Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Narode, gde ste? Kako se drzite?
Ja nemam bas za sta i za koga da se drzim, ali se fatam za sta stignem.

Kod mene je malo slozenija prica nego kod Hajlendera jer ja drzim i neku strogu dijetu, ali uspevam.

Kako dani prolaze sve je manje situacija u kojima bih kao da zapalim cigaretu jer te situacije pravimo vestacki.
Potrebno je ipak da prodje nekoliko nedelja a onda ce to pusenje biti neki tempi pasati.
Jurim mog hausmajstora ( nas zemo iz BiH, Mirza:)) da mu poklonim svojih nekoliko pakli cigareta jer je bolje da znam da ne postoje.

Hajlender verovatno juri neke zenske nepusacice:D

Да, дође време када их се треба решити из куће. Писала сам већ о томе овде, ја сам држала првих дана једну не отворену паклу неомиљених цигарета на крову куће за превенцију панике. Мој договор са самом собом је гласио да могу у случају тешке панике, ако будем на самрти јер нисам запалила, да одем на кров и запалим једну, али морам је пушити ту, а плашим се висине, без кафе компјутера и удобног заваљивања у фотељу, и морам је угасити пре филтера. После пар месеци сам је бацила, јјер физичких криза више није било а да не подстиче психичке кризе, типа е имам горе кутију, могла бих...
и још нешто, дуго сам избегавала да било шта купујем на трафици.

Да, дође време када их се треба решити из куће. Писала сам већ о томе овде, ја сам држала првих дана једну не отворену паклу неомиљених цигарета на крову куће за превенцију панике. Мој договор са самом собом је гласио да могу у случају тешке панике, ако будем на самрти јер нисам запалила, да одем на кров и запалим једну, али морам је пушити ту, а плашим се висине, без кафе компјутера и удобног заваљивања у фотељу, и морам је угасити пре филтера. После пар месеци сам је бацила, јјер физичких криза више није било а да не подстиче психичке кризе, типа е имам горе кутију, могла бих...
и још нешто, дуго сам избегавала да било шта купујем на трафици.

Ma meni su ove moje ispred nos, ali no way. Zleim da ih se otarasim tako sto cu ih pokloniti ovom coveku jer kostaju i 30 evra pa bi bilo smesno da ih bacam.

Ja sam pusila ( cuj mene, proslo vreme:D) Dunhill, a njega nema ni u atomatima za cigarete, a ni po samoposlugama.
Znacilo je da uvek moram silno da se cimam da bih dosla u neki ducan koji prodaje sve moguce duvane i cigarete, cigare
da bih ih kupila, a to je vec citava strategija koju sam morala da razvijam. Peshaka jedno 1,5 kilometra.

Usput, misljenja sam da se cigarete najbolje ostavljaju kada pokusavas da pusis neke smrdljive, ili mozda slabe, mentol
ili tako neke jer je onda ostavljanje lakse.

Па шта знам, не поклањаш му витамине. Видиш како те мере за отежавање пушачима заправо чиме цигарете драгоценим? Без обзира на цену и километре, то и даље није ништа ВРЕДНО, то је и даље кутија обичног отрова који поклањаш другом човеку на његову пропаст. Баци их, највредније су уништене.
Покушала ја то са крџом да оставим и ништа, нисам оставила него се навикла.

Istina, i ove sad su takve samo zato što mogu da stanu u muštiklu,msm nisu slim...krdža neopisiva a mozak se grcevito ufati za tu dozu nikotina(ista je ona najmanja):evil: inače sam u prethodnom odvikavanju probala one kao herbalne nirdoš, tako e zovu...ništa ilsti q.... samo drugo pakovanje, i jes nemaju nikotina...isšušila deset,toliko ih ima i rekla sebi ajd ne talasaj šta ce ti pa i to bacila...a tako je bilo ONDA...

Биће добро и сад. Престаћеш и ти да пушиш. Знаш да можеш, знаш да хоћеш, сад само треба да одредиш три дана када си вољна да истрпиш мало непријатности.
Као да имаш гангренози зуб у глави и знаш да ће бити нелепо код зубара кратко време а да си после тога здрава.
И једва чекам да престанеш да будеш кукавица! :) :)

Па шта знам, не поклањаш му витамине. Видиш како те мере за отежавање пушачима заправо чиме цигарете драгоценим? Без обзира на цену и километре, то и даље није ништа ВРЕДНО, то је и даље кутија обичног отрова који поклањаш другом човеку на његову пропаст. Баци их, највредније су уништене.
Pa taj covek pusi, radovace se "poklonu".

