Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo i ja da se javim kako napredujem. Danas mi je 21 dan i zapalila sam samo jednu cigaru do sad cisto probe radi da bih videla da li ce me terati na jos. Nije mi se trazilo. Sad sa vremena na vreme, svakih 2-3 dana mi naidje kriza ali je preguram nekako sa ljutim bombonama.Mozda mi je lakse zato sto ne kupujem cigarete a sramota me je da zickam od nekoga.Ovako znam da nemam kod sebe i nije neka velika frka.Videcemo kako ce biti

Evo i ja da se javim kako napredujem. Danas mi je 21 dan i zapalila sam samo jednu cigaru do sad cisto probe radi da bih videla da li ce me terati na jos. Nije mi se trazilo. Sad sa vremena na vreme, svakih 2-3 dana mi naidje kriza ali je preguram nekako sa ljutim bombonama.Mozda mi je lakse zato sto ne kupujem cigarete a sramota me je da zickam od nekoga.Ovako znam da nemam kod sebe i nije neka velika frka.Videcemo kako ce biti

Dobro si ti krenula! Ali tog 21 dana nisi bas trebala da zapalis! Ne pokusavaj sa "probama" da li si jos uvek zavisna ili nisi. I posle 10 godina ako zapalis, velika je verovatnoca da ces ponovo propusiti. Pricam ti iz licnog primera, jer sam svaki put ( a ostavljala sam nekoliko puta) pala na to: ma samo jednu, nema sanse da propusim! I uvek sam propusila i to jos zesce nego prethodnog puta! Zato, pokusaj bolje sa ljutim bombonama ili bilo kojim drugim "pomagalom" jer ovako se igras vatrom!
Zelim ti da preguras sve, nastavis dalje, i pridruzis se nepusacima! :klap:

'bem ti, ne mogu da zaspim, okrećem se po krevetu, i padne mi na pamet koliko bi mi u tom trenutku savršeno bilo izaći na balkon i zapaliti cigaretu! Neverovatno! Bukvalno me obuzme ta misao. Prestao pušiti pre skoro godinu dana, i odavno nemam krize, al ovo večeras nisam očekivao :D Čak mi je malo falilo da izadjem i kupim kutiju, naravno ubedjujući sebe popušiću 1-2 i neću više. Sreća pa ne odoh, upalio komp da malo skrenem misli. Nije to kriza, nego nesto, ne znam ni ja...zamišljam sebe kako odmotavam neotpakovanu kutiju, izvlačim iz nje cigaretu i pripaljujem je. U hebem ti, evo i sad dok mislim o tome, privlači me.
Neverovatno koliko zrači neotpakovana kutija, ima neka lepota u njoj, ne znam ni sam da objasnim. Privlači. Dok sam pušio, ubedljivo najlepša bi mi bila prva cigareta iz kutije.

'bem ti, ne mogu da zaspim, okrećem se po krevetu, i padne mi na pamet koliko bi mi u tom trenutku savršeno bilo izaći na balkon i zapaliti cigaretu! Neverovatno! Bukvalno me obuzme ta misao. Prestao pušiti pre skoro godinu dana, i odavno nemam krize, al ovo večeras nisam očekivao :D Čak mi je malo falilo da izadjem i kupim kutiju, naravno ubedjujući sebe popušiću 1-2 i neću više. Sreća pa ne odoh, upalio komp da malo skrenem misli. Nije to kriza, nego nesto, ne znam ni ja...zamišljam sebe kako odmotavam neotpakovanu kutiju, izvlačim iz nje cigaretu i pripaljujem je. U hebem ti, evo i sad dok mislim o tome, privlači me.
Neverovatno koliko zrači neotpakovana kutija, ima neka lepota u njoj, ne znam ni sam da objasnim. Privlači. Dok sam pušio, ubedljivo najlepša bi mi bila prva cigareta iz kutije.
Ja sam u takvoj frci vec 9 meseci samo sto nisam kupovao cigarete nego duvan, pa kad otvorim onu kesu, pa kad mi zamirise, pa uzmem papir i zavijem jednu, pa zapalim...milion puta sam hteo da kupim duvan i ne znam dokle cu izdrzati.

