Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jav, pokusaj sa soljom toplog mleka pred spavanje, kapima valerijane, mora proci i ta nesanica. Videces i sama, i te "muke" kroz koje sada prolazis jednoga dana ce ti biti smesne. Nemoj da se ljutis, ali cini mi se da si ti previse opsednuta: "kako cu, sta cu bez cigareta, da li cu moci da izdrzim, da ne pokleknem ponovo" i slicno. Tako sam je razmisljala prvi i drugi put. Jednostavno sam se budila i isla u krevet sa tim mislima. Preko celog dana sam mislila da sam u krizi i da ne mogu bez duvana. Kod mene je ta psihicka zavisnost bila do te mere izrazena da sam jedno vece skocila kao da me neko oprzio i rekla muzu: "Ja moram iz ovih stopa da zapalim inace cu dobiti infarkt". Pocelo je u grudima da me steze i sva sam pocela da se tresem, prebledela. Naucila sam sada da ugadjam svom telu, da se zdravo hranim, pijem mnogo tecnosti, vode i caja. Nisam se ugojila. Voli sebe, a ne cigarete, ubedjena sam mozes ti to! Veliki pozdrav! :bye:

naravno da sam se,poslije 5 dana nesanice,obratila ljekaru,jer pijem neke nove lijekove,reče mi da je od prestanka pušenja,ne od lijekova...
pipi,probala sam i kakao i persen i diazepam,ja lijepo zaspem,ali se 100 puta noću probudim i gledam na sat,a ujutro se probudim odmorna kao da sam 20 sati spavala..
guglala sam po drugim nepušačkim forumima i baš niko nema problem nesanice,ne uzimam više nikorete da i njih isključim.....ali identične simptome je opisao jedan od korisnika zibana,kao neželjena dejstva??ja ga nikad probala nisam.

A što se debljanja tiče,ja sam zbog operacije upala u usporeni metabolizam,pa se lagano pretvaram u gicu prasić....tako da se sad osjećam potišteno zbog toga,inače sam poslije pada bez cigara četiri i po dana,osjećam se fino,ali nema onog entuzijazma kao prvi put,nego,eto ne pušim i to je to

Jav drzi se, mora i to proci jednom. :bye: Bar znas zasto sve to trpis, isplati se. :ok:
Posavetuj se s lekarom da ti da nesto protiv nesanice, mora da ima neko resenje. Ne mozes da propusis da bi resila problem nesanice. Verovatno je vezano za sok kroz koji organizam prolazi zbog apstinencije, zbog nervoze i povecanog stresa.

Gledaj uvece filmove u krevetu ili pocni da citas. Ja sam citala romane i tako bih se brzo uspavala.

ma lako je zaspem,za 5 min ali se budim po nekoliko puta noću,pa ne mogu zaspati,samo hoću da mi se život vrati u normalu

Pa sasvim moguche...vidi, ako nisi umorna, znachi da si se naspavala. Mozak ti je sad bolje snabdeven kiseonikom, kao i celo telo, nije vishe namucheno i poluugusheno...sasvim je moguche da se i mnogo brzze odmorish. Ja recimo spavam sada krache nego kad sam bila pushach, budim se odmornija a i odmah sam budna, tj ne treba mi litar kafe i kutija cigareta da bih se razbudila.

Dobar dan ovom odabranom drustvu...neko je pitao gde su ostali clanovi,buduci...evo danas mene,ali cu biti clan kao i ova nasa zemljica u EU...puno pripreme...ja to ne mogu odjednom.nisam mazohista ni prema drugima a komoli prema sebi...za sada smanjivanje...sa kutije pa ipar vise dosla na 15...za par da na ide jos nekoliko manje...dok ne dodjem do cuvenog dana bez ijedne...e a posle cemo da vidimo!Jedva sam ukapirala da su nikorete pomoc a biomed bas i nije...ili jeste al ona varijanta fuj.mislim da sada imam dobru podlogu jer postim a tu nema ni puno masnog solim vrlo malo(zbog pritiska)ljutog skoro da nema...muza obavestila o situaciji i rekla da mi ne krade cigarete jer se ja posle zbunim...inace imam dve kutije pa u jednu odvadim onaj visak iz prve...tako ja radim a da li je dobro...pa videcemo! pozzz hrabrima...:)

otkud znam....ne spava mi se preko dana,odmorna sam,mozak radi kao singerica,bavim se nekim naučnim radom.....možda se sad naspavam brže?:dontunderstand:

