Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Može da priča ko šta hoće.
Pušenje ubija natenane.
Međutim, smrt je u većini slučajeva, krajnji ishod. Veliki problem je što pušenje, pored ostalog, prouzrokuje začepljenje disajnih puteva i neprijatan miris.
Otkako sam prestao da pušim, 16 dana već mnogo lakše dišem, lakše se krećem, više i duže se šetam sa svojom dečicom, a jedan od najlepših događaja je što mi je pre neki dan moja ćerkica rekla: "Tata, nemaš cigarke i lepo mirišeš, tata, čista je piksla"!
O konkretnim stvarima, mislim da je ovo sasvim jasno!?

taskerka mozda truje samo macku koja ne zna da se pozali,bezi jedino od nje al ova ne kapira sto

Posle mesec dana uhvatila me je kriza od 3- 4 dana.
Nisam popustila.

Ali nedostaju mi mnogo.
Znam sve prednosti ali tako bih rado popila jednu kafu sa cigarom.
Inace sam i kafu izbacila sa cigarama.
I spavala bih po vascele dane.
Zivot bez cigara je tezak.
Neko rece da se razbioleo nakon prestanka pusenja,isto se i meni dogodilo.
Grlo me nije bolelo ima sigurno 2 god. Po prestanku pusenja razbolim se,grlo boli, kasljem kao ludaca,slajma na sve strane...
Ne zelim da im se vratim,ali da mi nedostaju nedostaju m8 jako.

Juče je bilo mesec dana od poslednje cigare i sanjao sam noćas da pušim. I u snu sam se iznervirao zbog toga a tek kad sam se probudio i shvatio da sam samo sanjao - kakvo olakšanje i radost.
Nemam nikakvu želju, u svemu više uživam. I ovaj BG maraton za vikend mi je doneo novi lični rekord, tako da sigurno nikad više.

Ko se još koleba savetujem da iskoristite sva oružja, sve pomoći: tabax, lavandu, knjigu Alen Kar-a, vežbanje, trčanje, puno sex-a, mobilne aplikacije, sve samo ne odustajte.

Posle mesec dana uhvatila me je kriza od 3- 4 dana.
Nisam popustila.

Ali nedostaju mi mnogo.
Znam sve prednosti ali tako bih rado popila jednu kafu sa cigarom.
Inace sam i kafu izbacila sa cigarama.
I spavala bih po vascele dane.
Zivot bez cigara je tezak.
Neko rece da se razbioleo nakon prestanka pusenja,isto se i meni dogodilo.
Grlo me nije bolelo ima sigurno 2 god. Po prestanku pusenja razbolim se,grlo boli, kasljem kao ludaca,slajma na sve strane...
Ne zelim da im se vratim,ali da mi nedostaju nedostaju m8 jako.

Lilava,i ja imam puno problema,ali zdravlje je mnogo bolje, Ne nedostaje meni nikotin,nego navika pušenja.
U određenim situacijama,prosto osetim da nešto nedostaje..i to je ono što je važno da prebrodimo..Drži se
i ne popuštaj..A ti Topličanine..mislim da je to želudačna kiselina..Kod mene je to bio problem..Pazi šta jedeš
Jedi alkalnu hranu, proguglaj malo.

I za tebe jedno veliko:heart:

Borim se, ne dam se. :)

Elem, ove price da ste prestankom pusenja dobili zdravstvene probleme, su obicno igranje zavisnickog mozga i kriza zapravo tako izgleda. Oduprite se tome, evo garantujem da cigareta nikad nije resenje i da sa njom stvari nece postati bolje, nego sasvim suprotno. Cigareta donosi samo ekstremno brz povratak u zacarani krug zavisnosti. Takodje, ne trosite uludo tesko stecen kapital izrazen brojem nepusackih dana, jer pitanje je kada cete se opet odluciti na prestanak. Neprijatelj je jako namazan i sluzi se svim trikovima, tako da moramo i mi da budemo pametni.

Borim se, ne dam se. :)

Elem, ove price da ste prestankom pusenja dobili zdravstvene probleme, su obicno igranje zavisnickog mozga i kriza zapravo tako izgleda. Oduprite se tome, evo garantujem da cigareta nikad nije resenje i da sa njom stvari nece postati bolje, nego sasvim suprotno. Cigareta donosi samo ekstremno brz povratak u zacarani krug zavisnosti. Takodje, ne trosite uludo tesko stecen kapital izrazen brojem nepusackih dana, jer pitanje je kada cete se opet odluciti na prestanak. Neprijatelj je jako namazan i sluzi se svim trikovima, tako da moramo i mi da budemo pametni.
To bi na lepom srpskom bilo sviranje qrtzu:zcepanje:
Zapravo je sve dijametralno suprotno. Pocinjes ( barem posle desetak dana) da dises punim plucima
, a pusacke krize su kao i krize kod alkosa ( mada ne tako surove), pri cemu si savrseno u pravu
da je rastanak neminovan. I ne bi trebalo, kao ni neke ljubavne rastanke, odugovlaciti;)

Poslednja izmena:
To bi na lepom srpskom bilo sviranje qrtzu:zcepanje:
Zapravo je sve dijametralno suprotno. Pocinjes ( barem posle desetak dana) da dises punim plucima
, a pusacke krize su kao i krize kod alkosa ( mada ne tako surove), pri cemu si savrseno u pravu
da je rastanak neminovan. I ne bi trebalo, kao ni neke ljubavne rastanke, odugovlaciti;)

Tako sam hteo da kazem, samo uvih malo, ali je upravo jedno veliko svirnaje kurrcu. :mrgreen: Klasicno nalazenje orpavdanja da se zapali pljuga.

