Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovo za novac bi trebalo posmatrati na drugačiji način. Neko te pare uštedi ostavljajući na stranu, a neko ih odmah potroši na nešto, a složićete se da je sve drugo korisnije od trošenja para na cigare.

Daklem te pare su tu, pojedene, popijene, u obliku neke stvari, ali nisu otišle u dim :D

Za 160jura mogu da se kupe 160 čokolade manje-više.Po 2,5 za svaki od tih 62 dana :)

Paradoks sa novcem, nikad ga nema dovoljno. :lol:
Meni isto ne preliva kako sam ostavila cigarete, ali sam osetila bas razliku kad sam bila propusila ponovo, a narocito kad sam dogurala do pakle dnevno. Dogurala bih sigurno i do pakle i po, sto je bila ranije moja dnevna doza, sto bi me kostalo skoro 100e, a kako novac za ciratete mora da se ima, zivela bih kao propala grofica. :malav:

Meni nije problem da ih ostavim, problem je kako da im se vise ne vracam.

Meni je probelem i jedno i drugo. :) Ali mislim da je resenje u tome da se cigarete potpuno demistifikuju. Kad sam imala jake krize i kada bih upalila cigaretu uvek sam bila razocarana kako ta cigareta nije imala efekat koji sam ocekivala i kako je to u mojoj glavi trebalo da izgleda. Kao kad se razocaras u film koji je oskarovac i koji svi hvale.
Dakle, da se razume tacno kako deluju, da to sto ce se kroz par meseci ili par godina javiti kriza, ne treba shvatiti tako da imas jaku zelju opet da budes pusac, da si sve vreme zavaravao sebe i da ti mnogo nedostaju, vec da su one pravljene tako da se krize javljaju, da vremenom pusimo sve vise i vise, a da pri tome mislimo da je nasa volja u pitanju.
Znati takodje da pusenje negativno utice na sve aspekte zivota i da placamo da bismo lose ziveli, uvek nesto polovicno...

Da se pohvalim, za 12 dana nepusackog staza, budim se mnogo lako iako imam problem sa nesanicom, ranije sam morala dva budilnika da navijam, mnogo lakse nekako disem, nemam osecaj da kad udahnem to cinim sa 50% kapaciteta, vise vremena imam i nekako mi je glava bistrija, misli su mi bistrije iako i dalje imam problem sa koncentracijom.

Pozdrav forumasi!
Pusac sam vec 5 godina, i stvarno imam jaku zelju da ih ostavim, ali imam jedan problem. Radim u kaficu i konstanto su oko mene ljudi sa upaljenim cigaretama pa mi je stvarno tesko. Uspem da izdrzim dan, eventualno dva, ali uvek padnem na tu "jednu cigaretu".
Mnogo bi mi znacilo kada bi mi neko predlozio neki nacin koji bi mi pomogao sa ovim problemom. Bilo sta ljudi, cenim vasu pomoc. Pozdrav i hvala!

Uh, ne znam... Nikad nisam imala krize kad sam pokusavla da ostavim cigarete kad sam okruzena pusacima, smeta mi dim i vidim kako brzo gase pa pale novu cigaretu, nisu ni primetili, jos manje uzivali.
Ali zato kad ostanem sama, pa pocnem da domastavam kako bi bilo divno sad jedna kafa i cigareta, ili kad sam nervozna, pod nekim pritiskom duze vreme... Prava melodrama.
Meni je pomoglo i jacala sam volju tako sto se stalno trudim da budem svesna prvo, sto ostavlajm cigarete, ja sam imala jake motive, a drugo, da stalno citam o stetnim posledicma pusenja, citam forum, i ide dan po dan...
Mozda bi u tvom slucaju pomogla i hemija, Ziban ili Tabex, da umanje zelju za cigaretom, koliko sam razumela imaju i tu ulogu, ako si vec u iskusenju tokom celog radnog vremena.

