Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
da l' je to do toga što se ljudi razlikuju u želji, entuzijazmu, odlučnosti da prestanu sa pušenjem, pa kao nekom padne teže nekom lakše
ili nam je u stvari svima manje više isto teško, samo neki drame, a neki ne.

To ni meni nikad nije bilo jasno. Cini mi se da se kod ljudi apstinencijalni simptomi dosta razlikuju. Neko nema nikakvih problema, kad ih pitas kako su ostavili cigarete cude se sto ih uopste to pitas, kao samo resis i bacis cigarete.
Meni je sad mnogo lakse nego kad sam prvi put ostavljala, pusila sam dva-tri meseca i mnogo manje cigareta dnevno nego pre, pa opet me boli glava i borim se ceo dan da ostanem budna, koncentracija mi je na nuli, kao da sam u nekom polusnu. Pravila sam jutros cedevitu i umesto kisele vode sipala sam jogurt. Prosao je jos minut dok sam nisam shvatila sta sam uradila, a o nekim komplikovanijim operacijama da ni ne spominjem. :malav:

ja kada sam prvi put ostavila cigarete pre skoro 20 godina (to je bilo 94) imala sam krizu jedan dan....pa se onda javila nakon 2 god i tada sam samo pricala o cigaretama neko vrem i ostavljanju istih.... pa nakon 6 meseci.... i onda nakon 10 godina i tada sam poklekla i zapalila.... onda sam imala on i off periode koji nikada nisu bili duzi od 2 meseca ne pusim pa ponovo pa sve u krug do 2009 od tada nije prosao ni jedan dan da nisam zapalila.... evo sada guram 4 mesec i povremeno imam krize, imala samm nastupe besa, ludila itd.... ali se sada to polako smiruje.....

Eto, nije mi palo na pamet da probam, odmah sam prosula. Moguce da sam negde to i procitala, da moze i tako da se pije, pa je moje nesvesno, dok sam bila u tom pospanom stanju kad se i ocekuje da nadjaca svesno, dalo predlog, ali nisam prihvatila. Ili tako nesto... :lol:
A kad smo kod nesvesnog ili podsvesnog, moracu mnogo da se potrudim da promenim percepciju u vezi cigara.
Dokle god ih, makar u najmanjoj mogucoj meri, gledam kao uzitak i zao mi je sto ne mogu da upalim jednu, nema nista od ostavljanja. Opet cu propusiti pre ili kasnije.

ja kada sam prvi put ostavila cigarete pre skoro 20 godina (to je bilo 94) imala sam krizu jedan dan....pa se onda javila nakon 2 god i tada sam samo pricala o cigaretama neko vrem i ostavljanju istih.... pa nakon 6 meseci.... i onda nakon 10 godina i tada sam poklekla i zapalila.... onda sam imala on i off periode koji nikada nisu bili duzi od 2 meseca ne pusim pa ponovo pa sve u krug do 2009 od tada nije prosao ni jedan dan da nisam zapalila.... evo sada guram 4 mesec i povremeno imam krize, imala samm nastupe besa, ludila itd.... ali se sada to polako smiruje.....

ja ne želim da verujem u to "jednom narkoman uvek narkoman" :lol:

Psiholoshke krize da, fizichke ne. Znachi spopadne te zzelja kao da si prestao pre dva sata da pushish a ne pre dve godine...ma, uzzas. I jedno nedelju dana mozak malo-malo na cigarete misli. To prodje, a dotle treba svesno izbegavati sve situacije koje dovode u iskushenje, bukvalno kao prvih dana kada smo ostavljali. To pomazze, proshle zime sam tako, prvi put u karijeri ostavljanja, pregurala chuvenu "krizu posle dve godine"

u je :eek:
al' opet ne verujem da je to kod svakoga. pogotovo kod onih tzv. najgorih nepušača, tj. bivših pušača.

Sigurno nije kod svakoga, ali znash shta sam primetila, svi ovi "problemi" i pojave vezane za prestanak pushenja u univerzalne. Spektar je shirok, samo zavisi shta che da ti pripadne od toga. Shta hochu da kazzem je sledeche: chuvena kriza posle dve godine je PRAVILo koje ne vazzi za svakog, ali ipak kao takvo postoji u arsenalu neprijatelja. I bilo shta od tih zamki mozze da nas snadje, nekako nema veze chak ni sa nama lichno. Kao, organizam mi je takav pa ja onda...blablabla. Nekako je kao sa trudnochama :mrgreen: ako vishe puta prestajesh, svaki put imash druge simptome i zaista ne znam od chega zavisi.

Australija je od danas prva zemlja u svijetu u kojoj će se sve cigarete prodavati u istim pakovanjima, bez logotipa proizvođača.
Sve kutije cigareta izgledat će isto, bit će maslinastozelene boje, a na njima će biti fotografije koje oslikavaju posljedice koje pušenje ostavlja na zdravlje.

