Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja temu iscitavam vec danima,i stvarno mi pomaze.Pitam se sta je sa svim onim bivsim pusacima?Nadam se da su i dalje to.Steta sto je Betty skrenula sa puta.
Danas sam setala nekih 3 sata po ovom lepom vremenu i divno sam se osecala.Sada me je uhvatila neka tuga...Sto sam uopste pocinjala sa p.usenjem?????
Konzumiranje cigara treba zakonom zabraniti!!!!
Kao bilo koju drogu!!!!!
Zar je lobi duvanse industrije tako jak?:evil::
Vazan je novac,a ljudi neka umiru!!!!:cry:UZAS!!!!!:

Dragi od skora bivši pušači,
podržavam vas u odluci da prestanet da pušite,
moj suprug i ja smo prestali da pušimo pre 5 godina, i moram priznati da sam shvatila šta znači psihička fizička i emotivna zavisnost. Ni na šta u životu nisam ponosna kao na to što sam pobedila svoju slabost. Ni muž ni ja ne možemo da se nakajemo što smo u opšte počeli i što nam je godine i godine progutao dim cigarete trovanje i zaluđivanje kao ma možemo da ostavimo kad hoćemo.
Bitno je da znate da je nenormalno pušiti a da se čovek time što prestaje da puši vraća u svoj pravi život. (ovo možda zvuči smešno) ali morala sam na hiljadu načina da se borim i sebi objašnjavam da ubijam sebe i one oko sebe na jedan podmukao način. Eto da budem iskrena za razliku od mog muža ne sprečavam goste da puše valjda zato što se sećam sebe i znam da pušačima ništa nije sveto, ni deca u blizini ni prijatelji kojima smeta dim, samo je važno zapaliti cigaretu. Uz kafu, posle kafe, posle klope, kad si srećan, kad si nesrećan, kad ti je frka, kad si kul, kad čitaš, kad si u wc-u, kad čekaš, kad cirkaš, kad se veseliš.... zapravo sve se vrti oko cigareta.
Možda sam vas udavila, ali smisao je u tome da vas potpuno razumem i da mislim da nema većeg razočarenja nego pokleknuti pred duvanskom industrijom koja u cigarete stavlja raznorazne hemikalije koje pojačavaju zavisnost a samim tim i povećavaju vojsku ne izlečivih kao i svoje račune u bankama na štetu našeg zdravlja. Srećno svima budite jaki i dosledni, pokažite svim nevernim tomama da imate karakter.

e pa dame i gospodo ili drugarice i drugovi ko kako voli.....evo opet mene ......
jos uvek ne pusim.... to ce biti nekih 4 meseci ali ko ih jos broji :))
kad god zapadnem u krizu dodjem i citam postove ovde .... evo nocas sam sanjao da pusim i ne mogu se jos uvek otkaciti onog predivnog osecaja kada se dim uvlaci :)))))) mada kada sam sa pusacima neverovatno mi smeta tj. smrdi, kada dodjem kuci pa pomirisem sebe isto smrdim... kad pijem cigareta mi ne treba ali sam kafu morao ostaviti jer mi uopste ne prija. Ugojio se jesam ali mi je i trebalo ovako mi je bolje. Koliko znam razlika izmedju pusaca i ne pusaca je u 2-3 kg a sve ostalo je ruckanje u nervozi.
drzi te se.... ako nista vise stalno imam para u dzepu :))

Pussycat,hvala na podrsci.Nema sta,ovaj put cu izdrzati po bilo kojoj ceni!
Cestitam na tvojih mesec dana!!!!!:D:D:D:
reci mi,molim te,posle koliko dana mogu da ocekijem smanjenje ucestalosti kriziranja?????
bas kriziram od jutros...:shock::shock::shock:

