Nestala Jelena Krsmanovic pronadjena mrtva

• Začetnik teme Začetnik teme Gusan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
http://www.kurir.rs/komentari/polit...porucio-joj-da-ne-zna-ko-je-on-clanak-2305557
Nema nista u toj emisiji. To je smesno. Oni dobijaju instrukcije da se kao malo napadaju, pravociraju itd. Glupo je misliti da je jeleni naudio bilo ko od ovih gostiju u studiju. To je sve jedan obican cirkus ili pozoriste. Ne, u ovakve gluposti ne mogu da verujem. I jos nasli da kazu da je taj majmun bivsi politicar, samo da bi naslov bio socniji. A on se razume u politiku ko Mara u kriv ku...

Da je sve isključivo šala i gluma, ili da se radi o običnom majmunu bez ikakvog uticaja, ne bi isecali deo iz emisije kako ti kažeš, naprotiv.

Nemam pojma da li tip ima veze sa ubistvom, ali ti iz običnog pokreta Jelenine ruke, da bi pomerila Zoranovu ruku sa teksta na telefonu dok je pevala, zaključuješ kako je ona bila dominantna u vezi, te kako su verovatno već imali fizičke obračune i sl. Sa druge strane ovde imaš tipa koji jeste bio agresivan prema njoj, koji jeste pretio, a odmah zaključuješ da od toga nema ništa.

Komentar sa kurira:

Dejan
13.06.2016. u 19:06

Secam se te emisije i mnogo puta mi se film vrača unatrag. Ne samo da joj je zatvorio usta nego dok je prvala je pleso sa jos jednim ucesnikom ispred nje tako da se celo vreme branila od njih kako bi izvela svoj nastop. Mnogo puta sam se pitao Dali to ima kakvu vezu da onim sto joj se dogodilo.

Taj Vuk Djuricic je pobednik Rijalitija "Maldivi" 2015....
A Maldivi su se snimali na istoj lokaciji gde i Parovi se sad snimaju samo druga scenografija...

Tada je taj Vuk dobio 12 000 evra...posto je pobedio, i moguce da je tad utripovao da je neko neka faca...a to su onda tek osobe za dijagnozu...
Tako da...slozio bi se sa Klarom, ne treba ni njega iskljuciti kao mogucu opciju...a s obzirom na tu neprijatnu scenu...
Da je to bilo u sklopu reziranog incidenta onda se ne bi seklo...

Takodje ukoliko pobednik nekog rijalitija je recimo ubica...to bi tek bio šok i za tu TV i za taj sektaski sistem rijalitija...
Hocu reci da bi onda postojao interes i nekih ljudi iz sistema da kriju i stite ubicu...

Jer bi se onda postavilo legitimno pitanje, a sto odavno se i postavlja - Sta to rade Televizije sa nacionalnom frekfencijom ?!

Sire sekte, zatim najnize porive, pa eto i ubice...
A ne bi ovo bilo prvo rijaliti ubistva....

Setimo se Ksenije Pajcin, pa onda setimo se onog nekog rijalitija DNK sto je kasnije lik ubio tu zenu s kojom je nastupao u tom rijalitiju itd...
Dakle ti rijalitiju su ustvari promocije sektašstva i najcrnjih energija, vibracija, poriva...

Zato kazem ne treba iskljuciti ni taj estradno-medijsko-rijaliti sektor u kojem se nesretna Jelena kretala...
Jer i tu ima dosta sujetnih likova, a vidimo i grubih, beskrupuloznih, bahatih, bezobraznih, i ko zna sa jos kakvim patologijama...

...

Poslednja izmena:
Možda zvuči tupavo al hevi metalci i darkeri preziru iz dna duše grand produkciju i pevaljke, smatraju da oni ne mogu da uspeju jer folkeri zaradjuju bolje od njih dok oni klošare. Smatram da dever nije mogao imati neki odnos poštovanja prema Jeleni iz prostog razloga što kad god vidi nju vidi muziku koja mu se gadi i čitav sistem vrednosti koji ide uz nju, takvi su ljudi iz tog žanra muzike.

