Fixa
Veoma poznat
- Poruka
- 12.766
Apsolutno tachno, sve. Nego, znash kako sam ja sebi jedne godine kada sam prestajala iz odluke kreirala entuzijazam: pisala sam motivacionu listu. Obichan papir i tu sam zapisivala sve promene na bolje koje sam primechivala vremenom zbog prestanka pushenja. Preko 50 stavki se pojavilo u toku te akcije i kada god bih krizirala, prochitam to i pomislim, u al je dobro shto sam prestala. Negde na pochetku teme sam je i objavila...
'naš šta je najgore od svega. što sam ja kroz sve to prošao već jednom, prvi put kad sam ostavljao pljuge. bio sam u institutu za javno zdravlje, imali smo otprilike sedam dana predavanja po 1h dnevno. svašta smo tu naučili, od toga šta se dešava u organizmu kad unesemo dim, kako postajemo zavisni, kako taj mehnizam funkcioniše, posledice nikotina na organizam i gomile drugih otrova koji stavljaju u sve današnje pljuge....i naravno kako se odvići i od fizičke i od psihičke zavinosti, šta se radi u trenucima krize, koje još usputne stvari trebamo da radimo i primenjujemo da ubrzamo i olakšamo sebi period odvikavanja; koje sve promene (na bolje) organizam doživljava kada se ugasi poslednja pljuga itd. itd. i sve to znam i sve sam to na sebi iskusio i koliko mi je bilo bolje kad nisam pušio, al' džaba. motivacija: zero.