Dobro je, prodjose me oni jadi od sinoć. Jutros se probudio i sve ok, kao da nista nije ni bilo. I ja mislim da bi mi smrdela cigareta, al to je čini mi se više do tog nekog rituala, vadjenja cigarete iz kutije, pripaljivanja i tako to :D
Piksla brate, svaka tebi čast, ne bih se mogao s time boriti 9 meseci nema šanse. Sećam se da smo mi nekad otprilike u isto vreme prestali pušiti, al nije meni ni blizu teško kao tebi. Naidjem povremeno u temu i vidim da ti nije lako :D

Eeeeeej moji forumasi! O toj I takvoj krizi sam ja pisala pre neki dan ovde kada me je uhvatila posle godinu dana. Neki me bas nisu shvatili, ali vecina jeste. Sa ovim neprijateljem nema sale. Da li su krize posle 6 ,eseci, godinu dana, nebitno, jake su kada se pojave. Moj komsija je imao takvu krizu posle 4 godine I na kraju popustio!
Ali to nije razlog da se mi ne borimo dalje, I da se ne radujemo svakom novom danu kada se probudimo kao nepusaci! Evo ja na primer danas slavim mali jubilej od 3 meseca, I presrecna sam!

Ja evo Petnaestak dana kako ne palim ali od prilike svaki drugi dan imam bas jaku krizu. Sreca sto sam vec drugi dan svima istrtljao kako ne pusim pa me sada sramota ako me ne daj boze neko vidi sa cigaretom. Nego sada mi se javlja drugi problem. Poceo sam da jedem od 5-7 puta dnevno. Bojim se da cu uci u drugi problem vrlo brzo.

Sent from my Samsung GT-I9300 using Forum Krstarice mobile app

Ja evo Petnaestak dana kako ne palim ali od prilike svaki drugi dan imam bas jaku krizu. Sreca sto sam vec drugi dan svima istrtljao kako ne pusim pa me sada sramota ako me ne daj boze neko vidi sa cigaretom. Nego sada mi se javlja drugi problem. Poceo sam da jedem od 5-7 puta dnevno. Bojim se da cu uci u drugi problem vrlo brzo.

Sent from my Samsung GT-I9300 using Forum Krstarice mobile app

Pokusaj sa vocem I povrcem, ako vec moras nesto da jedes. Biraj ono sto nije visokokaloricno, I pij dosta tecnosti, vode I caja! Setaj dosta, pokusaj sa nekim vezbicama. I sta da ti kazem, I ja sam prosli put prosla isto. jedva sam se nekako dovela u red!:ok:

Vec 26 godina moj ukucanin ne pusi.

Pre 26 godina je bacio cigare jer je dobio dete i preracunao koliko hleba i mleka moze detetu da kupi za te pare koje baci na otrov.

Prvih par meseci i godina su bili pakao krize - danas je sve u redu,moze neko da pusi pored njega ne smeta mu a kaze da zapali poceo bi opet a ne zeli to i ne pali.

Ono sto mi je fascinantno je kako i ako je neko pre 5 dana pusio u kuci on to oseti-znaci i onaj zadnji trag dima koji ostane oseti.

Tako da mozete i vi da ostavite cigare,potrebna je dobra volja i neka vam motivacija bude zdravlje i zivot bez suvog kaslja i zavisnosti.

Ne smara pusace da ostave,ne gusi ih samo kad krenu posledice kaze da je to od cigara i uglavnom ne gresi.

Omladini uvek kaze koliko je zla njemu to donelo i koji je pakao odvici se a nikada nikome ne brani da pusi.

Poslednja izmena:
Nije lose. Nakon one krize bilo je narednih par dana manjih kriza. Javi se misao da bi sad prijala cigareta, mada vise kao neko secanje da je nekad prijala vezano za slicnu situaciju u kojoj se nalazim. Ali su bezazlene krize, i po intezitetu i po trajanju, mada se cuvam. Stalno se podsecam kako mi je bilo dok sam pusila, kako sam stalno bila bolesna, kako bih sa ovim poskupljenjima bacala jos vise para na cigarete...

Kao neko ko se dugo mučio sa ostavljanjem cigareta, samo da kažem da čestitam svakom ko je uspeo da se sa tim zlom izbori. Ja sam postrala milion puta, al kad je došlo do balčaka, morala sam da prelomim. Evo jedan zanimljiv video, kažu da je uticao da preko 200.000 ljudi ostavi pušenje....pa ako nekom pomogne, dobri smo!

http://www.media1.rs/zivot/zdravlje..._zbog_kojeg_je_prestalo_da_puse_200_000_ljudi

Kakva su vam iskustva sa tabex-om
Pocela sam da ga pijem i dva dana imam nesanicom budim se nocu a spavala sam kao beba
Inace nisam prestala da pusim
Ja sam pre tri godine prestala isto sa tabex-om,nisam pusila godinu i po i onda mi je naisla takva kriza da sam otisla do prve trafike i kupila cigare
Kako sam jednu zapalila tako je sva palo u vodu
Sada nikako da prelomim samo lazem sebe od sutra cu od 1-og od ponedeljka i tako u nedogled
U nedelju sam pocela da pijem tabex,ali ne deluje ovog puta cak mii se veceras malo vrti u glavi

