Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Betty:
jeste, Code, ničim izazvano pušenje, tako i kod mene bilo (lepo mi stajala cigareta :shock: ).
Nego: OTKAD NE PUŠIM JA NISAM VIŠE NERVOZNA, uopšte :) Ono je bio neki...tobogan...kafa, cigare, prekovremeno,....sad mi je ritam života nekako ko Dunav pred ušćem.... lagano i moćno, hu! :D
Ko je nayebo u prvih mesec dana, nayebo je, sad sam nežna žena :lol:

Čudo jedno..kako svakodnevni život utiče na psihu :shock:

To sam i ja primetio, ali sam neki cudan mir objasnjavao sam sebi da je to zbog mog infarkta, pa podsvesno ne dam da se nerviram niakako,
Medjutim, kad malo bolje razmislim, od kad ne pus.im, evo skoro dva meseca ("nada problemos"), stvarno sam smireniji, drugacije sagledavam probleme (kod programiranja na primer), ne zurim, ne srljam da jedno uradim da bih odmah presao na nesto drugo... Zanimljivo da si tako nesto pomenula... jer sam upravo o tome ovih dana razmisljao.
Kao da sam se resio necega sto me na neki nacin "ubrzavalo", sad nista ne gubim, radim iste stvari kao i ranije ali svaku od njih na neki nacin temeljitijie i promisljenije...
Ne verujem nesto da sam prestanak pus.senja tako bas utice na coveka, pre ce bit kombinacija mog problema, ali ipak ima nesto kod prestanka pus.enja sto menja i neki unutrasnji ritam svake osobe.
Bas mi je drago sto si pomenula to sa mirnocom, kod mene je to dosta izrazeno. 'Ce vidimo kasnije :)

Za manje od mesec dana bice tacno 6 godina od kako ne pusim (20.08.2006.) :)

U medjuvremenu sam prestala i kafu da konzumiram. Nije bilo namerno... doslo samo od sebe. Sad kad vrtim film unazad pomislim da sam kafu pila samo da bih imala izgovor da zapalim cigaretu :D

I ja sam bila jedan od onih "slucajnih" pushacha... zapalila u drustvu i tako je krenulo... jedna po jedna... Nisam nikom nista odokazivala, nisam terala inat il nesto tome slicno...

Jedno je sigurno.. posle ulozenog napora da prestanem da pushim i nakon zapanjujuce spoznaje (mislim da ce se s njom sloziti svi ex pushachi) kako pushaci odaju "miris" neodoljive slicnosti sa punom pepeljarom ... tvrdim - nema shanse da zapalim cigaretu nikad vise :)

Pozdrav svim ex pushacima i velika podska onima koji su resili da se s tom navikom izbore :)

codemaker:
To sam i ja primetio, ali sam neki cudan mir objasnjavao sam sebi da je to zbog mog infarkta, pa podsvesno ne dam da se nerviram niakako,
Medjutim, kad malo bolje razmislim, od kad ne pus.im, evo skoro dva meseca ("nada problemos"), stvarno sam smireniji, drugacije sagledavam probleme (kod programiranja na primer), ne zurim, ne srljam da jedno uradim da bih odmah presao na nesto drugo... Zanimljivo da si tako nesto pomenula... jer sam upravo o tome ovih dana razmisljao.
Kao da sam se resio necega sto me na neki nacin "ubrzavalo", sad nista ne gubim, radim iste stvari kao i ranije ali svaku od njih na neki nacin temeljitijie i promisljenije...
)

etoC :D Istina je....nikotin je valjda bio neki podizač....
Ispada kao da smo sad, osim što smo zdraviji ljudi, i veći profesionalci? :) Zato što sa ostavljanjem duvana ostavljamo i jedan, priznaćeš, donekle nemaran lifestyle...

Betty:
jeste, Code, ničim izazvano pušenje, tako i kod mene bilo (lepo mi stajala cigareta :shock: ).
Svi smo poceli nicim izazvani sa osecajem da smo privlacni sa tom cigaretom 8)
Betty:
sad mi je ritam života nekako ko Dunav pred ušćem.... lagano i moćno, hu! :D
Divan opis...
Betty:
Ko je nayebo u prvih mesec dana, nayebo je,
Bilo je i takvih... :roll: Kolateralna steta...
Betty:
sad sam nežna žena :lol:
:rolleyes: 8)

....nemoj da mi namigivaš ako nećeš da ti se oko plavi.....:lol:
(Ribarčeta san; u snu ko i na javi)
Uh što sam danas....što sam nežnija - to sam teža :shock: Došli smo do faze da me MOLE da opsujem, makar jednom, samo da ne gutam to pa ondaK budem cinična i ispitujem :roll: :lol:

