Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja kako rijesih da bacim cigarete sve vise pusim :ceka:
Сасвим очекивано. Ја сам два пута остављала, први пут сам се мало припремала, прошла кроз панику, негирање проблема, разне рационализације, није то тако ни страшно и слично, ал другог пута сам прекионула уз помоћ гадне прехладе, нисам петнаестак двадесет дана могла да запалим, после више и не запали, па нисам имала припреме, али се дешавало нешто друго... након неколико мјесеци сам ужасно патила јер ми је нешто битно ускраћено, а имала сам стаж од свега пар година слабог конзумирања, могу мислити каква би криза била да сам пушила по паклу дневно...
Замишљам како мотам дуван, како користиим муштиклу, развијам идеју како то и није штетно као цигарете... а никада до тада нисам повукла дим домаћег дувана, никада ми није пала на ум идеја да користим муштиклу... хеееј, муштиклу, који ће ми враг муштикла... али у тој кризи ја само што нисам заплакала за мотаним цигарама и дивотом муштикле...
Гадно је то робовање. На почетку треба рашчистити да ли засита добијаш или губиш. Много опомињања треба. Потпуна реорганизација. Избрисати идеју како је то нешто лако.
Моја сестра не може да остави цигарете, не зна шта ће са рукама када изађе са другарицама, па их све оне упосле око пепељаре. То је изузетно тешка мисија која захтијева борбу са собом и са друштвом.

Срећно: )

Želim ti da prekineš pusenje. Kao i svakome ko pusi. Dobrovoljno sam se ponudio na ovoj temi da ti pomognem u tvojoj namjeri. No, nekima ne treba ni pomagati. Sorry.

Ne kontam,ako sam nekidan imala slabe dane i pušila,to ne znači da sad pušim i da sam odustala od namjere da to totalno batalim,ali ako kažem da svo zlo današnjice nije spakovano u cigarama to ne znači da pušim,niti da branim i odobravam pušenje,to je zame samo jedan od poroka,koji ja ubrajam u manji(meni su poroci kao što su opijanje ,kockanje,švalerisanje,...puno gori od pušenja)
Nemaš mi se zbog čega izvinjavati,kao što si i sam rekao sam si se ponudio za pomoć,sam si digao ruke od mene,...
Stvarno ne mogu toliko pljuvati po pušačima a do juče sam i sama pušila a i da nisam nikad ponovo ne bi pušenje ubrojala u najveće poroke.Ajd pomozi ti georgu njemu je koliko smo neki primijetili pomoć puno potrebnija.Totalno neumjesan komentar sa tvoje strane,ali nema veze

Poslednja izmena:
I još nešto ne razumijem zašto ja i olja ne smijemo reći da nas georgovi komentari smaraju,imam svoje mišljenje koje valjda smijem napisati,kao što sam rekla da me tvoji i Han van Zemovi komentari motiviš i pozitivno djeluju name.Ma ruku na srce nisam ja njemu ništa loše rekla ,pokušala sam da mu dam savjet koji sam smatrala da je u redu ili se to na ovom forumu gleda ,da oni koji imaju više postova i repki jedino smiju dijeliti savjete ovde,sorry
Kažu ne pomaži nikom ko te nije molio za pomoć na kraju će ispasti da si mu pomagao iz vlastitih inetersa

Ti si orao među kokoškama. :mrgreen: Kad mi proslijediš ono što sam ja, pre neki dan, Pipi (na početku nep. karijere bila isto kao i ti i olja jk) e tek onda ćeš shvatiti šta sam ja ovdje pisao. A georgejue je profesor za katedrom u amfiteatru kojem su slušaoci polaznici ove teme. (Ko ima uši neka čuje, ko ima oči neka vidi... )

I još nešto ne razumijem zašto ja i olja ne smijemo reći da nas georgovi komentari smaraju,imam svoje mišljenje koje valjda smijem napisati,kao što sam rekla da me tvoji i Han van Zemovi komentari motiviš i pozitivno djeluju name.Ma ruku na srce nisam ja njemu ništa loše rekla ,pokušala sam da mu dam savjet koji sam smatrala da je u redu ili se to na ovom forumu gleda ,da oni koji imaju više postova i repki jedino smiju dijeliti savjete ovde,sorry
Kažu ne pomaži nikom ko te nije molio za pomoć na kraju će ispasti da si mu pomagao iz vlastitih inetersa

reci ali ne pokusavaj me sikanirati jer ces dobiti bumerang kao i do sada..ne znam uopste ko ste i nisam vam se prvi obratio..samim tim sto ste meni davali savete za svoj problem dobicete zasluzen komentar

