Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam pušač u ostavci, da tako kažem. Nisam ja hteo ovim postom da pokrenem diskusiju o elektronskoj cigari, nego da je navedem kao način pomoću koga može da se čovek bez stresa i kriza iščupa iz tog zla. Ovde su neki pisali da su koristili tabex i druge tablete protiv pušenja, pa im niko nije rekao da su postali tabletomani. Jednostavno, ljudi ovde ostavljaju svoja iskustva u ostavljanju cigareta.
Ja sam jasno i naveo da sam smanjio dozu nikotina, i da ću da je smanjujem do nule, a posle toga ću lako da ostavim i ovaj aparat. I u to sam ubeđen. Evo, pre koji dan sam zaglavio u kafani i dobrano se nalizao. Pušači vrlo dobro znaju koliko puno se puši uz alkohol. U jednom momentu mi se ispraznila baterija, ali ja nisam posegao za analognom ili otišao kući. Ostao sam i nastavio da pijem bez problema.

Tako da smatram da je moj post sasvim na mestu, jer nisam pisao o lepoti parenja, nego o parenju kao načinu na koji se ostavlja pušenje. A, ako je ovo tema isključivo za potpune nepušače, onda napišite napomenu u naslov "zabranjeno za pušače i pse"!

Ma ok je, nije ni Dejan mislio nista lose. Svako od nas je nasao ili trazi svoj nacin i put da se resi pusenja.
Svakako da su i elektronske cigarete tu gde je i ovaj tabex ili zyban.

Доне шта год ће ти помоћи да оставиш, ти користи. Ја бих ти само препоручила да убрзан процес и да до нове године пређеш на нула никотина. Ово из разлога да се не свикнеш на ритуале везане за е цигу.
Јави како иде!

Ja sam pušač u ostavci, da tako kažem. Nisam ja hteo ovim postom da pokrenem diskusiju o elektronskoj cigari, nego da je navedem kao način pomoću koga može da se čovek bez stresa i kriza iščupa iz tog zla. Ovde su neki pisali da su koristili tabex i druge tablete protiv pušenja, pa im niko nije rekao da su postali tabletomani. Jednostavno, ljudi ovde ostavljaju svoja iskustva u ostavljanju cigareta.
Ja sam jasno i naveo da sam smanjio dozu nikotina, i da ću da je smanjujem do nule, a posle toga ću lako da ostavim i ovaj aparat. I u to sam ubeđen. Evo, pre koji dan sam zaglavio u kafani i dobrano se nalizao. Pušači vrlo dobro znaju koliko puno se puši uz alkohol. U jednom momentu mi se ispraznila baterija, ali ja nisam posegao za analognom ili otišao kući. Ostao sam i nastavio da pijem bez problema.

Tako da smatram da je moj post sasvim na mestu, jer nisam pisao o lepoti parenja, nego o parenju kao načinu na koji se ostavlja pušenje. A, ako je ovo tema isključivo za potpune nepušače, onda napišite napomenu u naslov "zabranjeno za pušače i pse"!

Tako je,ovo je tema za NEPUSACE,smatram da mozes razloziti i shvatiti sta znaci definicija te reci...Ne mozes pusiti (pariti) elektronsku cigaretu nekoliko meseci sa nikotinom i doci ovde i hvaliti se da si nepusac..Naravno da NISI..Kad potpuno ostavis udisanje i simuliranje pusenja,onda si merodavan da pises na ovom PDF do tad imas svoju temu "ELEKTRONSKA CIGARETA" koju je otvorio Grof...Takodje ti zelim ako budes uspeo da tim nacinom ostavis potpuno uvlacenje bilo cega u pluca i postanes pravi nepusac..

Доне шта год ће ти помоћи да оставиш, ти користи. Ја бих ти само препоручила да убрзан процес и да до нове године пређеш на нула никотина. Ово из разлога да се не свикнеш на ритуале везане за е цигу.
Јави како иде!

Neću se navići, jer me nervira. Ogromna je i nervira me.

- - - - - - - - - -

Tako je,ovo je tema za NEPUSACE,smatram da mozes razloziti i shvatiti sta znaci definicija te reci...Ne mozes pusiti (pariti) elektronsku cigaretu nekoliko meseci sa nikotinom i doci ovde i hvaliti se da si nepusac..Naravno da NISI..Kad potpuno ostavis udisanje i simuliranje pusenja,onda si merodavan da pises na ovom PDF do tad imas svoju temu "ELEKTRONSKA CIGARETA" koju je otvorio Grof...Takodje ti zelim ako budes uspeo da tim nacinom ostavis potpuno uvlacenje bilo cega u pluca i postanes pravi nepusac..

