Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma gde nije. Prvo mi je bilo došlo da pušim sa njim, ali sam mu rekla da pokušavam da ostavim i da neću. A onda sam dok je on pušio pojela 300 grama badema. Biću kao svinjče. I bilo mi je žao što sam mog jedinog brata zavrljačila da se mrzne na terasi. A to mi je samo pojačavalo nervozu.

Nije se on ljutio što sam ga izbacila na terasu, niti me je nudio kad sam mu rekla da pokušavam da ne pušim, čak se i on trudio da što manje puši. U jednom trenutku sam bila izašla sa njim na terasu, a on me lepo pošalje u kuću jer sam bila bolesna i ne bih trebala da se mrznem. Stvarno je ispao maksimalno fer.

P.S. Eto vam pristrasne sestre

Brat je uvek dobar prema sestri.Tako i treba.:klap::klap::klap:

Cigarete je tesko ostaviti.Bas tesko.
Najteze je u pocetku,ne kaze se dzabe da je svaki pocetak tezak.posle je lakse ali treba biti oprezan,to je podmukla droga,mislis da ti se nista nece desiti ako popusis jednu cigaretu.kakva zabluda.:) Nikada vise ni jedan dim,gde da prolazis ponovo kroz pakao prvih dana apstinencije,pa to je teze od poradjanj,(da se zenski izrazim),nikad vise ni u sali.To je jedini nacin.

Prvo da hvala Liki i Pipi na podrsci. Drugo ne vadim se ja na PMS zato sto sam propusila, jednostavno imam jake simptome i to me je kao i Pipi nekoliko puta saplitalo u pokusaju da ostavim cigarete. Plus je pocela i rana menopauza, pa sada kad mi se to sve izdesavalo hocu da eksplodiram. Ne kazem da ce mi cigareta nesto pomoci u tim danima, verovatno da sam nepusac ne bih ni pomislila na nju, ali posto sam bila na teskoj nikotinskoj drogi...
Mirko nisu krivi doktori kao sto ti kazes koji hoce da nas ubede da bolujemo iako nismo bolesni. Ja sam prvo osetila simptome pa tek onda otisla kod lekara, znaci nisam bila tek tako na nekoj kontroli pa mi je on izmislio bolest. Ufffff Mirko sto ti nisi u nasoj kozi samo jednom pa da vidis kako je hahhahaah. Veliki pozdrav svima.
P.S. ustala sam jutros, pila kafu, caj i sve to bez cigarete. Idemo dalje nema nazad, ne odustajem ja pa taman da padnem i sto puta!!! Jednom mora da upali!

Prvo da hvala Liki i Pipi na podrsci. Drugo ne vadim se ja na PMS zato sto sam propusila, jednostavno imam jake simptome i to me je kao i Pipi nekoliko puta saplitalo u pokusaju da ostavim cigarete. Plus je pocela i rana menopauza, pa sada kad mi se to sve izdesavalo hocu da eksplodiram. Ne kazem da ce mi cigareta nesto pomoci u tim danima, verovatno da sam nepusac ne bih ni pomislila na nju, ali posto sam bila na teskoj nikotinskoj drogi...
Mirko nisu krivi doktori kao sto ti kazes koji hoce da nas ubede da bolujemo iako nismo bolesni. Ja sam prvo osetila simptome pa tek onda otisla kod lekara, znaci nisam bila tek tako na nekoj kontroli pa mi je on izmislio bolest. Ufffff Mirko sto ti nisi u nasoj kozi samo jednom pa da vidis kako je hahhahaah. Veliki pozdrav svima.
P.S. ustala sam jutros, pila kafu, caj i sve to bez cigarete. Idemo dalje nema nazad, ne odustajem ja pa taman da padnem i sto puta!!! Jednom mora da upali!

Bravo Vendi, to je duh!
Rekla si da si u nekoj stresnoj situaciji trenutno. - to utiche na pad seratonina u organizmu
rana menopauza - disbalans hormona
PMS - disbalans hormona + pad seratonina

Ovo su stvari koje ti sada otezzavaju. Udari ti po vitaminima, shetnjama, svezzem vazduhu, lakoj i chestoj ishrani, magnezijum + B6, i semenama lana, mozzda kapi nochurka (primrose) za zzenske probleme.

Hvala Pipi na savetima, odlicna ideja, pokusacu to da sprovedem u delo, ali ne vidim kraja ovome, nizu se lose situacije kao da se sve urotilo protiv mene. Ne mogu samo sebi da oprostim sto sam zapalila posle godinu dana, i sada imam ovakve probleme da ostavim A zaista taj put kada sam ostavila 12 meseci nisam imala nikakve krize, da ne verujes, a sada imam takav problem da se toga oslobodim. Zasto sam popustila i zapalilaaaaa???

