Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Лепо сам ја рекао,стока је паметна па не пуши...
:rotf:

- - - - - - - - - -

Pozdrav starim i novim drugarima!!
Nije me bilo neko vreme, ali nadam se da ce se staro društvo setiti ko sam..

E pa dosao sam da vam kazem da mi je, posle bezbroj pokusaja da ostavim pusenje, bas 2. decembra 2013. to poslo za rukom I TO TRAJE DO DANAS. Tačno godinu dana bez cigareta :)

Oranz, vidim da si opet propusila, a ja se secam perioda dok sam jos bio na forumu, kako si se borila, a gde je sada nestao taj borbeni duh? Pogledaj se u ogledalo i reci sebi sta zelis i svaki put kada ti cigara padne na pamet, seti se svoje zelje i odustaces od toga.

Ljudi, pozdravljam vas sve i uživajte u zivotu... I ne dajte se!! :)
sad vidla,hvala na podršci...ma opet cu ja ali moram da se pripremim,korak po korak...

- - - - - - - - - -

Pozdrav starim i novim drugarima!!
Nije me bilo neko vreme, ali nadam se da ce se staro društvo setiti ko sam..

E pa dosao sam da vam kazem da mi je, posle bezbroj pokusaja da ostavim pusenje, bas 2. decembra 2013. to poslo za rukom I TO TRAJE DO DANAS. Tačno godinu dana bez cigareta :)

Oranz, vidim da si opet propusila, a ja se secam perioda dok sam jos bio na forumu, kako si se borila, a gde je sada nestao taj borbeni duh? Pogledaj se u ogledalo i reci sebi sta zelis i svaki put kada ti cigara padne na pamet, seti se svoje zelje i odustaces od toga.

Ljudi, pozdravljam vas sve i uživajte u zivotu... I ne dajte se!! :)
Čestitke i od mene svaka čast:klap:

Meni je zaista bilo u prvoj liniji vazno zbog zdravlja.

Ja nisam nesto narocito ni euforicna, ni ponosna, zapravo uopste i ne razmisljam o tome.

Meni nisu nikada bile problem stvari koje zavise od mene jer sam to uvek mogla da resim.
Potrebna je samo jaka volja, a narocito jak motiv jer ako nemas motiv ( zdravlje, pare, okolina)
onda covek nece ni prestati ni da pije, jede, pusi.

Naravno da je zdravlje na prvom mjestu, prioriteti su jasni. Ne poznajem nikog ko je prestao da pusi a da taj motiv nije u osnovi.
Mislim da problem prestanka pusenja jeste samo moj i samo od mene zavisi. I treba imati jaku volju, celicnu volju da se izboris sa porokom i da istrajes. Onda se osjecas dobro jer si rijesio problem.

Wolf cestitam ti sto si se izborio sa krizama i ostao dosledan da ostanes nepusac..jeste da si na pocetku imao krizne emotivne situacije,ali to je zanemarljivo.. :)

Podrska i svim drugim koji pokusavaju da se izbore sa ovim zlom koje donosi samo bolest i puni dzepove vladarima iz senke..Niko jos nije ostavio cigarete tako sto je smanjio dnevnu dozu cigareta..ili ces ostaviti istog momenta i poceti da apstiniras ili ces nastaviti da budes smrdljivi pusac,nema treceg..Odluka je licne prirode :)

Ja sam juce imala jedan jako tezak dan, svog sam psa morala da uspavam, mislila sam da cu presvisnuti, ali za divno cudo nijednog momenta mi nije palo na pamet
da bi trebalo da zapalim cigaretu da bi umanjila svoj bol i tugu. To je tuga koja traje, danas mi je mislim jos teze, ali to sa cigaretama nema nikakve veze.
Mislim da ljudi varaju sami sebe kada kazu da su ponovo propusili zbog neke ekstremne privatne situacije.

Ja sam juce imala jedan jako tezak dan, svog sam psa morala da uspavam, mislila sam da cu presvisnuti, ali za divno cudo nijednog momenta mi nije palo na pamet
da bi trebalo da zapalim cigaretu da bi umanjila svoj bol i tugu. To je tuga koja traje, danas mi je mislim jos teze, ali to sa cigaretama nema nikakve veze.
Mislim da ljudi varaju sami sebe kada kazu da su ponovo propusili zbog neke ekstremne privatne situacije.

Vala svaka ti cast. Kad nisi sad, nemoj nikad vise

Мени како кад, пошто сам рекордер у почињању изпочетка. Једном је било баш осетно, а иначе што кажеш врло благо и кратко. Тако да чак ни код исте особе није исто ако више пута оставља.
Сваки пут када паднеш и поново остављаш, добијеш други сет симптома. А никотин има позамашан репертоар

Мени како кад, пошто сам рекордер у почињању изпочетка.

