Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
:orkestar:11.dan
ok sam,ali za ovih 11 dana nisam imala ni jedan kontakt sa dimom i smrdljivkom,nitti sam išlaa u društvo pušača još...nešto mi se gadi da mi garderoba smrdi.još imam 9 dana ,pa počinjem da radim,a tamo je tek extra jer radim u bolnici gdje je strogo zabranjeno i to se poštuje.

Poslednja izmena:
ok sam,ali za ovih 11 dana nisam imala ni jedan kontakt sa dimom i smrdljivkom,nitti sam išlaa u društvo pušača još...nešto mi se gadi da mi garderoba smrdi.još imam 9 dana ,pa počinjem da radim,a tamo je tek extra jer radim u bolnici gdje je strogo zabranjeno i to se poštuje.

:klap: Ja pocinjem da radim u ponedeljek i radujem se sto vise necu morati napolje da bih pusila! I onako su me gledali kao kretena i uvek me je bilo malo sramota :rumenko:

Da ti je neko pre izvesnog vremena rekao da 11 dana neces pusiti, ti bi mislila da je neverovatno. Zar ne?
A vidi sada! 11 dana proslo. Nije bilo lako, ali 11 dana, hej bre, nije to malo!
I tako ce dan po dan, pa dve nedelje, pa mesec i tako redom.
Samo hocu da kazem da je ono sto nam je pre izvesnog vremena izgledalo neverovatno, ipak verovatno.
I da je moguce, i da je izvodljivo, i da je, i da je...

Da ti je neko pre izvesnog vremena rekao da 11 dana neces pusiti, ti bi mislila da je neverovatno. Zar ne?
A vidi sada! 11 dana proslo. Nije bilo lako, ali 11 dana, hej bre, nije to malo!
I tako ce dan po dan, pa dve nedelje, pa mesec i tako redom.
Samo hocu da kazem da je ono sto nam je pre izvesnog vremena izgledalo neverovatno, ipak verovatno.
I da je moguce, i da je izvodljivo, i da je, i da je...

e,večeras će biti moj prvi test karaktera i volje,izlazak u pušačko društvo.....javljam kako je prošlo.;)

U junu punim 33. Pusim od srednje skole. Na pakli sam od fakulteta. A strastven pusac zadnjih 8 godina. Zadnje godine i lancani pusac (znaci palila jednu za drugom)

Samo jednom sam pila Zyban ali bez trunke dobre volje. Ovaj put, ostavila sam ih - prvi i poslednji. Knjiga Alana Kara, Lak nacin da ostavite pusenje, mi je mnogo pomogla. Mislim da bez nje ne bih uspela. ALI - nju sam procitala 2 puta... godinu dana pre ostavljanja! Nisam tada bil aspremna da se borim sa zavisnoscu.

Prvi mesec je bio tezak, ali sam dosla do kraja kada nisam vise mogla tako da zivim. Bila sam lancani pusac na 2 pakle dnevno. Znala sam da polako idem ka nekom oboljenju...
Uvek sam mislila da ce dan kada ostavim biti neki poseban ... nije. Bio je neki glupi utorak, 23. februar, kada sam konacno sebi rekla da necu vise da zivim kao smrdljiva narkomancina (jer odavno pusenje nazivam narkomanijom, a ne losom navikom).

Bilo je uzasno tesko samo 10-ak dana. Imala sam 2. dan kiks i ispusila jednu. A 5. i 8. dana sam povukla po neki dim. Nisam to tretirala kao neuspeh - nastavila sam sa ostavljanjem. Znala sam da moram da kiksnem, jer sam bila previse strastven pusac. Nisam tome pridavala znacaj. Tih prvih dana sam jela makrobioticku hranu (nisam makrobioticar ali volim) jer je blaga i nije me terala da zapalim. Isla sma u duge setnje i nikad anisma bila beez mandarina i vode.

