Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Odlican tekst...inspirativan. ja sam malo razvukla svoje ostavljanje cigareta. Pre dva dana izdtzala ceo dan bez cigarete...setala, imala povremeno krizice, ali kratke i onda na veceri uz drustvo ponovo zapalila...Isto se dogodilo i prosli put nakon 15 dana bez cigareta. Evo danas, lepo popila jutarnju kaficu bez cigarete...i nastavljam dalje. Cini mi se da je bitno i da tog prvog dana budes odmoran, naspavan itd....ne znam, cini mi se...

Mislim da je danas meni negde 20.dan. Ne mogu da kazem da imam krize. Mnogo mi je bolje otkako ujutru cim ustanem izadjem, jer imam obaveze. Danas mi je npr dok sam nesto cekala dosao neki nalet da bih bas zapalila i iskreno proslo je za par sekundi, nisam ni primetila. Juce stojim ispred trafike i znam da nesto treba da kupim,ali nikako da se setim sta, na kraju kupim cokoladnu bananicu, cigarete mi nisu pale na pamet. Tek sam se sinoc nesto preslisavala i shvatim da me trafika asocira na cigarete i da toga nisam mogla da se setim z:). Kad sam u kuci, cesce se setim, ali brzo prodje. Cak i nama kojima je u pocetku bilo tesko dodje trenutak kad je lakse z:), ali ne dam sebi da zaboravim onu nervozu s pocetka, ne znam da li bih izdrzala ponovo.

Dejane, ja stvarno nisam shvatila da ti je Pipi prebacila za zdrav nacin zivota. Ja sam to razumela upravo suprotno, da bi nama bilo lakse da ostavimo cigarete da zdravije zivimo i bavimo se sportom, da bismo mnogo lakse pregurali sve.Svi kazu da treba da uvedemo fizicku aktivnost kad ostavljamo cigarete, izbacimo alkohol... jer mnogo pomaze da se prebrode krize. Nadam se da razumes sta sam htela da kazem. Moj brat npr.zivi skroz zdravo, bavi se sportom, u zivotu nije zapalio cigaretu, ne pije alkohol, tek je skoro s 30 godina poceo da pije kafu tako da kad god neko pomene zdrav nacin zivota ja zamislim njega.

Odlican tekst...inspirativan. ja sam malo razvukla svoje ostavljanje cigareta. Pre dva dana izdtzala ceo dan bez cigarete...setala, imala povremeno krizice, ali kratke i onda na veceri uz drustvo ponovo zapalila...Isto se dogodilo i prosli put nakon 15 dana bez cigareta. Evo danas, lepo popila jutarnju kaficu bez cigarete...i nastavljam dalje. Cini mi se da je bitno i da tog prvog dana budes odmoran, naspavan itd....ne znam, cini mi se...

Meni nije bilo uopste tesko da sedim u drustvu pusaca, uopste mi se nije pusilo, ali mi je bilo frka kad sednem za kompjuter, jer sam tad dimila. Izbegavala sam sve sto se izbegavati moze i pratila savete odavde. Po dijeti iz savetovalista prvi dan je najbolje da se pije samo voda. Imam ceo plan ishrane koji zovu Pobednicka dijeta. Ja se toga nisam pridrzavala, ali sam na nekom sajtu citala da je bitno i da se prva tri dana unosi secer bilo vocem ili sokovima. Naravno, spavanje 8 sati dan pre ostavljanja jer je nervoza manja... Nije tesko ako se stvari posmatraju na pravi nacin i uvide greske.

Ukratko - priprema za prestanak - odredite datum, smanjite broj cigareta, smanjite upotrebu kafe, caja, alkohola. Dan ranije - spavajte najmanje 8 sati, kupite vocne sokove ili mineralnu vodu. Dan prestanka - oslobodite se cigareta, upaljaca, isplanirajte kako cete se izboriti sa zeljama. JA SAM IZABRAO DA BUDEM NEPUSAC, IZABRAO SAM DA BUDEM NEZAVISTAN. Mogucnosti za savladavanje zelje - Objava - izabrao sam da budem nepusac, Odlaganje - sacekajte 10 minuta (zelja obicno traje 3-5 minuta), Disite duboko, Pijte vodu - polako ispijajte jednu do dve case vode, Radite nesto drugo.

Pobednicka dijeta - prva 24 casa pijte samo tecnost mnogo vode i vocnih sokova, cele nedelje pijte mnogo tecnosti, jedite voce i povrce, obroci neka budu manji, dorucak neka uvek bude obilan.

Navedeno je ono sto je vise puta ovde ponavljano, fizicka aktivnost, jacanje uma, zamena starih navika novim, nagrada za nepusenje, zauzimanje pozitivnog stava, verujte da mozete da pobedite i pobedicete, posmatrajte sebe kao nepusaca, razmisljajte kao nepusac, naucite da se opustite, budite vedrog raspolozenja, smejte se... Ima jos primera, uzroci pada, kako ostati nepusac... Nadam se da ce nekom pomoci.