Rodjeni brat mu je pravio muziku za taj Grand...
Tako da ne vidim sto bi vise mrzeo Jelenu nego li brata, ako tako posmatras...
A da, on je mogao ono iz fazona hejtovati, jer se krece u takvom drustvu gde je to kao out ta vrsta muzike i sl

Inace...on je svakako zašao duboko u ono najmorbidniji mrak... sa tim svojim pesmama muzikom stilom i tripovima...
Mozemo cak mozda reci da je to satanizam po definiciji...

E sad...
Da li je to dovoljno da u njemu prozivede poriv za zlocinom...tj da li je on pocinio ubistvo...to je pitanje...
Neke stvari i neki sinhroniziteti navode na njega, kao sto je ona "epizoda" u vezi price o Nick Cave-u...

Ali...to opet moze biti i neka vrsta znaka koja se manifestovala preko njega, kao nekog ko baveci se tom vrstom muzike fakticki je ono u "dosluhu sa demonima"...
Tako da moguce da se onda mrak i zlo koje je neko planirao Jeleni, se manifestovalo u vidu nekih sinhroniziteta preko devera koji je svojim zivotnim stilom ceprkao po mraku i "druzio se sa demonima"...

Dakle ili je to, da se ta neka negativna energija koja je nadolazila i zlo koje se spremalo Jeleni, da se to onda u vidu tako nekih "znakova" manifestovalo u njenom okruzenju u periodu pre ubistva, pa tako i preko devera i njegovih interesovanja...
Ili pak je dever imao nekog ucesca u ubistvu...

...

Poslednja izmena:
Jana jeste mala ali moze kolko tolko da pomogne policiji.

A da li je to rekao to ćerki ne znamo,a ako je rekao e onda nije uredu

Ono sto meni u toj prici razbija sumnju je cinjenica da on opusteno pusta Janu kod bake, Jelenine majke...
Dakle on ocigledno nema frku da mala nesto ne kaze baki....
A znamo da mala deca ce kadtad nesto progovoriti bez obzira ko im i na koji nacin ili pretio ili ispirao mozak nekim leivm pricama

Da je on nesto uradio Jeleni pred Janom, ja cisto sumnjam da bi je on igde samu pustao...jer bi imao frku da mala nesto ne izlane i sl.
A on vidimo je opusteno pusta kod bake...evo dva meseca vec...
Ja cak verujem da je baka lagano sa njom i pricala kad su bile nasamo i pokusala nesto da izvuce...i da je videla da nema nista...

....

Poslednja izmena:
Ono sto meni u toj prici razbija sumnju je cinjenica da on opusteno pusta Janu kod bake, Jelenine majke...
Dakle on ocigledno nema frku da mala nesto ne kaze baki....
A znamo da mala deca ce kadtad nesto progovoriti bez obzira ko im i na koji nacin ili pretio ili ispirao mozak nekim leivm pricama
Da je on nesto uradio Jeleni pred Janom, ja cisto sumnjam da bi je on igde samu pustao...jer bi imao frku da mala nesto ne izlane i sl.
A on vidimo je opusteno pusta kod bake...evo dva meseca vec...
Ja cak verujem da je baka lagano sa njom i pricala kad su bile nasamo i pokusala nesto da izvuce...i da je videla da nema nista...

....

Moguće,ali treba probati ponovo od male Jane dobiti informacije,naravno sve po precudiri i po zakonu,da malu Janu ne uplaše

Poslednja izmena:
Nemam pojma da li tip ima veze sa ubistvom, ali ti iz običnog pokreta Jelenine ruke, da bi pomerila Zoranovu ruku sa teksta na telefonu dok je pevala, zaključuješ kako je ona bila dominantna u vezi, te kako su verovatno već imali fizičke obračune i sl. Sa druge strane ovde imaš tipa koji jeste bio agresivan prema njoj, koji jeste pretio, a odmah zaključuješ da od toga nema ništa.

Da, upravo tako mislim. Ovi iz emisije nemaju veze sa ubistvom, a Jelena i Zoran su besneli jedno na drugo. Zao mi je sto se sve tako zavrsilo.

