Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sta je ovo nema nikoga, gde ste bivsi pusaci, a i oni koji to tek planiraju da budu?
Čitam, ali ajde da se opet javim. Prvog februara je bila godina dana kako sam prestala da pušim. Cigarete sam bacila čim sam dobila upalu pluća od jake prehlade. Niko nije verovao da ću da izdržim ali u meni se stvorio inat. Takav smo mi narod, dok su mi govorili da prestanem da pušim ja nisam htela, kad sam ostavila niko nije verovao. Nisu mi trebale nikakve tablete, sad razmišljam kako kilažu da sredim. Uskoro ću i to a cigarete nikad više

Pitanje za bivse pusace, malo vece staziste...Posle koliko vremena se vas mozak prebacio u "nepusacki" i da li se ikada prebaci? Pod time podrazumevam da minimum 3 dana ni ne pomislite na cigaretu,pusenje,niti bilo sta sto bi svezi nepusacki pomisljao vise puta u toku dana... "sad jedna posle jela, uz kafu itd." Naravno da smo svi razliciti, ali bih voleo da cujem vasa iskustva.

Pitanje za bivse pusace, malo vece staziste...Posle koliko vremena se vas mozak prebacio u "nepusacki" i da li se ikada prebaci? Pod time podrazumevam da minimum 3 dana ni ne pomislite na cigaretu,pusenje,niti bilo sta sto bi svezi nepusacki pomisljao vise puta u toku dana... "sad jedna posle jela, uz kafu itd." Naravno da smo svi razliciti, ali bih voleo da cujem vasa iskustva.

posle tri godine nepusackog staza i ne secam se cigarete.
Posteno.

Za 8 dana 2 meseca!

Nije da ne mislim,2-3 puta dnevno pomislim,pa zaboravim.Cisto psihicki onako nije to nista realno sto kaze Pipi.
Pomislim ali ne sa zeljom da zapalim.Pomislim i dosta.
Taman posla da zapalim,pa ja vise nepusim!:rtfm:

Sanjala sam neku noc da sam popusila paket.Toliko sam se u snu uplasila sto sam propusila,da sam se u strahu i probudila u 3 ujutru!
I kakvo olaksanje kad sam ukapirala da je to bio samo ruzan san.

Inace,2 kila sam dobila,taman onoliko koliko mi je falilo.Popunila praznine.
Ali, ako se udebljam samo jos 100 gr.ozbiljno cu da se iznerviram:besna:

Za 8 dana 2 meseca!

Nije da ne mislim,2-3 puta dnevno pomislim,pa zaboravim.Cisto psihicki onako nije to nista realno sto kaze Pipi.
Pomislim ali ne sa zeljom da zapalim.Pomislim i dosta.
Taman posla da zapalim,pa ja vise nepusim!:rtfm:

Sanjala sam neku noc da sam popusila paket.Toliko sam se u snu uplasila sto sam propusila,da sam se u strahu i probudila u 3 ujutru!
I kakvo olaksanje kad sam ukapirala da je to bio samo ruzan san.

Inace,2 kila sam dobila,taman onoliko koliko mi je falilo.Popunila praznine.
Ali, ako se udebljam samo jos 100 gr.ozbiljno cu da se iznerviram:besna:

Pojačaj seksualnu aktivnost,moraš da potrošiš negde energiju.
Kod mene to uspeva...otišlo već 8kg.

Mirko ne zasmejavaj me molim te!
Zar da se prokurvam u stare dane!?:eek:

Sa kim bre da se seksam?
Muza nemam (hvala Bogu):super:

Ovo sto je ostalo ili je impotetno,ili prerana ejakulacija,ili debilno ili senilno...i ono malo sto valjalo preslo u pedere.:ljutko:

Pricajmi o svemu Mirko,ali o ljubavi i seksu nemoj molim te
:tease::mesi::manikir:

Zasto jednu lepu ljudsku delatnost,i fini uzitak,nazivati kurvarlukom?! U seksu nema nista ruzno,naprotiv.
I ne moras da si *****,ili pak udata,da bi imala seks. Slobodna ljubav nije zabranjena,a to nije prostitucija,cisto zadovoljstvo a ne interes.
I za to nisi nikad stara.
Spusti loptu na zemlju,nasmesi se,niko ti ne zeli nista lose.Naprotiv.
A ne odmah u gard i tuca,pravo srpski. :lol:
Nasmesi se prijatelju,nemoj da tugujes,jer zivot je ovaj kratak zasto da ga tugom trujes.
Pevaj prijatelju...
Imas dva izbora: Pesma i smeh,ili bensedini. Biraj. :zag:

