Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Od tog kirkinog caja mi se jos vise pusi....
uh popusila sam nekoliko od jutros.... ostalo jos 4 u kutiji i rekla sam da vise NECU DA KUPUJEM!!!!
javljam se kako napredujem.....
jedem bombone i zvacem zvake i pijem vodu kao luda......[/QUO
Vidi ovako: nemoj da me shvatis pogresno, ali po tvom postu rekla bih ada si u velikoj panici, kako cu, sta cu, brojis koliko ti je cigareta o. stalo, pijes nenormalno vode, zvake i bombone a jos nisi ni pocela sa prestajanjem, odnosno nisi ostavila cigarete. Pricam ti to iz licnog iskustva. Ostavljala sam ih nekoliko puta, i kad god sam se tako ponasala kao ti, unapred sam sebe osudila na propast .Opusti se molim te, mozda sam previse gruba, ili ti se cini da te ne podrzavam, ali zaista pokusaj da gledas to iz drugog ugla: pisi pozitivne strane ostavljanja cigareta,a ne da brojis koliko ti je u kutiji jos ostalo. Pa ne rastajes se od dragog prijatelja, nego od neceg sto ti steti u svakom pogledu. Od ovog trenutka promeni strategiju, pij ti vodu, ne moze da steti, vezbaj, jedi voce, povrce, samo pokusaj da ne "patis" za njima. Draga luckystar samo napred i javljaj svaki cas kako ide, svi smo uz tebe i uspeces ovog puta veruj mi!

Od tog kirkinog caja mi se jos vise pusi....
uh popusila sam nekoliko od jutros.... ostalo jos 4 u kutiji i rekla sam da vise NECU DA KUPUJEM!!!!
javljam se kako napredujem.....
jedem bombone i zvacem zvake i pijem vodu kao luda......[/QUO
Vidi ovako: nemoj da me shvatis pogresno, ali po tvom postu rekla bih ada si u velikoj panici, kako cu, sta cu, brojis koliko ti je cigareta o. stalo, pijes nenormalno vode, zvake i bombone a jos nisi ni pocela sa prestajanjem, odnosno nisi ostavila cigarete. Pricam ti to iz licnog iskustva. Ostavljala sam ih nekoliko puta, i kad god sam se tako ponasala kao ti, unapred sam sebe osudila na propast .Opusti se molim te, mozda sam previse gruba, ili ti se cini da te ne podrzavam, ali zaista pokusaj da gledas to iz drugog ugla: pisi pozitivne strane ostavljanja cigareta,a ne da brojis koliko ti je u kutiji jos ostalo. Pa ne rastajes se od dragog prijatelja, nego od neceg sto ti steti u svakom pogledu. Od ovog trenutka promeni strategiju, pij ti vodu, ne moze da steti, vezbaj, jedi voce, povrce, samo pokusaj da ne "patis" za njima. Draga luckystar samo napred i javljaj svaki cas kako ide, svi smo uz tebe i uspeces ovog puta veruj mi!
ovako, jesam u velikoj panici i osecam se kao da se rastajem od najboljeg prijatelja... a cigarete brojim vec dva meseca od kako pokusavam da prestanem a zvake su mi uvek pomagale da ne pusim.... ne ne shvatam te pogresno.... ja sam do sada jednom na duze (kao sto sam pisala 10 god) i dva puta na krace (jednom dva meseca i jednom 5 dana) od 2009 nije prosao ni jedan dan da nisam zapalila....

Sedim kod kuće i čekam da dođe vreme da krenem na posao, pa da ga prekratih kretoh da češljam forum.
Nađoh post od 09.07.2007. i slato se ismejah.
Plašim se samo da mene ne stigne isto.

