Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ima poroka gde se kalorije trose'
ja sam to malo kasnije ukapirao,ali nikad nije kasno. :whistling:

Ko o cemu "baba o ustipcima" mislim Mirko o sexu.....ma idi mirko iz tvog pisanja ti cuda pravis...ma nije nego, posto bijes oko 60 banke odprlike, slaba vajda od tebe, to se ti manje vise tesis, a i da ti iskreno kazem, vise matorci nisu na ceni, nema vise ono :bez starca nema udarca" sad svi traze nesto mladje, zene od 40, 50, 60 sve traze mlado meso, po principu "ona ume, on moze".....Mirko oprosti ali tako ti je to....jbg

Mada Mirko na ceni je tvoj entuzijazam u svakom slucaju.....Kanda nesto radis cim se ovolko falis na sva usta....

Ko o cemu "baba o ustipcima" mislim Mirko o sexu.....ma idi mirko iz tvog pisanja ti cuda pravis...ma nije nego, posto bijes oko 60 banke odprlike, slaba vajda od tebe, to se ti manje vise tesis, a i da ti iskreno kazem, vise matorci nisu na ceni, nema vise ono :bez starca nema udarca" sad svi traze nesto mladje, zene od 40, 50, 60 sve traze mlado meso, po principu "ona ume, on moze".....Mirko oprosti ali tako ti je to....jbg

Mada Mirko na ceni je tvoj entuzijazam u svakom slucaju.....Kanda nesto radis cim se ovolko falis na sva usta....

Sa tobom se u potpunosti slazem,mlado i staro se najbolje ukrsta.

Opusteno samo,treba se saliti i smejati,a ko ce,sa kim,i zasto...to i nije bitno.

Ma daj devojke sta se palite.Mirko je na Viagri...u tim godinama ej.:rtfm:
On kao izgubio 8 kila,po sistemu ja Tarzan a ti Cita.
A koliko je ona izgubila kila bas da znam?(ni 20 grama).

Posle 50 godina testosteron kod muskaraca opada brzinom svetlosti,u slobodnom padu...kao i nama zenama nas reproduktivni hormon jelte.Samo sto sa bitnom razlikom...:plez:Aj da me ne brisu sa pravom moderatori,ko kapira ukapirao je.

Ja jos 3 dana i 2 meseca nepusac ...I pitam se sto da brojim ovoliko.?
Javim se 8 januara za 5 godina !To je tek jubilej:manikir:

Ostavio sam cigarete sutra ce biti 2 meseca, ali posto svaodnevno prisustvujem paljenju barem 20 cigara i njihovom sagorevanju, zapitao sam se koliko je pasivno pusenje stetno? Koliko ja unosim nikotina u svoj organizam ako sam pasivni pusac? da li to utice na odvikavanje od pusenja? Ja mrzim pusenje u zatvorenom prostoru, nikad u svojoj sobi nisam zapalio cigaru, tako da mi i sada kad sam ostavio cigare pusenje u zatvorenom prostoru puno smeta. Ali znam bivse pusace, koji bukvalno jedva cekaju da neko zapali cigaru, da bi malo pomirisali dim.. A zapazio sam da ti ljudi nemaju svakodnevni kontakt sa cigarama kao i ja. Pa me sada interesuje da li sam ja i dalje zavisnik od nikotina? Da li u mom organizmu i dalje ima nikotina, posle 2 meseca? I sta bi onda sa onim "Nikotinska kriza traje samo 3 dana dok se organizam ne ocisti od nikotina"??? Da li sam ja sebe lagao da sam nepusac ovih dva meseca? (ako pod "nepusac" mislim na osobu nezavisnu od nikotina)..