Poslednja izmena:
Rodjeni brat mu je pravio muziku za taj Grand...
Tako da ne vidim sto bi vise mrzeo Jelenu nego li brata, ako tako posmatras...
A da, on je mogao ono iz fazona hejtovati, jer se krece u takvom drustvu gde je to kao out ta vrsta muzike i sl...

Mislim da hejtuje i brata samo manje, možda smatra bolje da si sa mnom u bendu nego što si u svetu treš folka i što si oženio pevaljku...

Dragi ljudi,

Registrovala sam se po prvi put na Krstaricu jer sam veceras iscitala 30ak stranica vasih postova.
Bole me oci, glava i krecem lagano da se paranoisem.

Pratim pricu od pocetka, sve sam iscitala sto je moguce, svaki video koji ima ikakve veze sa slucajem itd.

Grom i kirikusu najslicniji mom razmisljanju (ukratko: i ja se dvoumim izmedju Zorana kao izvrsioca i Zorana kao narucioca). Svaka cast na trudu Grome, kiriku i ostali (ne zamerite ne secam se drugih nikova).

Samo sam htela da doodad par info kore nedostaju ili nisu tacne:

Devojcica koju je Nada dovela da se igra sa Janom je Nadina unuka, negde je vec to ispricala.
Vuk ('bivsi politicar') nije pobedio na Maldivima, proglasen je ali nije dobio kintu, nego je sekund posle njegovog proglasenja proglasen Zmaj pobednikom. Kao fora produkcije, mozes misliti.
Coveka sa naocarima na snimku sa slave poznajem licno, cakstavise porodicni nam je prijatelj.

U inostranstvu sam trenutno i gledacu da popricam s njim kad dodjem na odmor, rekao je par stvari mojoj porodici ali nista znacajno cini mi se.

Jelena sestra kreatorka deluje na par snimaka nakon ubistva prilicno rastereceno, da ne kazem cak i bezbrizno. Cisto detalj.

Hvala van puno na svim mogucim informacijama koje sam ovde mogla da procitam, dosta truda i mozganja je tu bilo.

Takodje, u snimku iz Parova kad su svi obuceni u crno osim Marka sa brojem 11 na ledjima, mala korekcija - i Bumbar je imao belu kosulju. Cini mi se da je humanitarna zurka koju je Jelena spomenula bila 14. marta, kafana Ko to tamo peva, precesljala sam fejsbuk stranicu iste i postoji potpuno drugi program za to vece, i par prethodnih i sledecih takodje ne najavljuju humanirarnu svirku. Mozda se zbunila ili nesto pobrkala.

Sto se dice Nika Kejva i ruza pa onda i Ruzicinog 'oziljka' na licu (isti snimak Parova), broja 11 tu kao i na 40dana - samo cu da vam kazem da sam se najezila od silene sinhroniciteta. Jezivo. Naravno da ne mora nista da znaci ali da je skolski primer sinhroniciteta jeste. Jos da doodarm @Grome - datum kada si pisao o 11ici je upravo, pretpostavljas - 11. .......
Hvala jos jednom (nisam verovala da postoje ljudi koji su se toliko udubili i drago mi je da jeste, Jelenu nisam znala iako sam i sama iz Borce, ali sam se nevidjeno zaludela mozganjem o tragedij)

Takodje sto se tice videa iz Parova u kome je Vuk jeleni zatvorio rukom usta, odgledala sam ga, i mogu van reci da je (kao sto je neko citirao jedan od komentara sa sajta) taj lik Vuk u toku cele emisije bio navalentan, upadao joj u rec i bio krajnje neprijatan. Zasto je deo u kome on njoj zatvara usta isecen, nije mi jasno, trebalo bi i proveriti kada je isecen ako je ikako moguce (pre ili posle ubistva).

Inace taj Vuk je (pride i homofob) totalno u fazonu povremene verbalne agresije, iako je prilicno elokventan, a znam kad sam gledala snimak da mi nije jasno zasto se toliko navrzao na nju, zaista mu je smetala vecina stvari koju je ona izgovorila .. Cista pretpostavka - ali mozda se podsvesno lozio na nju (od tog dana ili su se videli nekako i pre), i da ili sebi nije hteo to da prizna ili je nesvesno pokusavao da izdominira njome 'muzjacki' (pa makar i verbalno - dominacija je dominacija). Stavljanje nekom ruke na usta na (kakvoj -takvoj) nacionalnoj televiziji je zaista neverovatan potez i prekoracenje kontakta do maksimuma (cak i iz toga nekako moze da se zakljuci da se lozio na nju - udarac ili vika jesu neprimereni, ali usne su ipak povezane sa seksualnoscu i pozudom, a on se iste usudio da dotakne)...