Posle koliko dana prestaje fizicka zavisnost? To je ono posle tri nedelje ili krace? Moja prijateljica je sa pakle smanjila na 2-4 dnevno i nikako i njih da izbaci. Ne znam da li je ona jos uvek fizicki ili samo psihicki zavisnik od nikotina. Meni je ok, jutros mi je palo na pamet, ali nista strasno. Sad mi je mnogo lakse popodne i uvece, a pre desetak dana sam mislila da cu izludeti.

mimi prolazi polako,izdrzi jos neki dan i videces da si zavrsila ogroman posao sto se tice ne pusenja...posle ces sve redje i redje imati krizu ili zelju da zapalis koja ce trajati po 20 sek do 1 min...ali nista strasno..nisi luda da posle toliko zapalis opet...samo se kontrolisi pri naletima krize i nema greske...meni je najteze padalo sto nemam uvece da pusim jer sam tad imao dosta slobodnog vremena i prosto uzivao sam da napravim nes,pustim moje omiljene serije koje trenutno gledam i palim jednu za drugom malte ne...ali no-no..nece da moze vise,tako sam sebi rekao i izgubi se vremenom taj osecaj za nekim rutinama i navikama...ne daj se mimi!!

Deveti dan i sve u redu.Necu da brojim vise dane,dosadilo mi.
Sinoc izasla,pila, igrala i nisam poklekla.Samo sam posmatrala kako drugi lepo puse.z:(
Eto prosla i taj test koji mi je najvazniji,jer necu da menjam zivot ja zbog nike tamo smrdljive cigarete.
Moji motivi su zauvek i nece biti promene.Najvazniji motiv mi je spoljasni izgled.Drzim da sto kasnije dobijem bore i ostale znake starosti.Sto mi sa ciagretom nece biti moguce,naprotiv.Tako u mojoj borbi protiv starosti,cigareta nije predvidjena.:malav:

Pozdrav svima, ja sam nova ovde, ali Vas vec dugo citam, iz vise navrata. Ne pusim vec 17 dana, bilo mi je jako tesko, prvih 4-5 dana, sad mi je nesto lakse, ali me svremena na vreme hvataju krize, krize lecim hranom, sto i nije za pohvalu, jer sam dobila 3 kila, ali sta cu, bolje i hrana nego otrov. Ostavljala sam cigarete vec dva puta na po 2-3 meseca, ali smatram da ta oba puta nije sazrela do kraja odluka u mojoj glavi i da se nije desio onaj klik, kada se cvrsto resi sam sa sobom, da vise nesto neces i ne zelis, a sad osecam da se desio taj klik i da je odluka sazrela, cigarete me jos uvek uzasno privlace, ali necu je zapaliti, makar ne znam sta, jer ne zelim vise da se gusim, smetaju mi strasno, skupe su uzasno, srce mi lupa a i dalje pusim i dimim, e pa rekla sam necu vise i kraj. Inace sam pusila oko 21 godinu i to strastveno odprilike po paklu i po dnevno, a imam 36 godina.. Citam vec neko vreme komentare i jako sam vam zahvalna.Veliko Bravo za Pipi i njenu besuslovnu podrsku svima ovde i paznju, sto sta pametno sam procitala. E sad interesuje me jedno, naime radoznala sam jako da cujem od vas veterana bivsih pusaca koji ne pusite vec neko duze vreme, da li vam se i posle tolikog vremena javljaju krize i sta osecate? Veliki pozdrav svima i ne odustajte!!!

Mirko u pravu si, zaboravila sam u prvom postu da napisem da si mi i ti dosta pomogao i da tvoje postove citam takodje odavno i znace mi jako svi saveti i iskustva....A reci mi kako je tebi sda kad je proslo toliko vremena, imas li krize, desi li se nakad da pomislis na cigarete i interesuje me posto ja ne pusim vec 18 dana, a uglavnom svaki dan mi padnu na pamet po nekoliko puta, ja znam da necu nikada vise taj ostrov staviti u usta, ali me nervira to sto mi padaju na pamet i interesuje me kad ce oslabiti ta zavisnost psihicka, koliko treba vremena odprilike?
Mozda sam ih malo poplasio,ali govorim samo istinu.
Da ostavis ovu drogetinu...treba da dobijes orden.
I to nije ni malo lako.
Ali je tako lep osecaj kad pobedis to zlo da ja to ne mogu da opisem... osecam se kao vazemaljac.Bas tako.

Mirko u pravu si, zaboravila sam u prvom postu da napisem da si mi i ti dosta pomogao i da tvoje postove citam takodje odavno i znace mi jako svi saveti i iskustva....A reci mi kako je tebi sda kad je proslo toliko vremena, imas li krize, desi li se nakad da pomislis na cigarete i interesuje me posto ja ne pusim vec 18 dana, a uglavnom svaki dan mi padnu na pamet po nekoliko puta, ja znam da necu nikada vise taj ostrov staviti u usta, ali me nervira to sto mi padaju na pamet i interesuje me kad ce oslabiti ta zavisnost psihicka, koliko treba vremena odprilike?

Evo ja ne pusim vec vise od mesec ipo i jos uvek mi padaju napamet i često mislim na njih.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back