Ja se mucim vec par meseci da prelomim.Ali kad ujutru krenem na posao i kad sednem u auto, a posao mi je vezan za duge voznje, jednostavno tad najvise pusim.Valjda kad vozim, bude mi i dosadno i ne mogu da se kontrolisem i jos ako na radiju pocne neka dobra pesma tek tad imam volju da zapalim cigaretu.
Jednostavno mi je jako tesko, ostavljala sam 2 puta na par meseci, ali sad jednostavno nikako da prelomim....a I KAD VOZIM uglavnom je to rano pa sam sva ne ispavana i onda usput pijem kafu i pusim. To mi je najveci problem.
Izgleda da postoji posebna zavisnost od pushenja u kolima. Meni se najcheshche javljala "kriza" posle kada sam prestala na semaforima. U kolima sam cigaretu palila iskljuchivo ako je crveno svetlo pa stojim. Promeni ritual: ujutru kod kuche popij kafu, a doruchak ponesi i jedi u kolima. Cigareta je losh saputnik protiv dosade, snimi neke audio-knjige pa pushtaj sebi usput, npr. Sve se mozze, za svaki problem postoji reshenje.
Jednostavno je chinjenica da ako hochemo da postanemo nepushachi, mi moramo da da presrastamo loshe zzivotne navike i stavove, koji su i doveli do toga da postanemo pushachi. Dakle, moramo da radimo na sebi, da prestanemo da se opravdavamo, da stanemo pred ogledalo i kazzemo: " E moja Pipi, ne valja ti ovo shto radish. Pa kada si vech svesna toga, popravi se, postani bolji, jachi chovek, ako sama sebi ne mozzesh da zapovedish pa poslushash, shta ochekujesh od zzivota i drugih? Dosta si bila slina koja dozvoljava da je slabosti vode kroz zzivot i da placha cenu zbog besmislene popustljivosti samoj sebi, sebi na shtetu"
Ajmo malo kichma, malo mooda

zabraniti sebi, rechi NE pa biti malo dosledan, jak, istrpeti poneshto, stisnuti zube i suochiti se sa teshkochama, hej, ne morash biti heroj za tako neshto, samo chovek koji je odrastao. A odrasli smo uglavnom, zar ne....
Jer znash shta - meni su trebale dve kafe ujutru i paklica cigareta da bih se probudila, oterala onaj oblak iz glave kao kod mamurluka, a sada znam da se ne budim ja teshko, jer ta magla u glavi je posledica pushenja, kada prestanesh da pushish, bichesh budna chim otvorish ochi, bistre glave, i smanjujesh rizik od toga da - da izvinesh - ubijesh nekoga dok se vozish na posao smuchenog uma sa kafom u jednoj ruci, cigaretom u drugoj i obnevidela od dima.
Kome povladjujesh kada se drzzish tog rituala? Sigurno ne sebi, sigurno nisi dobra prema sebi, vech hranish zavisnost, klanjash se svojoj slabosti koja te drzzi u shaci pomochu otrova.
DA BI BILI SLOBODNI, MORAMO DA ISTRPIMO MALO NEPRIJATNOSTI DOK SE OTROV BORI SA NAMA.
NAGRADA JE ZZIVOT, SLOBODA, ZDRAVLJE, SRECHA, SAMOPOUZDANJE, NOVAC, VREME, SRECHA BLIZZNJIH.
VREDI DICHI USTANAK PROTIV UGNJETAVACHKE CIGARETE JER JE ONA SUROV I ZAO GOSPODAR!