Psihološkinja
Početnik
- Poruka
- 20
Pozdrav svim pozitivnim i snažnim ljudima koji su ostavili, ili nastoje da ostave, te male smrdljive napasti!!!
Ukratko ću napisati moju kratku istoriju kako sam došla do toga da danas brojim godinu i 6 meseci bez ijednog povučenog dima iz cigarete.
Vrlo je jednostavno i to zapamtite. Na vama je da izaberete da li ćete reći da je to jednostavan-lak put ili težak. Verujte da je bolje ići optimističnim putem.
LAKO JE!!!
Kako i zašto???
Pa lepo, NIŠTA NA OVOME SVETU NIJE JAČE OD VAS I VAŠE PSIHE (duša + um).
Da li ćete se predati pred materijom? Da li ćete dozvoliti da vaš um i telo savlada to malecno, štetno smeće???
NARAVNO DA NEĆETE!
Vi ste ti koji upravljaju svojim racionalnim postupcima, vi komandujete svom telu i birate svaki postupak. Ne cigareta niti ijedan drugi porok odnosno demon.
Svaki put kada osetite potrebu za cigaretom, učinite sledeće:
postavite sebi pitanje
DA LI JE OVA CIGARETA JAČA OD MENE?
postavite paklici cigareta pitanje
DA LI ĆU DOZVOLITI DA ME POBEDITE?
i u mislima neka vam zvrji činjenica
KRIZA ZA CIGARETOM TRAJE SAMO 2 MINUTA !!!
U ta dva minuta, odlučite, pobedite ih psihički, zatim otiđite, popijte čašu vode, pevajte neku pesmu, pošaljite nekome poruku ma milion drugih stvari, i skrenite misli sa njih, i prebrodite malecnu krizu, od mizerinih 2 minuta .
Sledeći budistički citat je meni ojačao duh:
Svako je sam sebi gospodar jer ko bi to drugi mogao biti?
Sa samim sobom dobro obuzdanim čovek će steći gospodara kakvog malo ljudi nalazi.
AKO NE ODUSTANEŠ - NE MOŽEŠ DA NE USPEŠ
Ukratko ću napisati moju kratku istoriju kako sam došla do toga da danas brojim godinu i 6 meseci bez ijednog povučenog dima iz cigarete.
Vrlo je jednostavno i to zapamtite. Na vama je da izaberete da li ćete reći da je to jednostavan-lak put ili težak. Verujte da je bolje ići optimističnim putem.
LAKO JE!!!
Kako i zašto???
Pa lepo, NIŠTA NA OVOME SVETU NIJE JAČE OD VAS I VAŠE PSIHE (duša + um).
Da li ćete se predati pred materijom? Da li ćete dozvoliti da vaš um i telo savlada to malecno, štetno smeće???
NARAVNO DA NEĆETE!
Vi ste ti koji upravljaju svojim racionalnim postupcima, vi komandujete svom telu i birate svaki postupak. Ne cigareta niti ijedan drugi porok odnosno demon.
Svaki put kada osetite potrebu za cigaretom, učinite sledeće:
postavite sebi pitanje
DA LI JE OVA CIGARETA JAČA OD MENE?
postavite paklici cigareta pitanje
DA LI ĆU DOZVOLITI DA ME POBEDITE?
i u mislima neka vam zvrji činjenica
KRIZA ZA CIGARETOM TRAJE SAMO 2 MINUTA !!!
U ta dva minuta, odlučite, pobedite ih psihički, zatim otiđite, popijte čašu vode, pevajte neku pesmu, pošaljite nekome poruku ma milion drugih stvari, i skrenite misli sa njih, i prebrodite malecnu krizu, od mizerinih 2 minuta .
Sledeći budistički citat je meni ojačao duh:
Svako je sam sebi gospodar jer ko bi to drugi mogao biti?
Sa samim sobom dobro obuzdanim čovek će steći gospodara kakvog malo ljudi nalazi.
AKO NE ODUSTANEŠ - NE MOŽEŠ DA NE USPEŠ