Ne znam kako ljudi tako lako predju preko mogucnosti da je Zoran ubica,a sa lakocom dodju do nekih verskih obreda, cia-e, mafije i van zemaljaca. Kada je u Srbiji izvrseno kamenovanje? Ko i gde da kamenuje?. Ajde dobro ne trebamo mi svemu verovati, ali ne trebm ja da dodjem na identifikaciju njenog tela da bi mogao da kazem da je ona ubijena. Verujem barem necemu, eto tome da su kapljice od prskanja krvi prilikom udaraca nadjene na travi sto znaci da je tu ubijena, verujem majci koja je u kameru rekla kada je zvala. Verujem onome sto vidim dok gledam Zorana kako obmanjuje i ljude i sam sebe...

Covek je pobesneo i udarao je. Kada je malo dosao sebi, isproveravao da li je mrtva, bilo mu je jasno da "mora da bude" udario je jako jos neki put, a onda i ubacio u vodu sa glavom na dole. Vazno mu je bilo da je slucajno ne nadju zivu. Ko zna, verovatno da je imao izlive besa i ranije i da se to moglo naslutiti. To bi trebalo da zna bivsa zena. Jelena i on su mozda i ranije dolazili u konflikte ili "blage fizicke obracune". Da je nije voleo je vrlo moguce(ali je sigurno bio ljubomoran), ali mislim iskreno da ni ona njega nije volela, a u zadnje vreme ga je mozda i ignorisala tako da ga je to dotuklo.

:klap:

...

POSLEDNJI PUT S MAJKOM Mala Jana: Moja mama je otišla i nestala u travi!
http://www.kurir.rs/crna-hronika/po...ma-je-otisla-i-nestala-u-travi-clanak-2307337

Premda, uzmimo sa rezervom sve sto mediji pisu pa i ovo, ali da vidimo sta tu kaze:

Bila sam sa mamom i tatom na livadi. Tata i ja smo se igrali, a onda je mama otišla da trči i nestala je u travi. Nije mi se vratila. Ovim rečima je, kako nezvanično saznajemo, petogodišnja Jana opisala psiholozima dan kada je ubijena njena majka, pevačica Jelena Krsmanović Marjanović (33).

Posle stravičnog zločina, devojčica je nekoliko puta razgovarala sa stručnjacima.

Više ne crta roditelje

- Dečji psiholog je od devojčice tražio da mu nacrta različite crteže, a između ostalog trebalo je da nacrta i porodicu. Jana je nacrtala sve što je od nje traženo, ali nije želela da nacrta porodicu. Zanimljivo je da, kako smo kasnije saznali, dete do tog dana često crtalo majku i oca. Razlog zašto tog dana nije želela da nacrta može da bude povezan i sa njenim saznanjem da se mama izgubila - rekao je izvor Kurira blizak istrazi.

On dodaje da je pedagog razgovarao sa devojčicom u prisustvu njenih najbližih srodnika i da je zaključeno da je negovana, vaspitana i pametna.
- Videlo se da je neko izuzetno vodio računa u njenom odrastanju - kaže naš sagovornik i dodaje da, nažalost, devojčicina izjava nije mogla u velikoj meri da olakša istragu povodom monstruoznog ubistva pevačice u Borči.

Otkako je Jana ostala bez majke, o njoj vodi računa otac Zoran Marjanović sa porodicom, ali i Jelenina majka Zorica Krsmanović. Ona za Kurir kaže da je evidentno da joj majka iz dana u dan sve više nedostaje.

E sad...
Ne verujem da se dete ne bi secalo svadje i galame...
Sigurno bi rekla mama i tata su se svadjali il nesto slicno.

