Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bravo ex pikslo! pravi si POBEDNIK! Svaki put kada tako pobedish "zzelju", nagovor zavisnosti, ona oslabi i ta je runda tvoja. Na kraju jedva da se javlja, veruj mi, jer da, ti postanesh jachi, bolji, hrabriji, odluchniji i ne mozze ti duvan nishta. JEr, zapravo niko ne mozze da te natera da pushish ponovo osim tebe samog.

Mozzda je vech vreme da se ratosiljash te kese zasvakisluchaj duvana, da ti ne bi bio iskushenje. Dodje momenat kada je bolje nemati ga pri ruci.
Bash sam ponosna na tebe shto si odoleo!

Evo i mene da se javim iako sam jos daleko...smanjila sa 30z:shock:na 15...juce 13...danas videcu kako ce ici...prestala da kupujem dve kutije ya svaki slicaj...jedna pa podeljena na dve...cigare sakrivene a i piksla...nisu u vidnom dometu...upaljac ne mogu da krijem treba mi za plin,posle ne znam gde je pa me to nervira,on me zapravo nikad nije ni podsecao na cigarete...danas mi treci dan kako smanjujem, resila sam da idem do kraja...nikorete su u rezervi...odma sam pocela da grickam sve i svashta juce cak dve jabuke i jos po nesto...ode linija i toga sam svesna...ali izmedju linije i nepusenja glasam za ovo drugo iako mi je tesko i da pomislim da cu bitio debela...i jasno mi je da otkacinjanje od jedne zavisnosti vodi ka drugoj, ovde ce to biti hrana jer ja ne pijem alkohol a i ne volim slatko...tako da cu verovatno da navalim na razne hlebove,z:mrgreen:..trudim se da utrosim dan,radim svasta nesto,vodu inace pijem puno...ne mislim za sada puno o cigaretama samo smanjujem do 0, e onda cu zapevati...doshao je dan kada pocinje san...dragi moji i drage moje, tako kod mene...a kod vas...ako ima slicnih molim za savet svaki je dobrodosao...Pipi i Mirko da budu pazljivi i nezni sa savetima...jer sam ja sad osetljiva ko chir na doopetuz:mrgreen: veliki pozdrav veteranima ali i sadasnjim borcima

:zskace: Presrechna sam! Biche to suuuuuper! Uzmi jednu svesku, nosi je sa sobom i upisuj svaku cigaretu koju nameravash da popushish, kad, kako gde i zashto......tj okolnosti, pa chesh lakshe da ustanovish gde su ti slabe tachke u smislu psiholoshke zavisnosti. Odredi tachan datum prestanka, da se ne bi "razvukla" smanjujuchi, pa onda lagano pochela uzlaznu liniju.
I, obzirom da smanjujesh, pravac apoteka i neko blago biljno sredstvo za smirenje pochni da koristish. Persen, Relax, valerijana.

Za hranu si u pravu. U ovoj prvoj fazi ostavljanja ne mozzesh voditi bitku na dva fronta. Ipak pokushaj da to ne bude visokokalorichna hrana, jer che ti se i metabolizam neshto usporiti zbog prestanka unoshenja nikotina. Preporuchujem najozbiljnije da se radi klistir. Kupish u apoteci posudu za klistir, oko 1000 dinara je. Prvih nedelju dana ispirash creva svaki dan sa 2 litre tople vode. Zatim svaki drugi dan a kasnije po potrebi.
Zashto je klistir dragocena pomoch? Kao prvo, ubrzava izbacivanje toksina iz tela velikom brzinom, shto smanjuje apstinencijalne krize, a to che ti mnogo znachiti u ovoj fazi. Kao drugo, ubrzava metabolizam, pa se nechesh ugojiti previshe. Dalje, uchili smo iz biologije da se hrana u crevima josh jednom preradjuje i kroz zidove creva ponovo ubacuju preostale hranljive materije u krvotok. Nazzalost u nashim crevima ima puno "zalepljenog" otpada koji truli i zatim se ti otrovi ubacuju nazad u organizam. Glavobolja, bolovi u zglobovima i mnoge druge nuspojave se potpuno sprechavaju klistirom. Osim toga, hrana se racionalnije iskoristi pa smo manje gladni i manje jedemo.
Dakle, em brzze i lakshe prestanesh da pushish, em se ne gojish i reshavash apstinencijalne krize.

