Sve je u redu, i patnja je za ljude. Proci ce...nadam se
Naravno da ce proci, hihi, ja se bar nadam.... Kod mene sutra puna 2 mjeseca nepusenja. Sto se tice stava, naravno slazem se sa tobom. Ne, ni ja ne mrzim pusace ni bilo sta vezano za pusenje. A i kako bih, 25 godina sam pusila, vise nego pola svoga zivota, kako to ljudima uspijeva jos ne znam, to mi je jos zagonetka. Ali kako bilo da bilo, ja ne pusim i to je najbitnije, krize me jos hvataju pogotovo poslije podne, poslije posla i uvece. Ali kako rekoh, nadam se da ce proci. Svasta sam procitala, svakojakih iskustava ima, po svemu sudeci svaka kriza bi trebala da prodje za godinu dana. E pa ja sam se ovako dogovorila sa samom sobom: necu pusiti godinu dana pa cu vidjeti, budu li se ove krize ponavljale i tada onda ce to biti kraj nepusenju. Nemam namjeru da kriziram cijeli zivot. A potajno se nadam da vecina bivsih pusaca govori istinu kad kaze da krize prodju.

Dalje, citam ovaj forum, ne oglasavam se bas, jer i nemam sta novo da kazem a kao sto vidite borim se sa samom sobom tako da i nisam neki primjer novim nepusacima.... Ja sigurno nisam ali ni tvrdnje tipa "umisljene krize" itd, nisu sigurno, cak sta vise vjerujem da djeluju veoma deprimirajuce na ljude koji ih u stvari prezivljavaju. Ovdje ne mislim na sebe, stvarno, ja sam se vec odavno izdresirala po tom pitanju, ono sto mislim da mi odgovara to i pohranim u svom mozgu a suprotne stvari jednostavno zaboravim. Kako kazu, zivot me naucio

Ali stvarno sam misljenja da ako neko ne moze dati kakav dobar savjet da je onda bolje da i ne pise nista. Eto toliko od mene, saljem veliki suncani pozdrav svim starim i novim nepusacima, samo naprijed, mozemo mi to
Pročitajte dobro moj post sa predhodne strane i nikada više nemojte ni pomisliti na cigarete .
Procitala sam, upravo ovo, zapravo i gore se desilo mojoj prijateljici koja je bila okorjeli pusac. Poslije udara su je morali reanimirati, poslije cega je bila danima u komi. Na srecu sve se dobro zavrsilo, naravno sa posljedicama koje i ti pominjes.....Eto to je ubrzalo moju odluku o nepusenju. Puno sam se potresla vidjevsi je onako u komi i prikljucenu na sve one aparate. To nikada u zivotu necu zaboraviti. Hvala sto si podjelio svoje iskustvo i sa nama, sigurna sam u to da ce nekome biti od koristi.
Meni se najbolje pokazao Alen Kar metod.....
U pravu si Brankich, A. Carr je i meni dosta pomogao mada ne mogu reci da se kod mene desilo cudo ni kao sto to on nazva "prosvetljenje" stvarno nije. hihi, ili nije jos.... Ali to njegovo izlaganje i pogled na mehanizam ovisnosti i shvatanje lancane reakcije mi je bilo bas od pomoci.