Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jesam, prestao sam ;) Ima dakle nekih 2 meseca + 2-3 nedelje. Imam na poslu newgde upisan datum, ali naćići ga kad mi zatreba :)

Jesam se ugojio, iako sam odmah uradio dve stvari:

1. Smanjio sam porciju
2. Odmakao sam se od nje

Međutim, to me ne brine. Brinu me neke druge stvari, koje su se pojavile, i za koje sad nisam siguran šta im je uzrok. Nameravam sutra kod lekara da vidim o čemu se tu radi :(

Pozdrav i malo opustenosti zelim svima
Kul tip ti si jako bistar covek i morao si shvatiti koliko dugo je tvoj organizam bio pod dejstvom nikotina ,katrana.....i koliko jos otrova.
Ostavljanjem cigareta organizam ceo je pretrpeo jako veliki sok i treba mu vremena da se resetuje i adaptira na zdraviji vazduh koji dobija.
Ovo ti govorim jer osecam da te neki nedorecen zdravstveni problem bas tisti.Mnogo toga ce se jos dogadjati dok ne legne sve na svoje mesto.Zato nemoj se mnogo sekirati i ako ti analize nebudu bas najbolje,jer to se prosto ocekuje .Mi smo u fazi velikog ciscenja.Slicnih problema tj.nelogicnosti ima i kod mene.

Poslednja izmena:
Kako bih zeljela da sam karakter i da bar 3 dana ne pusim.A evo,nisam zapalila vec 9 sati i vec me hvata opanika.Ne pusim jer nemam para,i to je jos gore.Ostala sam bez posla i ja i suprug i tesko je.Bar da sam prestala da pusim kad sam imala .to bi bilo prava stvar.Divim se svakom ko u tome uspije i odmah da vam kazem,ne trosite pare na nikotinske zvake i ostale gluposti,probala,ne ide.Znaci samo cvrsta volja i karakter.A posto ja patim i od anksioznosti tipa sta ce s nama biti sutra,kad je danas ovako crno,,zaista mi je tesko kad nemam cigara,Bar da mi je muz malo strpljiviji i da mi daje podrsku,ali on me samo jos vise napada.Tesko je sam.zato sam tu u ovo vrijeme ,na forumu.Pozdrav svima koji su ostavili duhan ili koji pokusavaju to da urade.Dajte primjer nama kukavicama

Sad posle vise od godinu dana otkako sam prestala da pusim,mogu vam reci da su pusaci najgora vrsta ljudi. Toliko sebicni, samozivi... Ma uzas! Zivim sa jednim koji me optuzuje da ga maltretiram, kad mu kazem da ne pusi u stanu! Ljudi, JA NJEGA maltretiram!!!! Mozete li verovati u to? Koliko droga pomuti coveku pamet da je to nevidjeno. A tek sto osetim cigaretu na kilometar... Ja sam od onih koji su mislili da nece moci bez cigarete, pravila sam nauku od ostavljanja, a vrlo je jednostavno. Spremis se da ce ti mozak traziti drogu i probati da te navuce na sve moguce nacine, a ti mu neces dati jer ne zelis da se trujes, da smrdis (ne znam da li ste svesni koliko pusaci smrde), trosis novac na otrovne stapice koji sagore za 5 minuta i daju ti lazni osecaj zadovoljstva. Kad sam prestala da pusim, odem u prodavnicu i nakupujem gomilu slatkisa ili slanisa za samo pola para koliko bih dala za cigarete. Prosto mi je neobicno da mogu toliko stvari da kupim. Vremenom postanete pravi nepusac. Ne pomislite na cigarete, idete u prodavnicu rastereceni, ne pomislite da treba da kupite cigarete. Pocela sam da zalim ljude koji kupuju cigarete, jer nisu ni svesni koliko su nesrecni. Da vas vise ne gnjavim. Sve se moze i ono sto vam se cini da se nikada nece desiti, kao sto se meni cinilo, ce se desiti. Ja sam primer toga.