Kakva su vam iskustva sa tabex-om
Pocela sam da ga pijem i dva dana imam nesanicom budim se nocu a spavala sam kao beba
Inace nisam prestala da pusim
Ja sam pre tri godine prestala isto sa tabex-om,nisam pusila godinu i po i onda mi je naisla takva kriza da sam otisla do prve trafike i kupila cigare
Kako sam jednu zapalila tako je sva palo u vodu
Sada nikako da prelomim samo lazem sebe od sutra cu od 1-og od ponedeljka i tako u nedogled
U nedelju sam pocela da pijem tabex,ali ne deluje ovog puta cak mii se veceras malo vrti u glavi

Duvan se ostavlja u mozgu,moras da doneses cvrstu odluku.
Nema tu leka,ti si lek.Ili jesi,ili nisi.

boze ljudi, sta vam je??? kakva kriza, koje pm, kakva lepota u smrdljivom duvanu??? svasta. :)))
ko je citao temu od pocetka, naleteo je i na moje postove pre 4 godine.. od tad pa do sad.. ziva, zdrava, mirisljava i nikada vise pusac srculence_ tj. ja, uziva u zivotu.. punim plucima!
ajde malo, razmrdajte se, zivo, sta kukate k'o neke babe? ;) Sve se moze :))))

sanja, JA sam koristila Tabex i mogu samo da mu se klanjam
uvek kažem, pre 4 godine mi je pomogao tabex, knjiga Alena Kara i ovaj forum! to sam na prvu godišnjicu moje pobede nad mrskim neprijateljem i postovala ovde

da se SAD odvikavam od cigareta, kad sve znam i pametna sam kao pčelica, verovatno ne bih ništa ni koristila, ali tada mi je svaka pomoć bila dobrodošla. i zaista preporučujem te tablete Nije bitan način, bitno je da ostvariš svoj cilj i oslobodiš se
naravno, tabex ništa ne odradi sam, u stvari je tu da ti pomogne da sam odlučiš... nece tabex umesto tebe da prestane da puši.. to moraš sama.

a to .. kriza??? ne mislim da postoje krize posle godinu i dve i pet.. postoje samo pušači koji nikad nisu prestali to da budu. ja sam rasčistila u glavi i ja znam da nikada, ali baš nikada u životu neću ponovo da zapalim cigaretu. ne zato što se plašim da ne pokleknem, već zato što to ne želim... i ne vidim nikakvu svrhu niti lepotu u pušenju, a ovisnost je odavno zaboravljena. i da ne bude zabune, pušila sam 26-27 godina, po paklu i po na dan.. Ja sam bila etalon za pušača posle mene, a na mene se ugledavši ("kad je mogla ONA da prestane, može svako.." stil), prestale su da puše još četiri meni veoma drage i bliske osobe, rodjake i prijateljice. nijedna od nas nije počela ponovo da puši.

Poslednja izmena:
ovo je moja poruka od 05.10.2009. godine.
Sto sam mislila tad, mislim i sad :) samo se promenila duzina mog nepusackog staza, sada vec gazim u petu godinu, cega inace nisam mogla da se setim skoro kad me neko pitao kolikoima otkako ne pusim (a ja se zabrojala pa nisam umela da kazem kad je bilo)

Dobar dan :)

Mala rekapitulacija za sve zainteresovane:
Ne pushim mesec i po i osecam se odlicno - i fizicki, i psihicki.
Pushila sam 26 godina; poslednjih godina oko 2 paklice dnevno. Bez cigarete nisam umela ni da se umijem (ne preterujem, zaista je bilo tako). Bila sam ubedjena da cu umreti ako ne od cigareta, sa cigaretom medju zubima svakako. Zelela sam da prestanem, a nisam znala kako. Mislila sam da nemam karakter, da ja to ne mogu, da sam ovisnicki tip licnosti pa mi je samim tim nemoguce da prestanem... racionalizovala sam svoju ovisnost govoreci sebi "ybg, od neceg mora da se umre" i "necu da prestanem, ja volim da pushim" ... i shvatila da sve to NIJE istina! Mogu da prestanem! Sposobna sam da sagledam cigarete u njihovom pravom svetlu - i jos bitnije - shvatila da ne samo da mogu bez njih, vec je i zivot neuporedivo lepsi :)
Knjiga Alena Kara mi je pomogla u preokretanju pogleda na pushenje. Ovaj forum mi je pomogao da prelomim i prestanem - a i ostanem nepushac... Tabex mi je pomogao u nekom psihickom smislu, jer sam ja bila previse uplasena da krenem sama. . . Prve dve nedelje sam puno spavala, puno ugadjala sebi, puno vode pila, malo vise i jela, priznajem :) ... naucila da kontrolisem misli o cigaretama... ucila da obavljam razne poslove bez cigareta... I uspela u tome.
Sad se osecam neuporedivo bolje nego kao pushac... prestala sam da se trujem svakodnevno, lepo mirisem, ne kasljem, ne sekiram se sto stetim svom zdravlju, nije me sramota sto moram da se iskradem s posla da bih zapalila, imam vise para, vise slobodnog vremena, deca su ponosna na mene, lepsi mi je ten, imam vise kondicije, ne ostajem bez glasa usred recenice pa da moram da prociscavam grlo... uuuuu... puno ima :)