Dakle ne verujem da bi to zaboravila i rekla samo "Igrali smo se na livadi, a onda je mama otisla da trci i nestala u travi..."

Znaci kao sto rekoh, Zoran je mogao imati ucesca u ubistvu jedino u smislu da je doveo Jelenu dzelatima na ruke...tj onima koji su cekali u zasedi.
Jer i iz ove price od male Jane i iz ostalih svedocenja pa cak i onog sto je video kao sve troje prolaze rampu...nista druge ne proizilazi.

Kiriku je pominjao i nekog navodnog svedoka koji je navodno video kako se svadjaju u autu, ali cini mi se da je to medijski izmisljen svedok, jer se vise nigde to nije pominjalo sem tad jednom.
A i dete bi se SIGURNO setilo svadje i galame u autu...
Cak i da joj je Zoran isprao mozak sa nekom nametnutom pricom, dete bi sigurno negde izlanulo "mama i tata se svadjali u autu"...

Dakle kakogod okrenes ne vidim ni u jednom svedocenju mogucnost da je Zoran izvrsio ubistvo

Da li je dever?
To ne znam, jer nemam podatke koje ima policija u vezi njegovog alibija tog dana...

Inace da...
Ova 2-3 udarna medija tj novine opet danas udaraju po Marjanovicima, jedni na devera drugi po svekrvi...
I to cuvena Rada iz Beča, cija uloga mi je totalno sumnjiva...kao preti Zoranu da majku mu treba vezati za grob ?! - kraj citata...

RRRRRRRRRRRRRR.png

HALO...
Ko je jebena Rada da kao šatro uteruje pravdu na taj nacin preteci?!
Ovaj zlocin je zgrozio svakog, ali niko se jos nije toliko utripovao ko Rada...

Ona kao zna da je svekrva gledala, prisustvovala i sad bi je i "vezala na groblju"...
Meni to cak zvuci i kao pretnja...
Postavlja se pitanje - za ciji interes i zasto Rada preti ?!

Svako ko je zeljan istien i pravde u vezi ovog zlocina nema tu vrstu ostrascenosti...kao Rada...
Evo cak i mi ovde koji pricamo i pokusavamo dokuciti istinu o tom zloicnu svako ima neku svoju teoriju ali jos niko nije rekao "daj da vezemo za grob" ovog ili onog...
Dakle ne razumem koji su motivi Radini da ispaljuje tu i takvu retoriku?!
Evo sve i da istinu govori sve i da u ubistvu ima ucesca i svekrva i Zoran i sta ti ja znam, ali odakle Radi ova potreba da fakticki preti "vezivanjem za grob" ?

Meni to smrdi da ustvari ona zastrasuje Marjanovice i da mozda bas ona krije prave pocinioce?!

I da...sumnjivo mi je sto je baš iz BEČA...
Eto od stotina i hiljada onih sa kojima Zoran kao caska na FB, bas da ga upeca neka iz BEČA...
A BEČ je rekoh zasto sve indikativan...po vise osnova...

...

Poslednja izmena:
Takodje...mislim da bi policija jednom zauvek ako vec nema sta drugo da kaze, trebalo da ili potvrdi ili demantuje bar to da li su auta, kuca, pokucstvo, oprani varikinom ?!

OK, postoji obicaj da se posle smrti nekog ukucana kuca okreci, ali bas da se pere varikinom to jos nisam cuo.
To ostavlja utisak sumnje, a policija cak ni o tome nece da da zvanicnu izjavu, dakle ispada kao da policija fakticki dopusta hajku i satanizaciju porodice...

Sta kosta policiju da izadje i kaze - kuca nije oprana ili jeste kuca je oprana varikinom ?!
To ne moze stetiti istrazi da se policija izjasni bar o tome, jer ovako medijski to ostavlja utisak da mediji i policija skupa ciljano satanizuju citavu porodicu?!

