posle 16 godina staza, odlucio sam da ne budem punoletan u pusackom, frka je velika posle 2 kutije dnevno (minimum) sad ne zapaliti cigaru, ali nadam se da ce mi zyban pomoci, koristim ga tek 2 dana i nemam nikakvih nus pojava (mucnine, nesanice, lupanja srca ...) ako je neko vec uspeo da batali cigare sa istim (zybanom) voleo bi da cujem njegove utiske.
Pozdrav svima od N
16godina, 2 kutije dnevno, ostavila pre 4 meseca i konacno DISEM i stvarno osecam ukuse i mirise :-)
Nisam uspela da nadjem zyban, pa sam koristila tabex (koji je navodno slabiji) i citala sam knjigu Alana Kara- Lak nacin da ostavite pusenje i stvarno je pomoglo. Cak nisam ni resila da prestanem kada sam krenula sa svim tim, tj bila sam ubedjena da je za mene to nemoguce. Prva dva meseca sam krila skoro od svih da ne pusim, tako mi je bilo lakse, jer je onda to bila borba sa samom sobom.
Prva dva dana su najgora, a prvih nedelju dana i prvi mesec najtezi, posle je sve lakse i lakse.
Zyban ce ti pomoci da premestis fizicku krizu, ali moras da uradis nesto i povodom psihicke krize, ona je po meni opasnija jer duze traje i ume da se javi i kad pomislis da si zaboravio na cigarete.
Dakle, knjiga Alana Kara i forum.
Pomoci ce i ako imas u okolini nekog bivseg pusaca. Od nepusaca i pusaca ne ocekuj mnogo, ovi prvi ne znaju sta prolazis, a ovi drugi ne zele da znaju.
Ne znam koliko godina imas, tj da li ti je duzi pusanki ili nepusacki staz...u mom slucaju je bilo 14god nepusac, 16 pusac, fakticki sam propusila pre nego sto sam bila formirana licnost. Hocu da kazem da ocekujes da ce ti se mnooogo stvari promeniti nakon sto batalis to otrovno g....., mozda ce ti se u pocetku ciniti da je promena na gore- nervoza, depresija, ljudi koji ti govore da je bolje da upalis nego da si takav, strah, krize, ali posle nekog vremena ce to sve proci i videces da si napravio ogromnu promenu na bolje :-)
Imaj na umu da svaki put kad te uhvati kriza da ti se pusi, ta kriza traje oko 3min, samo preguraj to...
I javi kako ide :-)