Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Danas mi je 38. dan bez dima. Nabacio sam do sada 4 kile, ali mi ne smeta. Još dve-tri kile mogu da tolerišem. Od ranije već imam ''pivski stomak'' (nije jako strašno) ali mi ne treba na sve to još i ''pušacki pojas'' :) Već 2-3 dana se osećam mnogo bolje i opuštenije, nisam nervozan zato što ne pušim, čak i kafu i pivo mogu da popijem bez problema. Nisam više u takvom grču kao pre. Nadam se da sam prošao najgore i da će od sada biti lakše.

Mislim da jesi,ali moras da se pazis.Drogetina je protivnik za postovanje,malo li ga potcenis gubis bitku.

Zamolio bih vas narode, ako ko ima knjigu...Alan Kar - Lak nacin da ostavite pusenje

Unaprijed zahvalan narode.

Moguce da se nijesam dovoljno potrudio da je potrazim na internetu :) ko je pusac, zna kako nam trud nije bas bolja strana :)

SRECNI PRAZNICI!
Ne bih voleo da te razocaram, ali... ne postoji lak nacin da se ostavi pusenje. Potrebna ti je jaka volja i dosta muke. Jedino sto mozes da uradis je da sebi malo olaksas muku. Nacin na koji ces to uraditi treba sam da izaberes. Neko trci ili radi vezbe, neko pije alkohol da bi lakse zaspao, neko uzima tablete za smirenje da ne bi eksplodirao od nervoze, neko se skida bez pomocnih sredstava i trpi itd. To je individualna stvar ko kako voli. Treba da odredis dan kada ces da ostavis pusenje, naoruzaj se voljom i udji u ''igru''. Kad budes osetio prvu krizu (a ona ce doci vrlo brzo) ne popustaj, pokusaj da skrenes misli na nesto drugo. Kriza ne traje dugo ali se u pocetku vrlo cesto javlja pa ce ti prvi dani biti nepodnosljivi jer organizam trazi nikotin a ti mu ga uskracujes. Kako vreme bude prolazilo bice ti sve lakse a krize sve redje i redje. Srecno i neka Sila bude s tobom!

Hvala puno na brzom odgovoru, iznenadjen sam :)

Gledao sam ja kroz temu, i vidio da ste razmjenjivali knjigu ovdje medjusobom...zbog toga sam se i javio.
Ovi linkovi sto si se ti potrudila da ostavis ne rade...a probao sam i danas na njih da nadjem knjigu.

A rekoh, ako je neko ima, pa jos ako je nedje digne...pa mi da link...ti bi bilo odlicno..:))

@ex piksla

hvala na savjetima i lijepim zeljama :) znam ja kako to ide...no sam cuo za par ljudi da su prestali nakon ove knjige, i oni su mi je i preporucili.
Pa da probam, zasto ne. Imam volju...samo mi ona jos treba. A pored toga, obecao sam i tetki da cu joj nabaviti tu knjigu.

Ne bih rekao da ne postoji lak način.. Ja sam ih ostavio lako i bez ikakvih pomagala.
Uz to sam zanemario sve što sam pročitao/čuo o prestajanju i napravio svoj "plan ostavljanja", koji se pokazao kao odličan.
Napisaću malo obimniji post na tu temu ovih dana, kad ugrabim vremena - Možda nekome bude od koristi. :)

Napisi obavezno,svako iskustvo je jako vazno i sigurno ce nekome pomoci.Zato i savetujemo onima koji dodju na temu da procitaju sve postove.To je istorija i za svakoga se po nesto nadje.

Pozdrav svima i srećni praznici!

Nadam se da ste uspeli svi da istrajete ovih prazničnih dana i odolite društvu duvanskog dimaz:D
Drago mi je da neki broje sitno, a neki krupno i što je najvažnije da svako nađe svoj modus kako da prođe svoju krizu što bezbolnije i uspešnije!

Držite se ljudi, živite zdravo i ne razmišljajte o duvanu u novoj godini!

Lak nachin i tezzak nachin se razlikuju u samo jednoj stvari - kako ga mi dozzivljavamo. Ako kazzemo "lako je, mogu ja to, evo i drugi su uspeli" onda je lako. Kad govorish sebi "ovo je teshko, ne mogu ja to, nisam karakter" onda je teshko, ponekad i neizvodljivo.
Dakle, saberite se i recite "lako je, sitne nelagodnosti chu lako da istrpim jer che brzo prochi" i onda je uspeh zagarantovan. Gubitnichka filozofija je pogubna.

Meni je bilo izuzetno tesko da ostavim duvan iako sam imao dobar motiv (grlo), zena mi je pruzala podrsku svakodnevno i jedan moj drugar koji je ostavio pusenje jos pre sedam godina, skoro svaki dan me je zvao telefonom i govorio da ne popustim, da ce proci. Ubedjivao sam sebe da je lako, ako su mogli drugi, mogu i ja, ako izdrzim da ne pusim oporavice mi se grlo itd, ali nije pomagalo. I dalje sam se nervirao i mucio kao skot. Dzabe ja sebi govorim da je lako kad organizam trazi nikotin, u pitanju je zavisnost, hemijski proces a pusio sam oko 15 -20 dnevno sto je neki prosek. Tek posle mesec dana su krize pocele da poustaju. Mozda zaista ima ljudi koji su bez problema ostavili cigare ali sam siguran da ih je vrlo malo. Da je to tako jednostavno svi pusaci bi se skinuli za par dana. Osim toga, mislim da kod ostavljanja duvana veliku ulogu igra pusacki staz, zatim koliko dnevno se pusi, nije isto ako neko pusi pola kutije dnevno, kutiju ili dve ili 3-4 kutije. Znam coveka koji pusi dve kese duvana dnevno (oko 60 grama !!!?), ne vadi cigaru iz usta, pali bukvalno jednu za drugom. Muka te uhvati dok ga gledas. Vise puta sam se pitao da li taj covek nekad udise i kiseonik. Da li bi i njemu bilo lako da prestane da pusi? Sumnjam. Inace, sutra mi je 40. dan bez dima. Vec nekoliko dana mi je mnogo lakse i osecam se bolje.

Lak nachin i tezzak nachin se razlikuju u samo jednoj stvari - kako ga mi dozzivljavamo. Ako kazzemo "lako je, mogu ja to, evo i drugi su uspeli" onda je lako. Kad govorish sebi "ovo je teshko, ne mogu ja to, nisam karakter" onda je teshko, ponekad i neizvodljivo.
Dakle, saberite se i recite "lako je, sitne nelagodnosti chu lako da istrpim jer che brzo prochi" i onda je uspeh zagarantovan. Gubitnichka filozofija je pogubna.
:cmok:

P.S. Đe ti je humor??? :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back