Evo i mene da se javim iako sam jos daleko...smanjila sa 30z:shock:na 15...juce 13...danas videcu kako ce ici...prestala da kupujem dve kutije ya svaki slicaj...jedna pa podeljena na dve...cigare sakrivene a i piksla...nisu u vidnom dometu...upaljac ne mogu da krijem treba mi za plin,posle ne znam gde je pa me to nervira,on me zapravo nikad nije ni podsecao na cigarete...danas mi treci dan kako smanjujem, resila sam da idem do kraja...nikorete su u rezervi...odma sam pocela da grickam sve i svashta juce cak dve jabuke i jos po nesto...ode linija i toga sam svesna...ali izmedju linije i nepusenja glasam za ovo drugo iako mi je tesko i da pomislim da cu bitio debela...i jasno mi je da otkacinjanje od jedne zavisnosti vodi ka drugoj, ovde ce to biti hrana jer ja ne pijem alkohol a i ne volim slatko...tako da cu verovatno da navalim na razne hlebove,z:mrgreen:..trudim se da utrosim dan,radim svasta nesto,vodu inace pijem puno...ne mislim za sada puno o cigaretama samo smanjujem do 0, e onda cu zapevati...doshao je dan kada pocinje san...dragi moji i drage moje, tako kod mene...a kod vas...ako ima slicnih molim za savet svaki je dobrodosao...Pipi i Mirko da budu pazljivi i nezni sa savetima...jer sam ja sad osetljiva ko chir na doopetuz:mrgreen: veliki pozdrav veteranima ali i sadasnjim borcima
Nemoj pogresno da me shvatis, ne bih voleo da te obeshrabrim ali 2-3 meseca pre nego sto sam potpuno ostavio duvan i ja sam pokusao sa smanjivanjem.U pocetku (prvih 10-15 dana) je to jos nekako i funkcionisalo, medjutim, kako je vreme prolazilo postajao sam sve nervozniji jer nisam pusio koliko sam hteo a nisam ni prestajao tako da se to smanjivanje pretvorilo u svojevrsno mucenje. Cesto mi se desavalo da preko dana popusim samo 4-5 cigareta a uvece kad izadjem u grad prosto sam se urnisao od duvana jer nisam mogao da izdrzim. Tako sam samog sebe maltretirao jedno 2 meseca pa sam nastavio normalno da pusim kao i pre jer sam ukapirao da od smanjivanja nema nista. Tek posle toga sam odlucio da potpuno ostavim duvan. Moje misljenje je da to mora nemilosrdno i bez pardona da se presece, nema vise ni jedne, prestajem, gotovo!!!! Ako kod tebe smanjivanje funkcionise onda nastavi i postepeno se skini sa duvana. Svako treba da pronadje sopstveni sistem koji donosi rezultate. May the Force be with you :)

Bravo ex pikslo! pravi si POBEDNIK! Svaki put kada tako pobedish "zzelju", nagovor zavisnosti, ona oslabi i ta je runda tvoja. Na kraju jedva da se javlja, veruj mi, jer da, ti postanesh jachi, bolji, hrabriji, odluchniji i ne mozze ti duvan nishta. JEr, zapravo niko ne mozze da te natera da pushish ponovo osim tebe samog.

Mozzda je vech vreme da se ratosiljash te kese zasvakisluchaj duvana, da ti ne bi bio iskushenje. Dodje momenat kada je bolje nemati ga pri ruci.
Bash sam ponosna na tebe shto si odoleo!
Hvala na podrsci Pipi :) I da, u pravu si, vreme je da se oslobodim preostalog duvana i papira, jedino mi je tabakere i upaljaca malo zao. Mislim da cu ih ipak zadrzati :)

@ oranz: Mozzesh da ubrzash ostavljanje metodom smanjivanja tako sht da sh sebi zadatak da npr. od petka prestajesh skroz, ali da sledeche dve nedelje imash pravo da, ako ti kriza bude bash teshka, odesh da zapalish. Meni je to bilo veoma efikasno. Tu se treba drzzati nekoliko pravila: Ne pushiti u okolnostima kao ranije (uz kafu, pored kompa itd. ) vech izachi napolje na neko neudobno mesto i dosadno iskljuchivo radi pushenja. Dakle, da se ne radi nishta drugo uz cigaretu. Dobro je staviti neotvorenu kutiju neke ekstra gadne vrste u ruzznom pakovanju, biche ti zzao i da nachinjesh a i neche te mamiti. Josh jedan zadatak je da nikad ne sme da se zapale dve za redom niti da se ispushi do filtera.