Mislim da su cak i Marjanovici u onoj emisiji to zvanicno demantovali da su prali varikinom?
A Toma Fila je tad rekao i da se svejedno ne mogu ukloniti tragovi krvi na taj nacin...
Dakle totalno besmislena medijska prica...koja moze imati cilj samo satanizaciju.
Takodje kroz tu kucu je proslo x osoba u danima posle smrti doticne i Nada i jos neki i ne secam se daje iko rekoa "Kuca se oseti na varikinu"
A da su ovi prali svaki deo kuce i pokucstva sigurno bi se osetilo. Osetila bi to i Jelenima majka Zorica, nju su i vozili i tim autima i primali je u tu kucu

Ako oni pak to nisu radili postalvlja se pitanje zasto mediji guraju tu pricu i zasto policija cuti na tu hajku?
A ako pak jeste bilo pranja varikinom onda neka nam policija kaze...nece to nista kostati istragu...

A ako pak toga nije bilo a mediji idalje blate tom pricom a policija to precutkuje... onda mene to navodi na pomisao da se time ustvari stite pravi izvrsioci ubistva...

...

Poslednja izmena:
Posto se pominje Bec... i ovi nose crno..
pitam se da ona austrougarska banka Raiffeisen nije upletena u celu pricu...?

https://i.imgur.com/lOIK2KH.jpg

Ne znam bas da li ima veze sa Rajfajzen bankom, ali i meni je rekoh vec:

...
I da...sumnjivo mi je sto je Rada baš iz BEČA...
Eto od stotina i hiljada onih sa kojima Zoran kao caska na FB, bas da ga upeca neka iz BEČA...
A BEČ je rekoh zasto sve indikativan...po vise osnova...
...

A zasto mi je sumnjivo i to sam vise puta govorio pa da ponovim i dopunim:

1)
Vlasnici Granda (pri kojem je radila Jelena...) Saša Popovic i Lepa Brena su u danima po ubistvu Jelene kao sumanuti kupovali po dvoja troja kola bas preko Dragane Mirkovic (takodje jedne estradne "gurujkinje"...) iz BEČA...
Posto ta Dragana Mirkvoic inace zivi-radi u Austriji odavno vec...

2)
Skorasnji estradni tzv "Oskar popularnosti" je dodeljivan bas u BEČU....i ova Rada se i pojavila par dana posle tog "Oskara"...verovatno i sama pokusavajuci da nastupi "za Oskara"...

3)
Onaj astrolog koji je poginuo u danima po Jeleninoj smrti je poginuo na putu iz BEČA...

4)
Skoro smo, nekidan u Beogradu i to mislim bas na "Titovdan"...imali koncert Hora BEČKIH dečaka u Beogradu...i to kao posle 30 godina...
A i Tito je skupa sa Satljinom, Hitlerom i jos par tih tadasnjih istorijskih licnosti pred WW2, gotovo istovremeno su svi jedno vreme boravili baš u BEČU...
Beč je i danas umrezen brojnim stranim sluzbama sto sa istoka sto sa zapada....tamo je i centar vehabija za Balkan itd.

Beč je i u okultno ritualnom smislu bitan jer znamo da svaka Nova godina pocinje sa BEČKIM koncertom...te skokovima iz Austrije...
Sublimatinvo-simbolicka poruka skokova je pak takodje ritualne prirode, jer ustvari to je referiranje na fallen angels-e...iliti pale andjele...
Zato smo iz Beča i imali onog bizarnog pobednika Eurosonga koji se pojavio u ulozi MUSKO-ZENSKA...sa bradom, dakle opet satanisticko referiranje i podrugivanje Isusu...

Takodje kad smo vec kod skokova...
Secate li se onog "Skoka sa ruba svemira" ?
E pa onaj Red bull skakac (a i red bull je posebna simbolicka prica...) je bio upravo iz AUSTRIJE...i njegov skok je ustvari takodje bio jedan mega ritual u LIVE prenosu...koji je simulirao upravo fallen angela iliti palog andjela...
Interesantno je i njegovo prezime BAUMGARTNER...jer se tako prezivao jedan nacisticki pilot koji je navodno pilotirao prilikom bega Hitlera u Argentinu...premda zvanicna istorija o tome ne prica vec prica o kao spaljivanju Hitlera u bunkeru...a sto je laz...

No...da se vratimo ovom slucaju, dakle vrlo je indikativno sto se ova Rada (po)javila baš iz BEČA...