Ti si orao među kokoškama. :mrgreen: Kad mi proslijediš ono što sam ja, pre neki dan, Pipi (na početku nep. karijere bila isto kao i ti i olja jk) e tek onda ćeš shvatiti šta sam ja ovdje pisao. A georgejue je profesor za katedrom u amfiteatru kojem su slušaoci polaznici ove teme. (Ko ima uši neka čuje, ko ima oči neka vidi... )

Izvini ne razumijem,šta da proslijedim,...?Ja sam možda zate kokoška kao što je george zame smarač,nisam ja rekla da je on glup,nego da smara,bar mene,u njegovu profesiju ne želim da ulazim(btw i ja sam profesor,samo što radim sa malom djecom,a eto za neke sam kokoška)pozzz

I samo za kraju ovog prepucavanja (koje je inace skroz ispod mog nivoa) pa cu ga zato ja i prekinuti, moram da kaze da sam slusala profe koje sam ili morala ili one koji su imali sta pametno da kazu, a u ovom slucaju nisam nalatela ni na jedno ni na drugo, tako da risto ti georga mozes slobodno da slusas i da mu se klanjas ako hoces, meni ne pada na pamet.
Veliki pozz od mene za rista i georga

Ok. Samo ti piši. Ovaj forum je baš tvoj! Koliko i bilo čiji drugo. Al onda moraš bit kuražna da snosišš posledice za rečeno! Eto, na primer, reče da si akademski građanin. Pa, nemam razloga da ti ne vjerujem. Al po onom što si ovdje rekla meni djeluješ kao da su ti vrane popile mozak. (Sreća tvoja što moš da se vadiš, ne na vrane, nego na duvan :mrgreen:). :lol:

Oćemo li još da ratujemo? ;)

Kakve veze ima Jevandelje po Mateju sa svim ovim?:dontunderstand:

Nikada mi nije bilo jasno kako neko pusi uvek sam bio veliki protivnik duvana. Kada sam upoznao sadasnje zence pusila je mnogo. Secam se da je pusila na poslu , kuci kolima cesto kada zaboravi upaljac palila je jedna na drugu. Najcudnije je bilo sto je pusila na poslu( medicinska sestra).Inace pocela je da pusi u 16-oj sama kaze da je u skoli jedva cekala odmor da zapali , i tako dodje do kutije kutije i po na danu 21 oj godini,zalosno. Vremenom je smanjivala i prestala deset godina kako ne pusi uvek se cudi zasto je pusila. Najgore sto pusaci truju druge ljude , cemu ta teznja sa ubijanjem sebe.

Da se ne mesam u vase caskanje...
ajde da se hvalim malo da je jos malo 3 meseca kako ne pusim.... tj. danas je tacno dva ipo meseca..... kafa je pocela da mi ima ukus kafe... jos jedino alkohol mi pravi mali haos... da pojasnim nisam alkoholicar.... napijem se dva do tri puta godisnje u drustvu.... ali volim ponekada posle rucka da popijem casu ili dve belog vina.... mislim da me to ne cini alkosom.... ali tada mi je kriza...
da imala sam ovih dana krize jer smo imali radove u stanu pa sam navikla da kada se odmaram ili odradim nesto sebe castim cigaretom...

Da se ne mesam u vase caskanje...
ajde da se hvalim malo da je jos malo 3 meseca kako ne pusim.... tj. danas je tacno dva ipo meseca..... kafa je pocela da mi ima ukus kafe... jos jedino alkohol mi pravi mali haos... da pojasnim nisam alkoholicar.... napijem se dva do tri puta godisnje u drustvu.... ali volim ponekada posle rucka da popijem casu ili dve belog vina.... mislim da me to ne cini alkosom.... ali tada mi je kriza...
da imala sam ovih dana krize jer smo imali radove u stanu pa sam navikla da kada se odmaram ili odradim nesto sebe castim cigaretom...
Uvek pij posle ručka čašu belog vina a posle večere čašu crnog! To je pravi život! I nikad nećeš biti alkos. Niti pusac!!! :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back