Ja pukla sinoć! Na kraju muž otišao do trafike, kupio mi cigare, nije mogao da me podnese. E baš mi je to trebalo!!!!Sutra mi u goste, na par dana, dolazi seka strastveni pušač... nekako se sve okrenulo protiv mene ili mi je karakter velika 0!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja pukla sinoć! Na kraju muž otišao do trafike, kupio mi cigare, nije mogao da me podnese. E baš mi je to trebalo!!!!Sutra mi u goste, na par dana, dolazi seka strastveni pušač... nekako se sve okrenulo protiv mene ili mi je karakter velika 0!
odluka doneta.... to je iduci petak.. meni znacajan dan jer mi je na taj dan pre 8 god mama umrla od raka.... a i jos jedna stvar... radi se na prinovi u porodici pa u svakom slucaju moram da prestanem.... ukoliko dobijem ciklus redovno picu lekove (tabex, zyban videcu) ukoliko ne onda def cu se na suvo skidati.... do tada cu citati ovaj forum i mozda se po nekada javiti.... Zelim svima uspesno odvikavanje... ipak ja imam 10 godina iza sebe nepusackog staza i znam da cu uspeti.....
Tako sam ja prvi put ostavila, smanjivala i na kraju svela na jednu uz kafu i kada sam spala na to krizu sam imala samo 1 dan i vise uopste.... ono sto sam ja tada uradila je bilo da sam svima rekla posle nedelju dana ja vise ne pusim, znaci ne prestajem da pusim nego ne pusim.... tako i sada radim, smanjila sam do maximuma i imam krize, zato se zavucem u sobu i kuckam na forumu... jer proces je izaci iz toplog kreveta i otici u sobu u kojoj je dozvoljeno pusenje...U periodu od donoshenja odluke do datuma realizacije mozzemo da uradimo jako puno shto che zapravo mnogo znachiti za krajnji ishod. U tom periodu su nam potrebni papir i olovka.
dobro je zapisati svaku cigaretu koju upalimo, sa podatcima o okolnostima. kad, kako zashto i stepen krizekoja je prethodila
U tom periodu je dobro smanjiti, tako shto palimo cigarete tek onda kada mislimo da vishe ne mozzemo izdrzzati bez. NA taj nachin u neku ruku vech prestajemo sa pushenjem, samo imamo grejs-eriod po pitanju kriza. Tako se naviknemo da ne palimo mahinalno i da obratimo pazznju na krize kad se pojavljuju najvishe i zashto, shto nam omoguchava da otklonimo okidache.
Josh jedna prednost ovog metoda: razvija pozitivno razmishljanje. koncentrishemo se na uspeh koliko cigareta NISMO popushili umesto da popushtanje u krizi dozzivljavamo kao neuspeh. KAda tako ojachamo organizam, i reprogramiramo mozak tako da obrachamo pazznju na pozitivne a ne na negativne aspekte zzivota, spremni smo da ostavimo skroz.
Ovaj period ne treba da traje predugo. Mesec dana plafon plafona.
Tako sam ja prvi put ostavila, smanjivala i na kraju svela na jednu uz kafu i kada sam spala na to krizu sam imala samo 1 dan i vise uopste.... ono sto sam ja tada uradila je bilo da sam svima rekla posle nedelju dana ja vise ne pusim, znaci ne prestajem da pusim nego ne pusim.... tako i sada radim, smanjila sam do maximuma i imam krize, zato se zavucem u sobu i kuckam na forumu... jer proces je izaci iz toplog kreveta i otici u sobu u kojoj je dozvoljeno pusenje...
u svakom slucaju javljam se iduce nedelje kako napredujem....
odluka doneta.... to je iduci petak.. meni znacajan dan jer mi je na taj dan pre 8 god mama umrla od raka.... a i jos jedna stvar... radi se na prinovi u porodici pa u svakom slucaju moram da prestanem.... ukoliko dobijem ciklus redovno picu lekove (tabex, zyban videcu) ukoliko ne onda def cu se na suvo skidati.... do tada cu citati ovaj forum i mozda se po nekada javiti.... Zelim svima uspesno odvikavanje... ipak ja imam 10 godina iza sebe nepusackog staza i znam da cu uspeti.....
Nemoj da si na kraj srca. Evo i ja pucam polako, a kad puknem nadrljao je moj muž.
Probaj moju antismoke salatu
1 kg rendanih sirovih šargarepa
1 glavica sitno seckanog belog luka
1 sveža ljuta paprika isečena na tanke kolutiće
šaka svežeg seckanog lista peršuna
so, ulje, sirće po ukusu.
Eto, to sam napravila sebi pa jedem kad me ugvati frkitis.
Posle nje malo smrdiš na beli luk, ali nema veze.
P.S. Pojedoh oko podne punu činiju.Jadni moji ukućani. Em nervozna, em smrdim na luk.![]()
Ova salata meni deluje primamljivo,jos bih ja dodao malo bibera,mislim da bi to bilo OK.Probacu ove nedelje,ali sa manjom kolicinom,da ne pokvarim sve.
Kad si nervozna moras sebe fizicki da maltretiras,ali bas malttretiras do iznemoglosti,onda neces biti nervozna.Probaj pa pisi.
Mislim da nema potrebe za biberom zbog ljute paprike, ali probaj.
Eto, i ti da nešto naučiš od mene. Piši mi poen.![]()
Prvih nekoliko dana,posle ces da otkidas po 8 sati spavanja.![]()
Ja mnogo vise spavam otkad ne pusim, ovih zadnjih mesec dana. Nisam uopste ni povezivao sa tim, ali eto, izgleda je to.
Ja mnogo vise spavam otkad ne pusim, ovih zadnjih mesec dana. Nisam uopste ni povezivao sa tim, ali eto, izgleda je to.
Pa gde si ti covece,daj budi malo cesce tu,izgiboh sa ovim zenama utabace me.
Ja sam nekada spavao i po 10 sati,a normalno spavanje mi je bilo godinama 5-6 sati.
Probava me mucila godinu dana i jos se to nije u potpunosti stabilizovalo,nakupilo se mnogo otrova po venama,a creva su vene.
Daj da cujemo malo tvoja iskustva,koliko ti bese ne pusis vec?![]()
Eto ti muško!!!!
Lepo si ga zvao da te podrži sa muške strane, a on nestade.
Sad bi stvarno trebao da priznaš da su žene te koje održavaju ovaj forum u životu.![]()
Hoću samo da vas sve pozdravim...ne mogu se pohvaliti istrajnošću u svojoj odluci, jer sam ponovo pušač...zato vas za sada samo isčitavam ( kao i prošli put, pre prestanka pušenja)..nadam se da ću se vam se uskoro aktivno pridružiti...uzgred, propušila sam tako što sam zapalila jednu za novu godinu i to kada mi je ceo stresan period prošao...
![]()
Hoću samo da vas sve pozdravim...ne mogu se pohvaliti istrajnošću u svojoj odluci, jer sam ponovo pušač...zato vas za sada samo isčitavam ( kao i prošli put, pre prestanka pušenja)..nadam se da ću se vam se uskoro aktivno pridružiti...uzgred, propušila sam tako što sam zapalila jednu za novu godinu i to kada mi je ceo stresan period prošao...
![]()