:zskace: Presrechna sam! Biche to suuuuuper! Uzmi jednu svesku, nosi je sa sobom i upisuj svaku cigaretu koju nameravash da popushish, kad, kako gde i zashto......tj okolnosti, pa chesh lakshe da ustanovish gde su ti slabe tachke u smislu psiholoshke zavisnosti. Odredi tachan datum prestanka, da se ne bi "razvukla" smanjujuchi, pa onda lagano pochela uzlaznu liniju.
I, obzirom da smanjujesh, pravac apoteka i neko blago biljno sredstvo za smirenje pochni da koristish. Persen, Relax, valerijana.

Za hranu si u pravu. U ovoj prvoj fazi ostavljanja ne mozzesh voditi bitku na dva fronta. Ipak pokushaj da to ne bude visokokalorichna hrana, jer che ti se i metabolizam neshto usporiti zbog prestanka unoshenja nikotina. Preporuchujem najozbiljnije da se radi klistir. Kupish u apoteci posudu za klistir, oko 1000 dinara je. Prvih nedelju dana ispirash creva svaki dan sa 2 litre tople vode. Zatim svaki drugi dan a kasnije po potrebi.
Zashto je klistir dragocena pomoch? Kao prvo, ubrzava izbacivanje toksina iz tela velikom brzinom, shto smanjuje apstinencijalne krize, a to che ti mnogo znachiti u ovoj fazi. Kao drugo, ubrzava metabolizam, pa se nechesh ugojiti previshe. Dalje, uchili smo iz biologije da se hrana u crevima josh jednom preradjuje i kroz zidove creva ponovo ubacuju preostale hranljive materije u krvotok. Nazzalost u nashim crevima ima puno "zalepljenog" otpada koji truli i zatim se ti otrovi ubacuju nazad u organizam. Glavobolja, bolovi u zglobovima i mnoge druge nuspojave se potpuno sprechavaju klistirom. Osim toga, hrana se racionalnije iskoristi pa smo manje gladni i manje jedemo.
Dakle, em brzze i lakshe prestanesh da pushish, em se ne gojish i reshavash apstinencijalne krize.
Draga Pipi.od tebe cu puno nauciti a i od ostalih shto da ne...ucimo se ceo zivot..dakleM ja sam dugogodishnji pushac,ali sada pushim najslabije msm i to sam vec rekla...savrsheno mi je jasno da moram da se otkacim od moje doze nikotina...otprilike kao dugogodishnji alkos koji sada pije samo pivo ali ne jedno ili pola nego pet...nije mozda pravo poredjenje ali tako nekako, a nije ni ista shteta...shto se klistira tice videcemo,nekako mi dodje malo extremno, mozda nece biti potrebe...za umirenje imam vec u terapiji pola bromazepama ujutru i uvece pošto imam povishen pritisak i lupanja srca tako da tu nishta ne bi dodavala i on stvara zavisnost...mozda nana ili sl,ona je dobra i za varenje...danas je treci dan,polako se privikavam i smanjujem...ovo je za mene novo stanje...a shto se tice sveske,ne treba mi...napamet znam situacije gde sam psihicki zavisna...jutarnja uz kafu e ta je najaca...nje da se otkacim posle ide sledeca posle jela...rucka vecere...uvece,msm iz ciste dosade...kafici su druga prica tu izlazim sa mm on je nepushac a i drugarice ne pushe...ali otom potom ja moram korak po korak...