evo i ja sam dobila 3-4 kg za mesec dana
i nekako se osecam naduto stomak samo sto nepukne neznam sto
ishrana mi je ista kao sto je bila cak i malo bolja metabolizam odlican nepromenjen
negrickam grickalice slatkise cigaru sam zamenila vodom praktikujem da uvek imam veliku casu vode blizu sebi i sada je bas dosta pijem
ali se kg lepe
seksualno aktivna da navedem :zper:
ali ipak kg se gomilaju neznam sta da radim ali ipak osecam promenu neku u stomaku ogromna naduvenost :dash:

evo ja nepusim vec skoro mesec dana to bas dosta kratko ali nemislim o cigari
tj ja se setim u smislu kao e ja nepusim ili vidi netrazi mi se cigara uopste itd
ali nijednom nisam pomislila (sem prvih 5 dana) e sad da mi je jedna cigareta bas nijednom a iskreno da ti kazem pre nego sto sam ih ostavila toga sam se navise plasila da cu stalno misliti na njih i da ce mi nedostajati uz kafu,posle jela kad se iznerviram itd

a da naglasim da sam procitala knjigu "Kako na lak način ostaviti pušenje" koja mi je pomogla da shvatim da verujem u pogresne stvari i razmisljam malo drugacije u vezi pusenja.
Naravno knjiga nije cudo pa je procitas i ostavis pusenje
ne pusenje ostavljas samo ako cvrsto verujes u sebe da to mozes
a knjiga je tu da ti pomogne da ostvaris to sto si sam naumio
preporucujem da je procitas i sad kad si ostavio pusenje
uzasno je dosadna izdrzi
ali mene i dalje drze neke recenice iz knjige ;)

Igrom slucaja imam dva primerka knjge kod kuce :)) I procitao sam oba ,jedan primerak cak i dva puta.Apsolutno se slazem sa tobom knjiga nije nikakva magija vec samo zbir iskustava bivseg pusaca i dosta dobrih saveta kako gledati uopste na pusenje. I svako ce naci par recenica koje ce mu odzvanjati u glavi i biti jedan od podstreka za prestanak pusenja a kasnije i podrska u periodu odvikavanja. Ja ne pusim 24 dana i takodje se osecam izrazito naduven a vaga kaze +3. Takodje nisam poceo da se prejedam niti da grickam po ceo dan,jeste mi apetit blago povecan ali sam disciplinovan i pazim,sada cak mozda i vise nego dok sam pusio. Mozda stvarno ima dosta istine u promeni vrsta bakterija u crevima nakon prestanka pusenja.

Danas je tačno 3 meseca od kako ne pusim, od 1. dana ste uz mene kao i ja uz vas!! :)
Lepo je vratiti se u život bez duvanskog dima, ne poričem, ali iskreno očekivao sam mnogo vise!
Redovni sam korisnik kapi za nos, verovao sam da cu smanjiti unos istih, ali to se nije dogodilo. Za ova 3 meneca 3. put sam bolestan (verujem da je virusima i bakterijama moje čisto grlo raj)....
Sve u svemu, nastavljam dalje i nadam se da ce sve biti ok i jedva cekam da prođe sezona virusa i bakterija!!
Pozz, podrška i čestitka svim nepusacima i TEBI KOJI SAD OVO CITAS SA CIGAROM U RUCI, DUVANIŠ, AL IPAK RAZMISLJAS DA IH OSTAVIŠ.... :D :D :D

E pa ja sam lazov, ne gojim se zato sto ne jedem kao sto sam pisala, nego ipak jedem, mozda je jedino razlika sto mi se brze lepi, ali de facto jedem vise nego ranje i sve mi je ukusno i non stop sam gladna, dzaba i moja setnja trcanje kad ja jedem puno i sve mi se jede i evo sad sam gladna i idem da zavucem glavu u frizider. znam da sam grozna, i gadim se same sebe....

I sve ovo me podseca na ostavljanje cigareta, sve od sutra prestajem da jedem tako sam i sa cigaretama.......da li je moguce da sam jedno zamenila drugim.....izgleda da jeste....gledala sam jednu naucnu emisiju davno, e sad ne mogu da se setim bas ali jednostavno postoje osobe koje u svom genetskom kodu imaju sklonosti ka porocima,....ja sam taj nesrecni slucaj izgleda................:sad2:

I sve ovo me podseca na ostavljanje cigareta, sve od sutra prestajem da jedem tako sam i sa cigaretama.......da li je moguce da sam jedno zamenila drugim.....izgleda da jeste....gledala sam jednu naucnu emisiju davno, e sad ne mogu da se setim bas ali jednostavno postoje osobe koje u svom genetskom kodu imaju sklonosti ka porocima,....ja sam taj nesrecni slucaj izgleda................:sad2:

Ima poroka gde se kalorije trose'
ja sam to malo kasnije ukapirao,ali nikad nije kasno. :whistling:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back