a bre Milun
Buduća legenda
- Poruka
- 34.748
Godinama unazad, Francuska je popriste "gradjanske" revolucije iako mediji svim snagama pokusavaju da minimiziraju vaznost tih dogadjaja. "Ignorisanje" nereda u Francuskoj od strane svetskih medija moze znaciti da ti neredi nisu kontrolisani od sistema kojem pripadaju ti mediji ali ne i obavezno. Decenisjko iskustvo nam govori da Veliki Vladar cesto povlaci poteze koji nam se u prvi mah cine da nisu inicirani iz Njegovog sistema , medjutim , u finalu saznajemo da On kontrolise i "poziciju" i "opoziciju", i "teroriste" i "alijansu" .............pa sticemo utisak da se na svetskoj sceni odigrava pozorisna predstava sa jasno podeljenim ulogama, dok smo mi , svetska populacija, samo posmatraci ili, u gorem slucaju, statisti. Dali je i ova "treca Francuska revolucija" , koja se upravo odigrava na tim prostorima, jedna od poslednjih epizoda serijala koji traje od 1789 ili je to pocetak jedne potpuno nove serije pod rezijom nekog novog Autora?
u svakom slucaju, ova najnovija "Francuska revolucija" zasluzuje dalkeo vise paznje i analize upravo zato sto je ignorisana od svetskih medija.
Ako je jutros kiseo kupus na pijaci u Kraljevu za 10 dinara skuplji, treba li ja da pozovem na demonstracije, obaranje vlade svoje zemlje , obaranje svetskog poretka...................?
zao mi je , al ovako nesto "ne pije vodu".
u svakom slucaju, ova najnovija "Francuska revolucija" zasluzuje dalkeo vise paznje i analize upravo zato sto je ignorisana od svetskih medija.
Ako je jutros kiseo kupus na pijaci u Kraljevu za 10 dinara skuplji, treba li ja da pozovem na demonstracije, obaranje vlade svoje zemlje , obaranje svetskog poretka...................?
zao mi je , al ovako nesto "ne pije vodu".