Ostavio sam cigarete sutra ce biti 2 meseca, ali posto svaodnevno prisustvujem paljenju barem 20 cigara i njihovom sagorevanju, zapitao sam se koliko je pasivno pusenje stetno? Koliko ja unosim nikotina u svoj organizam ako sam pasivni pusac? da li to utice na odvikavanje od pusenja? Ja mrzim pusenje u zatvorenom prostoru, nikad u svojoj sobi nisam zapalio cigaru, tako da mi i sada kad sam ostavio cigare pusenje u zatvorenom prostoru puno smeta. Ali znam bivse pusace, koji bukvalno jedva cekaju da neko zapali cigaru, da bi malo pomirisali dim.. A zapazio sam da ti ljudi nemaju svakodnevni kontakt sa cigarama kao i ja. Pa me sada interesuje da li sam ja i dalje zavisnik od nikotina? Da li u mom organizmu i dalje ima nikotina, posle 2 meseca? I sta bi onda sa onim "Nikotinska kriza traje samo 3 dana dok se organizam ne ocisti od nikotina"??? Da li sam ja sebe lagao da sam nepusac ovih dva meseca? (ako pod "nepusac" mislim na osobu nezavisnu od nikotina)..

Ti nikotinsku krizu nemas,psihicku imas.
Pasivno pusenje je jako stetno,ne bas kao aktivno ali ...
Ne znam gde je to dozvoljeno pusenje u zatvorenoj prostoriji. U mojoj kuci i kolima nije dozvoljeno,kome se ne svidja ne mora da dolazi. :whistling:

http://www.zdravlje-sm.org.rs/dokumenti/iskreno.pdf

Ti nikotinsku krizu nemas,psihicku imas.
Pasivno pusenje je jako stetno,ne bas kao aktivno ali ...
Ne znam gde je to dozvoljeno pusenje u zatvorenoj prostoriji. U mojoj kuci i kolima nije dozvoljeno,kome se ne svidja ne mora da dolazi. :whistling:

Druze bavim se ugostiteljstvom, a ugostitelji su osudjeni da trpe duvanski dim. Ja sam u svom restoranu okacio nalepnice za dozvoljeno pusenje, jer ako bih ga zabranio, niko ne bi ni dolazio! ;)
Nego opet, ako sam ja izlozen tom dimu, nemoguce da nisam izlozen i nikotinu? pa samim tim, onda sam verovatno i zavisnik od nikotina, to jest u mom telu i dalje ima nikotina i ako sam ja prestao da
pusim jos pre dva meseca...

Pipi, hvala za taj papiric, procitacu ga obavezno, i nadam se da cu koliko toliko da ukapiram ono sto me interesuje.
inace mnogo volim da citam ono sto su utvrdili naucnici ili neke zdravstvene institucije jer je to utvedjeno na cvrstim dokazima! :)

Дујкићу, разумем твој проблем јер сам и ја радила у угоститељству. Био је прави подвиг престати док свакодневно сви долазе да би пушили и пили, јел.
Јеси изложен никотину и штетним последицама.
Сматрам да ниси овисник, јер уносиш пасивно дим, иако у њему има никотина, концентрација свакако није иста као када га директно увлачиш у плућа. Друга ствар а јако битна је да га уносиш НЕВОЉНО а не вољно, дакле без психичке овисности. И чиниш то нерадо, дакле уколико немаш психофизичке последице уколико не удишеш туђ дувански дим, ниси овисник. Али дефинитивно јеси жртва, јер је дим страшно отрован.
Ево мало о томе шта садржи дувански дим, па да се замислимо шта радимо када децу изложимо (а и себе) диму.

