Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav ljudi...
Evo još jednog koji "bi"...:lol:
Pušim 18 godina, od kojih polovinu staža pušim po kutiju i po, dve dnevno... Klasična sam pušačka priča, da ne ulazim u detalje... O efektima 18-togodišnjeg pušenja neću da pričam, jer je ovde već ranije sve rečeno - sve se zna... U međuvremenu sam počeo da se bavim sportom... Znam da ne ide jedno s drugim, al iebiga... Počinje da me hvata panika po pitanju zdravlja, jer sam ušao u "zgodne" godine za infrakte, pritiske i ostale dogodovštine sredovečnog lika - 34 mi je... Do današnjeg dana nikakve ozbiljnije zdravstvene probleme nemam...pritiske, glevobolje i sl. A obično takve "spopadne" odjednom. Iz straha pri pomisli na to, ne želim da zbog neke posledice pušenja ostatak života provedem kao polučovek... Dakle, rešio sam da se okrenem još malo zdravijem životu, da ostavim cigarete... Dva puta sam pokušao nakon 3,4 godine staža, ali sam izdržao samo par dana... Bio sam mlađi i bio je to slab karakter... Ovog puta sam rešio da teram inat sam sa sobom... Pa da vidimo da li ću da umrem za cigaretom...:lol: Mrzelo me da čitam ove silne stranice, ali poslednjih 5,6 jesam... Kako ovde, tako i po drugim forumima sam čitao o krizama ljudi koji pokušavaju da ih ostave... Ali sam pročitao i zadovoljstvo onih koji su uspeli... Znam kakve muke me čekaju... Potrudiću se da ne upražnjavam pomoćna sredstva, jer smatram da je to varanje samog sebe... Sve ide iz glave... Dakle probaću da to bude čisti inat - zarad zdravlja... Čini mi se da ako izdržim nedelju dana, da će kasnije biti sve lakše i lakše... Ali na osnovu postovima, izgleda da mi se ipak samo čini...:lol:
lgh (4).gif
Nameravam da sa vama podelim trenutke muke kroz koje ću da prođem, a u kasnijem periodu i trenutke zadovoljstva, ukoliko izdržim... Da mi ovo mesto bude kao neka vrsta dnevnika čoveka koji pokušava... U kasnijem periodu, kada prođem najgoru krizu nameravam da podrškom pomognem i onima koji su tek pred odlukom da prestanu...
Dakle, držite mi palčeve...:lol:
thumbsup.gif

Poslednja izmena:
Prvi dan...
Čitam onu moderatorku Betty sa prvih strana i mogu da kažem da mi ti njeni postovi baš pomažu...:D Idem redom, rešio sam da sve isčitam...
Tek je prvi dan, tek par sati...od jutros ni jednu...popio sam dve turske kafe (kao i obično do sada što sam pio) ali bez cigarete. Toliko sam ogrezao, da mi se čini da sam otekao, da su mi se kapci smanjili... Ali samo mi se tako čini...

Poslednja izmena:
Kod mene veliku ulogu igra ritualni karakter cigareta, pušenja... Znači prva stvar koja se godinama radila ujutru je cigareta...pa pravljenje kafe uz cigaretu... onda dolazi i kafa uz 3,4 cigareta... Jutros je sve to izostalo, pa mi čudno...navika je to... Jesam popio kafu...ne toliko da mi se baš pila, nego eto iz nekog inata...:lol: Kafa bez cigarete... Baš sam zaieban...

Tek kada sam prestala da pušim, shvatila sam koliko mi ukus kafe zaista prija i da nisam imala pojma kakvog je kafa zapravo ukusa... Uvek prvo zapališ cigaretu, u ustima ti je ukus duvana, kafa dođe u drugi plan.. Uživanje u kafi počinje prestankom pušenja, pa uživaj kad si rešio :)
I istraj u odluci koju si doneo, videćeš koliko će ti biti bolje.

