Neutralni drug

Tako bih i se ja pravdala ali ne mogu sebe da lažem. Ovo što ti kažeš je ono čime psiholozi danas teše svoje klijente, da ne opterećuju previše svoj mozak. :mrgreen:
Ta komšinica kad mi je to pričala je već bila na operaciji, a dr opšte prakse ne bi trebalo da pravi famu oko uputa i da maltretira osobu koja sumnja da joj je zdravlje ozbiljno ugroženo. Ali ja sam pala na njen šarm i nisam iskreno, skroz poverovala komšinici. Trebalo je da prezrem doktorku i da je emotivno distanciram u daljoj komunikaciji, a možda i promenim.
Nije pravdanje nego krajnje objektivno razmišljanje. Jedna situacija i jedna nečija priča, koliko god da je ubedljiva ili čak tačna jednostavno nije dovoljna da bi nekoga okarakterisao ovako ili onako. Ako želiš zaista da budeš realan, naravno.

Zavisi od situacije, ali bih svakako rekao svoje mišljenje i jednom i drugom ako bi me pitali za njega. U tom smislu bih se mešao. A da se samoinicijativno ubacujem u nešto gde to niko od mene nije tražio, to mi je malo glupo. Osim ako se to nešto ne tiče direktno i mene uz tu drugu osobu.
Ja sam se jednom umešala, ali nije bilo samoinicijativno. Jedna je postupkom uvredila ovu drugu, ali nesvesna toga. U cilju da ih pomirim jer su mi obe dobre, a bilo mi je krivo zbog ove drugarice što se osećala poniženo, ja ovoj kažem da to nije bilo OK. I ona to osvesti, prihvati, zahvaljivala mi se što sam joj iskreno rekla...Uglavnom, pomire se njih dve...i ubrzo otkače mene. :mrgreen:

Sad verujem u ovo

Ma da, ranije mi je bila bitna ta da kažem solidarnost, veliko poverenje u čoveka, i da taj neki moj frend stoji sa mnom protiv mog dušmanina, iako je dobar i sa njim, da se odluči za mene... posle shvatih da toga nema, čak i taj moj prijatelj može vremenom da se pretvori u dušmanina itd. Ti međuljudski odnosi su uglavnom šit, najveći stepen poverenja je uglavnom odnos roditelj - dete, ovo ostalo je najčešće slabo i krhko, i onda vremenom dođeš, i neobavezno se sprdaš po društvenim mrežama, učestvuješ malo u diskusijama, da oteraš usamljenost i malo se zabaviš, bez nekih bff ambicija...

Poslednja izmena:
Verovatno ste imali situaciju u kojoj se neko prema vama ponese loše, a vaš prijatelj ili drug koji je takođe i drug tog koji je prema vama ispao đubre, neće da se meša. Iako je jasno, tj. i on sam vidi da to nije situacija "za svađu je potrebno dvoje", nego je taj stopostotni krivac - ipak se pravi lud jer nije prema njemu ispao loš i nastavlja da se druži sa njim.
Da li se razočarate jer očekujete lojalnost vašeg neutralnog prijatelja ili imate razumevanja i pravdate ga?
Da li nastavljate da se družite sa njim ili se distancirate jer smatrate da vas je izdao?
Da li ste bili neutralni drug kome se kasnije to obilo o glavu?
Ne ocekujem lojalnost u smislu da prijatelj uvek mora da bude na mojoj strani, ali „ocekujem“ ljudsku reakciju na nepravdu. Ako to izostane verujem da bih se zamislila zasto je to tako. To ne znaci da bi mi bilo bitno da prekine druzenje sa tom drugom osobom, vec da joj ljudski kaze da takvo ponasanje ne smatra dobrim.
Nisam nikada bila u takvoj situaciji.

Sad razmisljam da li sam nekada ja bila taj „neutralni“. Hmm…mozda. U situacijama kada se radi o svadji ili nekom razmimoilazenju u stavovima ponekad pustim da to njih dvoje sami rese. Jer, odrasle smo osobe.
Mada se i umesam.
Ali licno ne bih mogla da trpim da je jedna strana agresor i da ja to gledam bez pokusaja da zastitim ili smirim situaciju.