Jav, ja imam isti "problem" . Od kako sam prestala da pusim mnogo, mnogo manje spavam, a osecam se super! Verovatno nam je dovoljno malo sna, nema sta drugo... Cak sta vise meni to i prija, u 07 ujutru se budim bez problema, a legnem u 02. U pocetku mi nije bilo jasno uopste zasto je to tako kad sam ja uzasno velika spavalica i kad mogu da funkcionisem samo ako odspavam 10-12 sati dnevno :think:
Zahvaljujuci odsustvu nikotina ja sada mnogo manje spavam i mnogo lakse obavljam druge fizicke aktivnosti i mnogo se bolje osecam zbog svega toga. :ok:

Pozz svima :bye: Ne pusim i ne koristim nikorete, mada mi je dosta puta palo na pamet da odem po nikorete, ali nisam. Isto tako povremeno me mine zelja za cigaretom, ali nemam srca uraditi to sebi ponovo i opet kretati ispocetka. Sad mi se cini da je posle 10-tak dana kriza daleko slabija. Razmisljam kad sam mogla 10 dana bez, sto bih se opet navlacila na nikorete i ponovo ulazila u stari problem.

Oranz, nisam razumela da li ti i pusis i zvaces nikorete? Ako si smanjila broj cigareta dnevno, a pijes nikorete, onda ti je to ustvari gore, to bi znacilo da unosis vise nikotina nego pre. Veruj, ako uzimas nikorete, cigarete ti uopste nisu potrebne.

Ovo da cigareta sagoreva kalorije, to sam utvrdila odavno i sama, samo sto mislim da ona sagoreva i vise od tih 200 kalorija dnevno, to mi deluje kao nista. Ja sam se zdravo hranila ali sam bas dosta mrsala od cigareta. Mozda je problem ustvari sto cigareta ubija apetit.

I ja se osecam dosta odmornije, ali kao i uvek volim da spavam, spavalica sam. Ali ujutro definitivno neuporedivo odmornija!

Poslednja izmena:
Pozz svima :bye: Ne pusim i ne pijem nikorete, mada mi je dosta puta palo na pamet da odem po nikorete, ali nisam. Isto tako povremeno me mine zelja za cigaretom, ali nemam srca uraditi to sebi ponovo i opet kretati ispocetka. Sad mi se cini da je posle 10-tak dana kriza daleko slabija. Razmisljam kad sam mogla 10 dana bez, sto bih se opet navlacila na nikorete i ponovo ulazila u stari problem.

Oranz, nisam razumela da li ti i pusis i pijes nikorete? Ako si smanjila broj cigareta dnevno, a pijes nikorete, onda ti je to ustvari gore, to bi znacilo da unosis vise nikotina nego pre. Veruj, ako uzimas nikorete, cigarete ti uopste nisu potrebne.

Ovo da cigareta sagoreva kalorije, to sam utvrdila odavno i sama, samo sto mislim da ona sagoreva i vise od tih 200 kalorija dnevno, to mi deluje kao nista. Ja sam se zdravo hranila ali sam bas dosta mrsala od cigareta. Mozda je problem ustvari sto cigareta ubija apetit.

I ja se osecam dosta odmornije, ali kao i uvek volim da spavam, spavalica sam. Ali ujutro definitivno neuporedivo odmornija!

Kler, ne zameri, Nikorete su zvake :)

Pozz svima :bye: Ne pusim i ne pijem nikorete, mada mi je dosta puta palo na pamet da odem po nikorete, ali nisam. Isto tako povremeno me mine zelja za cigaretom, ali nemam srca uraditi to sebi ponovo i opet kretati ispocetka. Sad mi se cini da je posle 10-tak dana kriza daleko slabija. Razmisljam kad sam mogla 10 dana bez, sto bih se opet navlacila na nikorete i ponovo ulazila u stari problem.

Oranz, nisam razumela da li ti i pusis i pijes nikorete? Ako si smanjila broj cigareta dnevno, a pijes nikorete, onda ti je to ustvari gore, to bi znacilo da unosis vise nikotina nego pre. Veruj, ako uzimas nikorete, cigarete ti uopste nisu potrebne.