A onda, nakon par dana, pocela sam da osecam pusace. Znala sam da to smrdi, ali nisam ni sanjala koliko! To je bio momenat dodatne motivacije. Kada su mi ljudi po prvi put zasmrdeli na duvan, znala sma da cu uspeti :) Da... kada sam ostavila, bacila sam se na jos zdraviju ishranu (prvih dana sam prozdirala mandarine, sargarepu, jabuke... bukvalno na kilograme... ali nisam pojela ni jedan slatkis i ni jednu jedinu grickalicu!) i lagano pocela da vezbam.

Rekla sam sebi, bicu prvi pusac koji je ostavio cigarete i nije ugojio ni gram. Ta dodatna misija mi je bila od velike pomoci.

Mesec dana pre ostavljanja radila sam lagane vezbice. Nisam nista trenirala 3 godine, kondicija mi je bila uzas, ali nisam imala visak kg. Onda sam krenula sa treniranjem. Kada sam prvi put odradial pristojan trening mojoj sreci nije bilo kraja... Odjednom umesto osecaja da mi nedostaje duvan, pocela sam da osecam ponos.

U martu su treninzi postajali bolji... i samo odjednom, shvatila sam krajem marta da sam jaka, da se ne zamaram vise, da polako pocinjem da budem zdrava.

Mesec dana nakon ostavljanja cigareta, dobila sam i posao. Bez veze, preko Infostuda. Kaze vecina da kada bace cigaretu, da se desavaju neeke lepe stvari :)

U aprilu sam promenila nacin ishrane i pojacala treninge. Danas, 3 meseca od kako ne pusim, imam fenomenalnu liniju, iz aviona se vidi da vezbam i kondicija mi je odlicna. DISEM. Toliko sam ponosna da bih eksplodirala...

I imam jedan problem. Kada vidim jednu svoju koleginicu koja pusi kao turcin, a mlada je... podseti me na mene nekada. I kada je gledam, ne mogu sebi da oprostim zbog onoga sto sam sebi radila godinama. Secam se i kada je moja snaja bila trudna, pa sam palila cigaretu u prostoriji gde ona sedi jer nisam mogla da izdrzim... Stoka nadrogirana! Eto to sam bila. Kao da mi se mozak razbistrio i ne mogu da verujem sta sam radila!

Znam da nikada vise necu da propusim. Slobodna sam konacno!

Pre 2 nedelje sam na keju vozila rolere 4 sata. Radim kardio na step-klupi sa nekoliko kg tegova na sebi... Pre nisam mogla da izadjem do 2. sprata...

Ono zbog cega sam godinama mrzela sebe - vise ne postoji :) Priustila sam sebi veliku srecu, a zavisila je samo i jedino od mene.

Svi koji ste ostavili... ne zavidite pusacima. Oni treba da zavide VAMA!

Zelim svima koji ostave ili pokusavaju da se ovako osecaju!

SRECNO!

:klap: Crystal_77
DRUGARI... OVO CE DA BUDE I NASA MISIJA!!! Uh jedva cekam, a onda :vatromet: i :zurka:

13.dan....sinoć sam opet sanjala ali da nisam odbila nego prihvatila i sve jednu za drugom...u snu sam bila jako razočarana samom sobom...probudila se neraspoložena,i sa jakom željom...užas,a stoje mi pred očima,od muža.gledam njega kako dimi na balkonu.popijem vodu,kafu,pojjedem narandžu...doručkujem i...uzmem nikoretu i prođe me....bogu hvala....

13 dana bez unošenja otrova ,gledam se u ogledalu i vidim promjene:beonjače bijele,sijaju,bore se vide manje,obrazi se zarumenili,tamni kolutovi ispod očiju iščezli,zubi bijelji i bez poliranja,jezik više nije žut nego roz,divne promjene:rumenko:
kaže mi rođaka da su to početne promjene,da ću za 3 mjeseca vidjeti koliko ću se proljepšati.OSTAVLJANJE PUŠENJA MI JE BIO PRAVI POTEZ I ODLUKA U OVOJ 2011.PONOSNA SAM NA SEBE:mrgreen:Znam da će biti još kriza i teških momenata,ali u svojoj 36.godini biram ZDRAVLJE i LJEPOTU:D:D:D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back