Onda tema treba da se zove OSTAVILI SMO PUŠENJE, a ne OSTAVITE PUŠENJE SA NAMA.

Srećom, pa si ti na ovom forumu niko i ništa, pa ću ja, momčino, da pišem onako kako ja hoću, a ne kako mi ti kažeš.

ma nemam nista protiv koriscenja e cig,ali ti uzivaoci iste nisu nepusaci i ne mogu se zvati nepusacima..oni imaju svoju rubriku koju sam vec naveo..ovde su ljudi koji pokusavaju da ostave cigarete i kad to urade ne koriste alternative pusenja poput e cig vec neka druga srestva,a psihicku i fizicku krizu prebrode takodje drugim srestvima a ne pusenjem e cig..nema tu ostavljanja,psihicki si zavisnik od uvlacenja i dobro znas pipi da sam u pravu..ako zelis ostaviti cigarete ne mozes nastaviti u buducnosti da pusis i uvlacis alternativne cigarete,jasno ko dan..Don niko ti ne brani da pises,to je tvoje pravo,ali promasio si temu,ti nisi nepusac dokle god i dalje pusis e cig..ovde su ljudi koji su ostavili pusenje,apstiniraju i ne simuliraju pusenje da bi varali svoj mozak..sta si ti sad,pametan i odkrio e cig pomocu koje se ostavlja pusenje ovih pravih cigareta bez bolova i kriza a mi svi glupi jer nismo to uradili i zato sto smo krizirali??

- - - - - - - - - -

Дејане, да би оставили пушење прво морамо бити пушачи

pa on je i dalje pusac,hoces reci da nije?

Neću se navići, jer me nervira. Ogromna je i nervira me.

[
.
Ja nisam ni pokusavala sa tom el.cigaretom jer je i meni to neka plastika, metal, velika skalamerija, jednostavno mi nije
to zamena za cigaretu. Osim toga bi meni bilo mucno,smarajuce i komplikovano to punjenje, servisiranje, panika sta ces
kad se pokvari, jos je vece zezanje i opterecen si vise nego sa normalnim cigaretama.

Batalices ti i to uskoro. Meni je danas valjda dve nedelje kako ne pusim, veruj mi, a potvrdice ti to i Hajlender koji je pre neki dan slavio
mesec dana, frka je prvih nekoliko dana, onda kako dani prolaze polako zaboravljas i da si bio pusac.

Ово је тема за људе који желе да оставе пушење. На разне начине. Тако да си Доне добродошао на теми. Наравно, и е цигарета и жваке и сва средства која садрже никотин имају смисла само кратко време у почетку и треба их се што пре решити јер одржавају зависност.
Ја лично сам противник е цигарета, али сам већи противник пушења, тако да се надам да ће ти твој план успети. Опет понављам, скрати време коришћења, до нове године би требао да је баталиш да не би имао контра ефекат.
Е сад опет, сви смо ми различити и нека свако проба како мисли да му је добро.
Што се тиче журке на којој си пио а ниси пушио, морам да те разочарам, ти си унео довољну количину никотина која задовољава твоју зависност и зато ниси имао проблем. Свеједно је како га уносиш, фора је да научиш организам да функционише нормално без никотина. У фази преласка од пушача ка непушачу није лоше смањивање па и е цигарета која ради то исто, али то се не сме отегнути на месеце.

jel mozes da izbrojis na prste jedne ruke ljude koje znas da su totalno ostavili pusenje pomocu e cig??ja ne mogu..svi su se pre ili kasnije vratili staroj navici ili ostali na e cig...ta elektronska spravica je samo zavaravanje mozga...takodje nije proverena sa medicinske strane,ulje koje sagorevaju sa nikotinom..mozda ima vise stete nego koristi posle duzeg koriscenja..jel se neko zapitao o tome??kako reaguju pluca i organizam na svakodnevno udisanje miksovanih ulja pomesanih sa nikotinom koje se sagoreva u specijalno napravljenoj spravici??