Mnogo puta mi se desilo da su razni bili tako neutralni.
Ja sam sve nepravde isrpeo ljudski.
Nisam prestao da pricam sa bilo kim jer je dobar sa nekim s kim ja nisam.
Ali posle mnogo ponavljanja jedne te ise situacije...
jesam promenio odnos prema nekima...bilo je neizbezzno.
Svoje bitke bijem sam.
Drugima preporucujem isto jer ljudi su kvarljiva roba.
Nauccio sam to na tezzi nacin.

Verovatno ste imali situaciju u kojoj se neko prema vama ponese loše, a vaš prijatelj ili drug koji je takođe i drug tog koji je prema vama ispao đubre, neće da se meša. Iako je jasno, tj. i on sam vidi da to nije situacija "za svađu je potrebno dvoje", nego je taj stopostotni krivac - ipak se pravi lud jer nije prema njemu ispao loš i nastavlja da se druži sa njim.
Da li se razočarate jer očekujete lojalnost vašeg neutralnog prijatelja ili imate razumevanja i pravdate ga?
Da li nastavljate da se družite sa njim ili se distancirate jer smatrate da vas je izdao?
Da li ste bili neutralni drug kome se kasnije to obilo o glavu?
Не очекујем да заузме страну јер у већини случајева наше објективно је заправо врло субјективно.
Ретке су и врло јасне ситуације где је неко заиста издајник, углавном се ту ради о нашем доживљају ситуације.
И није фер очекивати од трећег лица да изиграва судију. Већи си пријатељ ако не потпирујеш ватру.

Ево, мени се десило да упознам двоје. Сада сам била ”проводаџија” и никада више. И настао је хаос. Она ми је ближа али реално хистерична, он ми је даљи али реално рационалнији. Никада она неће признати да је претерала. Нема ту стране, њу волим иако није у праву, а њега и даље поштујем.

Kako je dobar osecaj kad se odjebu losi ljudi pa prosto 100 kila tereta covek zbaci sa sebe,setim se ponekad ,zacudim kakvi su negativni,kako crpe energiju,bas jutros se setih jednog brace,sta god mu se kaze on ce se nadovezati sa JA pa nesto drugacije,nikad nije mogao da kaze da razumem te sa pitanjem u vezi toga

Kako je dobar osecaj kad se odjebu losi ljudi pa prosto 100 kila tereta covek zbaci sa sebe,setim se ponekad ,zacudim kakvi su negativni,kako crpe energiju,bas jutros se setih jednog brace,sta god mu se kaze on ce se nadovezati sa JA pa nesto drugacije,nikad nije mogao da kaze da razumem te sa pitanjem u vezi toga
Јој, ја имам тај проблем. Не могу лако да откачим људе, морају баш да преврше сваку меру.
И у стању сам да слушам, и слушам, и слушам... И да искулирам када на ”Само ја причам, а шта има код тебе?” опет наставе своје :lol:
Вероватно зато овде пишем као помахнитала :lol:

Јој, ја имам тај проблем. Не могу лако да откачим људе, морају баш да преврше сваку меру.
И у стању сам да слушам, и слушам, и слушам... И да искулирам када на ”Само ја причам, а шта има код тебе?” опет наставе своје :lol:
Вероватно зато овде пишем као помахнитала :lol:
I ja isto samo sam oguglao pa prepoznam krpelje i gledam da se ne udubljujem s njima ozbiljno,kad je neko povrsan i misli da sam naivan lako ga ispickaram,prvo malo kroz zezanje pa ako ne skapira mrs u 3 lepe

Не очекујем да заузме страну јер у већини случајева наше објективно је заправо врло субјективно.
Ретке су и врло јасне ситуације где је неко заиста издајник, углавном се ту ради о нашем доживљају ситуације.
И није фер очекивати од трећег лица да изиграва судију. Већи си пријатељ ако не потпирујеш ватру.
Izbegavaš da budeš iskrena i daš odgovor na tu retku kako kažeš situaciju (mada je nebitno da li je retka) i o kojoj je upravo tema, već zauzimaš politički korektan stav. :confused:

Evo, neka si prisutna nekom okupljanju i baš budeš svedok gde je tvoj drug na neki način uvredio drugog druga, ne mora rečima, može i nekim ružnim postupkom. Šta ćeš da radiš?

