Џорџи
Srebrna tastatura
- Poruka
- 237.658
pozlilo kevi sinoc posto je presla citav kilometar do lekara..isla po recepte..onda u urgentni po inekciju za spustanje pritiska..reko joj da je urnisala pluca da prestane pusiti ako nema samoubilacke namere
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nije samo pluća. Srce i krvni sudovi sigurno joj ne funkcionišu normalno. Prestanak pushenja je imperativ! Takoođe treba izbaciti sve masnoće iz ishrane. Posveti joj više pažnje! a ne kritike, jer joj je život u pitanju. Sve najbolje.pozlilo kevi sinoc posto je presla citav kilometar do lekara..isla po recepte..onda u urgentni po inekciju za spustanje pritiska..reko joj da je urnisala pluca da prestane pusiti ako nema samoubilacke namere
Zavisnici se ne mogu natjerati ni da razmisle o tuđim savjetima/mišljenjima akamoli da ih prihvate. Oni i ne misle. Medij ovisnosti misli umjesto njih. Zato ih se tuđa mišljenja ne dotiču. Oni nanose bol i patnju nesvjesno, ali i svjesno, najbližima, čak onima koje bi trebalo najviše da zaštite od toga, pa makar sami snosili bol i patnju u potaji. To je slučaj kod mnogih strejt. Ali zavisnici taj "ukras" nikad neće privezati sebi. Zato se nikad neće odlučiti da prestanu biti zavisni na tuđi savjet/zahtjev. Uradiće to tek kad oni sami odluče. I ako prestanu nikad neće biti svjeni bola i patnje koje su nanosili bližnjima (i daljima) niti će zbog toga osjećati kajanje. U suštini su egoisti.hvala ali gresite..nema tu lepe reci..juce kad sam je pokupio od lekara nije htela ici u urgentni po inekciju..onda svratismo do apoteke i sta joj kaze apotekarka..jel vam dobro..pritisak..zasto privlacite paznju..pogledajte sina..bledji je od vas i losije izgleda..zasto deci dizete pritisak kad vam zele najbolje..posle toga smo odmah seli u taxi i otisli do urgentnog..i nemoj slucajno neko da mi je jos jednom rekao da treba lepo jer od gunjdjanja niko nije umro a od pusenja i toga sta i kako se hrani itekako jeste jer je sve to dovelo u to stanje..a ne da prebacuje kako nju svi nerviraju..a kad sedne za sto pojede kilo pecenja i isto toliko hleba..i nemojte te price da se njoj nesto olaksa kad svima otezava svojom tvrdoglavoscu i sebicnoscu..jutros sve normalno kao da nista nije bilo pali jednu za drugom..i kako posle da iko shvati ozbiljnost njenog stanja kad je zena na pogled provalila da se folira..kako da znamo kad je ozbiljno..i iebem mater njenoj lekarki koja joj nikad ne rece da ostavi cigarete i da ne jede slano i masno..zato sto svoje dupe cuva a onog u urgentnom zabole..kaze ako imate samoubilacke namere nastavite po starom
Poceo sam da pitam bliske osobe kada ce da prestanu da puse.
Ne smaram ih. Samo im povremeno ubacim tu misao u glavu.![]()
Po toj logici ni na ovoj temi niko ništa ne bi trebalo da piše.Nemoj bre da budes onaj dosadni bivsi pusac, sve u fazonu, nema goreg nepusaca od bivseg pusaca)
Jako pazim da ne smarama sa prestankom pusenja, uvek su me uzasno nervirali ti koji su prestali da puse pa vazda sole drugima pamet.