- - - - - - - - - -

Duvan je smrtonosan u svakom svom obliku i bilo kojoj prikrivenoj formi u kojoj se prodaje. Cigarete, cigare, lule, nargile ili bidi, duvan za žvakanje ili sisanje na sličan način ugrožavaju one koji ih koriste i izazivaju slične posledice po zdravlje.
Potpuna i tačna informacija o sastojcima duvanskih proizvoda, stvaranju toksičnih materija i zdravstvenim posledicama na mnogim je duvanskim proizvodima nepotpuna.
Duvanski dim u okolini potiče od izdahnutog dima osobe koja puši (glavni tok duvanskog dima) i od duvanskog dima koji se širi od same zapaljene cigarete (bočni tok duvanskog dima), koji je toksičniji od dima izdahnutog iz pluća.
Duvanski dim sadrži više od 7000 hemijskih materija, stotine su toksične, više od 70 njih su dokazane ili potencijalne kancerogene materije, a mnoge su snažni iritansi.

Sadrzaj duvanskog dima
[TABLE="class: tbl, width: 520"]
[TR]
[TH]Duvanski dim sadrzi[/TH]
[TH]Sastojak se nalazi i u[/TH]
[/TR]
[TR]
[TD]Aceton[/TD]
[TD]Organskim rastvaracima[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Acetilen[/TD]
[TD]Plamenu pri zavarivanju[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Arsen[/TD]
[TD]Pesticidima[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Benzen[/TD]
[TD]Napalmu[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Butan[/TD]
[TD]Upaljaču goriva[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Kadminijum[/TD]
[TD]Akumulatoru u kolima[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Ugljenmonoksid[/TD]
[TD]Izduvnim gasovima automobila[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]DDT[/TD]
[TD]Insekticidu[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Formaldehid[/TD]
[TD]Tečnost za balzamovanje[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Vodonik cijanid[/TD]
[TD]Gasu kojim se vrši smrtna kazna[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Olovo[/TD]
[TD]Starim bojama, olovnom benzinu[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Metanol[/TD]
[TD]Raketnom gorivu[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Nikotin[/TD]
[TD]Otrovu za bubašvabe[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Fenol[/TD]
[TD]Sredstvima za dezinfekciju toaleta[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Polonijumm 210[/TD]
[TD]Nuklearnom oružju[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Propilen glikol[/TD]
[TD]Antifrizu[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Toluen[/TD]
[TD]Industrijskim rastvaračima[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Vinilhlorid[/TD]
[TD]Plastičnim masama[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Sa prestankom pušenja suočavamo se sa drugim problemom, gojenje, to je usko povezano.
Prošlo je 13 meseci i samo zbog kilaže koju sam nabacila pomišljam na cigarete.
Osim Mirkovih saveta za smanjenje kilaže ima li još koji

koliko ja vidim iz svog iskustva mora malo da se ugoji ali ako cigaru zamenis hranom onda je to malo vise

mozda pomogne ja sam cigaru zamenila vodom gledam da na svakom koraku imam casu vode i kad god osetim kao neku glad u stomaku ja popijem vodu hranim se cak i bolje tj vodim racuna od kako sam prestala da pusim ali sam ipak za 20 dana neka 3 kg dobila i stalno sam bila naduta tj uzasno stomak hoce da eksplodira

pre 4-5 dana sam pocela da pijem zeleni caj svaki dan po 1 vecu solju i ljudi moji OLAKSANJE OGROMNO stomak je splasnuo neosecam onaj haos u stomaku a vaga pokazuje 2 kg manje doduse nisam izlazila iz wc verovatno sam bila puna vode pa zato nisam ni mogla da disem

tako da moze i da se neugojii mnogo samo nemojte zameniti cigarete sa hranom uzmite nesto sto negoji VODU :p

Ево једна фантастична књига о болестима зависности. Одличан је део који објашњава структуру личности која је склона овим болестима. Тако можемо да видимо колико нас пушење спречава да постанемо зреле, здраве, независне јаке и своје личности. А самим тим колико на том плану добијамо када престанемо да пушимо....
Јер главно је да научимо и да ускратимо себи нешто или одложимо нешто што желимо ако је то корисније по нас, да владамо дакле собом...јер ако ми не владамо онда нама влада неко други...

http://bolestizavisnosti.com/download/bolesti-zavisnosti-knjiga.pdf

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back