mladenmil
Zainteresovan član
- Poruka
- 241
Da li stvarno mislite da postoji ustaljeni redosled i vreme kriza?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
definitivno. prvo sam primetila kod sebe da se pojavljuju uvek u istim vremenskim razmacima, zatim mi se potvrdilo ovde na forumu. trebalo bi proveriti kod onih koji su ponovo propushili, pa chemo lako utvrditi kritichna razdoblja
Poznajem nekoliko osoba koje su ponovo propušile nakon ŠEST godina nepušenja. Možda je i ta godišnjica kritična.
Aktivan pusac 27 god.Moj problem je vece, izdrzim ceo dan, ali uvece katastrofa.
Pokusavam da ostavim,smanjila sam na 4 -6 dnevno, ne koristim nikakvu hemiju, pokusavam postepeno, izdrzim ceo dan, a onda uvece nadoknadim
Pokusavam da ostavim,smanjila sam na 4 -6 dnevno, ne koristim nikakvu hemiju, pokusavam postepeno, izdrzim ceo dan, a onda uvece nadoknadim
Ja sam pokusavala da smanjim, to kad zelim da ostavim pa se prestravim od ideje da vise necu pusiti, pa kao bolje postepeno, manji sok za organizam...
Ne znam ni sama koliko sam puta smanjivala, i podje mi za rukom ne vise od dan-dva, posle sve po starom. Mada ima onih koji su tako uspeli.
Najteze mi je ustvari bilo da se odlucim, uzasavala me je ideja da vise necu pusiti, sve znam a nikako da krenem, sve pomeram za sutra.
Na kraju sam nasla sistem koji je radio, nasla sam na netu sazetu video varijantu 'Lako je ostaviti pusenje' Alena Kara, u trajanju od oko sat vremena.
Ostavim jednu cigaretu, (jer u jednom trenutku na kraju kaze da upalimo poslednju cigaretu, i uvek mi bude zao ako je pre vremena ispusim),i kad ostanem sama na miru odgledam i drzi me entuzijazam sigurno dan-dva. Kad se pojacaju krize pocne da popusta, pa sam mnogo puta poklekla treceg dana. A sad, poslednji put bacila sam se na iscitavanje foruma, svasta tu ima, korisnih stvari. Gledala na netu emisije o stetnosti pusenja da ojacam volju. Posle tog treceg dana nijansu je lakse, ima tih biljnih preparata za smirenje, ranije sam izbegavala, sad vidim bez potrebe. Mozes i sama da pravis cajeve za smirenje, ima toga na netu. I podsecala sam stalno sebe da ovo sto prezivljavam, te krize su ciscenje organizma od otrova i ide...
Ne znam da li smem ovde da ostavim linkove za skidanje ako te zanima, torrent za video i titl.
http://www.torrenthound.com/hash/d5946aeb38f3a7920e91c6822027fb4e267cba02/torrent-info/Allen-Carr--Easyway-to-Stop-Smoking.avi-3604297
http://titlovi.com/titlovi/allen-carr-s-easy-way-to-stop-smoking-136852/
Titl zuri sekundu sto smeta pri gledanju, ali moze da se podesi u plejeru koji koristis.
Mozes i tako da probas, mada svako ima svoj nacin.
TAchno, i ima ona posle godinu, i jedna zzestoka posle dve godine, traje oko dve nedelje.
..... Onima koji su resili da bas ovog trenutka ostave pusenje, mogu reci da ni jedna cigareta ne daje toliki osecaj zadovoljstva koliko moze da pruzi 1 dan bez i jedne zapaljene cigare!![]()
zapali jednu sta ima veze...Jao ljudi sta je ovo, meni je danas 25 dan nepusenja, uglavnom zadnjih dana sam bila super, cak sam prestala i da brojim dane, ovo sad izbrojah na brzinu... nego juce me uhvati neka odvratna kriza, ma ne prestaje nikako, ne znam sta mi je, nonstop mi se motaju po glavi........ sreca pa ih nemam u kuci inace ne garantujem da ne bih zapalilaI trudim se da ne mislim ali sve dzaba, kao sto rekoh ne prolazi nikako
![]()
Hahaaa, ma ja, sta ima veze, nema nista nego znam kao i ti iz iskustva sta bude poslije te jedneZnaci nije mi prvi put, ali isto kao i da jeste jer svi pokusaji prije ovoga su se zavrsavali nakon dan ili dva i to bas tom "jednom" ili onim "ma samo cu uz kafu" itd. Ovaj put sam se bas dugo psihicki pripremala sto je stvarno i urodilo plodom ali me ovo juce i danas bas iznenadi. Kod mene je bila drama prvih dana, pa recimo prva 3 dana katastrofa, nesanica, opsta paranoja :/ onda do nekih 7 dana, nije bas bilo veselo ali izdrzala sam, zatim je sve bilo OK do juce, mislim imala sam krize ali vrlo kratke i beznacajne. Ali ovo, pa evo ne prestaje me nikako, bas sam nervozna, napeta i ne znam kakva sve nisam. Nista mi bas ne pomaze, na kraju ce biti da cu otici kupiti neke tablete, valerian ili tako nesto, samo mi bezveze da 25 dan po prestanku posezem za kojekakvim sredstvima za smirenje
![]()
Ja sam vec toliko oguglao da mi je postalo normalno da sam stalno nervozan zbog toga sto mi fale pljuge...mozda smesno zvuci ali to je sad vec jedno normalno stanje na koje se moja bliza okolina navikla. Umesto cajeva poceo sam da opako pijemMeni je 107. dan bez pusenja a vec 3-4 nedelje ponovo imam krize vise puta u toku dana. Nikako ne prolaze i puno puta sam razmisljao da kupim duvan jer sam ekstremno nervozan. Juce sam kupio tablete od valerijane a kupio sam i malo lavande i maticnjaka, ( po 25 grama ) to sam pomesao i pijem taj caj pa mi je lakse jer opusta zivce. Ako si nervozna nemoj da se mucis, olaksavaj krize na sve moguce nacine dok ne popuste.
bobby jean ne plasi ljude!Mnogo faktora utice na nervozu kao sto su nacin zivota, nacin ishrane, posao, zivotna okolina, drustvo itd, nije pusenje jedini faktor!
Cak, sta vise, pema licnom iskustvu, ja sam manje nervozan sada, kada ne pusim!
![]()
Slobodno cu napisati, i stojim iza toga da "Pusenje izaziva nervozu"!Tacnije, "Ne pusis zato sto si nervozan, nego si nervozan zato sto pusis"! Kad prestanes da pusis, prestaces i da se nerviras!
Dakle, ovo sto sam gore napisao se direktno nadovezuje na ono sto je LUSJE napisala, da se treba postepeno skidati sa cigara, sto je naravno vrlo opasno jer izaziva veliku nervozu!
Kad sam prestao da pusim, moj burazer je takodje resio da se odrekne cigara ali "delimicno" i od tada je postao ne podnosljiv, stalno je nervozan jer je sebi smanjio dozu! :s Zao mi ga je, ali nikako ne mogu da ga nagovorim da prestane da pusi. ni njega, ni ostatak drustva..![]()
Mislim da je vrlo bitno da u toku odvikavanja naucite da mrzite cigarete, ima n+1 sajtova i filmova o stetnosti cigareta, i ako ste u fazi odvikavanja, trebali bi da pazljivo to pogledate, koliko god da su snimci gadni i neprijatni!