Hvala Pipi na savetima, odlicna ideja, pokusacu to da sprovedem u delo, ali ne vidim kraja ovome, nizu se lose situacije kao da se sve urotilo protiv mene. Ne mogu samo sebi da oprostim sto sam zapalila posle godinu dana, i sada imam ovakve probleme da ostavim A zaista taj put kada sam ostavila 12 meseci nisam imala nikakve krize, da ne verujes, a sada imam takav problem da se toga oslobodim. Zasto sam popustila i zapalilaaaaa???

Zato shto te prevarila psiholoshka zavisnost. Kao i vechinu. E, Vendi, ja sam 12 puta padala na mesechnoj bazi dok nisam konachno prestala...nema svrhe da gledash u proshlost i kukash zbog greshke. Nauchila si iz toga i sad si bogatija za saznanje. Drugo, znash i da si sasvim sposobna da ostavish cigarete. Imash sad neke faktore koji ti otezzavaju ali nije to nishta za tebe. Ti to mozzesh, dokazala si vech. Nije lako preuzeti odgovornost za sopstveni zzivot. Prinudjeni smo da budemo zreli i trpimo i donosimo razne odluke...ali to ima dobru stranu. Sad je vreme da nauchimo da gledamo na pozitivnu stranu zzivota. Tako se prestaje sa pushenjem. Shvatish kako je zzivot lep, kako od tebe ne zavisi sve, ali ipak zavisi puno toga...i onda chini one lepe i dobre stvari koje te chine srechnom Zasluzzila si. Jedna od njih je da prestanesh sa autodestrukcijom. Jer na tom polju si apsolutna kraljica, samo od tebe zavisi da li chesh pushiti ili ne, nervirati se ili ne i ima da bude onako kako ti kazzesh. Drzzim ti fige sa dve ruke. :)

evo i ja da se pohvalim, posle 20 godina pusenja vec osmi dan ne pusim,

mada glavni razlog mog javljanja nije da se hvalim vec da podelim moj osecaj lakoce sa kojim sam ostavio. mislio sam da ce biti pakao a ono osim nesanice prva dva dana nista specijalno, mislim pusi mi se ponekad ali bez problema iskuliram. pre neki dan se napio dobrano u drustvu pusaca i nisam zapalio. tako da ko kod da se lomi da li da ostavi ja mu porucujem ostaviti je lako. pozdrav svima

mada glavni razlog mog javljanja nije da se hvalim vec da podelim moj osecaj lakoce sa kojim sam ostavio. mislio sam da ce biti pakao a ono osim nesanice prva dva dana nista specijalno, mislim pusi mi se ponekad ali bez problema iskuliram. pre neki dan se napio dobrano u drustvu pusaca i nisam zapalio. tako da ko kod da se lomi da li da ostavi ja mu porucujem ostaviti je lako. pozdrav svima

Svaka chast, imash se chime hvaliti! Opshte iskustvo s ovog kutka je: niposhto nemoj da te prevari shto si prvi put lako ostavio pa da zapalish "samo jednu" bez obzira koliko je vremena proshlo

e svaka cast...retko citam takve poruke gde se sa tolikom lakocom napusta ovaj porok

i jesi li sad opet ostavila, mislim jesi li uspela

Aha,hoce taj PMS,sto ne lupas glavom o zid nego palis cigaretu.Manja steta,a efikasnije.:)
Ne znam kako su zivele zene pre 50 godina,one nisu ni znale za PMS.Mora da im je zivot bio tezak i monoton.:D

Jeli? ..vidis ja nisam bila lenja pa sam pitala.

I moje obe babe i majka i tetka su sve imale te simptome pre nego sto su trebale da dobiju...samo nisu znale da se to tako zove.
Moja majka je naucila naziv za simtome u skorije vreme.

To sto nesto nije imalo ime, ne znaci da nije ni postojalo.
A pre 50 godina malo je zena pusilo pa da bi im to smetalo za prestanak...kao sto je pre 50 godina bilo mnogo lakse da se batali duvan jer nije imao toliko aditiva kao sada.

I ovo je bezpredmetna prica...obozavam muskarce koji objasnjavaju zenama sta treba da osecaju i da li to postoji ili ne. A jos vise obozavam ljude koji za sve u zivotu polaze od izjave : Pa kako ja....:roll:

Svaki covek zapravo odraste kad prestane da meri svet prema sebi.

Poslednja izmena:
Inace...citam vas i navijam za sve koji se trudite da prestanete...i za one koji uspesno odolevaju.