Poslednja izmena:
Слажем се ја по том питању са тобом, али агресивни напад на оне који се тек припремају за борбу није охрабрење. Сети се себе са почетка... Сети се како си био самоуверен да никад нећеш пропити, сети се и слабости, јер то је једини начин да победимо, да будемо реални према себи и другима.
Јер остављање цигарета иде у фазама и у разним фазама важе друга правила.
Прва фаза од недељу- две: припрема за остављање, још увек се пуши и океј је и корисно смањити или користити жваке или е цигарету.
Друга фаза су првих пар дана без никотина када су јаке физичке нелагодности, тада је добро да не пијемо кафу, не излазимо и не пијемо
Трећа фаза је када се тело учи да ради без никотина ту се боримо са тугом, грицка њем, затвором, несаницом шта већ кога снађе
Четврта фаза када смо много јаки и мислимо да смо имуни на никотин. Тада почиње борба на психичком плану јер се јављају идеје... Као можемо једну итд
Пета фаза је када смо променили не само животне навике већ и животне ставове у победничке из пушаччких. Па и тада морамо да се боримо против никотинског трика који се зове заборав... Заборавимо како је била тешка борба и опустимо се

који се тек припремају за борбу. Сети се себе са почетка... Сети се како си био самоуверен да никад нећеш пропити

Kako se tek priprema,jel si ti procitala da vec 2 meseca trumbi e cig???I molim te o kojem picu pricas ti,kad sam se ja skidao sa alkohola pa sam bio napoceku toliko samouveren da necu propiti??Ja sam antialkoholicar 15 god zadnjih..sta pricas..I na kraju to je moje misljenje,i uvek cu reci da onaj ko koristi e cig nije nepusac vec vara sebe svesno..

Poslednja izmena:
To si u pravu..Ali me izritiralo to sto se pojavljuje sa e cig i smatra da je nepusac a trumbi vec 2 meseca,i kao ostavio je cigarete a nije imao ni krize nista,a sa druge strane nastavio da unosi nikotin..posle ispada da smo mi svi ludi sto smo ostavili sigarete i prolazili kroz krizne situacije umesto da smo uzeli elektronsku cigaretu..Pa pola od ovih sto su prestali da puse da su koristili e cig vratili bi se ponovnom pusenju..Pa izvini molim te sinak,stegni ono dole i ostavi kao muskarac i prodji malo kroz krizice,pogledaj koliko zena ostavilo cigarete i prolazilo kroz isto..Znam jedan slucaj od pre par godina dok sam jos uvek bio pusac,covek resio da ostavi cigarete i uzeo odmor i nakupovao bensedina 2-3 kutije,i zavukao se u kucu i cepo bensedine i sve bilo ok dok je imao bensedina,njegovi iz kuce ganaterali da izadje malo u setnje i napolje,i cim je prestao sa tabletama malo posle toga poceo ponovo da pusi..Hocu reci da je otisao u krajnost na svoju ruku,mislio je da ce ostaviti pljuge dok bude u "oblacima"..Nema lakog nacina da ne osetis nista na putu ostavljanja,mislis da ces pomocu e cig ostaviti tako glatko i neosetno kao da nikad nisi ni pusio,pa nece moci..Batali to sto pre ako zelis biti sto pre i nepusac..

Ма добро, само је ствар терминологије. За почетак није лоше се прво решити ритуала са паљењем цигарете и осталим, ту помаже и е цига и жваке. Само не сме дуго, јер се онда стиче друга моторна зависност. А мени се чини да је Дон решен да остави, а ко реши, тај и успе. Па хајде да будемо подршка. И пуно може научити из твог искуства, само ако нисте на барикадама

Pa ne samo iz mog iskustva,tvoje je iskustvo mnogo vece,jer si ostavljala vise puta i padala..Imas sto sta da kazes i uputis na greske..Mirkovo takodje...Pitam se sta je sa Vendikom,nema je mesecima..Dujkic takodje,on ponovo propusio kad je bila ona poplava u septembru i rekao da ce prestati ali nema ga da se javi,sigurno trumbi..Moje iskustvo je drugacije,vojnicki,ostavis porok,trpis dok traje "bol" sa stegnutim zubima,totalno fokusiran na zeljeni cilj,bez ikakvih pomagala..I nema da nema cilja posle..Il si lav il nisi,nema treceg..Mada lazem,imao sam pomagalo a to su mentol bombone prvih 10-tak dana,i jeo sam ih previse dnevno pa sam i njih prestao,unosio sam previse secera a to nije dobro..

Poslednja izmena:
jel mozes da izbrojis na prste jedne ruke ljude koje znas da su totalno ostavili pusenje pomocu e cig??ja ne mogu..svi su se pre ili kasnije vratili staroj navici ili ostali na e cig...ta elektronska spravica je samo zavaravanje mozga...takodje nije proverena sa medicinske strane,ulje koje sagorevaju sa nikotinom..mozda ima vise stete nego koristi posle duzeg koriscenja..jel se neko zapitao o tome??kako reaguju pluca i organizam na svakodnevno udisanje miksovanih ulja pomesanih sa nikotinom koje se sagoreva u specijalno napravljenoj spravici??