Paradoks sa novcem, nikad ga nema dovoljno. :lol:
Meni isto ne preliva kako sam ostavila cigarete, ali sam osetila bas razliku kad sam bila propusila ponovo, a narocito kad sam dogurala do pakle dnevno. Dogurala bih sigurno i do pakle i po, sto je bila ranije moja dnevna doza, sto bi me kostalo skoro 100e, a kako novac za ciratete mora da se ima, zivela bih kao propala grofica. :malav:

Meni je probelem i jedno i drugo. :) Ali mislim da je resenje u tome da se cigarete potpuno demistifikuju. Kad sam imala jake krize i kada bih upalila cigaretu uvek sam bila razocarana kako ta cigareta nije imala efekat koji sam ocekivala i kako je to u mojoj glavi trebalo da izgleda. Kao kad se razocaras u film koji je oskarovac i koji svi hvale.
Dakle, da se razume tacno kako deluju, da to sto ce se kroz par meseci ili par godina javiti kriza, ne treba shvatiti tako da imas jaku zelju opet da budes pusac, da si sve vreme zavaravao sebe i da ti mnogo nedostaju, vec da su one pravljene tako da se krize javljaju, da vremenom pusimo sve vise i vise, a da pri tome mislimo da je nasa volja u pitanju.
Znati takodje da pusenje negativno utice na sve aspekte zivota i da placamo da bismo lose ziveli, uvek nesto polovicno...

Da se pohvalim, za 12 dana nepusackog staza, budim se mnogo lako iako imam problem sa nesanicom, ranije sam morala dva budilnika da navijam, mnogo lakse nekako disem, nemam osecaj da kad udahnem to cinim sa 50% kapaciteta, vise vremena imam i nekako mi je glava bistrija, misli su mi bistrije iako i dalje imam problem sa koncentracijom.

Meni je to prestalo da bude problem negde posle 3 nedelje, strpi se još malo i sve će se vratiti u normalu.

A za ovo ostalo što kažeš, meni kad naidje kriza, i kad mi dodje da kupim pljuge, odmah se setim glavobolja koje su naprasno prestale otkad sam ostavio cigare. To mi je prva asocijacija na ispušenu cigaru. Ja evo mesec ipo nisam imao glavobolju, a ranije dvaput nedeljno. Lepo mi je ćale govorio to ti je od cigara, a ja se tešio da je od promene vremena :rumenko:

Pozdrav forumasi!
Pusac sam vec 5 godina, i stvarno imam jaku zelju da ih ostavim, ali imam jedan problem. Radim u kaficu i konstanto su oko mene ljudi sa upaljenim cigaretama pa mi je stvarno tesko. Uspem da izdrzim dan, eventualno dva, ali uvek padnem na tu "jednu cigaretu".
Mnogo bi mi znacilo kada bi mi neko predlozio neki nacin koji bi mi pomogao sa ovim problemom. Bilo sta ljudi, cenim vasu pomoc. Pozdrav i hvala!
Tvoje radno mesto moze da bude otezavajuca okolnost ali ako si cvrsto odlucio da ostavis pusenje onda te nista nece pokolebati. Pusis vec 5 godina, dovoljno da budes ''navucen'' ali ipak nedovoljno da budes svrstan u okorele pusace pa bi samim tim i ostavljanje trebalo da bude lakse. Ja sam pusio 30 godina i evo guram treci mesec bez duvana. Cesto sedim u kaficu i znam kakav je osecaj kad svi oko tebe puse a ti si u fazi odvikavanja. Ja nisam izbegavao ni pivo nii odlazak u kafic u tim prvim danima. Sedim sa drustvom, pije se pivo, svi puse a ja sedim bez cigare, pijem pivo, pije ono mene, ali izdrzao sam. Sto se tice ostavljanja pusenja, nazalost, ne postoje trikovi i nacini da se lakse ostavi, tvoja CVRSTA ODLUKA da ne pusis je jedini efikasan nacin. Znaci, doneses odluku i kazes - od danas vise ne pusim. I vise ne zapalis - nijednu! Tesko jeste, ali nije neizvodljivo. Svi koji hoce da se ''skinu'' sa duvana moraju kroz to da prodju. Prvi dani ce biti teski i milion puta ce ti proci kroz glavu zelja da zapalis samo jednu ''da se sredis'' ali ne smes da pokleknes jer ta jedna te uvek vraca na pocetak, u taj beskrajan krug odvikavanja i svi tvoji napori ce biti uzaludni. Ako izdrzis da ne zapalis nijednu, posle 10-tak dana ces se skinuti sa nikotina i fizicke krize ce popustiti. Imaces ih i dalje ali nece biti nepodnosljive. Ja ih imam i dan-danas ali bih lagao kad bih rekao da mi je podjednako tesko kao u prvim danima. Skidanje sa duvana je slozenije nego sto mislimo, organizmu treba vremena da se odvikne, prvo fizicki a onda mnogo duze i psihicki. Srecno i ne daj se :)