121201012.2_mn.jpg

121201012.1_mn.jpg

121201012.3_mn.jpg

Zakon koji propisuje takav izgled pakovanja cigareta usvojen je prošle godine. Nakon toga su se neke od najvećih svjetskih duhanskih kompanija borile protiv njegove primjene,
ali mu je Ustavni sud Australije ipak dao zeleno svjetolo.

Pored zabrane logotipa, zakonom se zabranjuje i korištenje audio i video reklama cigareta, bilo kavih fotografija koje promovišu duhanske brendove, kao i promotivni tekst.
Na pakovanjima cigareta će se naći tekst koji upozorava na štetnost pušenja po zdravlje, a on će zauzimati 85 posto ambalaže.

Fotografije koje će se naći na kutijama cigarate prikazuju ono što se može desiti pušačima: rak jezika i usne šupljine,
rak pluća, bolesti vaskularnog sistema, rane na pojedinim dijelovima tijela...

Ovo je do sada najdrastičnija mjera upozorenja na štetnost koju cigarete imaju po ljudsko zdravlje.
Australija je inače zemlja u kojoj je procenat pušača jedan od najnižih u svijetu, a ove mjere bi trebale doprinijeti još manjem broju pušača.

Vlada Australije se nada da će ovim mjerama odvratiti mlade ljude od pušenja. Inače, istraživanja su pokazala da, ako ljudi ne počnu puštiti do 26. godine,
u 99 posto slučajeva neće početi ni kasnije

Probaj da napravis pauzu bar dva dana, ubedi sebe da moras samo toliko da izdrzis. A onda upali ako budes hteo.
Ali obrati dobro paznju na cigaretu, na ukus, na to sta ti se desava sa nervnim sistemom.
Meni je to ranije pomagalo kad pocnem da idealizujem cigare, pa kad posle vece pauze upalim kad ono - ukus ocajan, jedva uspem par dima da udahnem koliko ni ne prija, noge se oduzmu, vrti mi se u glavi i steze me u grudima.
Tek na taj nacim vidim sta je u stvari cigareta. Mozes da probas, eksperimentisi malo. Moras da ih raskrinkas, sta ti one u stvari znace ili samo mislis da znace?

Neee!!!! Preguras li treci dan preguraces i fazu fizicke zavisnosti, ostaje polako da sacekas da prodju apstinencijalni simptomi, ako ih imas i da se polako boris sa psihickom zavisnoscu.
Ja sam imala jake krize kada sam prvi put ostvaljala, negde oko treceg dana sam pravila strategiju kako da se ubijem. :D Bila sam ocajna, mislila sam da bez cigaretane ne moze da se zivi.
Sad mi je mnogo lakse jer znam kako je lepse biti nepusac i mogu da se radujem dok traju povremene krize, to znaci da se nikotin cisti iz organizma.
Pomaze ako operes zube, istusiras se, prosetas. Uzmi papir i olovku i pisi sa cim se suocavas, probaj tacno da definises zbog cega zelis da upalis cigaretu.
Sami smo odgovorni za svoje emocije, one dolaze od nas samih, proisticu iz nasih misli. Tako i ceznja za cigarom. Menjaj tok misli, vidi sta te navodi na to da upalis cigaretu i manipulisi svojim mislima.

treci dan, upomoc.... ne mogu vise.....hocu da se predam :brus:

Javi nam se da si dobro i da nisi poklekla! Ajd ne daj se, zamisli ovako: ti si kapetan broda i od tvojih odluka i poteza zavisi dalji tok plovidbe. Ako se predash, porazzena si :( i to ima posledice, finansijske, zdravstvene i po samoposhtovanje, utiche na tvoju okolinu, ljude koji te vole, i mnoge odluke u zzivotu.
Cigarete nam diktiraju zzivot i nashe mesto u zzivotu. Npr. pushach izlazi napolje i na - 18 da pushi. ili izlazi nochu po cigarete. Obracha se nepoznatim ljudima da li imaju upaljach. I sliche stvari, koje nam ne bi padalo na pamet da radimo zbog zzvaka, jer su neudobne, opasne, besmislene.
Prezzivi tri minuta krize i dobro si. :)

Ove australijske cigarete su prosto poziv da se pushi. Shok-terapija koja izazove takav stres da ljudsi mozak uradi "delete file" i odbaci sve strashne slike kao preterane, nerealne i samim tim kao LAZZ. :) Posle toga sledi zakljuhak: to oni koji preteraju, meni neche biti nishta od JEDNE cigarete. A znamo koliko je dovoljno da se navuchemo - upravo samo ta JEDNA. Osim toga nas strashno uznemiri, a znamo kako pushachi smiruju uznemirenost: PUSHENJEM!

Prevaranti manipulatorski.

Da zaista hoche da reshe problem ( a ne zzele, ogroman novac je u pitanju) zabranili bi proizvodnju i distribuciju. Ovako je chisto licemerje. :bljak:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back