Ja i ne poznajem nikoga ko je pusio ili pusi el. cigaretu, zato nam je uzorak za nekakve statistike nula.

Ne bi trebalo da budes tako iskljuiciv, Don se ovde zapljunuo jer zaista zeli da ostavi pusenje, neki medjuprostor je za njega
ta el. cigareta, ako je be bude batalio nece se vise ovde ni javljati nego ce biti na topiku o el.cigaretama.
Pravo da ti kazem moje je misljenje da se ti ponasas kontraproduktivno. Ljudi koji su batalili cigarete ovde se vise i ne javljaju,
one koji nameravaju teras odavde, na kraju ces ostati ovde sam.

- - - - - - - - - -

Pa ne samo iz mog iskustva,tvoje je iskustvo mnogo vece,jer si ostavljala vise puta i padala..Imas sto sta da kazes i uputis na greske..Mirkovo takodje...Pitam se sta je sa Vendikom,nema je mesecima..Dujkic takodje,on ponovo propusio kad je bila ona poplava u septembru i rekao da ce prestati ali nema ga da se javi,sigurno trumbi..Moje iskustvo je drugacije,vojnicki,ostavis porok,trpis dok traje "bol" sa stegnutim zubima,totalno fokusiran na zeljeni cilj,bez ikakvih pomagala..I nema da nema cilja posle..Il si lav il nisi,nema treceg..Mada lazem,imao sam pomagalo a to su mentol bombone prvih 10-tak dana,i jeo sam ih previse dnevno pa sam i njih prestao,unosio sam previse secera a to nije dobro..
Pa nisam ja padala, nisam sklona padovima. Ostavljala sam prilicno lako, dva puta nisam pusila po pet godina, propusila sam jer mi je jednostavno tako
nadoslo, nikada nisam nikoga maltretirala sto pusi ili ne pusi, a sada sam ostavila cigarete jer su dosla zeznuta vremena u smislu da je pusenje svuda zabranjeno,
da su cigarete postale veliki luksuz ( finansijskI), da je prostor za pushace sve uzi i tesniji , a o zdravlju i da ne govorim, a to sve nije bio slucaj kada sam prvi i drugi
put prestajala da pusim.

ma nemam nista protiv koriscenja e cig,ali ti uzivaoci iste nisu nepusaci i ne mogu se zvati nepusacima..oni imaju svoju rubriku koju sam vec naveo..ovde su ljudi koji pokusavaju da ostave cigarete i kad to urade ne koriste alternative pusenja poput e cig vec neka druga srestva,a psihicku i fizicku krizu prebrode takodje drugim srestvima a ne pusenjem e cig..nema tu ostavljanja,psihicki si zavisnik od uvlacenja i dobro znas pipi da sam u pravu..ako zelis ostaviti cigarete ne mozes nastaviti u buducnosti da pusis i uvlacis alternativne cigarete,jasno ko dan..Don niko ti ne brani da pises,to je tvoje pravo,ali promasio si temu,ti nisi nepusac dokle god i dalje pusis e cig..ovde su ljudi koji su ostavili pusenje,apstiniraju i ne simuliraju pusenje da bi varali svoj mozak..sta si ti sad,pametan i odkrio e cig pomocu koje se ostavlja pusenje ovih pravih cigareta bez bolova i kriza a mi svi glupi jer nismo to uradili i zato sto smo krizirali??

- - - - - - - - - -

pa on je i dalje pusac,hoces reci da nije?

Diskusija o e-cigareti je diskusija uživalaca e-cigarete kojima je to zadovoljstvo, pa razmenjuju svoja iskustva. Ja ne želim o tome da diskutujem. Dakle, ukapiraj da ja je ona meni sredstvo, a ne svrha!

A, šta su nikotinski flasteri, žvake? Je li to nije unošenje nikotina u organizam? Tebi je pronlem simuliranje pušenja sa e-cig. A, šta da npr. simuliram pušenje sa neupaljenom cigaretom ili sa slamčicom za sok? Da li bi me i onda smatrao pušačem, jer kroz nešto uvlačim nešto u pluća. Nije važno što je to samo čist vazduh.

Tebi je u stvari krivo što ti sebi ne olakšaš ostavljanje cigareta, pa zavidiš drugima koji su se snašli i to obavljaju na bezbolan način. A, ja tvrdim da si ti i dalje totalni zavisnik, jer da nisi, ne bi ti visio na ovoj temi, jer o cigaretama ne bi razmišljao. Takođe ti garantujem da ću ja na način koji sam odabrao mnogo pre tebe da se ratosiljam zavisnosti, a ti ćeš još mesecima da se boriš sa svojom psihom i željom da zapališ cigaru.