Posao u kafichu ne mora biti problem. Jeste otezzavajuche zbog dostupnosti, ali mozze se. Evo npr. meni je uspelo dok sam radila u kafichu. Bio je vechi izazov da utvrdim koji su mi sve okidachi, ali kad kod bih bila u krizi, ja pomislim:" Mora da se upali cigareta!" i onda obichno neko zapali, a ja pomislim :"Dobro! Obavljeno!
:D
Htela sam i da njushkam dim pa me to smiri. Eto, znam koliko je debilno, ali sva su sredstva dozvoljena ako koriste :D

Super zvuci 21 dan, cestitam :) Hehe, nisi jedina kojoj se vrti i vrti.... A i taj Alan C... Zapravo knjiga je OK, uglavnom se slazem sa njim osim sa onim da je lako prestati pusiti. MA lako je malo sutra, na momente ne znam sta cu od sebe kad me uhvati kriza i prosto mu ne vjerujem da on nije prosao ni kroz jednu cak sta vise tvrdi da je uzivao od momenta kad je prestao, :think:...

Super zvuci 21 dan, cestitam :) Hehe, nisi jedina kojoj se vrti i vrti.... A i taj Alan C... Zapravo knjiga je OK, uglavnom se slazem sa njim osim sa onim da je lako prestati pusiti. MA lako je malo sutra, na momente ne znam sta cu od sebe kad me uhvati kriza i prosto mu ne vjerujem da on nije prosao ni kroz jednu cak sta vise tvrdi da je uzivao od momenta kad je prestao, :think:...

Meni tek 10-ti dan prolazi i jasno vam je kako mi je. Mislim da u svakom trenutku razmisljam o cigareti, ali odolevam iskusenjima. Nisam citala knjigu Alana C., ali sam sigurna, da o lakom nacinu ostavljanja pusenja, nema ni govora. lak nacin ne postoji.

Meni tek 10-ti dan prolazi i jasno vam je kako mi je. Mislim da u svakom trenutku razmisljam o cigareti, ali odolevam iskusenjima. Nisam citala knjigu Alana C., ali sam sigurna, da o lakom nacinu ostavljanja pusenja, nema ni govora. lak nacin ne postoji.

Super si i ti :) sto se tice knjige preporucujem svima da je procitaju, eto kao sto rekoh samo se u toj jednoj stvari ne slazem sa njim ali ko ce ga znati, mozda je i do mene :think: jer dosta ljudi je momentalno i kako kazu bez kriza prestalo...... mozes je skinuti na netu, kao sto rekoh vrijedi procitati :)

Hvala, hvala ... Ja isto mislim tko kaze da je lako, a da je bio pravi pusac, nema sanse da govori istinu. I meni je knjiga OK, i mozemo biti sretni sto smo prestali i sto prelazimo lagano u nepusace.. ali kad pocnem da kriziram, daleko je to od uzivanja....