@Lilava
Pa prosto nemoj da guras slatkise u usta. :mrgreen:
Budi fizicki aktivna, ako nisi vec, to dosta pomaze.

@toplicki junak
Sto pre ostavljaj, da se ne navuces u fulu opet. I ovo nek ti bude za nauk, ne dozvoljavaj vise sebi ovakve ispade. Srecno!

Zdravo svima.
Hvala na podršci...
Od večeras ću da nastavim tamo gde sam prekinuo juče

zaista si junak. Junak izgubi bitku, regrupise snage i nazad u boj...junace, treba da dobijes ovaj rat, branis svoju porodicu i sebe. Jer kada je u pitanju zivot ili smrt, to je rat bez kompromisa i diplomatije.

kupi tabex ili zyban da se ucvrstis prvih mesec dana. Procitaj ovu temu, tu ces videti razne klopke u koje buduci nepusaci mogu da upadnu i razne strategije za opstanak. Nema brzog ostavljanja, moras da se posvetis.

Poslednja izmena:
E sad kako sam ostavila.cigare sad hocu da se skidam sa slatkisa.
Ima neka tema? Recept?

Mozda ti je malo rano da vodis bitku na dva fronta. Ali ako mozes, pozdravljam. Sa secera sam se skinula tako sto sam kupila tecnu steviju i izbegavala kafu neko vreme i izbegavala hranu sa ugljenim hidratima. Tacnije, presla sam na KETO nacin ishrane, prebacila organizam na sagorevanje masti umesto secera za energiju, i tek posle godinu dana uspostavila izbalansiran nacin ishrane. Sad mi se seceri vise prirodno ne traze.

Ne mogu da ostavim cigarete.

Ko god zeli da bude slobodan, nezavisan covek, mora da se bori za svoju slobodu i nezavisnost. Svako moze da se izbori, samo treba da se posveti tom zadatku. Ides u ozbiljan rat, i pobedices kao i mnogi drugi ovde. Evo ti saveti:

-upoznaj neprijatelja

-razdvoj manipulativni pusacki alter ego od sebe i svoje slobodne volje. Ako je tvoja slobodna volja da ne pusis, svako ko ti kaze da ti se pusi laze. To ukljucuje i onaj glas koji se pojavljuje u tvojoj glavi i pretvara se da pripada tebi a tvrdi da ti je tesko sto ne pusis.

- opremi se oruzjem. Papir i olovka za zapisivanje progresa i padova, tabex ili zyban, kantarion, persen, panlax, caj od lavande, koren idjirota, Alen Kar itd

- pripremi se psihicki na to da ce ti biti neprijatno neko vreme i cvrsto odluci da ces da izdrzis. Jer te neprijatnosti su posledica ciscenja tela od hemikalija iz cigarete. Treba da izgladnis azdaju koja je zaposela tvoj organizam dok ne crkne, a ona ce da se buni u onim delovima tela koje trenutno jede.

- nagradjuj sebe za svaku dobijenu bitku. Ordenje, diplome, ustedjen novac, sta god...jer vazno je da imas materijalne dokaze svog uspeha

- tretiraj pusacku zavisnost kao gljivicno oboljenje. Cak i kada se izlecis, negde u tebi miruju spore nikotinoze. Zato vise nikad nemoj povuci ni dim, jer ih tako ponovo aktiviras, i ne samo to, nova azdaja je jaca od prethodne jer uci i onda ti moras da menjas strategije za ubijanje azdaje.

- raskini sa cigaretama. Nikad ti nisu bile ni prijatelj niti su te volele. Samo su se pretvarale zato da bi te koristile i manipulisale. Bezi glavom bez obzira kao od svakog drugog psihopate. Ne zali za lepim trenutcima jer su bili samo iluzija.

- prihvati promene u nacinu zivota koje idu sa oslobodjenjem. Ako nastavis da zivis potpuno istim ritmom zivota kao kada si bio rob, onda ces se vratiti gazdi cigareti ili naci drugog...pa biraj zavisnost, od heroina, kocke do spanske serije

- upoznaj pravog sebe, bice vam zabavno. Mozda ti volis voće, a tvoj pusacki demon ti nije dozvoljavao. Srecno istrazivanje!

Ovo vazi za sve nas. Ko je pao, poklekao, neka ustane i nastavi! Do poslednje runde! Bice nokaut ili cigarete ili tebe, pobednik je onaj koji ne ostane da lezi!

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back