Nemoj pogresno da me shvatis, ne bih voleo da te obeshrabrim ali 2-3 meseca pre nego sto sam potpuno ostavio duvan i ja sam pokusao sa smanjivanjem.U pocetku (prvih 10-15 dana) je to jos nekako i funkcionisalo, medjutim, kako je vreme prolazilo postajao sam sve nervozniji jer nisam pusio koliko sam hteo a nisam ni prestajao tako da se to smanjivanje pretvorilo u svojevrsno mucenje. Cesto mi se desavalo da preko dana popusim samo 4-5 cigareta a uvece kad izadjem u grad prosto sam se urnisao od duvana jer nisam mogao da izdrzim. Tako sam samog sebe maltretirao jedno 2 meseca pa sam nastavio normalno da pusim kao i pre jer sam ukapirao da od smanjivanja nema nista. Tek posle toga sam odlucio da potpuno ostavim duvan. Moje misljenje je da to mora nemilosrdno i bez pardona da se presece, nema vise ni jedne, prestajem, gotovo!!!! Ako kod tebe smanjivanje funkcionise onda nastavi i postepeno se skini sa duvana. Svako treba da pronadje sopstveni sistem koji donosi rezultate. May the Force be with you :)
sve sam shvatila kako treba...necu se ja toliko dugo razvlaciti, ako vidim da ovo ne ide idem na drugu metodu tzv,presecanje ko na panju...pre nego sam krenula u sve pushila sam kao lokomotiva...neshto mi se sve smucilo i kazem sebi jesi li ti normalna...msm ovako sam krenula smatrajuci da je za mene tako bolje...inace se uvece maksimalno suzdrzavam kad gledam tv,komp i sl...vidim da ce i Mirkove jabuke doci na red, da uposlim ruke...

@ oranz: Mozzesh da ubrzash ostavljanje metodom smanjivanja tako sht da sh sebi zadatak da npr. od petka prestajesh skroz, ali da sledeche dve nedelje imash pravo da, ako ti kriza bude bash teshka, odesh da zapalish. Meni je to bilo veoma efikasno. Tu se treba drzzati nekoliko pravila: Ne pushiti u okolnostima kao ranije (uz kafu, pored kompa itd. ) vech izachi napolje na neko neudobno mesto i dosadno iskljuchivo radi pushenja. Dakle, da se ne radi nishta drugo uz cigaretu. Dobro je staviti neotvorenu kutiju neke ekstra gadne vrste u ruzznom pakovanju, biche ti zzao i da nachinjesh a i neche te mamiti. Josh jedan zadatak je da nikad ne sme da se zapale dve za redom niti da se ispushi do filtera.
hahaha...sila si...moram da nadjem zidarske bez filtera e one su gadne...msm ja pushim finez:mrgreen:..inace imam terasu,nije losha ideja ovako po zimi...

Samo da se javnem...danas idem na 10 cigareta...kako me nervira shto mi se josh uvek pushi...moram da ukljucim neshto za odvikavanje tipa Medox caj.Biomed 500...jel koristio neko neshto od pobrojanog i kakvog je ukusa...na Netu procitala da je Biomed 500 bash gadan,ne znam kakav je Medox caj...ne fale mi one koje nisam popushila...ali josh uvek uzivam u ovima koje pushim...msm koje ludilo:zblesav:

Sada mi je jasno zasto svi vicu da se bace preostale cigarete....
ja kada sam prvi put ostavljala to nisam uradila ali su popusile drugarice (cak mi je stajala paklica na vidnom mestu)...
sada mi je paklica stajala u torbi dodje drugarica nema vise cigara ja joj dam moje i ostavim na stolu....
what a misteka to mejka :) (sto bi rekli u alo alo)...
u svakom slucaju prolazila sam kada sam ostavljala pusenje kroz jako stresne situacije i rekla sebi ti ne pusis i nisam.... sada su mi cigarete bile na vidnom mestu i naravno prva stvar kada sam krenula da se tresem od placa bile su pljuge da se smirim.... i nisam se smirila dok nisam videla kraj pakle.... kreten...
8 februara bi bilo pola godine kako ne pusim sada ovako vise ne znam.... to je bilo pred ng od 1 jan nisam ni jednu zapalila... eto... to je moja trenutna situacija....