Poslednja izmena:

Istina... lak nacin ne postoji, ali ipak sam uspjela . Mislila sam da je to neostvarljivo u mom slucaju, te sam se bojala i same pomisli na zivot bez cigare.
I koliko god da mi se pusilo,i da sam mislila kako je trebam i trebam... nisam posegnula za njom. jednostavno sam se zainatila da cu izici kao pobjednik. :cool:

Hvala, hvala ... Ja isto mislim tko kaze da je lako, a da je bio pravi pusac, nema sanse da govori istinu. I meni je knjiga OK, i mozemo biti sretni sto smo prestali i sto prelazimo lagano u nepusace.. ali kad pocnem da kriziram, daleko je to od uzivanja....

Evo ja sam pušio puno i jake cigarete i ostavio baš lagano, nemam krize, opušteno skroz.. Kao pesma :)
E sad što ti ne možeš da skontaš da je sve u glavi i da postoje ljudi sa drugačijim mentalnim sklopovima od tebe, to je druga priča..
Jel i ja lažem? Sigurno se mučim i kriziram, a onda dolazim ovde i pišem kako je lagano da bih bio faca, jel da?

Evo ja sam pušio puno i jake cigarete i ostavio baš lagano, nemam krize, opušteno skroz.. Kao pesma :)
E sad što ti ne možeš da skontaš da je sve u glavi i da postoje ljudi sa drugačijim mentalnim sklopovima od tebe, to je druga priča..
Jel i ja lažem? Sigurno se mučim i kriziram, a onda dolazim ovde i pišem kako je lagano da bih bio faca, jel da?

Uh sto nam se netko nasao uvrijedjen . Sorry, nisam mislila nikog prozivati. Sreca tvoja sto imas mentalni sklop kakav bi mnogi pusaci zeljeli imati. Ja evo , poslije 14g prvi put ostavljam cigarete, a ti ... 1 . , 2. 3. ...?

Ni meni nije bila namjera da prozivam nekoga. Tebi iskreno zavidim na takvom mentalnom sklopu. Eto vidis kod mene taj sklop uglavnom dobro funkcionise, jedino sa pusenjem nismo jos nacisto. Opet me tjesi cinjenica da ih ima dosta poput mene. Citala sam od pocetka ovu temu i stvarno ih je malo koji bas kao ti ostave pusenje i ne prolaze ama bas nikakve krize. Sto ne znaci da ja tebi ne vjerujem ili da ne daj boze mislim da si dosao ovdje da glumis neku facu. Hihi, nisam znala da ima i takvih, iskreno ja se ne bavim ovim piskaranjem po forumima pa ne znam. Ovaj put me bas muka natjerala :P

Koliko ce lako ili tesko ici ostavljanje cigareta zavisi od mnogo faktora, koliko smo bili zatrovani, od duzine pusackog staza i koliko smo strastveni pusaci bili, a cinjenica je da je mozemo sebi mnogo olaksati ako preusmeravamo svoje misli. Meni je zato Alen Kar mnogo pomogao, jer meni samoj mislim da nikad ne bi palo na pamet da dovedem u pitanje ono sto sam smatrala dobrim stranama cigareta. Toliko o mom mentalnom sklopu. :lol: Ja sam morala mnogo da citam. :neutral: A ovih dana uopste nemam krize, pomogao mi je citat, koji je Pipi davno postavila i koji sam zapamtila, a sad ne mogu da ga nadjem, da nepozeljne misli treba seci cim se jave, vremenom na taj nacin slabe, u suprotnom gubis bitku sa njima.

Da, samo malo pojasnjenje. Kad kazem da nemam krize uopste ne znaci da sam potpuno zaboravila da ostavljam cigarete i da sam do pre par dana bila pusac, kao potpuno opusteno. I dalje sam nervozna i tacno osecam kako je visak kortizola kojeg ne mogu da preusmerim na nesto korisno, vec za cas i za svaku glupost planem. Ali nemam zelju da upalim, ubedila sam sebe da su cigarete krive za ovaj iskorak organizma iz normalnog stanja, sto je verujem samo vrh ledenog brega, i da je jedino prihvatljivo resenje da sacekam jos neko vreme da se sve vrati u normalu.