Inace, tacno je da su ova strashna pooskupljenja i zabrane prodaje maloletnim licima doprinela da se procenat pusaca medju mladima drasticno smanjio.
Doduse i medju starijima, ali su ciljna grupa bili tinejdzeri i uspelo se u tome.

Svuda ima i automata , ali funkcionisu samo sa karticom, a tinejdzeri obicno nemaju kreditne kartice, tako da im nije bas jednostavno
da uopste i dodju do cigareta.

Ja se cudim da su u Srbiji pre neki dan neke cigarete pojeftinile. Ipak su troskovi zdravstvenih fondova za lecenje od posledica pusenja
mnogo veci od nekoliko miliona poreza koje drzava uzima. Ali u Srbiji se zivi do danas na sutra.

- - - - - - - - - -

Биће добро и сад. Престаћеш и ти да пушиш. Знаш да можеш, знаш да хоћеш, сад само треба да одредиш три дана када си вољна да истрпиш мало непријатности.
Као да имаш гангренози зуб у глави и знаш да ће бити нелепо код зубара кратко време а да си после тога здрава.

Najbolje je kada se ima neki nazeb, curi nos, bolucka grlo:D

Tenks draga na lepoj zelji...da bicu ja opet nepušač(ica) sad ne...videcemo za neki dan:heart:

Tenks draga na lepoj zelji...da bicu ja opet nepušač(ica) sad ne...videcemo za neki dan:heart:

Ne, nemoj da se zarices, jednog ces se jutra probuditi i reci " e necas ga vise, mamicu ti tvoju":D

Kod mene je situacija malo i jednostavnija jer ziv covek ne pusi u mojoj okolini tako da nema nekih
"izazova". Srecdem na ulici samo neke socijalne slucajeve koji puse. Ovde je pusenje postalo drustveno neprihvatljivo,
neces verovati da i politicari ( pa i neki ministri pusaci) idu u Bundestag ( nemacka skupstzina) u WC da puse.
Ladno im napolju, a unutra je strogo zabranjeno pusenje.:D

Ne, nemoj da se zarices, jednog ces se jutra probuditi i reci " e necas ga vise, mamicu ti tvoju":D

Kod mene je situacija malo i jednostavnija jer ziv covek ne pusi u mojoj okolini tako da nema nekih
"izazova". Srecdem na ulici samo neke socijalne slucajeve koji puse. Ovde je pusenje postalo drustveno neprihvatljivo,
neces verovati da i politicari ( pa i neki ministri pusaci) idu u Bundestag ( nemacka skupstzina) u WC da puse.
Ladno im napolju, a unutra je strogo zabranjeno pusenje.:D
i kod mene u firmi bilo tako,ne baš wc ali bilo malo prostora ispred kancelarije...taj deo bio za pušače...šta reci uvek bio pun onih okorelih uz kafu...unutra se nije pušilo al svako malo po neko dimio ispred:roll:

- - - - - - - - - -

U ovom mesecu vatromet,bice tacno 4 godine bez duvanskog dima. :ok:
Kod mene je stajala otvorena kutija nekih 6 meseci,poklonio sam je jednoj gospodjici ruskinji,koja i dalje pusi,nisam ziveo u srbiji tada.
Ostalih,sedam osam kutija,ne secam se vise koliko,vratio sam prodavcu i uzeo pare natrag. Pet evra kutija,pa bas da ih ne bacim. :lol:
:super: nači ti si imao cigare na boxove:mrgreen:

Pozdrav starim i novim drugarima!!
Nije me bilo neko vreme, ali nadam se da ce se staro društvo setiti ko sam..

E pa dosao sam da vam kazem da mi je, posle bezbroj pokusaja da ostavim pusenje, bas 2. decembra 2013. to poslo za rukom I TO TRAJE DO DANAS. Tačno godinu dana bez cigareta :)

Oranz, vidim da si opet propusila, a ja se secam perioda dok sam jos bio na forumu, kako si se borila, a gde je sada nestao taj borbeni duh? Pogledaj se u ogledalo i reci sebi sta zelis i svaki put kada ti cigara padne na pamet, seti se svoje zelje i odustaces od toga.

