Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zapravo nije tacno. Jedan dim aktivira ponovo receptore u mozgu da traze nikotin. Zato treba uloziti sav trud u to da se ne poklekne. Posebno zato sto svaki put kada covek ponovo propusi, dobije novi set simptoma a stare fore za odvikavanje ne pale. I to je rat iznova. Jer to je prilagodljiv parazit, taj pusacki mozak.

A ako se ipak desi da covek poklekne, i tu se potpuno slazem sa tobom, ne treba se baciti u dramu da je sve propalo, nego regrupisati snage i nastaviti borbu.

Jer to je borba u kojoj ce da prezivi samo jedan- ili ti ili pusacki demon.

a sta znaci to da odes u 3pm ? da zapalis cigaretu ? pa neces zbog toga otici u 3pm , to je jos jedan mit koji su skrojili ljudi jer misle da ce ako zaple cigaretu da im se srusi sav "trud" , to ce biti samo jedan popusen cigareta i nista vise :)

Jeste to jedna cigareta i nista vise ali samo u slucaju da ostane na samo toj jednoj cigareti i vise nikad ne zapalis nijednu. Ako krenes da palis u intervalima, ti intervali ce veoma brzo da se smanjuju i eto tebe za cas u stadijumu kao da nikada nisi ni prestajao. A ako ostane samo na jednoj, postavlja se pitanje sta ti ona znaci uopste, meni nista, ako nije propracena jos jednom. :)
Mislim da se ne treba zezati sa time, cim zapalis tu jednu dao si sebi odstupnicu i pitanje je trenutka kada ces se vratiti pusenju.

Zapravo nije tacno. Jedan dim aktivira ponovo receptore u mozgu da traze nikotin. Zato treba uloziti sav trud u to da se ne poklekne. Posebno zato sto svaki put kada covek ponovo propusi, dobije novi set simptoma a stare fore za odvikavanje ne pale. I to je rat iznova. Jer to je prilagodljiv parazit, taj pusacki mozak.

A ako se ipak desi da covek poklekne, i tu se potpuno slazem sa tobom, ne treba se baciti u dramu da je sve propalo, nego regrupisati snage i nastaviti borbu.

Jer to je borba u kojoj ce da prezivi samo jedan- ili ti ili pusacki demon.

ma taj pusacki mozak ako je pusacki mozak ce zauvek ostati takav Pipi, nece ti pomoci ni patrijarh ni crkva ni stopedeset molitvi za taj pusacki mozak , trebalo biti da se ponovo rodis otprilike kako bi se resetovala, pusacki mozak ce zauvek ostati sa tobom i zauvek ces imati krize i verovatno ces jednog dana i zapaliti cigaretu , ali to ne znaci da onda treba da odes u 3pm jeli ? jer to sa strane nepusacu izgleda smesno.....
ako se neko cigareta toliko ne ogadi i shvati da je to jedno srraanjjje za slabitje..... taj ce kao ovi silni ljudi na forumu da se pate u imaginarnoj borbi sa imaginarnim neprijateljima

- - - - - - - - - -

Jeste to jedna cigareta i nista vise ali samo u slucaju da ostane na samo toj jednoj cigareti i vise nikad ne zapalis nijednu. Ako krenes da palis u intervalima, ti intervali ce veoma brzo da se smanjuju i eto tebe za cas u stadijumu kao da nikada nisi ni prestajao. A ako ostane samo na jednoj, postavlja se pitanje sta ti ona znaci uopste, meni nista, ako nije propracena jos jednom. :)
Mislim da se ne treba zezati sa time, cim zapalis tu jednu dao si sebi odstupnicu i pitanje je trenutka kada ces se vratiti pusenju.

ma nije pitanje nikakvog trenutka , i neces se vratiti pusenju , to je mit samo

Poslednji put sam upravo na ovaj nacin propusio posle skoro godinu dana. Skinuo sam se, sta mogu da zapalim samo jednu, ja kontrolisem sve! Videlo se posle koliko kontrolisem. :mrgreen:

i ja na istu foru, toliko puta...dok nisam prihvatila cinjenicu da nisam nepusac vec bivsi pusac...bivsi pusac nema luksuz da ponekad zapali jednu jer su se receptori degenerisali. Ali, to nije nikakav problem...samo ne treba zapaliti vise nijednu cigaretu, ni dim jedan i sve je super.
jer ta jedna zaista nije vredna ponovnog rata sa zavisnoscu i prolazak kroz sve muke odvikavanja. Da ne pricam koliko izmaltretiramo organizam na taj nacin.
Prestanes, i samo nastavis prestanut kroz zivot, i nema kriza vise ni muka.

Svaka cast!
I jel se osecas kao da nikad nisi ni pusila?

da , kad pogledam cigaretu i ljude oko mene kako puše toliko mi je strano da imam utisak nikada nisam pušila ....