Uh sto nam se netko nasao uvrijedjen . Sorry, nisam mislila nikog prozivati. Sreca tvoja sto imas mentalni sklop kakav bi mnogi pusaci zeljeli imati. Ja evo , poslije 14g prvi put ostavljam cigarete, a ti ... 1 . , 2. 3. ...?

Dva puta, ako je to sarkazam. i prvi put nisam pušio 3 godine skoro i ne nisam propušio zbog krize. Ma nisam uvređen, samo me nerviraju ljudi koji ravnaju svet po njima. Nisi ti nikakav viši autoritet niti reper za bilo šta, pa ni za ovo.

Ni meni nije bila namjera da prozivam nekoga. Tebi iskreno zavidim na takvom mentalnom sklopu. Eto vidis kod mene taj sklop uglavnom dobro funkcionise, jedino sa pusenjem nismo jos nacisto. Opet me tjesi cinjenica da ih ima dosta poput mene. Citala sam od pocetka ovu temu i stvarno ih je malo koji bas kao ti ostave pusenje i ne prolaze ama bas nikakve krize. Sto ne znaci da ja tebi ne vjerujem ili da ne daj boze mislim da si dosao ovdje da glumis neku facu. Hihi, nisam znala da ima i takvih, iskreno ja se ne bavim ovim piskaranjem po forumima pa ne znam. Ovaj put me bas muka natjerala :P

Ljudi nemam ja amneziju, setim se i ja cigareta, dugo sam pušio da mi nikada ne padnu na pamet, ali to nije kriza da sam nervozan ili da osećam potrebu. Prosto shvatiš to kao da si se setio nečega iz prošlosti što i jeste i ostaviš to tamo.. Znate ono: "What you resist persists" -Carl Jung. Što se višpe boriš teže ti pada i teži je osećaj gubitka, valjda očekujete da vam više nikada cigarete ne padnu na pamet i onda kad ih se setite odmah padate u krizu i sl. Sigurno imate nekog iz prošlosti sa kim niste u kontaktu više, pa ne zapadate u krize svaki put kad ih se setite ma koliko da ste bliski bili.. Ne umem bolje da objasnim :)

VISE SE STRASI NAVIKA, NEGO NEPRIJATELJA.
ONAJ KOJI GAJI U SEBI NAVIKU - ISTO JE ŠTO I COVEK
KOJI BACA DRVA U OGANJ; JER SE MERA I U JEDNOM I U DRUGOM SASTOJI U KOLIČINI ONOGA ŠTO IH PODRZAVA.
AKO NAVIKA ZAHTEVA NESTO JEDANPUT,
I NJEN ZAHTEV NE BUDE IZVRSEN,
TO CES JE DRUGI PUT NACI SLABIJOM.
AKO JOJ JEDANPUT ISPUNIŠ VOLJU, TO CES DRUGI PUT OPAZITI,
KAKO ONA NAPADA NA TEBE SA MNOGO VECOM SNAGOM.
(SV.Isak Sirijski).

Jel ovaj?

Dva puta, ako je to sarkazam. i prvi put nisam pušio 3 godine skoro i ne nisam propušio zbog krize. Ma nisam uvređen, samo me nerviraju ljudi koji ravnaju svet po njima. Nisi ti nikakav viši autoritet niti reper za bilo šta, pa ni za ovo.