Liki stvar je volje definitivno, a piluluce samo pomazu, kod mene je trip kada se vec trujem pilulama ajde da smanjim i prestanem... juce popodne sam popusila jednu uz kafu kod drugarice, ona je pusila i pusila ja nista.... barem je to slucaj kod mene.. doduse tek je drugi dan, jos uvek mi se ne gade cigarete (to bi trebalo tek od treceg - petog dana)..... ja sam sebi zacrtala da moram da prestanem i to je to.. a ja kada se zainatim za nesto onda je to to... do sada sam imala jedan pokusaj prestanka ali sam bila jako negativna po tom pitanju i posvadjala se sa polja ljudi ovde na forumu.... sada gledam na to sa pozitivnije strane i znam da cu uspeti.... kod mene cak nije toliko fizikcka koliko psihicka kriza u nekim situacijama....
Da jos dodam mislim da ni jedne pilulice nisu carobne kao sto rekoh samo pomazu pri krizama a volja je najbitnija... izdrzi!!!!

Nisam ni ja žestok fizički zavisnik, nego sam drogoš u glavi. Sreća moja da sam to shvatila i otišla kod psihijatra. Ne mogu da iščekam da ziban razvije svoje dejstvo (10 dana, a ja ga pijem 5) i da kažem nema više. I nervira me ovih nekoliko cigareta koje imam. Dođe mi da ih popušim jednu za drugom i da znam da je kutija prazna. A to ne činim iz straha da ne odem do trafike i kupim novu kutiju.

Stvarno sam sva uzbuđena iščekujući da dođe taj deseti dan.
Bojim se samo da ću žestoko da prsnem ako se u drugoj nedelji zibana ne desi nešto kapitalno.

Ne da sam opteretila prestankom pušenja, nego sam sebi natovarila breme koje jedva nosim. Moraću da pijem onaj persen malo ćešće i da prestanem da razmišljam. Bolje bi mi bilo da sam otišla u šetnju pre posla. Ili da sam ispeglala ono brdo veša koji se osušio.

Poslednja izmena:
Cao narode...imam ozbiljno pitanje za vas...kakva je razlika izmedju Zibana i Tabexai po kom principu rade...za zvake i flastere znam da ubacuju nikotin kroz kozu,neshto kao pomoc prilikom odvikavanja a da organizam ne dozivi shok...jesu li pomenuti preparati suprotno od njih tj.da se pushacu ogade cigarete?

Ziban i tabex nemaju nikotina u sebi. Ziban proizvodi farmaceutska kuća GSK i on je po svojoj prirodi antidepresiv. Podstiče lučenje hormona zadovoljstva (mislim da je u pitanju endorfin) - isto što radi i nikotin. Uz to ti i menja osećaj ukusa hrane ili pića, pa ti cigarete postanu bljak. Ja ga ne bih pila bez saveta sa lekarom. Tabex je kao biljni preparat (malo sutra, laboragorijski dobijen ekstrakt neke biljke - isto kao i sintetički penicilin) i daleko je jeftiniji od zibana (ziban - 5700 din, tabex - 800 din). Prave ga Bugari i nije registrovan u EU. On bi trebao da se veže u mozgu na mesto nikotina, pa da nemaš želju da pušiš.
Ja sam probala tabex i izdržala sa njim skoro 2 dana, užasno mi je bilo muka.
Ziban pijem peti dan (po preporuci dr - iščitaj prethodne postove), i ne vuče me nešto da pušim.

Pa to se vech desilo!

Ne bih rekla. Pre će biti TO SE SADA DEŠAVA, polako ali sigurno cigarete mi postaju sve gadnijeg ukusa i sve me manje privlače. Pitam se što mi je trebalo da se ceo februar mučim onako, bolje da sam odmah išla kod dr i kupila ziban.
Da li je i tebi bilo muka 4-5 sati nakon uzimanja zibana? Ja ga popijem ujutru u 7, oko 12 mi se povraća i lupa mi srce. Tada uzmem persen i bude mi bolje.

