Paradoks sa novcem, nikad ga nema dovoljno.

Meni isto ne preliva kako sam ostavila cigarete, ali sam osetila bas razliku kad sam bila propusila ponovo, a narocito kad sam dogurala do pakle dnevno. Dogurala bih sigurno i do pakle i po, sto je bila ranije moja dnevna doza, sto bi me kostalo skoro 100e, a kako novac za ciratete mora da se ima, zivela bih kao propala grofica.
Meni je probelem i jedno i drugo.

Ali mislim da je resenje u tome da se cigarete potpuno demistifikuju. Kad sam imala jake krize i kada bih upalila cigaretu uvek sam bila razocarana kako ta cigareta nije imala efekat koji sam ocekivala i kako je to u mojoj glavi trebalo da izgleda. Kao kad se razocaras u film koji je oskarovac i koji svi hvale.
Dakle, da se razume tacno kako deluju, da to sto ce se kroz par meseci ili par godina javiti kriza, ne treba shvatiti tako da imas jaku zelju opet da budes pusac, da si sve vreme zavaravao sebe i da ti mnogo nedostaju, vec da su one pravljene tako da se krize javljaju, da vremenom pusimo sve vise i vise, a da pri tome mislimo da je nasa volja u pitanju.
Znati takodje da pusenje negativno utice na sve aspekte zivota i da placamo da bismo lose ziveli, uvek nesto polovicno...
Da se pohvalim, za 12 dana nepusackog staza, budim se mnogo lako iako imam problem sa nesanicom, ranije sam morala dva budilnika da navijam, mnogo lakse nekako disem, nemam osecaj da kad udahnem to cinim sa 50% kapaciteta, vise vremena imam i nekako mi je glava bistrija, misli su mi bistrije
iako i dalje imam problem sa koncentracijom.