Niti mislim da sam autoritet niti reper, i ne znam samo na osnovu cega si to zakljucio ? Iskreno ni sada ti ne vjerujem da nisi imao nikakvih smetnji na pocetku. Koliko vidim iz tvoji prethodnih postova imao si velikih problem sa tezinom kada si prvi put prestao pusiti. Sada ti je puno lakse i nemas taj problem jer si vec ne tako davno bio ne pusac. A i poceo si se baviti fizickim aktivnostima kako bi misli usmjerio na nesto drugo. Samo hocu da ponovim ono sto sam mislila reci, a to je da i dalje smatram tko je bio teski pusac dugo godina, da ne moze preko noci postati nepusac ( i to kao onaj koji nikada nije pusio) I meni je vec sada puno lakse nego na pocetku. Ali da mi pada na pamet, pada . Nemam krize tipa nervoze kao prvih par dana, ali ti prvi dani su meni bas bili teski. Ja ovo mogu usporediti sa pragom bola koji je kod svakog razlicit. Kada se porezemo, neko ce vristati, dok ce drugi reci kako nije nista strasno. Ali cemo svi brisati ranicu. Tako i ovo, neko teze , neko lakse podnosi, ali mislim da svi imamo neki vid krize na pocetku.

Pratim diskusiju o krizama i zanimljiva je ali mislim da je to tema o kojoj se moze beskonacno raspravljati. Mozda ne bi bilo lose da svi zajedno pokusamo da konacno ''odredimo'' sta je uopste kriza. Nemojte pogresno da me shvatite, ne smatram sebe strucnjakom za krize i ostavljanje pusenja samo bih izneo svoje misljenje. Da li se krizom smatra valjanje po podu, bunilo, previjanje od bolova, grcenje misica i povracanje? Da, to se moze nazvati krizom ali sam 100% siguran da takvu krizu nema niko ko se odvikava od pusenja. Ili je mozda kriza kad sedis u fotelji, gledas film, skuvao si kafu i razmisljas koliko ti se pusi? Onda pocinje blago preznojavanje, pad koncentracije, film te nervira jer osecas da ti nesto nedostaje za kompletan uzitak - cigareta. Da li je to kriza? To je individualna stvar. Za mene to ne predstavlja krizu jer ja pusenje ne povezujem sa gledanjem filma. Cak ni sada dok ovo pisem nemam krizu jer nisam navikao da pusim uz kompjuter. Ali, kad odem u grad i sednem u kafic i narucim pivo onda osecam da nesto ne stima i cigara mi tada veoma nedostaje. To su trenuci kada se osecam vrlo neugodno i ja to smatram krizom. Posto se vec 30 godina bavim muzikom navikao sam da pusim dok sviram ili komponujem. Cigare mi veoma nedostaju u tim trenucima i ja to opet smatram krizom. Mladenmil je potpuno u pravu kad kaze da se treba reprogramirati, Pipi kaze da treba razmisljati o drugim stvarima, i ona je u pravu, ali ja sam pusio 30 godina, poceo sam sa 16 godina i prakticno sam, da kazem, ''odrastao'' na cigaretama. Meni uopste nije lako da se ''reprogramiram'' ili mislim o ''drugim stvarima'' posle toliko godina. To je veoma dug period da bih se lako skinuo sa cigareta i zaboravio ih a ne pusim tek nesto vise od 3 meseca. Ono sto ja smatram najstrasnijom i najjezivijom krizom i nocnom morom ne mora da bude kriza za nekog drugog, taj neko to moze smatrati smesnim. Fizicke krize nemam vec vise od dva meseca ali u podsvesti me cigare jos uvek proganjaju jer ih povezujem sa aktivnostima kojima se bavim. Pokusavam da se reprogramiram ali nije lako, mislim da ce proci jos puno vremena dok se ne skinem a znam da cigarete necu nikad zaboraviti. U stvari, mislim da u mom slucaju to uopste nije moguce jer su mi prakticno obelezile pola zivota. Napisite i vi vase misljenje, na kraju krajeva, ovde smo da se druzimo i pruzamo podrsku jedni drugima a ne da se prepiremo ko ima krize ko nema.