Poslednja izmena od moderatora:
Ja nisam ni pokusavala sa tom el.cigaretom jer je i meni to neka plastika, metal, velika skalamerija, jednostavno mi nije
to zamena za cigaretu. Osim toga bi meni bilo mucno,smarajuce i komplikovano to punjenje, servisiranje, panika sta ces
kad se pokvari, jos je vece zezanje i opterecen si vise nego sa normalnim cigaretama.

Batalices ti i to uskoro. Meni je danas valjda dve nedelje kako ne pusim, veruj mi, a potvrdice ti to i Hajlender koji je pre neki dan slavio
mesec dana, frka je prvih nekoliko dana, onda kako dani prolaze polako zaboravljas i da si bio pusac.

Nije mi smaranje, koliko mi je bilo smaranje razmišljanje da li ću imati dovoljno cigareta, da li imam rezervu u autu i sl. O lošem zdravstvenom stanju da ne govorim. Ovako lepo sebi doziram/smanjujem nikotin, i kada ga totalno izbacim, onda mi ova skalamerija neće trebati. To je kao treniranje dubinskog ronjenja. Svaki put ideš malo dublje da se navikneš na pritisak. E, tako i ovo. Svako malo smanjim dozu nikotina, i organizam se uopšte ne buni.
A, što se servisiranja tiče, ma ja nisam paćenik kao oni zagriženi parioci. Baš me boli uvo. Kada se zaprlja grejač, ja ga bacim i stavim novi. Košta samo 150 dinara. Punjenje tanka se obavi za 10 sekundi bukvalno.

Kao neko ko je pušio 30 godina i u poslednjih nekoliko godina osećao ozbiljne tegobe, a bio na granici ludila kada sam pokušavao samo tako da ih ostavim, meni je ovo iskustvo otkrovenje. Oni koji ostavljaju cigarete na suvo, a nisu probali na ovaj moj način, ne znaju koliko je ovako lakše. Ali, ok... Nismo svi isti, i ja to dozvoljavam. Svako sebi nađe najbolji način. Važan je onaj krajnji cilj, a to je ratosiljati se tog zla zauvek.

Poslednja izmena:
Нећемо се вређати овде. Заправо је Дејан потпуно у праву, само је начин мало искључив.
Ти Доне онда иди како си замислио, мада не треба одбацивати искуства људи који су престали или престајали више пута. Шта знам, прочитај тему од почетка, то је најбоље. За одржавање никотинске зависности је довољно седам цигарета. Ако ту количину редовно уносиш у тело на било који начин, ти си и даље овисник о никотину. А то је главна поента, ослободити се никотина у потпуности.
И нема остављања без криза. То не постоји. Ако ниси вољан да истрпиш мало неугодности, мрка капа. То је факат.
Два месеца е цигарете је више него довољно, могао би и сад одмах да је баталиш и пређеш на следећу фазу без никотина.
Помагала су супер, али само у самом почетку. Што пре бациш штаке пре ћеш проходати.

Poslednja izmena:
Pa nisam ja padala, nisam sklona padovima. Ostavljala sam prilicno lako, dva puta nisam pusila po pet godina, propusila sam jer mi je jednostavno tako
nadoslo, nikada nisam nikoga maltretirala sto pusi ili ne pusi

Nisam na tebe mislio vec na Pipi...A znam da si i ti rekla da si ostavljala i ponovo pocinjala sa pusenjem,i tvoje iskustvo je dobrodoslo za ovu temu..

Pravo da ti kazem moje je misljenje da se ti ponasas kontraproduktivno. Ljudi koji su batalili cigarete ovde se vise i ne javljaju,
one koji nameravaju teras odavde, na kraju ces ostati ovde sam.

Mislim sta reci posle ovakve izjave,niko ne ostavlja cigarete na ovoj temi zbog mene i mojih prica kako se ostavlja pusenje..I ja sam se prikljucio ovoj temi pre nesto vise od godinu dana kad sam zapoceo odvikavanje,prolazio kroz krize..Iskren da budem niko mi licno nije dao podrsku,tadasnji ljudi su pricali svoje price i pojedini su podrzavali neke druge ljude,niko nije rekao "Izdrzi Dejane,mozes ti to",ali su mi cestitali svaki put kad sam obelezavao na mesec dana jubilej..Nije ovo moja tema pa da ostajem sam,ako neko hoce da pise neka pise i nepusaci su uvek dobrodosli..

- - - - - - - - - -

Poslednja izmena od moderatora:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back