Ne...za sada ne koristim nikorete...samo polako smanjujem cigarete...:)

Ja sam prvi put pala posle mesec i po, a drugi put posle skoro mesec a oba puta sam isla na suvo. Mislim da ljudi opet propuse jer se u tom pocetnom periodu nesvesno smatraju nesrecnim bez cigareta, a ne zbog neceg drugog.
Svako treba prvi put da proba bez icega, jer mozda uopste nece imati potrebu za nekim zamenskim sredstvima. Da se ponovo (ne daj Boze :)) odvikavam mislim da bih uzela Tabex. Iz razloga sto ne sadrzi nikotin kao nikorete, a nije skup ni opasan (samo uz preporuku lekara) kao Zyban.

Poslednja izmena:
I ja verujem da je sve u glavi, samo treba imati onaj klik.
A mozda taj klik podrazumeva samo cvrstu odluku da jednom zauvek zavrsimo s duvanom, onda nam kriza nista ne moze? Valjda svi mi znamo koliko je to stetno, da nas ubija i da smo izmanipulisani ali dok ne odlucimo da nikad vise necemo zapaliti osudjeni smo da se borimo sami sa sobom?

Ebote, vi mi sada posle 4 godine otkriste da ja sada manje spavam jer vise ne pusim!!!!

Jer zaista, meni je ranije bilo potrebno beskonacno mnogo sna. Nikada dosta... Stalno mogu jos... Msm da spavam :)

Sokirala sam se :eek: sada kada sam shvatila da ste u pravu. Kada sada vratim film u nazad, tacno mi se poklapa period od kada ne pusim, da od tada vise nisam stalno neispavana.

Ooo, kakvo otkrice! Nisam ja mnogo analizirala i dumala sve to oko ostavljanja cigareta, pa valjda zato nisam to zapazila.
Jednostavno, (pre toga sam imala 2-3 neuspela pokusaja) odlucile nas tri, kupile ziban, pocele da pijemo istog dana, i skoro istog dana sve prestale da pusimo. I... Gotovo.
Jednostavno gotovo. Osim toga znala sam da moram da prestanem. Po nekada mi je samo na militren padalo na pamet, "Kako-bi-to bilo-da-zapalim", ali taj milimikronski trenutak bi uvek brze prosao nego sto bih se ja ista ozbiljnije time pozabavila.

Znam, znam, nema opustanja. Uvek trebam da imam na umu (i imam) da sam ja samo bivsi pusac, i da moram biti na oprezu. I nije bilo lako, ali je proslo 4 godine, pa se puno toga i zaboravilo.

I Jav, mi imamo taj problem sa stitnom zlezdom, pa samim tim i opravdanje za zaboravljanje ;)

Pozdrav drustvo :bye:

Pozdrav svima.

Prijavljujem se u vase redove i nadam se da necu pokleknuti na bojnom polju.

Prestala sam da pusim pre 6 dana, procitavsi knjigu Alena Kara. Dugo sam se spremala na taj poduhvat, knjiga je samo potvrdila da je odluka prava, a pozitivan stav metode "Lak nacin.." mnogo pomaze da se krize prevazidju lakse i brze. Nije da ih nema, pogotovo sto muz pusi, evo na primer upravo sada, ali navikavam se da se na to ne obazirem. Nadam se da ce ga moja volja motivisati da i on prestane.

Ne koristim zamenska sredstva, odabrala sma da prekinem sa nikotinom odjednom, jednom i zauvek :) Mada da mi je neko rekao da ja to mogu, pre samo 10 dana bih se ironicno nasmejala. Pocela sma da pusim pre 10ak godina, i poslednjih godina pusila sam i 25 cigareta dnevno. Ali najvise od svega prenula me je spoznaja koliki sam rob svoje zavisnosti, koliko sam u stanju da se iznerviram, odnosno izbezumim kada nemam cigarete ili kada je pusenje negde zabranjeno. Sve je postalo podredjeno mojoj zavisnosti, zato je vreme da preuzmem kontrolu u svoje ruke.

Jako je motivisuce sto ovde ima toliko bivsih pusaca, vasa razmisljanja, misljenja i iskustva bice mi od velike pomoci u mracnim trenucima do pobede :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back