Ziban i tabex nemaju nikotina u sebi. Ziban proizvodi farmaceutska kuća GSK i on je po svojoj prirodi antidepresiv. Podstiče lučenje hormona zadovoljstva (mislim da je u pitanju endorfin) - isto što radi i nikotin. Uz to ti i menja osećaj ukusa hrane ili pića, pa ti cigarete postanu bljak. Ja ga ne bih pila bez saveta sa lekarom. Tabex je kao biljni preparat (malo sutra, laboragorijski dobijen ekstrakt neke biljke - isto kao i sintetički penicilin) i daleko je jeftiniji od zibana (ziban - 5700 din, tabex - 800 din). Prave ga Bugari i nije registrovan u EU. On bi trebao da se veže u mozgu na mesto nikotina, pa da nemaš želju da pušiš.
Ziban pijem peti dan (po preporuci dr - iščitaj prethodne postove), i ne vuče me nešto da pušim.
hvala na odgovoru...ne znam,msm da je za mene ipak Tabex ne toliko zbog cene nego shto sam u ranijim postovima chitala da izaziva lupanje srca...e meni sad to nikako ne treba jer sam u menopauzi i vec imam lupanje srca usled gubljenja estrogena pa u vezi toga imam prepisanu terapiju...ustvari se plashim da ne napravim neku hemijsku zbrku poshto pijem tri leka,a iz josh nekih pricha sam chula da povecava pritisak...msm u ovoj prichi je vazno koliko osoba ima godina...a kad saberem sve izgleda da sam ja idealni kandidat za skidanje nasuvo...:eek:

Nadam se da nije penicilin jer sam ja na njega alergicna... za sada odlicno podnosim lek.... kuc.. kuc....

Devojke, ja cu sada za neki dan da slavim mesec dana nepusackog staza. Pre toga nisam pusila godinu dana! I evo sada kada sam ostavila, jednostavno i ne mislim na njih, resila sam da ne pusim i one za mene ne postoje. A pre toga sam pokusavala 2-3 puta i dokle god nisam sama sa sobom rascistila da cu ih ostaviti, nisam uspevala. Propusila sam uvek posle nekoliko dana. Moj muz i dalje pusi u stanu, okruzena sam prijateljima koji su svi pusaci, ali ja sada jok... ne popustam, i ne doticu me. Znaci da ponovimo po ko zna koji put ovde na forumu, da nema premisljanja ili smo prestali da se trujemo ili nismo, ali sve je to u nasim ludim glavama. Nije ta kriza nista strasno koliko mi sami od nje pravimo bauk, i mislimo samo kako necemo izdrzati.

Devojke, ja cu sada za neki dan da slavim mesec dana nepusackog staza. Pre toga nisam pusila godinu dana! I evo sada kada sam ostavila, jednostavno i ne mislim na njih, resila sam da ne pusim i one za mene ne postoje. A pre toga sam pokusavala 2-3 puta i dokle god nisam sama sa sobom rascistila da cu ih ostaviti, nisam uspevala. Propusila sam uvek posle nekoliko dana. Moj muz i dalje pusi u stanu, okruzena sam prijateljima koji su svi pusaci, ali ja sada jok... ne popustam, i ne doticu me. Znaci da ponovimo po ko zna koji put ovde na forumu, da nema premisljanja ili smo prestali da se trujemo ili nismo, ali sve je to u nasim ludim glavama. Nije ta kriza nista strasno koliko mi sami od nje pravimo bauk, i mislimo samo kako necemo izdrzati.

Potpisujem,bona!

I ja isto.... imala sam krizu zescu posle vecere ali sam se zainatila.... samo da preguram prvih 24h....

Moras sebe da zaposlis,pa i da maltretiras,ali ne smes da budes besposlena.Dokon pop i jarice krsti ,a pusac - pusi.:D
Seckaj jabuke,pi caj,tusiraj se,setaj do besvesti,peglaj,generalno sredjuj stan,vezbaj gimnastiku,pa opet sve u krug dok ne padnes snogu...onda neces imati vremena za drogu.I cim ti padne na pamet,opet ali ono sto ti je najteze,pa opet,pa opet,pa opet...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back