jolemisa
Buduća legenda
- Poruka
- 35.406
Mozda mu se nije primila vakcina,a niko nije proveravao.Ima dosta slucajeva.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa ne prima se jedna doza, on je trebalo da primi 4 pentaksima i dtp pred školu.Mozda mu se nije primila vakcina,a niko nije proveravao.Ima dosta slucajeva.
Treba da se prime,jedna po jedna,pa kada se ispostavi da je u redu,onda ide druga,pa sledeca.Ako se ne primi prva,ne moze primiti drugu,a neka neko spreci dete da ne ide u skolu.Pa ne prima se jedna doza, on je trebalo da primi 4 pentaksima i dtp pred školu.
Oćete i muzičku želju uz to?Treba da se prime,jedna po jedna,pa kada se ispostavi da je u redu,onda ide druga,pa sledeca.Ako se ne primi prva,ne moze primiti drugu,a neka neko spreci dete da ne ide u skolu.
Da , ali nekada zbog bolesti roditelji odlože vakcinaciju pa onda propuste period kada je trebalo primiti revakcinacije i to onda nije potpuna zaštita. @Elle grešim li?Oćete i muzičku želju uz to?
Raspored vakcinacije i izuzetke određuju stručnjaci a ne fejsbuk grupe i gurui.
Postoji optimalni period za revakcinaciju, ali on je dug i obična bolest ne može da invalidira to. Jedino neka duža bolest čije lečenje utiče na imuni sistem.Da , ali nekada zbog bolesti roditelji odlože vakcinaciju pa onda propuste period kada je trebalo primiti revakcinacije i to onda nije potpuna zaštita. @Elle grešim li?
Ne znam na šta tačno misliš, da prime sa zakašnjenjem ili uopšte ne?Da , ali nekada zbog bolesti roditelji odlože vakcinaciju pa onda propuste period kada je trebalo primiti revakcinacije i to onda nije potpuna zaštita. @Elle grešim li?
O cemu pricae.Pisem sta je otrebno da bi se primila sledeca doza,a vi sto to ne razumete,ja vam ne mogu nista.Postoji X razloga zasto je to moglo da se desi.Nisam ja kriv sto je vama teze uterati centimetre u dupe,nego milimetre u glavu.Oćete i muzičku želju uz to?
Raspored vakcinacije i izuzetke određuju stručnjaci a ne fejsbuk grupe i gurui.
Потпуно је логично раздвојити вакцине, а не давати их као тровалентне и петовалентне.ja ne znam jel vama treba prevod?
RFK Jr. Says Officials Exploring Feasibility Of Breaking Up MMR Vaccine
dakle, kenedi nije antivakser:
Kennedy has previously said that people should receive the MMR vaccine, describing it as “the most effective way to prevent the spread of measles.”
a ispitujemo fisibilnost, koliko je praktino ostvarivo da se daje kao 3 zasebne vakcine
“Immunizations for measles, mumps, and rubella would be best administered as three separate vaccines,” a spokesperson for the Department of Health and Human Services (HHS) told The Epoch Times in an email. “Standalone vaccinations can potentially reduce the risk of side effects and can maximize parental choice in childhood immunizations.”
dakle roditelji bi tada vise - maksimalno vakcinisali decu, zar nije to cilj vaksera?
e, sada, zasto to radimo? procitajte u tekstu, imate link
Link na naučnu studiju?Потпуно је логично раздвојити вакцине, а не давати их као тровалентне и петовалентне.
Разлог лежи у изразитој активацији субпопулација Т лимфоцита (активација већег броја субпопулација), што као нежељени ефекат има хиперреакцију имунитета и тиме се управо објашњавају код деце те чешће астме, инфекције уха и развојне тегобе.
Код неке деце неће бити проблема али код неке хоће.
Зато их треба подесити тако да не штете.
Јер вакцина се даје здравој особи те је примарни циљ не разболети је.
Линк имаш у литератури из имунологије.Link na naučnu studiju?
Ako može neka koja je objavljena u Lancetu, BMJ i sličnim.
Ниси надлежан, зашто би теби ико ишта линковао, давао, објашњавао?Slobodno mi se podsmevaj ako mi daš prave naučne dokaze koji podržavaju tvoje pisanje.
Kada bi to što pišeš bilo istina države bi izbacile viševalentne vakcine iz upotrebe ali one rade suprotno, tako da bi zaista morala da izneseš ozbiljne dokaze a ne da mi napišeš "nemaš ti pojma, čitaj literaturu".
Човек који се константно од кад пише на форуму острвљује на личност, а не на написано, некоме спочитава исто?Opet si se bavila napadom na mene a obrazloženja nigde.
Možda jesi lekar ali se po pitanju vakcina ponašaš jednako kao avaksi, glumiš da si pametnija od cele naučne zajednice a priča ti je potpuno šuplja.
Последња реченица је кључна и зато су се и повеле широке полемике последњих година.,,,ipak ovde na forumu shto se tiche zdravlja chlanice ,
@Софија
@Elle
@pikax
,,,na pod forumu zdravlje su autoriteti , i preko njihovih mishljenja ne mozhe samo tako olako da se pređe,,,
,,, nego shto se Abbasa tiche i njegovih radova mogu da izvuchem neke zakljuchke iz njegovog opusa teiretskih smernica u oblasti imunizacije i vakcina,,,pa nekako je to ovako,,,
Abbas bi rekao_ izaberite onu vrstu vakcine koja optimalno stimuliše specifičan i bezbedan imunološki odgovor _ monovalentnu kada je potreban ciljani odgovor, _polivalentnu kada je potreban širok obuhvat
_Doprinos Abbasa i fokus na imunološki odgovor
U svojim knjigama i stručnim radovima Abbas naglašava značaj specifičnog imunološkog odgovora: T_ćelije, B_ćelije, _citokini, _antigen_prezentujuće ćelije
OOsnovna poenta je da efikasnost vakcine ne zavisi samo od broja antigena, već od toga kako imunološki sistem orepoznaje i obrađuje antigene.
О вакцинама могу да причају и фармацеути и биохемичари, јер активно учествују у прављењу истих.Последња реченица је кључна и зато су се и повеле широке полемике последњих година.
О вакцинацији (а и о свим осталим медицинским сегментима) треба да причају и полемишу стручни људи, они који су минимум завршили медицину.
Јер за разумевање било ког научног рада важно је имати знање, од базе до надградње.
За разумевање имунитета потребно је кренути од хистологије, физиологије, патофизиологије, до саме имунологије.
Дакле јасно је да је само база огромна, а камо ли надградња и даље искуство у пракси.
Дакле, нико не прича о укудању вакцина и имунизације већ о моделирању у циљу веће безбедности, а и ефикасности.
Не видим зашто би то иком било проблематично осим ако не приступа знању и науци догматски.
Ah, kada bi imao malo mozga pa da razumeš cost benefit odnose...
Zato jer su manitiZar to nije obavezna vakcina u Srbiji?
Što odmah optužuješ antivaksere? To ti je isto kao da neko otvori temu o detetu koje je navatalo MS nakon se vakcinisalo.