Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa, tri meseca z:lol: Mada, moram da priznam da nije prvi put da sam ostavila cigarete. Uvek sam im se vraćala, ponajviše zbog društva, objasnih već. Sada sam čvrsto odlučila da izdržim i zbog toga sam im i zabranila pušenje kod mene. Malo im je bilo neprijatno u početku (iskreno: iu meni), al šta da se radi. Niko me još nie zbog toga baš, baš smarao... Ustvari, jeste zet, al to se ne računa jer je bio pijan. :zelenko2:

Pa, tri meseca z:lol: Mada, moram da priznam da nije prvi put da sam ostavila cigarete. Uvek sam im se vraćala, ponajviše zbog društva, objasnih već. Sada sam čvrsto odlučila da izdržim i zbog toga sam im i zabranila pušenje kod mene. Malo im je bilo neprijatno u početku (iskreno: iu meni), al šta da se radi. Niko me još nie zbog toga baš, baš smarao... Ustvari, jeste zet, al to se ne računa jer je bio pijan. :zelenko2:

Nije tri meseca malo,naprotiv,fizicku zavisnost si pregrmela,sad je sve u mozgu.:)
Mnogo znaci kad se druzis sa nepusacima,izbegnes i pasivno pusenje.
Nadji momka nepusaca,to ti je pod br,1.pa redom.:)

Poslednja izmena:
Nije tri meseca malo,naprotiv,fizicku zavisnost si pregrmela,sad je sve u mozgu.:)
Mnogo znaci kad se druzis sa nepusacima,izbegnes i pasivno pusenje.
Nadji momka nepusaca,to ti je pod br,1.pa redom.:)

Znam da nije malo, ali tako sam prethodna dva puta izdržala dva-tri meseca i opet se vratila toj groznoj navici. Najgore je to što je i moj muž pušač, ja i prestanem da kupujem cigarete, ali ih je on svakodnevno donosio u kuću. Onda sam uvela tu zabranu za sve:zcool: i sada mu je lakše da ostavi. U početku je znao da zapali na poslu ili u kolima, a sada je i to prestao. Tako da se nadam da će i on uspeti, tj. da se neće opet vratiti cigaretama.

Bez ičije pomoći samo jedan od tri pušača pokuša da ostavi duvan. Istraživanja su pokazala da samo 30 odsto pušača uspe da izdrži dva dana bez cigarete. Bez stručne pomoći, samo tri odsto se izleči iz prvog puta. Polovina, ipak, uspe u svojoj nameri, ali iz pet do sedam pokušaja, u roku od pet do deset godina.

Evo zashto ne treba nikad odustati. Svi koji su pregurali dva dana bez nikotina taj uspeh treba ozbiljno da slave i da istraju dalje, da budu u pobednichkom timu, jer SVI to mozzemo ako pokushavamo sve dok ne uspemo! Ovaj deo teksta sam posebno kopirala za sve one koji su posustali i propushili ponovo. Da znaju da nisu luzeri vech da jednostavno ostave ponovo. :)

http://www.stetoskop.info/Apstinencijalni-sindrom-kod-pusaca-527-c13-content.htm

Znam da nije malo, ali tako sam prethodna dva puta izdržala dva-tri meseca i opet se vratila toj groznoj navici. Najgore je to što je i moj muž pušač, ja i prestanem da kupujem cigarete, ali ih je on svakodnevno donosio u kuću. Onda sam uvela tu zabranu za sve:zcool: i sada mu je lakše da ostavi. U početku je znao da zapali na poslu ili u kolima, a sada je i to prestao. Tako da se nadam da će i on uspeti, tj. da se neće opet vratiti cigaretama.

Na to sam i mislila kada sam rekla da sam morala da raschistim sama sa sobom da drugi nemaju nikakve veze s tim shto sam ja prestala. Takodje sam okruzzena pushachima, svuda i kod kuche i pogotovo na poslu i bilo mi je nemoguche da svuda zabranim pushenje u mom prisustvu. Jer, kvaka je u tome da che se pre ili kasnije neko pobuniti protiv zabrane i onda postoji opasnost da pokleknesh u svojoj nameri jer si stekla sigurnost tako shto niko oko tebe ne pushi. Ne znam da li se jasno izrazzavam povodom ovoga, malo sam zakomplikovala, ali nadam se da se razumemo. Super je kad podrzze tako shto i drugi ne pushe, ali osloniti se treba pre svega na sopstvenu odluku, da nas drugi ne bi povukli nadole.