:hahaha::hahaha::hahaha:

- - - - - - - - - -

Сваки пут када паднеш и поново остављаш, добијеш други сет симптома. А никотин има позамашан репертоар

Ovo vec ne zelim da iskusim..Dovoljno je jednom sto sam probao i ostavio..Ni malo lak put i borba,dakako sam svestan da bi ako propusim,duboko bi se razmislio dal da resim i ponovo se upustim u borbu za prestanak pusenja..Taj ponovni pocetak pusenja bi me emotivno slomio,svoje dostojanstvo,licnost,karakter..Ne zelim da razmisljam o tome..Mnogo mi je lepo kao nepusacu da bi ponovo poceo da dimim i smrdim kao poljski wc!!

Јесте тешко, Дејане, и најбоље је не довести се у ситуацију да мораш поново почети са престајањем, и ја ти искрено желим да немаш више никад падове.
Е сад, ако би се ипак, не дај Боже, десило, лоше је да о томе размишљаш као о поразу своје личности, јер изгубљена битка није изгубљен рат, а ако се предаш непријатељ је победио.
А фора је у томе што је тај наш непријатељ заправо слаб, он нас може само наговарати али не из присилити да пушимо, и кад год му пође за руком да нас превари треба устати и поново се борити против њега, јер је СВАКО ОД НАС ЈАЧИ ОД ЦИГАРЕТЕ, само што не верујемо сви у то, никотин нас убеђује да је он јачи и непобедив.
А није.
Ми смо господари своје воље, тела, времена, новца, здравља, и никоме ту моћ не смемо да уступамо. То је наша обавеза према животу и љубави оних којима је стало до нас.

Ma jasno je to kao dan sto si rekla pipi..Ali ovo je moje misljenje,ja znam sebe kakav sam..Ja sam previse tvrdoglav i kad se zainatim postizem rezultat..Tako sam i ostavio cigarete iz prve na "suvo" posle 16 god pusenja po paklo ipo-dva na dan...Svadjao sam se sa ljudima koji su mi prebacivali da prestanem sa pusenjem,koji su mi govorili da im smeta dim..Govorio sam da pusim jer volim to da radim,da mi ne pada na pamet da prestanem...Svako ima svoj neki svet sto se tice pusenja,rituali itd..Ali duboko u sebi sam sebe ponizavao sto to radim,znao sam da sam smrdljivi jadnik kojeg drugi gledaju kao da je pacenik kad zabalavi cigaretu..Nekad sam bio aktivni sportista u karateu sa dugogodisnjom zavidnom karijerom.(posle te karate karijere sam propusio iz gluposti).Posle toga sam posao u teretanu i do dana danasnjeg treniram,ceo zivot sam sportista a pusio sam..I sa te strane mi je bilo veoma tesko jer ja smatram da je svaki sportista onaj pravi koji nema poroke,a ja sam imao taj jedan..Oduvek sam voleo ljude koji se bave nekim sportom i vode racuna o sebi..Moje dete sam ubacio u sport i zavoleo je to..Postigao sam taj momenat koji sam zeleo,da odrasta u sportskom duhu,i nadam se da ce ga to odvuci od poroka i losih stvari..Sva ta mrznja je tinjala u meni i resio sam da prelomim,rekao sam sam sebi "Dosta je bilo,sto si pusio-pusio si"...Poslednju cigaretu sam izduvanio 23 sep 2013,od 24 sep vec sam postao srecni nepusac..Dovoljno besa i mrznje sam imao u sebi da prevazidjem sve to,mentalna snaga je bila velika,inat takodje.I verujem da necu poceti opet sa pusenjem,verujem da cu i u buducnosti imati nalete kriza ali to smatram licnom borbom koju dobijam uspesno..Svako ima svoje licne demone sa kojima se mora uhvatiti u kostac,moramo izaci kao pobednici ili cemo pasti..Niko od nas ne zeli da padne,zato moramo biti jaki..Sve vise vidim u ocima pusaca da bi zeleli da se rese cigarete,ali nisu dovoljno jaki da bi se uhvatili u kostac sa tom borbom..

Poslednja izmena:
Danas mi je 20. dan bez cigarete
Tabex vise i ne pijem..odnosno popijem 1 dnevno ako se setim
Ja ne znam koji mi je dan, a i ja tabex ne uzimam, zapravo sam ga ozbiljno uzimala samo dva-tri dana.