Samo da se javnem...danas idem na 10 cigareta...kako me nervira shto mi se josh uvek pushi...moram da ukljucim neshto za odvikavanje tipa Medox caj.Biomed 500...jel koristio neko neshto od pobrojanog i kakvog je ukusa...na Netu procitala da je Biomed 500 bash gadan,ne znam kakav je Medox caj...ne fale mi one koje nisam popushila...ali josh uvek uzivam u ovima koje pushim...msm koje ludilo:zblesav:
Za Biomed i Medox ne znam kako rade i da li su efikasni, ja sam koristio Relax biljne tablete za kuliranje (na bazi valerijane,maticnjaka i hmelja) da ne bih eksplodirao od nervoze i lepo rade, jos uvek ih koristim i zadovoljan sam. One ti nece pomoci da se odviknes od duvana ali ce te opustiti pa ces lakse podneti nedostatak nikotina. Meni je skidanje sa nikotina trajalo 15-tak dana i posle toga mi vise nije bilo strasno tj. nisam imao fizicke krize (znojenje, svrab, bolovi u misicima, nesanica itd). Psihicka zavisnost nazalost traje mnogo duze. Ja ne pusim od 1.decembra prosle godine i povremeno me hvata zelja za pusenjem kao pre neki dan, ali ne traje dugo. Posle toga sam miran par dana pa mi se opet pusi ali u sustini sve mi je lakse. Neka Sila bude s tobom :)

Sada mi je jasno zasto svi vicu da se bace preostale cigarete....
ja kada sam prvi put ostavljala to nisam uradila ali su popusile drugarice (cak mi je stajala paklica na vidnom mestu)...
sada mi je paklica stajala u torbi dodje drugarica nema vise cigara ja joj dam moje i ostavim na stolu....
what a misteka to mejka :) (sto bi rekli u alo alo)...
u svakom slucaju prolazila sam kada sam ostavljala pusenje kroz jako stresne situacije i rekla sebi ti ne pusis i nisam.... sada su mi cigarete bile na vidnom mestu i naravno prva stvar kada sam krenula da se tresem od placa bile su pljuge da se smirim.... i nisam se smirila dok nisam videla kraj pakle.... kreten...
8 februara bi bilo pola godine kako ne pusim sada ovako vise ne znam.... to je bilo pred ng od 1 jan nisam ni jednu zapalila... eto... to je moja trenutna situacija....

Lucky, ako sada ne pushish, slobodno rachunaj vreme u nepushachki stazz u kontinuitetu. Obavezno analiziraj uzrok zbog kog si pala (uteha?) i smisli unapred plan za zamenu. Svakako je dobro da ih nemash u kuchi niti pri ruci, ali ipak ne mozzesh predvideti sve situacije. Ja sam npr bila bacila sve iz kuche, ali na poslu sam malo-malo imala paklice koje je neko zaboravio. I padala. Sad kada sam sebi rekla "ja NECHU da pushim" nemam vishe problem ni sa tim cigaretama. Nekako, kako da objasnim, vishe se ne odnose na mene...kao npr nechiji lek za povishen pritisak. Tako nekako.

Ne znam za te preparate da li rade ili ne. Zyban ti sprechava krize i ubija tako zzelju za cigaretama sa sve dvonedeljnim periodom u kom pijesh lek i pushish, manje i manje. Uzzivachesh i vishe u tim preostalim cigaretama jer i dalje si ovisnik i imash potrebu za njima, psihichku i fizichku. I to ti je jedna od najvechih opasnosti kod smanjivanja. NA kraju ti tih par preostalih cigareta bude tako dragoceno, tako uzzivash u njima toliko i zavolish da na taj nachin niti reshish fizichku zavisnost, ali zato ojachash psihichku do nesluchenih razmera.
Poshto josh uvek pushish, pokushaj da zamenish od tih 10 cigareta 5 zzvakama. Da ne vezujesh dotok nikotina vishe za cigarete i pushenje, ali pazi da se ne navuchesh na zzvake.

Samo napred :)
I ja sam počeo sa smanjivanjem i kao rezultat - ne pušim tačno 1 mesec, 1 nedelju i 1 dan, a "krize" sam imao samo prvih par dana ( i to relativno bledunjave).
Pošto sam pokušao i naglo da prestanem, iskusio sam oboje i po meni je smanjivanje mnogo bolja i bezbolnija varijanta (naravno, pod uslovom da uspeš da održiš motivaciju) .
I smanjuj kafu uporedo s cigaretama, ili još bolje, prestani skroz da je piješ ako možeš (makar privremeno). .
Srećno :)