Ono sto sam htela ovim da kazem je da sam i ja bila skeptik... i citala price "preobracenih" ;) i nisam verovala uopste (kao, o, boze, pa zar ima zivota posle cigareta? ne verujem!) .... a evo me sad.. zivi primer da je prestanak pushenja ne samo moguc, vec i nesto najbolje sto za sebe mozes da ucinis :)

Znaci, ima svetla na kraju tunela :) ... samo se treba odvaziti na prvi korak... i postovati sasvim jednostavno pravilo - nema nijednog dima! :)

E drusto moje,evo i mene na forumu da sa vama podelim svoje kratko iskustvo i osecaje.Danas je 12.dan od kad nisam zapalila cigaretu.
Imam jako dug pusacki staz, preko paklice, a to mozete zakljuciti po tome da imam i unucice, koji su jedan od najvecih motiva da se otkacim ovog zla.
Dugo sam razmisljala i pokusavala, sa flasterom, bez, i tako redom.... dok nisam shvatila, da je cigareta vlasnik mog slobodnog vremena,i da se svi dogadaji, lepi, ruzni, beznacajni,zavrsavaju sa cigaretom.Vrhunac ludila je, kada sam osetila da u drustvu svojih unucica, koje volim najvise na svetu, trazim krivinu da zapalim cigaretu, umesto to vreme da provedem sa njima u igri i uzivanciji. O "mirisu" i da ne pricam, ne pomazu ni zvake ni vlazne maramice....docicu u situaciju, da mi kazu:"bako mirises na cigarete":(((
Odem kod sina van zemlje, uvek se nesto krijem, trazim mali kutak za sebe, i osecam se kao da nesto kradem, prosto u inferiornom polozaju u odnosu na ostale.
O novcu da ne pricam, vec sam stavila kasicu-prasicu, i iz budzeta za ovaj mesec imam za put do sina u Prag:) Malo li je?:)))
Inace, pijem kafu kao i pre, sedim u drustvu pusaca, paklica sa nekoliko cigareta stoji mi na vidnom mestu, mozda izgleda samokaznjavanje, ali neka je.Sve prema zaslugama.
Krize ko krize, imam ih, pospanost, padova, puno energije, kad radim ne pravim pauze, sto nije bas pohvalno.Imam cilj, volju,odlucnost i podrsku u porodici(svi bivsi pusaci).

E drusto moje,evo i mene na forumu da sa vama podelim svoje kratko iskustvo i osecaje.Danas je 12.dan od kad nisam zapalila cigaretu.
Imam jako dug pusacki staz, preko paklice, a to mozete zakljuciti po tome da imam i unucice, koji su jedan od najvecih motiva da se otkacim ovog zla.
Dugo sam razmisljala i pokusavala, sa flasterom, bez, i tako redom.... dok nisam shvatila, da je cigareta vlasnik mog slobodnog vremena,i da se svi dogadaji, lepi, ruzni, beznacajni,zavrsavaju sa cigaretom.Vrhunac ludila je, kada sam osetila da u drustvu svojih unucica, koje volim najvise na svetu, trazim krivinu da zapalim cigaretu, umesto to vreme da provedem sa njima u igri i uzivanciji. O "mirisu" i da ne pricam, ne pomazu ni zvake ni vlazne maramice....docicu u situaciju, da mi kazu:"bako mirises na cigarete":(((
Odem kod sina van zemlje, uvek se nesto krijem, trazim mali kutak za sebe, i osecam se kao da nesto kradem, prosto u inferiornom polozaju u odnosu na ostale.
O novcu da ne pricam, vec sam stavila kasicu-prasicu, i iz budzeta za ovaj mesec imam za put do sina u Prag:) Malo li je?:)))
Inace, pijem kafu kao i pre, sedim u drustvu pusaca, paklica sa nekoliko cigareta stoji mi na vidnom mestu, mozda izgleda samokaznjavanje, ali neka je.Sve prema zaslugama.
Krize ko krize, imam ih, pospanost, padova, puno energije, kad radim ne pravim pauze, sto nije bas pohvalno.Imam cilj, volju,odlucnost i podrsku u porodici(svi bivsi pusaci).

Eto,takvi smo ti mi Kragujevcani.
Kod nas sve kratko i jasno.
Ali efikasno. :lol: :bye:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back