Dejan je ostavio neki link za clanak o nepusenju, a meni se najvise dopao ovaj komentar:D

Meni nikad nije bilo jasno kako pusace ne smara to pusenje?
Te moras da imas uvek pare u dzepu, te da ne zaboravis da svratis do kioska, pa oni koji voze se obicno popenju kolima na trotoar ispred kioska, pa onda moras da imas sibicu ili upaljac uvek sa sobom, pa trazis pikslu, pa piksla uzasno smrdi ako je ne ispraznis, pa posle 15 minuta u pusackoj prostoriji i ti smrdis ko tvor, pa nepusaci i majke sa decom te gledaju popreko, pa onda izlazis sa radnog mesta ispred zgrade i smrzavas se (ili pusis u WC-u, uzivanje-mozes misliti), pa nekad zaspis u fotelji sa cigaretom i progoris fotelju (ili auto sediste)... a o izgubljenoj kondiciji, vremenu, zdravlju i novcu da i ne govorimo...
I kako neko moze da trpi tolike obaveze? Otkad sam prinudjen da nosim naocare za citanje, mene to uzasno opterecuje (da ih ne zaboravim), a tek da moram da brinem i da cigarete uvek imam uz sebe...
Ja razumem kad je tesko nesto uciniti (na primer vezbati) jer moras da se potrudis, ali po meni je veci balast biti pusac, od truda da se prestane.
Ljudi, oslobodite se tog balasta!!!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (gradinar, 5. decembar 2014 00:31)

- - - - - - - - - -

Izracunah, jedanesti. Nisam se uopste smarala oko ostavljanja, verovatno jer se nisam ludacki ni zaklinjala da cu bas tog i tog dana da ga batalim.
Znala sma da hocu, a dan je sam po sebi dosao pri cemu je Hajlender nekako bas povukao nogu.

Ja ne znam koji mi je dan, a i ja tabex ne uzimam, zapravo sam ga ozbiljno uzimala samo dva-tri dana.

Ti to na suvo, onako "muski" iako si zensko :lol:
Svaka ti cast ali ja nisam hteo da se muchim pa sam pio tabex vise puta dnevno barem prvih 10-15 dana.

Super je sto sam uz cigare spontano ostavio i kafu a navukao se na cajeve ( prvi put u zivotu) i bas sam zgotivio zeleni caj sa aromom limuna...ali cvrc.
Procitam da 90% zelenog caja dolazi iz Kine a njihov caj je pun olova zbog industrijalizacije zemlje. Sad sam navucen na kinesku metalsku industriju :mrgreen:

Nemam pojma sta da pijuckam...a treba mi

" свако има своје личне демоне са којима се мора ухватити у коштац"
слажем се, то је то. Али зато има још једна предност кад престанемо пушити, осим што више нисмо пушач, а то је да постајемо бољи и јачи људи.
Победимо себе и своје слабости уместо да им повлађујемо.

Ti to na suvo, onako "muski" iako si zensko :lol:
Svaka ti cast ali ja nisam hteo da se muchim pa sam pio tabex vise puta dnevno barem prvih 10-15 dana.

Super je sto sam uz cigare spontano ostavio i kafu a navukao se na cajeve ( prvi put u zivotu) i bas sam zgotivio zeleni caj sa aromom limuna...ali cvrc.
Procitam da 90% zelenog caja dolazi iz Kine a njihov caj je pun olova zbog industrijalizacije zemlje. Sad sam navucen na kinesku metalsku industriju :mrgreen:

Nemam pojma sta da pijuckam...a treba mi

Taj zeleni caj koji mi ( a mi smo svi mi Evropljani) kupujemo u tim kesicama zaista je otrovno djubre.l
Pre dve,tri godine ovde je neka nemacka zaduzbina ispitivala te cajeve u keseicama ( oni svakog meseca ispituju neki proizvod,
os shampona za kosu , preko foto aparata, virshli, sredstava za podmaldjivanje, hrane za pCeta i slicno) i zaista je u tom zelenom caju nadjeno
kojesta. E sad, moze on da se kupi i na merenje, ali to samo u nekim specijalnim radnjama i naravno 10 x je skuplji od ovog iz kesica.

Pij bre caj od shipka, od nane, ima sijaset biljnih cajeva, a i vocnih ( meni recimo prija caj od jabuke), ne moras bas ovaj kineski.

Ja pijem barem litar limunade dnevno. Sama je naravno pravim ( cedjen limun i kisela voda), zasladim sa nekim zasladivacem, ali malo, tek da nije
uzasno kiselo. Pijem i pivo:mrgreen:

Ja sam pokušavao, i pokušavao, ali nije išlo. A, smetalo mi je, i mrzeo sam što pušim. I onda se odlučim da probam e-cig. Evo već dva meseca otkako nisam zapalio nijednu jedinu smrdulju. Kada sam dobio naručenu e-cig i probao je, imao sam još pola pakle cigareta. Stajale su mi na računaru 20-ak dana, ali mi nijednom nije palo na pamet da posegnem za njima. Nakon tih 20-ak dana sam ih dao šuri da se ne bace.
Počeo sam da parim sa 18 mg nikotina. Pre mesec dana sam smanjio na 12 mg. Sledeći mesec ću smanjiti na 6 mg, a u februaru ću da parim bez nikotina. Posle toga ću da bacim i ovu frulu.