- - - - - - - - - -

cestitiam ! prvih sedam je krticino, kod sedme se ljude lome , pa posle deset udara najjaca kriza , nova istrazivanja naucnika tako govore, ne treba im verovati uvek doduse :)

e , jbga , mislim da će nas kriza pratiti do groba zahvaljujući svim istraživanjima i medijskim trikovima da nam privuku ažnju i vrate u svoje stado. :) ali nedamo se mi . Nema krize , dobar je osećaj :)

- - - - - - - - - -

nemam toliko staža,ali za mene je uspeh i ovih blizu dva meseca..jer pobedila sam!!!:klap:

tačno tako :) isti je osećaj pobede i meni bio posle dve meseca :) sada se već navikla

- - - - - - - - - -

i ja na istu foru, toliko puta...dok nisam prihvatila cinjenicu da nisam nepusac vec bivsi pusac...bivsi pusac nema luksuz da ponekad zapali jednu jer su se receptori degenerisali. Ali, to nije nikakav problem...samo ne treba zapaliti vise nijednu cigaretu, ni dim jedan i sve je super.
jer ta jedna zaista nije vredna ponovnog rata sa zavisnoscu i prolazak kroz sve muke odvikavanja. Da ne pricam koliko izmaltretiramo organizam na taj nacin.
Prestanes, i samo nastavis prestanut kroz zivot, i nema kriza vise ni muka.

ja sam padala na tu "samo jednu " puno puta , dok nisam shvatila prailo (tj, pročitala kod Alana Kara ) :Ne postoji samo jedna! Tačka !

da , kad pogledam cigaretu i ljude oko mene kako puše toliko mi je strano da imam utisak nikada nisam pušila ....

- - - - - - - - - -

e , jbga , mislim da će nas kriza pratiti do groba zahvaljujući svim istraživanjima i medijskim trikovima da nam privuku ažnju i vrate u svoje stado. :) ali nedamo se mi . Nema krize , dobar je osećaj :)

- - - - - - - - - -

tačno tako :) isti je osećaj pobede i meni bio posle dve meseca :) sada se već navikla

- - - - - - - - - -

ja sam padala na tu "samo jednu " puno puta , dok nisam shvatila prailo (tj, pročitala kod Alana Kara ) :Ne postoji samo jedna! Tačka !

Ma nema veze grob i sahrane, zaboravi covek i posle nekoliko meseci da je ikada pusio.
Problem je kada prestajes da pusis, a u stvari ne zelis da prestanes jer ne vidis nikakav razlog zasto bi prestajao
i onda nastaje neka dilema, borba, a tu se nikada ne zna ko pobedjuje i ko gubi.
Ja sam prestajala i to je trajalo i pet godina, a to bi znacilo da sam zaista bila nepusac, ali bih onda ponovo pocinjala
i to iskljucivo i samo ako bih bila u Srbiji ( ja inace zivim u Nemackoj) i onda sam neko vreme pusila samo u Srbiji
( nekoliko nedelja), a onda ovde nisam 5-6 meseci, ali su mi cigarete uvek ble nekako u glavi i jedva sam cekala da
ponovo dodjem u Srbiju i da se usvinjim.:zcepanje:
Medjutim, sve ima svoj kraj pa tako i moj pusacki staz.

Ma nema veze grob i sahrane, zaboravi covek i posle nekoliko meseci da je ikada pusio.
Problem je kada prestajes da pusis, a u stvari ne zelis da prestanes jer ne vidis nikakav razlog zasto bi prestajao
i onda nastaje neka dilema, borba, a tu se nikada ne zna ko pobedjuje i ko gubi.
Ja sam prestajala i to je trajalo i pet godina, a to bi znacilo da sam zaista bila nepusac, ali bih onda ponovo pocinjala
i to iskljucivo i samo ako bih bila u Srbiji ( ja inace zivim u Nemackoj) i onda sam neko vreme pusila samo u Srbiji
( nekoliko nedelja), a onda ovde nisam 5-6 meseci, ali su mi cigarete uvek ble nekako u glavi i jedva sam cekala da
ja sam prestao ziveci van Srbije,mislim da bih tesko ovde uspeo.Ali ovde ni ne pomisljem da ih uzmem u ruku,niti kutiju i to neotvorenu.Mrs...
I tako nekih osam godina otprilike...nisam bas siguran koliko,ali je sigurno 21. decembar prvi nepusacki dan,to sam zapamtio,ostalo i nije bitno.

vidis kako te Srbija radi stresno kad dodjes ;) , tamo preoblikujes svoju svest , tamo si cista , a ovde u Srbiji si malo svinjche :) to je bas simptomaticno

- - - - - - - - - -

obicno ti sto prestanu napolju da dodam, smao se papuchare :))))))))))))) jel imate autoritatine muzeve ili zene ?

vidis kako te Srbija radi stresno kad dodjes ;) , tamo preoblikujes svoju svest , tamo si cista , a ovde u Srbiji si malo svinjche :) to je bas simptomaticno

- - - - - - - - - -

obicno ti sto prestanu napolju da dodam, smao se papuchare :))))))))))))) jel imate autoritatine muzeve ili zene ?
Moj muz nikada nije pusio, a nikada mu nije smetalo ni moje pusenje, i to sve nema veze sa stresom, ali ako je
tebi nekakav srpski stres razlog da ne prestanes da pusis, za mene je to OK.

Nije vise nigde u Evropi ( a i Srbija je manje.vise) Evropa, pusenje na javnim mestima jednostavno.
Pitanje je dana kada vise nece biti dozvoljeno ni u kaficima.

primećivanje tek dolazi :)
ček kad se vratiš iz zgrada pa ne možeš da zaspiš dok sve što je bilo na tebi ne izabciš na terasu , a onda shvatiš da i moraš kosu da opereš jer ne možeš da podneseš koliko smrdi na duvan
novi ukusi , počeš da prmećuješ kako namirnice imaju potpno drugi ukus , neke namirnice koje su imale bljutav ukus naprasno postanu extra ukusne (moje otkriće veka je bila boranija) :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back