Poslednja izmena:
Dragi moji, ne pusim već 3 dana. Pronašla sam ovaj forum i iako ga jos nisam pročitala celog :) vidim da ima toliko podrške i dobrih namera da sam se stvarno raznežila...
Ja sam ( ne znam ni da li već mogu da kažem bila) pušač skoro 15 godina, nikada nisam pokusala da ostavim... Evo me već (dani su mi kao godine) treći dan ne pusim i namera mi je da tako ostane zauvek. Ali nije mi bas lako.... imala sam par teskih kriza i tada sam zaista uvidela da sam zavisnica, iako do sada nisam to smatrala za sebe, više sam se videla kao hedonistu, osobu koja uziva u cigarama..... U stvari kad mi je ok, onda se mislim kako je lako trebala sam to ranije da uradim, ali kad dodje kriza onda se mislim sve i svasta. Međutim, bodrim samu sebe stalno i trudim se da uspem. Vi ljudi mi stvarno pomazete... malo malo pa procitam koju stranu foruma

Sve sam vas ishcitala...Ex,nije Ziban za mene imam povishen pritisak...Pipi,da znam. mislim da ja imam jaku psihicku zavisnost...fizicku ne toliko,vrtim cackalicu,pishem na newtu shijem kuvam...uglavnom imam zaposlene ruke...e simptomi pa tek smanjujem,msm znojim se ko i svi nekad manje nekad vishe nisam to povezala sa tim...e jedino par noci loshije spavam i probudim se dosta rano mozda ima veze...Liky guraj,pa ti si opet nepushac...Demi svaka cast..volela bih da sam na tvom mestu...ali dobro,i kad sam pocinjala da pushim prvo bilo po nekoliko...tako i sad sa odvikavanje...mozda konzervativna metoda,ali mi na pamet pala ona...kako si se popeo na drvo,tako i sidji..shto se kafe tice videcu da izbacim popodnevnu,bolje reci vecernju jer pijem dve male,ponekad tri...vec vidim da je ona prva jutarnja cigareta zapravo shef ostalima...nema mi druge nego nju da sjebem,posle ce valjda biti lakshe...sori za psovanje...

Dragi moji, ne pusim već 3 dana. Pronašla sam ovaj forum i iako ga jos nisam pročitala celog :) vidim da ima toliko podrške i dobrih namera da sam se stvarno raznežila...
Ja sam ( ne znam ni da li već mogu da kažem bila) pušač skoro 15 godina, nikada nisam pokusala da ostavim... Evo me već (dani su mi kao godine) treći dan ne pusim i namera mi je da tako ostane zauvek. Ali nije mi bas lako.... imala sam par teskih kriza i tada sam zaista uvidela da sam zavisnica, iako do sada nisam to smatrala za sebe, više sam se videla kao hedonistu, osobu koja uziva u cigarama..... U stvari kad mi je ok, onda se mislim kako je lako trebala sam to ranije da uradim, ali kad dodje kriza onda se mislim sve i svasta. Međutim, bodrim samu sebe stalno i trudim se da uspem. Vi ljudi mi stvarno pomazete... malo malo pa procitam koju stranu foruma
Tacno znam kako se osecas, nije lako, ali nemoj da odustajes. Secam se svog ''treceg dana'', pa prve nedelje, pa druge, nikad mi dani nisu bili duzi i strasniji bilo je gadno bogami ali uspeo sam, a i ti ces uspeti, uspeces 100%. Ono sto je jako vazno u prvim danima kad su krize najjace je da ni u ludilu ne zapalis ni jednu cigaru, znas ono kao ''samo cu jednu da se sredim'' , ni slucajno nemoj to da radis jer ces ''pasti''. Prva cigareta za ''sredjivanje'' ce uskoro traziti drugu, pa ces onda odluciti da pusis ''samo jednu uz kafu'', pa jednu posle rucka i samo ces produzavati agoniju i na kraju ces pusiti isto koliko i pre. Ja sam to probao i ne funkcionise. Cak sam uveo sistem (kao jako sam pametan) da pusim u odredjeno vreme, na svaka 3 sata, sto se ispostavilo kao najveca glupost jer mi je dan prolazio u gledanju na sat kada cu moci da pusim. Ja jos uvek nisam veteran, danas mi je tek 49-ti dan bez duvana. Neka Sila bude s tobom :)

ex pikslo, ne mogu da ti opisem koliko mi ovo sto si napisao znači... Za mene si veteran i svaka ti cast!!! ja kad pomislim na jos 45 dana, muka me hvata, al stalno govorm sebi da moram da budem jaka, moram. Danas sam bila sa prijateljma na picu i nisam pusila, ali nisam mogla da uzivam, bila sam nervozna, nezaineteresovana, to nisam bila JA. oh kako odvratno zvuci nisam bila ja kad nemam cigaru?? Bas jadno. Imala sam i nocne more. Čitam i Alana Kara, stvarno pomaze, ali nije lako, bar ne meni.... Ali nekako sebi svako malo kazem ja moram da upravljam a ne nikotin, moram da pobedim. Nekad mi autosugestija radi, ali nekada ne...