Da sam znao da će biti ovako lako, odavno bih to uradio. Nema kriza, nema nervoze, nemam nagon da nekome polupam facu kada mi izleti pred auto da moram naglo da kočim. Svega toga je bilo dok sam pokušavao da ih ostavim onako "na suvo". E, sad, ima i onih kojima se parenje baš sviđa, pa su nastavili sa tim i kada su se skinuli sa nikotina. Meni je ok, ali ne privlači me baš toliko. Tako da sam čvrsto odlučio da batalim parenje kada skinem nikotin na nulu.

Sada mi smrdulje jako smetaju. Sinoć smo bili na nekoj žurci, i rekao sam u po žurke ženi da idemo kući. Nisam više mogao da izdržim dim od cigareta. Ona gleda u mene i ne veruje.

da,samo sto ti nisi nepusac dokle god udises aromaticnu paru koja je nastala sagorevanjem nekog ulja i nikotina..i dalje unosis nikotin u organizam,i dalje se nisi ratosiljao psihicke navike pusenja kao i uvlacenja dima u pluca,i dalje nikotin protice kroz krv..jedno zlo si zamenio drugim,to je samo zavaravanje organizma...ostavi potpuno tu elektronsku i pridruzi nam se na ovoj temi..inace postoji tema "Elektronska cigareta"..

Ja sam pokušavao, i pokušavao, ali nije išlo. A, smetalo mi je, i mrzeo sam što pušim. I onda se odlučim da probam e-cig. Evo već dva meseca otkako nisam zapalio nijednu jedinu smrdulju. Kada sam dobio naručenu e-cig i probao je, imao sam još pola pakle cigareta. Stajale su mi na računaru 20-ak dana, ali mi nijednom nije palo na pamet da posegnem za njima. Nakon tih 20-ak dana sam ih dao šuri da se ne bace.
Počeo sam da parim sa 18 mg nikotina. Pre mesec dana sam smanjio na 12 mg. Sledeći mesec ću smanjiti na 6 mg, a u februaru ću da parim bez nikotina. Posle toga ću da bacim i ovu frulu.

Da sam znao da će biti ovako lako, odavno bih to uradio. Nema kriza, nema nervoze, nemam nagon da nekome polupam facu kada mi izleti pred auto da moram naglo da kočim. Svega toga je bilo dok sam pokušavao da ih ostavim onako "na suvo". E, sad, ima i onih kojima se parenje baš sviđa, pa su nastavili sa tim i kada su se skinuli sa nikotina. Meni je ok, ali ne privlači me baš toliko. Tako da sam čvrsto odlučio da batalim parenje kada skinem nikotin na nulu.

Sada mi smrdulje jako smetaju. Sinoć smo bili na nekoj žurci, i rekao sam u po žurke ženi da idemo kući. Nisam više mogao da izdržim dim od cigareta. Ona gleda u mene i ne veruje.

Ti ces uspeti zato sto nisi bolesno zavistan,zelim ti da uspes.

da,samo sto ti nisi nepusac dokle god udises aromaticnu paru koja je nastala sagorevanjem nekog ulja i nikotina..i dalje unosis nikotin u organizam,i dalje se nisi ratosiljao psihicke navike pusenja kao i uvlacenja dima u pluca,i dalje nikotin protice kroz krv..jedno zlo si zamenio drugim,to je samo zavaravanje organizma...ostavi potpuno tu elektronsku i pridruzi nam se na ovoj temi..inace postoji tema "Elektronska cigareta"..

Ja sam pušač u ostavci, da tako kažem. Nisam ja hteo ovim postom da pokrenem diskusiju o elektronskoj cigari, nego da je navedem kao način pomoću koga može da se čovek bez stresa i kriza iščupa iz tog zla. Ovde su neki pisali da su koristili tabex i druge tablete protiv pušenja, pa im niko nije rekao da su postali tabletomani. Jednostavno, ljudi ovde ostavljaju svoja iskustva u ostavljanju cigareta.
Ja sam jasno i naveo da sam smanjio dozu nikotina, i da ću da je smanjujem do nule, a posle toga ću lako da ostavim i ovaj aparat. I u to sam ubeđen. Evo, pre koji dan sam zaglavio u kafani i dobrano se nalizao. Pušači vrlo dobro znaju koliko puno se puši uz alkohol. U jednom momentu mi se ispraznila baterija, ali ja nisam posegao za analognom ili otišao kući. Ostao sam i nastavio da pijem bez problema.

Tako da smatram da je moj post sasvim na mestu, jer nisam pisao o lepoti parenja, nego o parenju kao načinu na koji se ostavlja pušenje. A, ako je ovo tema isključivo za potpune nepušače, onda napišite napomenu u naslov "zabranjeno za pušače i pse"!

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back