Zena i ja smo ostavili istoga dana,dobro ona je i sutradan izduvala jednu a onda batalila ..Mi uopste nismo planirali niti se dogovarali da bataljujemo,samo smo se dogovorili da ne pusimo u stanu,usmrde se sve iako je stalno sve otvoreno posto zivimo na obodu pustinje,evo,danas je suncano i temperatura oko +20C.Sramota me da to pisem kad vidim kako je vreme po evropi,ali aj sad.:D A da izlazim napolje da bih pusio,e bas da ne potcenjujem sebe toliko,pa ne pusi ona mene mejke joj ga smrdljivoj.I batalim,eto ,proslo vise od godinu dana.
Da bi covek ponovo bio nepusac,treba da prodje 10 godina,minimum,da potpuno zaboravi drogu.Pipi rece odavno da je nasla podatak kako duvan stvara sedam puta,700%,vecu zavisnost od heroina.Eto koji smo mi narkosi.z:((

Nisam izreferisala
Pila sam i juče tabex i popušila čitave 2, uveče. Ali mi je ceo dan svejedno bilo muka. Ne znam da li me uhvatio neki virus (jutros mi nije dobro, grebe me grlo i curi mi nos) ili je mučnina bila od tabexa. Juče sam imala osećej kao da me neko davi i da mi pritisak i puls skaču i padaju. Smenjivala se nervoza i melanholičnost. Onda sam u veče naprasno počela da plačem i tada popušila te dve. Posle me je grizla savest i bila sam ljuta na sebe.
Jutros nisam ni popila tabex, dovoljno mi je loše i bez njega. Možda je bolje i da ga preskočim danas, pa da nastavim po datoj šemi kada mi bude bolje.

Nisam izreferisala
Pila sam i juče tabex i popušila čitave 2, uveče. Ali mi je ceo dan svejedno bilo muka. Ne znam da li me uhvatio neki virus (jutros mi nije dobro, grebe me grlo i curi mi nos) ili je mučnina bila od tabexa. Juče sam imala osećej kao da me neko davi i da mi pritisak i puls skaču i padaju. Smenjivala se nervoza i melanholičnost. Onda sam u veče naprasno počela da plačem i tada popušila te dve. Posle me je grizla savest i bila sam ljuta na sebe.
Jutros nisam ni popila tabex, dovoljno mi je loše i bez njega. Možda je bolje i da ga preskočim danas, pa da nastavim po datoj šemi kada mi bude bolje.

Prva dva dana su najgora,posle makar nemas vise nikotina u krvi.lako je meni da ti kazem:Nemoj da pusis,to necu da kazem nikome,ali sam bas to rekao sebi.I nisam vise zapalio.
I ti isto tako,moras to sebi da kazes i tacka,ne moze tebi niko da naredi da ne pusis ili pusis.Tvoj zivot,tvoja volja.Ili pusi,ili ne pusi.Ali oba ne moze istovremeno. :D

Nisam izreferisala

Liki, izdrzzi po planu bez obzira. Lekove treba piti ili kako je propisano ili nikako. Ako si pochela izguraj, prvih par dana che ti svakako biti loshe bez otrova na koje si navikla organizam. Mora tako. I muchnine i tuga i nervoza i zatvor i pritisak i sve to su ti simptomi prilagodjavanja organizma na sasvim drugi, prirodni mod. Za regulisanje pritiska i nervoze koristi persen tablete ili valerijana kapi. Protiv "tuge" kantarion i magnezijum u kombinaciji sa B6 vitaminom.

Nisam izreferisala
Ne znam zašto ti je loše, ali mislim da ne treba da te grize savest ako popušiš jednu ili dve.
Zar u uputstvu za korišćenje tog leka ne piše da se prvih dana smanjuje broj cigara, a onda prestane. Znači, u ovoj fazi ti je još uvek dozvoljeno da popušiš po neku.
Žao mi je što se ne javlja niko ko je koristio taj lek da sa njim razmeniš iskustva.
Ja samo mogu da ti preporučim isto što i Pipi.

Nastaviću da ga pijem sada, piše u uputstvu da se propuštene doze ne nadoknađuju.
Imam i persen, pa ću ga popiti između doza tabexa, bojim se da ne urnišem želudac.

Nisam ni znala da je tako gadno ostaviti cigarete potpuno, bez obzira što i ne pušim tako mnogo u toku dana. Mislila sam da će sa 10-ak na 0 biti daleko lakše.
Ja ću izgleda kao Betty sa početka foruma da se posvađam sa svima. Ona je bar istrajala, valjda ću i ja.