Pratim diskusiju o krizama i zanimljiva je ali mislim da je to tema o kojoj se moze beskonacno raspravljati. Mozda ne bi bilo lose da svi zajedno pokusamo da konacno ''odredimo'' sta je uopste kriza. Nemojte pogresno da me shvatite, ne smatram sebe strucnjakom za krize i ostavljanje pusenja samo bih izneo svoje misljenje. Da li se krizom smatra valjanje po podu, bunilo, previjanje od bolova, grcenje misica i povracanje? Da, to se moze nazvati krizom ali sam 100% siguran da takvu krizu nema niko ko se odvikava od pusenja. Ili je mozda kriza kad sedis u fotelji, gledas film, skuvao si kafu i razmisljas koliko ti se pusi? Onda pocinje blago preznojavanje, pad koncentracije, film te nervira jer osecas da ti nesto nedostaje za kompletan uzitak - cigareta. Da li je to kriza? To je individualna stvar. Za mene to ne predstavlja krizu jer ja pusenje ne povezujem sa gledanjem filma. Cak ni sada dok ovo pisem nemam krizu jer nisam navikao da pusim uz kompjuter. Ali, kad odem u grad i sednem u kafic i narucim pivo onda osecam da nesto ne stima i cigara mi tada veoma nedostaje. To su trenuci kada se osecam vrlo neugodno i ja to smatram krizom. Posto se vec 30 godina bavim muzikom navikao sam da pusim dok sviram ili komponujem. Cigare mi veoma nedostaju u tim trenucima i ja to opet smatram krizom. Mladenmil je potpuno u pravu kad kaze da se treba reprogramirati, Pipi kaze da treba razmisljati o drugim stvarima, i ona je u pravu, ali ja sam pusio 30 godina, poceo sam sa 16 godina i prakticno sam, da kazem, ''odrastao'' na cigaretama. Meni uopste nije lako da se ''reprogramiram'' ili mislim o ''drugim stvarima'' posle toliko godina. To je veoma dug period da bih se lako skinuo sa cigareta i zaboravio ih a ne pusim tek nesto vise od 3 meseca. Ono sto ja smatram najstrasnijom i najjezivijom krizom i nocnom morom ne mora da bude kriza za nekog drugog, taj neko to moze smatrati smesnim. Fizicke krize nemam vec vise od dva meseca ali u podsvesti me cigare jos uvek proganjaju jer ih povezujem sa aktivnostima kojima se bavim. Pokusavam da se reprogramiram ali nije lako, mislim da ce proci jos puno vremena dok se ne skinem a znam da cigarete necu nikad zaboraviti. U stvari, mislim da u mom slucaju to uopste nije moguce jer su mi prakticno obelezile pola zivota. Napisite i vi vase misljenje, na kraju krajeva, ovde smo da se druzimo i pruzamo podrsku jedni drugima a ne da se prepiremo ko ima krize ko nema.

:ok: Thanks. Uspio si napisati ono sto sam i ja zeljela , ali nisam uspjela, pa sam na kraju ispala da glumim neki autoritet. Svi smo razliciti i razlicito dozivljavamo mnoge stvari u zivotu.
I ja sam se prijavila na ovaj forum kako bih razmjenila svoja iskustva sa iskustvima drugim. Trudim se biti podrska kada nekom treba, a isto tako mi puno znaci kada me netko ohrabri i podrzi. Prvi put se ostavljam cigara. Iskreno, do prije 2 mjeseca nisam ni mogla pomisliti da cu proci dan bez cigareta. I malo pomalo, pokusam dan po dan .. i evo , jos malo pa 1.mjesec. Po meni su one fizicke krize prvih dana bile najgore. Kada sam prvo imala neko blesavo mantanje, pa onda budjenje, i vulkan u stomaku. Slaba koncentracija. Kao velika nervoza, panika.. ma ne znam ni opisati. Ali sreca, kratko traje. Ono sto mi je sada problem, navike koje sam imala dugi niz govina, iz dana u dan... tesko ih je iskorjeniti. Meni ce isto trebati malo vise vremena da dozivim dan da ne pomislim na cigare. Sretan je onaj koji to moze.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back