A najvise navijam za sve one koji citaju krisom i skupljaju hrabrost da prestanu sa pusenjem.
Sa sve njih...samo nastavite da razmisljate, potrebno je vrme i za to.
Moja psihicka priprema je trajala 6 meseci i nikad vise nisam pusila nego bas u tom periodu.
Kad sam skupila hrabrosti, prestala sam.
I sutra ce biti 2 godine i 4 meseca kako ne pusim :D (bas sam sad sracunala...inace ne brojim)

Inace...citam vas i navijam za sve koji se trudite da prestanete...i za one koji uspesno odolevaju.

A najvise navijam za sve one koji citaju krisom i skupljaju hrabrost da prestanu sa pusenjem.
Moja psihicka priprema je trajala 6 meseci i nikad vise nisam pusila nego bas u tom periodu.
I sutra ce biti 2 godine i 4 meseca kako ne pusim :D (bas sam sad sracunala...inace ne brojim)

Ja čitam javno i učestvujem. Sada mi je baš teško. Izgleda da čovek treba stvarno psihički da se pripremi par meseci, pa onda da batali. Mogu misliti kako je onima koji puše 2-3 kutije dnevno kad je meni sa ovih mojih doskorašnjih desetak ovako. Bilo mi je lakše da ne pušim dok me drmao virus. A sad sedim sama u kući (radim popodne) i ne znam šta bih sa sobom (mrzi me više da čistim i sređujem, premeštam sitnice i td).
Stvarno mislim da je dobra psihička priprema ključ uspeha i da onda nema ovakvih kriza.

Ja čitam javno i učestvujem. Sada mi je baš teško. Izgleda da čovek treba stvarno psihički da se pripremi par meseci, pa onda da batali. Mogu misliti kako je onima koji puše 2-3 kutije dnevno kad je meni sa ovih mojih doskorašnjih desetak ovako. Bilo mi je lakše da ne pušim dok me drmao virus. A sad sedim sama u kući (radim popodne) i ne znam šta bih sa sobom (mrzi me više da čistim i sređujem, premeštam sitnice i td).
Stvarno mislim da je dobra psihička priprema ključ uspeha i da onda nema ovakvih kriza.

Da i ja to mislim.
Borba sa nikotinom i zavisnoscu nije uopste jednostavna.
E sad, kao sto ne zapocinjes rat tako sto izletis na ulicu i pripucas na prvu osobu koja naidje (mislim, mozes, al neces daleko da stignes),
tako i za rat sa nikotinom treba ulaziti sa dobro osmisljenom strategijom.
Pratiti sebe, svoje slabosti i slabe tacke, preduprediti ih i naci nacin i sistem, koji u nama ne izaziva suvise veliku paniku pri pomisli da od sutra u nasem zivotu cigareta NEMA.

Ja sam u ovoj grupi, čitam krišom i skupljam ponovo hrabrost da prestanem sa pušenjem...kapiram da mi treba vreme za to, a najviše da savladam strah! Bravo Cru :klap:

Ja sam u ovoj grupi, čitam krišom i skupljam ponovo hrabrost da prestanem sa pušenjem...kapiram da mi treba vreme za to, a najviše da savladam strah! Bravo Cru :klap:

Mnogo mi je drago sto si se javila :D

Samo citaj i planiraj. Polako. Ne zuri. Citaj temu od pocetka. Svi imaju svoje pravo vreme za prestanak pusenja.

I ja sam bila u grupi onih sto citaju krisom...mesecima :D
I svesna sam da uvek ima nekog ko cita u pozadini, tako da i pisem postove shodno tome, izmedju ostalog.
Jer podrska u donosenju odluke o prestanku pusenja je daleko bitnija od svake podrske kada vec resimo da prestanemo.U strahu su velike oci, i ne smemo da obeshrabrimo ljude.
Za krize postoje prakticni saveti koje mozes svuda da nadjes, pa sta kome odgovara.

Ali donosenje odluke i pobeda nad strahom od prestanka je daleko vazniji i delikatniji proces.

Ostani sa nama :D

Poslednja izmena:
Nekako izdržavam da ne zapalim (valjda zato što nemam cigare u kući). Bila sam u Metrou i kupila onaj paket orbit žvaka, kao da imam trafiku.
Bože sačuvaj koji sam drogoš.

A gde je ORANZ?

A gde je GORDANANS, ode li sestra, šta se dešava?

Izvini, Pipi, ja počela da prozivam umesto tebe

:lol: ako ako, da ne budem ja najgora od sve dece!
Sjajno je shto je Cru opet sa nama, ona uvek odlichno pogodi sushtinu i to che mnogima pomochi! Juhu Cru! :cao:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back