Ukratko - priprema za prestanak - odredite datum, smanjite broj cigareta, smanjite upotrebu kafe, caja, alkohola. Dan ranije - spavajte najmanje 8 sati, kupite vocne sokove ili mineralnu vodu. Dan prestanka - oslobodite se cigareta, upaljaca, isplanirajte kako cete se izboriti sa zeljama. JA SAM IZABRAO DA BUDEM NEPUSAC, IZABRAO SAM DA BUDEM NEZAVISTAN. Mogucnosti za savladavanje zelje - Objava - izabrao sam da budem nepusac, Odlaganje - sacekajte 10 minuta (zelja obicno traje 3-5 minuta), Disite duboko, Pijte vodu - polako ispijajte jednu do dve case vode, Radite nesto drugo.
Pobednicka dijeta - prva 24 casa pijte samo tecnost mnogo vode i vocnih sokova, cele nedelje pijte mnogo tecnosti, jedite voce i povrce, obroci neka budu manji, dorucak neka uvek bude obilan.
Navedeno je ono sto je vise puta ovde ponavljano, fizicka aktivnost, jacanje uma, zamena starih navika novim, nagrada za nepusenje, zauzimanje pozitivnog stava, verujte da mozete da pobedite i pobedicete, posmatrajte sebe kao nepusaca, razmisljajte kao nepusac, naucite da se opustite, budite vedrog raspolozenja, smejte se... Ima jos primera, uzroci pada, kako ostati nepusac... Nadam se da ce nekom pomoci.