Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav svima,
pusac sam od svoje 18 godine (sada 36),pusio sam minimum jednu kutiju cigareta dnevno uz to sam profesinalni sportista koji nijednog trenutka nije osetio nista lose
vezano za cigarete (kasljanje,smanjen kapac.pluca.........itd) i najveci problem od svega je sto mi je pusenje prestavljalo neverovatno zadovoljstvo,kafa bez cigarete,pivo bez cigarete,posle jela,situacije gde nisam mogao da zamislim zivot a da ne zapalim.
Slusajuci ljude oko sebe kako to nije zdravo i ostalo negativno vezano za pusenje pokusavao sam da ostavim minimum 20 puta ali sam se vracao brze nego sto sam i ostavio i smatrao sam da nikada necu moci bez cigareta.
Pocetkom Janura sam po ko zna koji put poceo da razmisljam o ostavljanu cigareta ali na drugi nacin,poceo sam sebe da pripremam mentalno za dan kada cu ostaviti cigarete i dalje sam pusio i razmisljao da cu jednostavno ostaviti cigarete da bih 18 aprila ujutru rekao sebi da je taj dan dosao i krenuo svakodnevne aktivnosti bez cigareta i do danas funkcionisem bez cigareta pijem kafu,popijem pivo i namerno ulazim u situacije gde nisam mogao da zamislim zivot bez cigarete stim da se sada smejem sam sebi jer do pre mesec dana mislio sam da cu umreti a necu moci da ostavim cigarete.
Poruka je da kada sam ja uspeo smatram da svi mogu jer sam sebe smatrao
najgorim nikotinskim ovisnikom koji nije mogao da zamisli da kod sebe nema kutiju cigara i osecao se nesigurnim i nervoznim ako nije imao kojim slucajem cigarete i upaljac u dzepu.
Pozdrav

Bravoooooooooo, cestitam svima! Evo i mene, vratila sam se sa kratkog odmora. Bilo je fenomenalno bez cigareta! Odmah da vas podsetim da sam punih 7 meseci nepusac, i do sada sam ulazila u razne situacije, stresne ili... i nisam popustila. Ovaj put avionom za mene je bio pravi izazov. Ja inace imam fobije od aviona i to sa plakanjem, velikom panikom i slicno. Hocu da kazem da sam ranije pusila dokle god nisam morala da udjem u avion jednu za drugom, skoro da nisam gasila od nervoze. Ovaj put nisam pomislila na cigaretu iako je put bio dug 4 sata ( sto je za mene premnogo ). Strah je i dalje bio nepodnosljiv, ali bez duvana! :klap::bye:

Bravoooooooooo, cestitam svima! Evo i mene, vratila sam se sa kratkog odmora. Bilo je fenomenalno bez cigareta! Odmah da vas podsetim da sam punih 7 meseci nepusac, i do sada sam ulazila u razne situacije, stresne ili... i nisam popustila. Ovaj put avionom za mene je bio pravi izazov. Ja inace imam fobije od aviona i to sa plakanjem, velikom panikom i slicno. Hocu da kazem da sam ranije pusila dokle god nisam morala da udjem u avion jednu za drugom, skoro da nisam gasila od nervoze. Ovaj put nisam pomislila na cigaretu iako je put bio dug 4 sata ( sto je za mene premnogo ). Strah je i dalje bio nepodnosljiv, ali bez duvana! :klap::bye:

Bravo,cestitke.A strah od letenja...letim cesto,moram,i uopste nisam ljubitelj aviona i letenja.:) Ali kad udjem i sednem,vidim onu decu i ostale ljude oko mene,piloti,stjuardese :) ... e,pa bas me zabole ako ce da padne,i u sred grada moze neka budala da izleti na trotoar i pobije nas ko zeceve.Od sudbe se ne bezi niti moze,dzabe se plasis.Zaebi strah,kresni jedan viski i kez od uva do uva.:)

Hvala Lamar, pozdravljam te puno!
Mirko, i tebi hvala na podrsci i samoj prici oko aviona, ha ha, ali kod mene ne pomaze nista. Ja imam strah od visine a to bi trebala da lecim. Ne smem da se popnem na stolicu da zakacim zavesu a mozes zamisliti moj let avionom. Tako da ppojma nemam sta cu i kako cu, ali najvaznija stvar ovde je to sto sam ostavila ono malo djubre koje me je trovalo, a sto se tice aviona nekako cu pregurati dva puta godisnje kad idem na odmor! Pozdrav svima, narocito nepusacima!

Dragi moji, evo i mene-sparusene kruske :D Ta-naaaa! Citam vas ja stalno! Vrebam iz offline-a ;)
I ponosim se svima vama, svaka cast! :ok:
Hocu samo da vam mahnem, kazem da ste pravi borci i da se ubrzo, nadam se, kuckamo!
Nisam mogla nista da vam pisem pre, jer nit sam prestala da chadim nit sam tu kao imala sta pametno da posavetujem, jer sam i sama "pala" po X-ti put i evo ni sama ne znam kako cu ja sa ovom zavisnoscu!
Proklete pljuge! :dash:
Ljubim vas sve :heart:

Dragi moji, evo i mene-sparusene kruske :D Ta-naaaa! Citam vas ja stalno! Vrebam iz offline-a ;)
I ponosim se svima vama, svaka cast! :ok:
Hocu samo da vam mahnem, kazem da ste pravi borci i da se ubrzo, nadam se, kuckamo!
Nisam mogla nista da vam pisem pre, jer nit sam prestala da chadim nit sam tu kao imala sta pametno da posavetujem, jer sam i sama "pala" po X-ti put i evo ni sama ne znam kako cu ja sa ovom zavisnoscu!
Proklete pljuge! :dash:
Ljubim vas sve :heart:

Ma ostavices i ti.
Ako smo mi, i ti ces.
Nit si bolja nit si gora od nas ;)

A onda se ja čudim što mi se to desilo pre 10-ak dana. Prošlo me je i sad je sve super! :think:
Znate šta ja onako dumam: verovatno se pre toga nesvesno opustimo i pomislimo kako je to sve iza nas,a onda nas onako nepripremljene uzdrma
neki stres ili naprosto prorade sećanja. Gadan protivnik taj nikotin, ali ne smemo predimenzionirati njegovu snagu,jer to je samo trenutak
slabosti koji brzo prolazi. Pozdrav svima!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back