5)
Sediste OEBS-a je bas u BEČU....a ubistvo se desilo u sred predizborne kampanje u Srbiji...i faktikci odvuklo sav fokus javnosti...
A taj OEBS je i pored svih ociglednih manjkavosti izbora...pa cak i gotovo sigurnog manipulisanja izbornom voljom...ipak rekao da je sve bilo OK...kao...
I da...
Bas je upravo Srbija bila relativno skoro Predsedavajuci OEBS-a...jel bese prosle godine ili kad vec.

...

Poslednja izmena:
Istina i Jelena se cesto uslovnogovoreci darkerski tamno oblacila, sminkala i sl., ali mogli smo cuti da su na njene izbore garderobe uticali i muz i sestra tj rodjaka

....

Jesu uticali na nju što se odela tiče. Po privatnim fotografijama mi deluje da je ona sama više volela svetle boje, tipa rozo-ljubičasto, svetlo plavo, karirane košuljice i sl. Potpuno drugi stil. Sad ok, suprotnosti se privlače, i daleko od toga da su ljudi koje pretežno nose crno uvek negativni. Ima među darkerima i puno osećajnih ljudi, koji nebi ni mrava zgazili, nego žele da se distanciraju od okruženja. E sad, to može da odvede i u neki narcizam, ali narcisa ima svuda.

Jesu uticali na nju što se odela tiče. Po privatnim fotografijama mi deluje da je ona sama više volela svetle boje, tipa rozo-ljubičasto, svetlo plavo, karirane košuljice i sl. Potpuno drugi stil. Sad ok, suprotnosti se privlače, i daleko od toga da su ljudi koje pretežno nose crno uvek negativni. Ima među darkerima i puno osećajnih ljudi, koji nebi ni mrava zgazili, nego žele da se distanciraju od okruženja. E sad, to može da odvede i u neki narcizam, ali narcisa ima svuda.

Ma naravno ne generalizujem ja to, ali ukazujem na potencijalnu indikativnost toga, koja moze ili ne mora biti slucaj.

Evo recimo jedna vest od pre godinu dve u vezi Jelene:

U haljini od nojevog perja: Jeca promovisala novu pesmu
http://www.svet.rs/nas-svet/estrada/u-haljini-od-nojevog-perja-jeca-promovisala-novu-pesmu

OK, ne bih sad to povezivao sa onim pominjanim perjem koje je navodno nadjeno na mestu ubistva, nego vise bi se pitao dal joj je ovu haljinu radila ona rodjaka modna kreatorka?
Premda ne deluje kao njen modni stil, ali eto
I da...opet uglavnom crno...

...

Nema to nikakvu tezinu...

Postoje ljudi kojiu su sektofobi i koji kada nemaju logicno objasnjenje misle da je to sekta.

A takvi uopste i ne znaju sta je sekta...

Upravo tako.

Zavisi i koji kontekst reči "sekta" uzimamo. Sekta sama po sebi nema negativno značenje, Hrišćanstvo je bilo u početku jevrejska sekta, SPC je bilo istočno-rimska sekta, posle grčko-pravoslavna... Naravno da glavnoj crkvi nije pravo kad se sekta odvoji od nje... kad je na primer Pećka Patrijaršija osnovana, padale su tu i anateme iz Konstantinopolja, bilo je svega. Ali to ne znači da je seta uvek gora od crkve od koje se odvaja... na primer Luter koji je kritikovao papu... i pokrenuo reformaciju.

Postoje bezazlene sekte tipa Nacarena po Vojvodini, ili Amiša u Americi. Postoje i druge, agresivne, ali u glavnom je bitno da li je članu dozvoljeno da napusti sektu, da li člansto podrazumeva neku vrstu kriminala, da li postoji pritisak da prekine veze sa članovima porodice i prijateljima koji nisu u sekti itd. Islam nije sekta, ali je napuštanje islama zabranjeno pod pretnjom smrtne kazne. Katoličanstvo nije sekta, ali unutar njega postoje razni, pre svega monaški redovi, koji imaju odlike agresivne sekte, itd. Postoje i grupe ljudi koji nisu verska zajednica, a funkcionišu po šablonu agresivne sekte.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back