Cao svima...evo i mene...bila sam ovde pre par godina< ali nije mi uspelo. Mislim da sam sada blizu konacne odluke tj. deli me svega nekoliko minuta

Pusac sam vec 18 godina. paklica dnevno. Uvek sebe zamisljam kao nepusaca< a eto prodjose tolike godine pusackog staza. Nisam pusila 15 dana...do 30. decembra i onda na proslavi Nove godine zapalih jednu, pa drugu i sada eto ponovo pusim. Kasno je nocu dok ovo pisem i donosim odluku da ponovo krenem da ostavljam. Za vreme tih 15 dana nisam imala velike krize, uglavnom sam radila nesto i nisam pravila planove kako cu i sta cu, samo sam jednog dana rekla sebi "hajde da probam ovo pre podne bez igarete". Kad je proslo nekoliko sati "hajde i po podne" i tako sam dogurala do 15 dana. Ono sto sam naucila je da se NE SME ZAPALITI NI JEDNA JEDINA CIGARETA, JER NIKAD NIJE JEDNA. Dok nisam pusila tih 15 dana svakodnevno sam citala poruke na ovom forumu, ali se nisam prijavljivala, jer sam to uglavnom radila dok sam na poslu

. Inace, najteze mi je ne zapaliti nijednu ujutru i na poslu kada svi uz kafu zapale. elem, posto sam citala vase poruke, imam osecaj da vas sve ovde vec znam i da se vec dugo druzimo. Sutra ne radim i krecem Jovo nanovo. Zaista ne zelim da pusim, ne zelim da narusavam svoje zdravlje. ne zelim da poslednji novac dajem na cigarete, ne zelim ni da trujem svog sina dimom cigareta, a najgore od svega mi je kad me moj cetvorogodisnji sin pozove da se igramo, pa kada vidi da sedim i pusim, pridje i pita me 'Mama, jesi li popusila cigaru" jer zna da Njeno velicanstvo cigara je bitnija i od njega jer kada pusim ne mogu da se igram s njim. Stvarno su mi se smucile, sama sebi sam se smucila. Volju i snagu da krenem iz pocetka mi smanjuje taj neuspeh sto sam nakon 15 dana pauze ponovo zapalila i brzo se vratila na staro. Pokusacu da ne mislim na taj neuspeh i da krenem iz pocetka. Jedno je sigurno...Nemam sta da izgubim...Boricu se za svoje ja, za sebe bez duvanskog dima.