joj brate ti nemas pojma sta ja pisem ovde po forumu i koliko o sebi vodim racuna..zabole me realno da se nerviram ali ne dozvoljavam emotivnim vampirima da me uvlace u svoja sranja...dovoljno je sto udisem dim..ovde se ne radi o konacnoj odluci da li ce ostaviti pusenje jer nece i ne zanima me da ikoga ubedjujem..radi se o promenama koje se desavaju u sekundi..kao sto je ovde bilo..lekarka..ja..apotekarka..sestre..oni na salteru..lekar..izmejdu opet ja..drugi koji je zovu na mobilni..dakle sve to utice na slabu osobu kojoj pomoci nema..jer misli da joj pomoc nije potrebna..dok se nazalost ne desi ovako nesto da zavrsi u urgentnom..i ako se sutradan ponasa kao da nista nije bilo tu se sva prica oko mog angazovanja zavrsava..kad krenem lepo uvek mi se vrati gore..tek u tom blagostanju se uziva u svakom uvucenom dimu..ako joj nije stalo do njenog zdravlja ni do mog tu nema dalje price..nisam ja mali ni da nisam pokusao zilion puta razne pristupe pa da je sad ovo neki nov savet..dosta je biloZavisnici se ne mogu natjerati ni da razmisle o tuđim savjetima/mišljenjima akamoli da ih prihvate. Oni i ne misle. Medij ovisnosti misli umjesto njih. Zato ih se tuđa mišljenja ne dotiču. Oni nanose bol i patnju nesvjesno, ali i svjesno, najbližima, čak onima koje bi trebalo najviše da zaštite od toga, pa makar sami snosili bol i patnju u potaji. To je slučaj kod mnogih strejt. Ali zavisnici taj "ukras" nikad neće privezati sebi. Zato se nikad neće odlučiti da prestanu biti zavisni na tuđi savjet/zahtjev. Uradiće to tek kad oni sami odluče. I ako prestanu nikad neće biti svjeni bola i patnje koje su nanosili bližnjima (i daljima) niti će zbog toga osjećati kajanje. U suštini su egoisti.
Ono što bih tebi savjetovao to je da ipak prestaneš previše brižiti zbo situacije tvoje majke. Ta prevelika briga (patnja, stres) ti je ozbiljno narušila zdravlje (astma). Ti vjerovatno nijesi mogao znati kako i zbog čega je došlo do toga, ali tvoja majka je mogla i trebala znati. No, očigledno, njoj zavisnost (ne samo jedna) nije dozvoljavala. Zato je ne optužuj i ne pokušavaj je na silu odvraćati. Pokaži joj ljubav koliko god možeš. I više se posveti sebi i svom zdravlju. Astma nije bauk. Eliminiši svaku brigu i nervozu da nestane anksioznosti i stresnih situacija. Hrani se prirodno, zdravom hranom (što manje industrijskom) sa dosta povrća, žitarica, voća. Pij čajeve. Astma će vremenom nestati.
Sve najbolje i tebi i majci.
Ristob, ovde su dosli ljudi koji vec zele da prekinu sa pusenjem i ovde ih mi ne davimo vec dajemo podrsku, bar ja tako mislimPo toj logici ni na ovoj temi niko ništa ne bi trebalo da piše.
Koliko ti imaš postova na ovoj temi? A jesi li pročitala sve moje postove ovdje?Ristob, ovde su dosli ljudi koji vec zele da prekinu sa pusenjem i ovde ih mi ne davimo vec dajemo podrsku, bar ja tako mislim
Han van Zem, procitala sam post i shvatila, a moj post je pisan u blago saljivom tonu
ja kako rijesih da bacim cigarete sve vise pusim![]()
bravo..znaci resenje se da resis da se otrujes sa 3 pakle dnevno i prestaces..prajsles ovo je zaista hit
ajde ne lupetaj ako ovde pisem sve napakovano to ne znaci da radim nonstop nemoj biti ogranicena
(Han van Zem ,stvarno nam ne treba ovo nezavidno prvo mjesto
Treba trpeti i pomagati s ljubavlju i razumevanjem svakom choveku koji je u problemu. "Pravedni gnev" ostavimo bogu, mi svi imamo i putera na glavi i mana na kilo. Egoizmu pushacha suprotsaviti egoizam nepushacha je isto shto i gasiti vatru vatrom. Bes nas ne vodi nikud...volish svoju majku, jeltako, nauchi kako da joj pomognesh a ne kako da joj odmognesh. Pa kako bude. Voli je dok je tu, takvu kakva je...mozzda to bude najbolji lek.a ko ce da plati moje zivce a dokle to vi pozitivni mislite da se treba trpeti izdrkavanje pusaca?