Prvih nedelju dana mi je bilo baš teško... Al potrudi se da što manje vremena provodiš sa pušačima i tamo gde uopšte možeš da vidiš cigare, ja sam npr. imala savršenu situaciju jer niko u mojoj bližoj okolini ne puši!
Sledeća kriza mi je bila oko 20-og dana, neuporedivo manja ali pomišljala sam češće na cigare... Bitno je da sasečeš u korenu, skloni sve što te asocira na cigare (ja sam obožavala da ujutru uz kafu sedim u trpezariji - tamo su me izolovali :) rešavam ukrštenice ili sudoku itd. sve sam to naravno ili bacila ili sklonila odatle).

prijavljujem mesec i po nepušenja (sa krizama u međuvremenu, ali ajde)...
važno je da sam ja u svojoj glavi nepušač, jer mi se nepušački život neuporedivo više dopada od pušačkog. najozbiljnije!
jedino skoro, usred jedne dozlaboga stresne situacije, sam poklekla, i sutra - ništa. čak sam i zaboravila na to da sam poklekla.
sledeći put će, valjda, biti lakše.
inače, spremam ispit bez cigara. mislim da studenti pušači znaju šta u tom procesu predstavljaju cigare, e, pa ja ih sad nemam... i ništa mi ne fali!

Nisi udavila, nego ovo baš treba boldovati!

Dragi od skora bivši pušači,
podržavam vas u odluci da prestanet da pušite,
moj suprug i ja smo prestali da pušimo pre 5 godina, i moram priznati da sam shvatila šta znači psihička fizička i emotivna zavisnost. Ni na šta u životu nisam ponosna kao na to što sam pobedila svoju slabost. Ni muž ni ja ne možemo da se nakajemo što smo u opšte počeli i što nam je godine i godine progutao dim cigarete trovanje i zaluđivanje kao ma možemo da ostavimo kad hoćemo.
Bitno je da znate da je nenormalno pušiti a da se čovek time što prestaje da puši vraća u svoj pravi život. (ovo možda zvuči smešno) ali morala sam na hiljadu načina da se borim i sebi objašnjavam da ubijam sebe i one oko sebe na jedan podmukao način. Eto da budem iskrena za razliku od mog muža ne sprečavam goste da puše valjda zato što se sećam sebe i znam da pušačima ništa nije sveto, ni deca u blizini ni prijatelji kojima smeta dim, samo je važno zapaliti cigaretu. Uz kafu, posle kafe, posle klope, kad si srećan, kad si nesrećan, kad ti je frka, kad si kul, kad čitaš, kad si u wc-u, kad čekaš, kad cirkaš, kad se veseliš.... zapravo sve se vrti oko cigareta.
Možda sam vas udavila, ali smisao je u tome da vas potpuno razumem i da mislim da nema većeg razočarenja nego pokleknuti pred duvanskom industrijom koja u cigarete stavlja raznorazne hemikalije koje pojačavaju zavisnost a samim tim i povećavaju vojsku ne izlečivih kao i svoje račune u bankama na štetu našeg zdravlja. Srećno svima budite jaki i dosledni, pokažite svim nevernim tomama da imate karakter
.

Pozdrav svim bivsim pusacima, a jos veci buducim!

Jutros otpratih muza na aerodrom i setkajuci se krstaricom prvi put otvorih i ovaj forum.
Ljudi odusevljena sam da ima sve vise NE pusaca. Ja i moj suprug smo Bili strastveni pusaci do pre DVE godine, tacnije prestali smo da pusimo 01.01.2006
Naj iskrenije vam kazem da mi nismo imali tako jake krize, ali da je tu naj zasluzniji nas sin Djordje(2000god.) koji nas je jedan dan pitao "dokle ce te da me trujete" nismo se dugo razmisljali, jer ako trujemo nas ne moramo i njega.
Ja VERUJEM u sve vas koji ste resili da se ponesete sa tako velikim problemom.
Vi ste jaci od jedne cigarete od koje cak i smrdite i losije izgledate, a pri tom zelite da je bacite. Evo i moj Djordje je uz sve vas, i daje vam svima veliku podrsku!!!!!!!!!!!!!!!:heart::):lol::smile:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back