Neverending SF, F & H kviz

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
i meni je prva asocijacija bio sledz hamer, sada znam i zasto :)

..prilicno sam zauzeta oko novog posla.. :sad:

1047.
americka tv-kuca koja je prikazivala max-a, sredinom 80-tih emituje 12 epizoda ove serije. naziv serije je..?

serija2-1.jpg
serija1-1.jpg

Ok :D..
1049.
Unapred se izvinjavam ako pitanje i nije bas usko povezano sa sf...ali..automobil sa slike je primer konceptualnog dizajna, sastavnog dela sf umetnosti - film, strip, kompj. igre..
Sta on predstavlja, po definiciji..kakav je to vid umetnosti ?

240px-Lamborghini_Concept_S.jpg

Khm , ne znam odgovor, ali automobil sa alike ima 'telephone dial' felne pa je jasno da je to Lamborghini :D I to na osnovi Gallarda, samo mu fali jedan mali usisnik za vazduh iznad zadnjeg tocka a i malo je rascepljen po sredini :D
Konceptualni dizajn bi po meni bio dizajn baziran na osnovnoj ideji, nerazradjen do detalja implementacije. Znaci ono sto posmatraca treba da zainteresuje da da pare za projekat (tako je bar u mojoj struci) :D

Izvinite..izgleda da nisam bas postavila pitanje kako treba :( :(..
Jeste Lamborghini ( conceptual S )Garwore...
Sam konceptualni dizajn je posebna vrsta dizajna gde se finalni proizvod najcesce ne realizira ( ne postoji trenutno mogucnost za to, pomera se za blizu buducnost - novi materijali, tehnologija ) i..sve ostane na planovima & skicama...to je sve ono sto vidimo u sf filmovima, stripovima..( moja slobodna interpretacija )
Ako hocete, mogu da postavim drugo pitanje..i opet se izvinjavam.

Kod kola se ipak poneki koncept i realizuje. Ali nikad ne bude sasvim isti. Koncept je ono kao, vizija, malo ispred svog vremena, cisto da ljudi imaju o cemu da pricaju. :D
Ali mislim da sam dobro rekao, dizajn baziran na osnovnoj ideji, bez razradjenih detalja, sa namerom da zainteresuje. Takva je i SF uglavnom, mnogo zgodnih stvari, a nigde kako napraviti.

Temporalna fuga je borilacka vestina u kojoj se ratnici projektuju kroz vreme i prostor
sa ciljem da zadju protivniku iza ledja radi zadavanja smrtonostog udarca.
Postaje komplikovano kada oba protivnika koriste tu tehniku, jer se svaki od njih
pojavljuje stotinama puta u proslosti i buducnosti.
Borbe temporalnom fugom cesto izazivaju zemljotrese na planetama na kojima se odvijaju.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back