Imam za sebe opravdanja. Jasno. Kad znam šta radim. Muka je odraslos'....otkad ne pušim, mogu duže da se raspravljam, imam više energije :D

OK nepusaci krecem da vas citam. Na ovijem stranama obitavam prvi put, jer dodjoh na preporuku nekih od clanova ganga.
Dakle, zelim da ostavim svoje voljene cigarete... mislim da mi je to zaista potrebno... zbog zdravlja na prvom mestu (koje uistinu jeste odlicno) ali i zbog cinjenice da to zadovoljstvo kosta. Kako moja mama voli da kaze:"Placas sranje kojim se trujes, ti nisi normalan". :D

Izgleda da ce programerski gang kompletan polako da se preseli ovamo? :)

Ako ti nesto znaci, ovde su mi pomogli da lakse pretutnjim prvih skoro dva meseca bez cigareta.
Nema druge vec da odlucis i pokusas da batalis duvan. Ovde uvek ima neko dezuran da ti se nadje kad zagusti.
Bacaj to djubre dok je vreme, nemoj cekati moj problem!
Javi jel' si resio da krenes sa odvikavanjem pa da ti pozelimo dobrodoslicu! :)

PS:
Nikako, ali NIKAKO nemoj da pitas sta su "promincle" !!!!!
Jedva se nekako stisala bura oko misterije, doduse nemamo resenje ali nemoj pocinjati :)

nikodim:
Onda necu... mislim necu pocinjati ako su tenzije tako rasle oko "promincle".

Obzirom d asam danas unistio par "duvana"... tesko da mi iko danas moze pozeleti dobrodoslicu, ali od sutra... e to vec moze.

Da... code... pa nisu sve programeri ima i systemasa... ;)
U pravu si, sad se secam da si uvek nesto diskutovao oko sistema i ostalim "crvrscim" stvarima :)
Bez obzira, dolazis iz "onog" okruzenja, znas ti dobro... :)
Znaci ponedeljak? Svaka cast! Ja priznajem da nesto ne verujem da bih teh tako mogao, da me nije srefilo to sto me je strefilo. Ovako kao ja karakter - djavola! Udronjao sam se i stoga sam sa duvanom zavrsio! Al' opet nesto mislim, svaki razlog za prestanak pus.enja je jednako dobar ako je rezultat prelazak na primincle! (oops, sad sam nadrljao, rekoh magicnu rec a nismo definisali sta je... valjda nece krenuti lavina.. :( )

Sutra slede cestitke za pocetak i podrska.
Jednostavno, izvadis jedan USB prikljucak, vise ga ne koristis a kad sistem pocne da signalizira overheating, podmetni bolji cooler u obliku mentol bonbona i predji na vodeno hladjenje sistema! :)
Mozes ti to!

nikodim:
ali u startu mi kolega rece da to nije pametno izgovarati na ovim stranama.

Ako mislis na snis-ovu preporuku sa svastare, to se odnosi na rl ( i potpuno je u pravu, videces), a ovde je pozeljno da budes iskren, jer smo svi prosli isto pa ti mozemo dati neke korisne preporuke :D.

U rl cuti bar nekoliko dana o tome da si ostavio (jesi li? ) duvan. Neverovatno je koliko njih NE ZELI da uspes u tome. Da, tvoji dobri prijatelji koji su i dalje pusaci. Obrati paznju sta ce ti reci kad saznaju, bice veoma zanimljivo.

Sto se tice iskrenosti slazem se, sve drugo bi bila glupost - zasto bi lagao ajde nas, ali i sebe...
I u vezi objave da prestaje sa pusenjem, stvarno neka saceka a i neka zabelezi reakcije u okruzenju, bice negde od "bravo", preko "daj ne tupi, pa svi puse i nikom nista ne fali" pa sve do "nemas ti mooda za to..", naravno sa sve medjuvarijacijama :)

A to da nije pametno izgovarati nesto na ovimm stranama, odnosi se na "promincle" i to sam ga ja savetovao onako cehovski-drugarski, cisto da se ne raspali diskusija :) :)

Ja malo da uvećam misteriju oko promincli - u Nušićevom "Sumnjivom licu" ima deo kad nađu ono sumnjivo pismo, pa ga njuškaju i policajac pita svoju ženu na šta miriše, a ona odgovori da miriše na promincle :D kao "kakvo je to opasno, sumnjivo lice, a miriše na promincle" eto, vidite promincle su ostavile trag i u književnosti :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back