Neverending SF, F & H kviz

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala & hvala...
Nisam kompjuter i tacka.
:D
i za kraj..
1148
Ova americka umetnica & pisac je imala jedan krajnje zanimljiv zivot : zivela je neko vreme u Indiji i Africi, radila za CIA, doktorirala experimentalnu psihologiju. Prvi roman izdala je 1967., a dobitnik je i Hugo, Nebule (kasne sedamdesete) i dr. nagrada.
Poznata je po svojim kratkim pricama i u njima je doticala teme koje su sf pisci obicno izbegavali: pol, seksualnost, smrt, identitet..Romane je objavljivala i pod muskim pseudonimom ( postoji i sf nagrada )..
Njeno ime je ?

1149. Pitanje

Amerikanci Izdaju svakakve zinove ali me podatak da je Alis Šeldon radila za CIA (i njen muž, takođe) podsjetio na jedan zin veoma zanimljivog naziva. Prvi broj opisan je ovako:
A conspiracy zine devoted to the CIA, FBI, COINTELPRO, etc. In this issue: the assassination of Martin Luther King Jr., more.

Grrrr, jedva mi se otvorila strana.

1150. Ovo je podela uloga:
Luke Skywalker (Mark Hamill)
Darth Vader (Brock Peters)
Han Solo (Perry King)
Princess Leia (Ann Sachs)
Obi Wan Kenobi (Bernard Behrens)
Yoda (John Lithgow)

Gde su to ovi glumci igrali i u kom mediju?

Нова нада, Империја узвраћа ударац, и Повратак Џедаја.

1151.

Како се зове вештачка интелигенција за коју ради главни лик, "каубој" Кејс, у роману Неуромансер?

Pronasla sam pricu, al' "Olgoj - Horgoj" autora Ivana Antonovica ...
Mislim da to nije to..ubi' se trazeci :D ( svaka cast na pitanju :wink: ) i onako slobodno razmisljam da se on najverovatnije ne pominje u naslovu.
p.s.Gugl nije rekao nista. :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back