Ostaviti pusenje uopste nije tesko.

Vas problem je sto vi zelite da pusite i necete da prestanete.

Ostavila sam pusenje u dva koraka. Desilo se kad sam zatrudnela. Osecala sam moralnu odgovornost prema detetu, sebe mogu da trujem ali dete nemam pravo. Imala sam tu jednu kutiju cigareta i zavrsila sam je svaku do pola (mozda ne bili 5 cigareta ili tako nesto nije cela kutija).

Dok sam pusila te poslednje cigarete bile su mi gadne, trovale su moju bebu i zato ih nisam ni pusila do kraja. Valjda mi je samo trebao dan dva da shvatim da nesto toliko vazno moram da prestanem da radim.

Kad se dete rodilo morala sam da odrzavam zdravlje jer sam im potrebna zdrava (muzu i sad vec deci posto ih imam vec dva).

Tek pre godinu dana sam izgubila zelju da zapalum cigaretu, 5 godina nakon prestanka pusenja. To je vrlo jednostavna stvar ako zaista zelite da prestanete sa pusenjem... Ne pusite i gotovo.

ex pikslo, ne mogu da ti opisem koliko mi ovo sto si napisao znači... Za mene si veteran i svaka ti cast!!! ja kad pomislim na jos 45 dana, muka me hvata, al stalno govorm sebi da moram da budem jaka, moram. Danas sam bila sa prijateljma na picu i nisam pusila, ali nisam mogla da uzivam, bila sam nervozna, nezaineteresovana, to nisam bila JA. oh kako odvratno zvuci nisam bila ja kad nemam cigaru?? Bas jadno. Imala sam i nocne more. Čitam i Alana Kara, stvarno pomaze, ali nije lako, bar ne meni.... Ali nekako sebi svako malo kazem ja moram da upravljam a ne nikotin, moram da pobedim. Nekad mi autosugestija radi, ali nekada ne...
Poznat mi je osecaj '' to nisam ja kad nemam cigaru'', imao sam ga bar 3 nedelje. Pusio sam 30 godina i 90% dnevnih aktivnosti su mi bile vezane za cigarete. Kad pijem kafu - pusim, posle rucka - pusim, pre spavanja - pusim, kad sam nervozan - pusim, kad sam nesrecan - pusim, kad sam srecan - pusim, kad zavrsim neki posao - pusim, kad mi je dosadno - pusim, kad slusam muziku - pusim, uz pivo - pusim, da ti ne nabrajam sve, znas i sama da nista ne moze da se uradi bez cigare, uvek i u svakoj prilici se pusi! Nisam mogao sebe da zamislim bez cigarete, znam i taj osecaj u drustvu, kad se sedi, prica i malo popije - svi puse, opusteni su i dobro se zezaju a ti sedis ko bolid i pokusavas da se uklopis bez cigarete - nepodnosljivo je! Ali ne ocajavaj, proci ce. To mi je govorio svakodnevno jedan dobar drugar koji je ostavio pusenje jos pre 7 godina. Nisam mu verovao ali me je ubedjivao da se bez cigarete moze potpuno normalno funkcionisati i bio je u pravu. Pa nismo se rodili sa cigarom u ustima. Ne mogu da ti kazem koliko ce tacno trajati dok se malo ne opustis (to je individualno) meni je postalo lakse tek posle 3-4 nedelje. Znam, zvuci uzasno dugo ali moras da izdrzis. Bice ti sve lakse i lakse kako vreme bude prolazilo, prvih 15-tak dana je najgore dok se ne skines sa nikotina koji ti stvara zavisnost. Posle na red dolazi borba sa psihickom zavisnosnoscu koja traje duze ali kad nema fizicke zavisnosti mnogo je lakse. Javljaj kako napredujes, ne daj se i neka Sila bude s tobom :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back