Kod mene veliku ulogu igra ritualni karakter cigareta, pušenja... Znači prva stvar koja se godinama radila ujutru je cigareta...pa pravljenje kafe uz cigaretu... onda dolazi i kafa uz 3,4 cigareta... Jutros je sve to izostalo, pa mi čudno...navika je to... Jesam popio kafu...ne toliko da mi se baš pila, nego eto iz nekog inata...:lol: Kafa bez cigarete... Baš sam zaieban...

prestani piti kafu

Stigao sam do 63 stranice u čitanju od početka... Svaka čast svima ovde, stvarno su veliki ljudi...
Harmony, Betty, Snis, Ristob, Goldfish, Codemaker, MegiS, Pikax, Ggolub... Možda su se neki od njih povukli... Idem dalje, rešio sam da isčitam sve... Stvarno jako retka stranica - nema koškanja, zlobe... Svaka čast... Mislim da će u stvari jedino ovo mesto i da mi pomogne da ostavim cigarete... Postovi od srca, bez foliranja...

Poslednja izmena:
Sve sam isčitao - od prve do poslednje stranice... Dakle kad god me uhvati kriza, ja ću lepo da dođem ovde, pročitam prvih 15tak stranica (koje su u stvari suština svega) i idem dalje... jer čitajući sve ove silne stranice nisam ni zaželeo da zapalim... Prvi dan bez cigarete, prijatno sam iznenađen kako to podnosim... Videćemo... Izveštavaću...

Sve sam isčitao - od prve do poslednje stranice... Dakle kad god me uhvati kriza, ja ću lepo da dođem ovde, pročitam prvih 15tak stranica (koje su u stvari suština svega) i idem dalje... jer čitajući sve ove silne stranice nisam ni zaželeo da zapalim... Prvi dan bez cigarete, prijatno sam iznenađen kako to podnosim... Videćemo... Izveštavaću...
Dobrodošao!
a180.gif
a190.gif
a020.gif

Tu smo za tebe!
g102.gif

033.gif
Evo ti prvi vagončić i svaki dan dodajemo još jedan.
Laku noć :D

Znači sutra prvo ritualno svraćaš ovde do nas ;), a onda do šporeta, ok?:D

Radim po 12 sati, pa sam tek u 19 došao...
Jutro je bilo zanimljivo...Ustao u 5, popio kafu bez cigarete. Na poslu me čekala kafa, ali opet je ispijena bez cigarete...
biggrinthumb.gif
Kolege su gledale s nevericom, znajući kakav sam ja strastven pušač (bio). Znači senzitivan sam na dim, nije da me ne privlači... Ali se trudim da izbegnem takav "susret"... Zamolio sam ih ako već puše, da to bude uz otvoren prozor, bar prvih nekoliko dana, dok ne prođe najgore... Znači ni danas ni jednu nisam zapalio. Ne mogu ja koji sam do juče bio kao parna lokomotiva, da sada odjednom od nekoga tražim da poštuje nešto što ni sam nisam poštovao godinama... Trenutno sam dosta razdražljiv, ali mislim da to nije zbog želje za cigaretama, nego zbog umora...i žena me nešto nervira...ma klasika... Tako da ću uskoro da legnem...
Kad sam kući, kad god me uhvati kriza, pustim trance muziku, i krenem sa čitanjem foruma od početka... prvih 15-tak stranica su mi najbolje... Tako najbolje prođe...

Poslednja izmena:
Ljudi, ne znate me... ako ja ostavim pušenje, garantujem da može svako, ali svako... Jer ja sam u poslednjih par meseci počeo da ustajem noću da bi pušio... Cigareta još gori u piksli, a ja zaboravio i palim drugu... Bilo je vremena kada nisam imao para, odricao sam se obroka da bi kupio cigarete...
I žena je ostavila u znak podrške meni, ali ne verujem da će da istraje... Poslaću je ja na "prevaspitavanje" kod vas...:D
thumbsup.gif

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back