Veoma poucno i zanimljivo.Jeste stroga izjava na kraju da ako covjek sebi bar minut skrati zivot da spada u samoubojice,ali nije samo duhan taj koji ubija.Jedemo svakio dan GMO hranu,udisemo smog,pijemo ko zna kakvu vodu.fakticki smo svi samoubojice.Pitala bih ga da li ide na dalje relacije pjeske ili ga voze automobilom koji zagadjuje zrak i time skracuje zivot mnogima.Ne branim pusenje.Bila sam i teski nepusac do 25.godine i pusac poslije toga.Da sam znala nikad ne bih zapalila prvu cigaru.Ja sam hodajuca pepeljara.Fuj,mrzim samu sebe zbog toga.

samo polako,bitno je da ima kajanja..kreni ponovo sa vecom motivacijom i kontrolom nad samom sobom..baci cigarete da ne budu pored tebe..jbg nije lako ali se moze,dokaz su mnogi od nas na ovoj temi koji su izdrzali i ne puse dugo vec..tako da nema izgovora..startuj odmah,nemoj cekati neki odredjeni sat ili datum,odmah donesi odluku i istraj..

Pozdrav svima koji su ostavili duhan ili koji pokusavaju to da urade.Dajte primjer nama kukavicama
Draga zizi 1 pre nego te pozdravim demantovacu te.Ti nisi kukavica uto budi sigurna.Samo si mozda malo vise ranjiva,emotivna i sa problemima koji te guse.Ali svakako si jedna hrabra osoba(mislim zena)kojoj ja odajem postovanje.Toliko samokriticnosti nemoze imati kukavica.Zato draga moja zizi 1 sobzirom da nisi pusila 9.h stisni zube i teraj dalje.veruj da ces uspeti samo treba sebe da ubedis i da verujes u sebe.bice kriza ali neka ce krajnji cilj je toliko lep da vredi svake moguce prepreke.Toliko srece i samopostovanja dozivis kada pobedis ovu smrdljivu drogu,to zaista vredi doziveti.ja ti savetujem probaj zadaj sebi tri dana pa onda ponovo razmatraj novonastalu situaciju.[/QUOTE]:super: :super: :whistling: hajde samo makar probaj

Poslednja izmena:
.kreni ponovo sa vecom motivacijom i kontrolom nad samom sobom.
Тако је. Кад паднеш устани. Ја не палим већ 4-5 година а пушио сам раније ко турчин. Први прекид највећа пауза ми је трајала 2 године и не знам који ме враг натеро да опет почнем.. после други покушај и ево као што рекох 5 година и тако ће бити до краја живота. Живот је лепши без цигарета.

Kako bih zeljela da sam karakter i da bar 3 dana ne pusim.A evo,nisam zapalila vec 9 sati i vec me hvata opanika.Ne pusim jer nemam para,i to je jos gore.Ostala sam bez posla i ja i suprug i tesko je.Bar da sam prestala da pusim kad sam imala .to bi bilo prava stvar.Divim se svakom ko u tome uspije i odmah da vam kazem,ne trosite pare na nikotinske zvake i ostale gluposti,probala,ne ide.Znaci samo cvrsta volja i karakter.A posto ja patim i od anksioznosti tipa sta ce s nama biti sutra,kad je danas ovako crno,,zaista mi je tesko kad nemam cigara,Bar da mi je muz malo strpljiviji i da mi daje podrsku,ali on me samo jos vise napada.Tesko je sam.zato sam tu u ovo vrijeme ,na forumu.Pozdrav svima koji su ostavili duhan ili koji pokusavaju to da urade.Dajte primjer nama kukavicama
Teska je i komplikovana situacija kad covek ostane bez posla, nista mu se lepo ne dogadja , a onda mora da se resi i nekog poroka.
Srculence je nekako uspela, pogledaj unazad njene postove.