Ево, мени се десило да упознам двоје. Сада сам била ”проводаџија” и никада више. И настао је хаос. Она ми је ближа али реално хистерична, он ми је даљи али реално рационалнији. Никада она неће признати да је претерала. Нема ту стране, њу волим иако није у праву, а њега и даље поштујем.
Skroz si razvodnjila situaciju sve po malo, da se smisao teme izgubio: prvo to što je histerična nije loš postupak nego njena osobina, ne možeš da porediš s nekim jasnim postupkom kad neko nekog npr. uvredi, povredi i sl. Drugo, ona ti je bliskija, i kapiram da se s njom družiš a ne sa njim, treće, mogla si i da im kažeš da su ti tražili, njoj- Alo, smanji malo tu histeriju, a i njemu Jbg, jeste mi drugarica ali je histerična, u pravu si. No, svejedno, njena histerija nije osobina koja sugeriše ili je određuju kao lošu, za razliku od postupka moje doktorke iz primera.

Izbegavaš da budeš iskrena i daš odgovor na tu retku kako kažeš situaciju (mada je nebitno da li je retka) i o kojoj je upravo tema, već zauzimaš politički korektan stav. :confused:

Evo, neka si prisutna nekom okupljanju i baš budeš svedok gde je tvoj drug na neki način uvredio drugog druga, ne mora rečima, može i nekim ružnim postupkom. Šta ćeš da radiš?

Skroz si razvodnjila situaciju sve po malo, da se smisao teme izgubio: prvo to što je histerična nije loš postupak nego njena osobina, ne možeš da porediš s nekim jasnim postupkom kad neko nekog npr. uvredi, povredi i sl. Drugo, ona ti je bliskija, i kapiram da se s njom družiš a ne sa njim, treće, mogla si i da im kažeš da su ti tražili, njoj- Alo, smanji malo tu histeriju, a i njemu Jbg, jeste mi drugarica ali je histerična, u pravu si. No, svejedno, njena histerija nije osobina koja sugeriše ili je određuju kao lošu, za razliku od postupka moje doktorke iz primera.
Полазим од себе, ја не бих волела да ми неко изиграва дрвеног адвоката. Тиме би више дао на значају свему томе и мене још више понизио, бар бих се ја тако осећала.
Вероватно бих овој особи која је испала рецимо неправедна у четири ока рекла да сматрам да то није у реду. А не пред публиком да правим циркус.
И не можемо коментарисати нешто када не знамо о чему се конкретно ради.

Вероватно бих овој особи која је испала рецимо неправедна у четири ока рекла да сматрам да то није у реду. А не пред публиком да правим циркус.

Nisam ni rekla da treba pred publikom. Sve nešto dodaješ.
Mada i pred publikom, ako je neko bezobrazan i uvredi nekog, a taj se ne snađe, što da ne.

И не можемо коментарисати нешто када не знамо о чему се конкретно ради.
Ccc, vi nemašači, ovo vam je omiljeni paravan.
Ali predvidela sam to:zper:
Dakle opet: znamo o čemu se radi, napisala sam u uvodu i ponovila kroz primer:
Evo, neka si prisutna nekom okupljanju i baš budeš svedok gde je tvoj drug na neki način uvredio drugog druga, ne mora rečima, može i nekim ružnim postupkom.

Nisam ni rekla da treba pred publikom. Sve nešto dodaješ.
Mada i pred publikom, ako je neko bezobrazan i uvredi nekog, a taj se ne snađe, što da ne.

Ccc, vi nemašači, ovo vam je omiljeni paravan.
Ali predvidela sam to:zper:
Dakle opet: znamo o čemu se radi, napisala sam u uvodu i ponovila kroz primer:
Погрешној особи се овако обраћаш :)
Ја сам од оних који ће улетети у тучу макар попила све батине, али морам да знам зашто.

А на страну то што када некога игноришем или искулирам нечију провокацију тачно знам зашто то радим. Сигурно није јер сам мутава. Него ми је то небитно, испод части ми је да настављам. Зашто то не бих испоштовала и код пријатеља који ради можда исто, него ја да дајем на значају.

Back