Ljudi, pozdravljam vas sve i uživajte u zivotu... I ne dajte se!! :)

Pozdrav svima. Nova sam na forumu i registrovala sam se isključivo zbog ove teme. Naime, prošle godine u maju iščitavajući komentare od Pipi i nekih drugih članova i malo uz pomoć Tabexa ja ostavim cigarete. Šest meseci ne zapalim ni jednu i u glavi mi samo nešto kvrcne i za dva dana vratim se staroj navici. Sada ponovo želim da prestanem. Više od mesec dana nisam zapalila običnu cigaretu, koristila sam e-cig. Danas je šesti dan od kako ni nju ne koristim, ali kriziram od juče popodne. :dash: Help, please!

i kod mene u firmi bilo tako,ne baš wc ali bilo malo prostora ispred kancelarije...taj deo bio za pušače...šta reci uvek bio pun onih okorelih uz kafu...unutra se nije pušilo al svako malo po neko dimio ispred:roll:

- - - - - - - - - -

:super: nači ti si imao cigare na boxove:mrgreen:

Uvek,sta mi znaci da svaki cas trcim po kutiju,pa da mi nestanu cigarete onda mi se jos vise pusi...
Kad pusis pusi ko covek,kad ne pusis ne pusis ko stoka,a stoka nikad ne pusi,pametna je. :lol:

Ti bre recke udaras kao da si u vojsci:D

Ja ne znam tacno da li je danas peti ili sesti dan mog nepusenja.

Udaram recke jer je svaki dan nova pobjeda. A racunam i koliko novca NISAM potrosila na cigarete. Ponavljam koliko je ova odluka znacajna za sve aspekte mog zivota i da treba da cijenim i volim sebe zbog toga sto sam postigla. A mogu reci da mi je to bio jedan od vecih problema u zivotu, barem onih kojj se ticu samo mene i na koje samo ja uticem. Tako da sam jako ponosna:D

Udaram recke jer je svaki dan nova pobjeda. A racunam i koliko novca NISAM potrosila na cigarete. Ponavljam koliko je ova odluka znacajna za sve aspekte mog zivota i da treba da cijenim i volim sebe zbog toga sto sam postigla. A mogu reci da mi je to bio jedan od vecih problema u zivotu, barem onih kojj se ticu samo mene i na koje samo ja uticem. Tako da sam jako ponosna:D

Meni je zaista bilo u prvoj liniji vazno zbog zdravlja.

Ja nisam nesto narocito ni euforicna, ni ponosna, zapravo uopste i ne razmisljam o tome.

Meni nisu nikada bile problem stvari koje zavise od mene jer sam to uvek mogla da resim.
Potrebna je samo jaka volja, a narocito jak motiv jer ako nemas motiv ( zdravlje, pare, okolina)
onda covek nece ni prestati ni da pije, jede, pusi.

- - - - - - - - - -

...za mene je jedino da nigde nema cigareta...ni na krovu,pošto on ne bi bio prepreka:roll: a opet vezbam i uzdrzavanje,preneko vece nemam ni jednu...kiosk u blizini...rekla sam sebi, sedi da nisi mrdnula...za mene je dekret po mogućstvu drzavni
Mislim da bi ti bolje vezbanje bas da imas dve-tri, ali da ih ne popusis.

Meni je zaista bilo u prvoj liniji vazno zbog zdravlja.

Ja nisam nesto narocito ni euforicna, ni ponosna, zapravo uopste i ne razmisljam o tome.

Meni nisu nikada bile problem stvari koje zavise od mene jer sam to uvek mogla da resim.
Potrebna je samo jaka volja, a narocito jak motiv jer ako nemas motiv ( zdravlje, pare, okolina)
onda covek nece ni prestati ni da pije, jede, pusi.

- - - - - - - - - -

Mislim da bi ti bolje vezbanje bas da imas dve-tri, ali da ih ne popusis.
...mozda u kasnijoj fazi...:lol: ali po ranijem iskustvu to bi bilo ko da narkosu staviš drogu pod nos i alkosu piće na sto

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back