Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Lak nachin i tezzak nachin se razlikuju u samo jednoj stvari - kako ga mi dozzivljavamo. Ako kazzemo "lako je, mogu ja to, evo i drugi su uspeli" onda je lako. Kad govorish sebi "ovo je teshko, ne mogu ja to, nisam karakter" onda je teshko, ponekad i neizvodljivo.
Dakle, saberite se i recite "lako je, sitne nelagodnosti chu lako da istrpim jer che brzo prochi" i onda je uspeh zagarantovan. Gubitnichka filozofija je pogubna.
Potpisujem sve navedeno.

Ponovo propušio posle 2,5 godine, jer sam glup i hteo sam da pušim malo da se podsetim.. Onda pušio nešto više od godinu dana i sad opet ostavljam..
U svakom slučaju, čitam vas po malo, a sad sam hteo da podelim nešto

Da si citao ovu temu od pocetka procitao bi sto puta da je to najopasnije,zapalis a ni sam ne znas zasto,ne pusiti se.E to je iz gluposti.

Mesec i po dana ne pusim. Neuporedivo mi je lakse nego u pocetku, ali ipak, 2-3 puta dnevno mi padne na pamet da bi bilo dobro zapaliti uz kafu. Srecom, ta misao se ne zadrzava duze od par sekundi. Zadovoljan sam napretkom.

Vidis,dva tri puta dnevno ti prodje kroz glavu kao blic,kratko.To nije veliki problem u odnosu na prve dane koji su stvarno mnogo teski.
Covek to treba da pamti i zapamti i da se ne igra sa djavolom,zamisli da ponovo prolazis sve i pocetka.Ludilo.
Pamet u glavu,doope uza zid,i ne pipaj duvan ni u sali.

Ponovo propušio posle 2,5 godine, jer sam glup i hteo sam da pušim malo da se podsetim.. Onda pušio nešto više od godinu dana i sad opet ostavljam..
U svakom slučaju, čitam vas po malo, a sad sam hteo da podelim nešto

Idi u pershun! Kakav clip! Horrrrrrrrrrrrrrrrrror!

E, super shto opet ostavljash. Ovog puta che uspeti 100%, nechesh se vishe dati prevariti! Drzzim fige!

Mesec i po dana ne pusim. Neuporedivo mi je lakse nego u pocetku, ali ipak, 2-3 puta dnevno mi padne na pamet da bi bilo dobro zapaliti uz kafu. Srecom, ta misao se ne zadrzava duze od par sekundi. Zadovoljan sam napretkom.

Ju, zar je vech proshlo toliko! Svaka chast! Ma sve je lakshe i lakshe, samo ne treba obrachati pazznju na te "misli" jer nisu nashe vech nikotinske.

Svi mi bivsi pusaci kad pocnemo ponovo iz gluposti,ondaK smo gloopi.:zblesav:

Ok, Mirko, ajd da ne potenciramo gloopost :D
Nije to glupost, to su trikovi psihichke zavisnosti...i treba biti jako, jako oprezan s tim...ljudi propushe posle 20 i vishe godina, dakle, NIKO od nas nije imun na to da mu se ponovo desi pad...chak mislim da preterana samouverenost po tom pitanju pogoduje takvom razvoju situacije...

Ok, Mirko, ajd da ne potenciramo gloopost :D
Nije to glupost, to su trikovi psihichke zavisnosti...i treba biti jako, jako oprezan s tim...ljudi propushe posle 20 i vishe godina, dakle, NIKO od nas nije imun na to da mu se ponovo desi pad...chak mislim da preterana samouverenost po tom pitanju pogoduje takvom razvoju situacije...

Pipika,ne moze to nikako drugacije da se okvalifikuje.
Mnogo gloop treba da budes pa da se igras sa bolestima zavisnosti.
Svako zna da ce mu biti teze da ponovo ostavi,posle npr. tri godine apstinencije :) a pocne ponovo,ni sam ne znajuci zasto.
I kako da nazovemo tu osobu ondaK.z:lol:

Kamo sreche Mirko, da to ima veze sa inteligencijom. Da ima, ne bi ni propushili, niko od nas. :cvet:

Čim je neko propušio znači da su ga , iz nekog razloga, cigarete privlačile i pre nego što je stekao zavisnost,
što znači da će ga verovatno privlačiti i u budućnosti, samo ovaj put bi morao znati šta ga čeka .

Btw, da se pohvalim - Prošlo je više od mesec dana od kako sam prestao :)

Otisao sam veceras u grad da popijem par piva. Sedeo sam za sankom, mirno pio, disao punim plucima dok nisam ugledao konobara koji je napravio pauzu i seo da zapali cigaru. Izvadio je iz dzepa duvan, papir i upaljac a zatim poceo da opipava duvan, da ga mirise i da ga zagleda. To je radio jedno pola minuta (nisam mogao da se otrgnem utisku da to radi namerno da bi me zajebavao iako uopste ne poznajem coveka) a onda je smotao cigaru, zapalio i maksimalno uzivao u njoj. Ljudi, toliko mi se pusilo da to nije normalno, mislio sam da cu da riknem od muke. Kod kuce jos uvek imam jednu kesu duvana koju nisam otvorio (sacuvao sam je za svaki slucaj) otisao sam kuci sa zeljom da smotam cigaru i zapalim. Ulozio sam nadljudski napor da to ne uradim. Mislim da covek ne moze da se skine sa duvana nikad u zivotu, kriza je trajna samo malo ocvrsnes pa ti se cini da nije tako strasno.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back