Dobar dan
Mala rekapitulacija za sve zainteresovane:
Ne pushim mesec i po i osecam se odlicno - i fizicki, i psihicki.
Pushila sam 26 godina; poslednjih godina oko 2 paklice dnevno. Bez cigarete nisam umela ni da se umijem (ne preterujem, zaista je bilo tako). Bila sam ubedjena da cu umreti ako ne od cigareta, sa cigaretom medju zubima svakako. Zelela sam da prestanem, a nisam znala kako. Mislila sam da nemam karakter, da ja to ne mogu, da sam ovisnicki tip licnosti pa mi je samim tim nemoguce da prestanem... racionalizovala sam svoju ovisnost govoreci sebi "ybg, od neceg mora da se umre" i "necu da prestanem, ja volim da pushim" ... i shvatila da sve to NIJE istina! Mogu da prestanem! Sposobna sam da sagledam cigarete u njihovom pravom svetlu - i jos bitnije - shvatila da ne samo da mogu bez njih, vec je i zivot neuporedivo lepsi
Knjiga Alena Kara mi je pomogla u preokretanju pogleda na pushenje. Ovaj forum mi je pomogao da prelomim i prestanem - a i ostanem nepushac... Tabex mi je pomogao u nekom psihickom smislu, jer sam ja bila previse uplasena da krenem sama. . . Prve dve nedelje sam puno spavala, puno ugadjala sebi, puno vode pila, malo vise i jela, priznajem

... naucila da kontrolisem misli o cigaretama... ucila da obavljam razne poslove bez cigareta... I uspela u tome.
Sad se osecam neuporedivo bolje nego kao pushac... prestala sam da se trujem svakodnevno, lepo mirisem, ne kasljem, ne sekiram se sto stetim svom zdravlju, nije me sramota sto moram da se iskradem s posla da bih zapalila, imam vise para, vise slobodnog vremena, deca su ponosna na mene, lepsi mi je ten, imam vise kondicije, ne ostajem bez glasa usred recenice pa da moram da prociscavam grlo... uuuuu... puno ima
Ono sto sam htela ovim da kazem je da sam i ja bila skeptik... i citala price "preobracenih"

i nisam verovala uopste (kao, o, boze, pa zar ima zivota posle cigareta? ne verujem!) .... a evo me sad.. zivi primer da je prestanak pushenja ne samo moguc, vec i nesto najbolje sto za sebe mozes da ucinis
Znaci, ima svetla na kraju tunela

... samo se treba odvaziti na prvi korak... i postovati sasvim jednostavno pravilo - nema nijednog dima!