Moras da imas jasan plan i cvrstu odluku da li zelis da ostavis. Moras da imas motivaciju, jasno zacrtan cilj sta zelis da postignes. Nije dovoljno samo da kazes da neces, jer nije uopste lako ostaviti cigarete, ali nije nemoguce. Tesko je posle i ostati nepusac, djavo nikad ne spava. Ja sam citala sve ovo sto ti sada pricam i nisam verovala da ce biti dana da ne pomislim na cigaretu, pitala sam se kako je moguce da je jednog dana necu pozeleti, da cu piti kafu bez cigarete. I moguce je, samo je potrebno vreme. Ja sam prvi put pala posle 6 meseci jer sam mislila da sam pobedila, a nisam. Umesto cigareta kupi sebi nesto, videces da ces se bolje osecati.

Ајд Доги, држим ти фиге. Можеш ти то. Па није ти први пут.

nije prvi put , ali kakve to veze ima ?
nema tu nikakvih pravila, ljudi su slabi pa pocnu da puse posle 7 godina , nebitna je prica ali ok primer
skliznes i caos, samo da te pukne pravi bluz u pravom momentu i postace klizavo
no evo usao u treci dan danas bez dima bravo si ga meni :cool:

Izdrzala tri (3) dana i tam,an kad sam pomislila "ma ide to meni,svet je divan bez smrada i dima",puce me bluz i eto mene opet na pocetku.A dugo sam i izdrzala....I onda odem na You Tube da vidim sta je to butjibutjibutji video i setim se da i ja imam masinu za stancanje cigara,al tu nadjem i neke momente sa hipnozom.Probam onu od koje 14% pusaca ostavi cigare.Definitivno nisam medju tih 14%.Pa ima jedna ,za 7 minuta (vjerovali ili ne.NE!).Pa ima jos jedna. Prica onaj prica,vrte se neki krugovi,kao, hipnotise me,i zaboli me glava od toga.Tu ja sebe nazovem budalom jer da je tako lako,svi bi ostavili pusenje pomocu hipnoze.I eto me sad ,sve ispocetka.Hajde,nek se nesto desava.Dan po dan ,sto rekla srculence.

ako te hvata panika,hvataj i ti nju..moras se uhvatiti u kostac i uci u borbu protiv ovog neprijatelja..nije toliko lako kako ovde pojedini pricaju koji su pregurali najtezi deo..najlakse je tako,mi koji smo ostavili i nepusimo neko vreme da pricamo da je lako,a istina je da uopste nije lako..budi svesna da su cigarete jedan opasan i uporan protivnik i da ces ih ostaviti iskljucivo ako imas jaku volju,mentalnu snagu,zelju za boljim i lepsim zivotom u kojem nece vise biti mesta za cigarete..sve zavisi od tebe,niko ti ne moze pomoci osim sebe same..ovde mozes dobiti podrsku ali ti si ta koja donosi odluke..razmisli malo i jos cvrsce kreni sa odlukom i zeljom da nepusis..

Zizi 1,jako je bitno da si krenula ponovo to sto si pala neznaci da ti nisi jaka.Jednostavno nije se poklopio pravi tajming .Ali zato samo idi napred.nemoj odustajati nikada ,jer,veruj da vredi svake zrtve i teskoce koju ces preziveti.Sve to na kraju bude nagradjeno tako lepim osecanjem ispunjenosti,pobede,slobode....ma bukvalno receno ponovo se rodis.I slazem se sa dejanom Nimalo nije lako ali je apsolutno ostvarljivo.Kada ti bude tesko a ti skuvaj caja i nalivaj se sto vise a ako imas viska vremena onda setaj dok se posteno smoris.Setnja i smrdulja se ne podnose tako da ces je manje zeleti
I samo da znas ti si vec jednom stranom bila nepusac
samo da si izdrzala jos 3 do 4 dana.Ali zato sada idi dan po dan i svaki dan kazi sebi bravo:)
I samo da ti kazem nema panike to je samo demon od nikotina u tvom mozgu
ugusi njega,pretvaraj se da ga necujes

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back