora Azumu i njegove neoćelije opisane u radu "Tehnologija ljudske regeneracije". O kom filmu se radi?

dan555:
Ne čitam knjige više puta, ali moraću GS ponovo da pročitam. :D
E?
Ja, vala, chitam.
Ali chek' da prvo prochitam jednom. :)

@Yoda
http://movies.aurum3.com/content/view/210/46/

Znachi, svi u pravu i svi zadovoljni :lol:

A ovo moje pitanje je mozda, zaista, malo teze, ali je totalno upechatljivo i, naravno, malo bezobrazno. Evo, to je mali hint. :)

Inache, ova "tajna" se otkriva u jednom razgovoru sa Nikom, dok su na Mesecu. :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back