Poslednja izmena:
Persen ti neche unishtiti zzeludac, naprotiv. Persen je biljni, ne stvara zavisnost i nije agresivan. Zapravo, njegovo dejstvo je takvo da chuva unutrashnje organe od posledica stresa i na taj nachin sprechava pojavu mnogih psihosomatskih bolesti. Ja ko reklama za persen :lol: al eto da ne bude, valerijana kapi rade to isto i dosta su jeftinije. Dejstvo im je brzze jer su kapi u pitanju. Zbog ekonomske situacije, nije loshe imati i kapi i persen, pa persen koristiti van kuche jer je lakshe, a kapi se mogu sasvim fino koristiti kod kuche. Flashica valerijane je oko 180 din.

Evo da se javi jedan bivsi pusac 10 godina nepusac i ponovo pusac.... Pisala sam vec da sam 10 godina bila nepusac i posle mamine smrti (od raka) ponovo od stresa propusila... pre 7 godina i imala sam do sada dve faze ostavljanja bezuspesno.... Prvi put kada sam ostavila pusenje jednostavno sam smanjivala... i kada sam spala na jednu uz kafu samo sam prestala i to mi je bilo teko... ali posle nedelju dana sam izdrzala.... i tako 10 godina... krize su se javile i to 2 puta posle 2 godine... izdrzala ih... i onda mi se javila kriza posle 10 godina i tada sam mislila samo 1 ... to je moj savet nikako ili pusite ili ne... to samo 1 je varka.... pre 3 god sam pokusala da prestanem bezuspesno i od tada nisam ni pokusala... sada mi bas smetaju cigare i hocu da prestanem..... nisam se pojavljivala na ovom forumu do sada jer nisam bila ozbiljna... sada hocu... ali jos nisam odredila datum... imam frku... decko sa kojim zivim je pusac... a ne zelim da kazem necu vise da pusim pa propusim... to mi je bzv.... ALI USPECU JEDNOG DANA, MORAM!!!!!!!!!!!!!!

uspela sam tada prvu krizu da prebrodim, uz drugaricu na moru... a bas bas mi se pusilo, ali drugu uz sada bivseg decka nisam.... decko ode a ja ostadoh sa ruznom navikom... :( da, bas mi se javila zesca kriza, nisam je imala 4 godine ali bas bas nikakvu krizu, posle 2 god dve krize sam prebrodila i nista a te godine je bilo strasno.... sada bas hocu da prestanem... i sada sam u fazi smanjivanja, sa pakle na pola, pa cu onda jos malo pa cu da bacim.... kod mene je to malo duzi proces ali se nadam da cu izdrzati...

uspela sam tada prvu krizu da prebrodim, uz drugaricu na moru... a bas bas mi se pusilo, ali drugu uz sada bivseg decka nisam.... decko ode a ja ostadoh sa ruznom navikom... :( da, bas mi se javila zesca kriza, nisam je imala 4 godine ali bas bas nikakvu krizu, posle 2 god dve krize sam prebrodila i nista a te godine je bilo strasno.... sada bas hocu da prestanem... i sada sam u fazi smanjivanja, sa pakle na pola, pa cu onda jos malo pa cu da bacim.... kod mene je to malo duzi proces ali se nadam da cu izdrzati...

Imas iskustva,znas da mozes,a to je jako vazno.Uspeces,budi tu sa nama, lakse ide.

Nisam izreferisala

Nastavi sa tabexom. Ja sam ga pila, prvi dan sam imala cudan ukus na jeziku, drugi i treci dan mi je bilo muka, treci dan su mi cigarete bile kao da pusim karton i petog dana poslepodne sam prestala da pusim. Bukvalno sam ostavila cigarete na pola kutije. Ta kutija mi i dalje stoji negde u fioci u stolu sa sve upaljacem da mogu da se hvalim kako sam na pola kutije ostavila (to mi dodje kao neka nagrada), i proslo je skoro 3 meseca od kada ne pusim.
Obavezno procitaj i knjigu Alana Kara... Meni je tabex pomogao da se resim fizickog dela zavisnosti, a knjiga i drugar koji je prosao isto da prevazidjem psihicke delove krize.
Ja cak nisam ni uspela sebi da kazem- e sad necu vise! :-) Vise je bilo-ajd sad da probam kako je bez cigareta. I onda je bilo, ajd jos jedan dan, pa jos jedan (u stvar, prvo je bilo na minute i sate) i posle nekih 10ak dana mi je proradio nos i pocela sam drugacije da osecam ukuse.Tek onda sam shvatila sta sam radila sebi i da mi to uopste ne treba.
Sta god da ti bude tipa tuga, mrzovolja, melanholija, depresija imaj u vidu da je sve to prolazno. Moras dati vremena organizmu da se prilagodi na netrovanje.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back