Blesaca
Obećava
- Poruka
- 67

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jutarnja cigareta je znak zavisnosti od nikotina: 8 sati se tvoj organizam cistio. Samo odlazi taj trenutak kad ces zapaliti tu prvu sto duze mozes. Cim se probudis popij puno vode,dehirirao si od sna pa ti se traze cigarete umesto vode, a i sa vodom brze ispiras ostatke nikotina iz tela. A onda prestani da pusis.Lako je. Posle samo tri dana si prebrodio svePrvi put kada sam kupila Zyban i shvatila da deluje, jako sam se uplasila i izmislila sam da mi je problem nesanica i prestala da pijem lek i prvo sam puslia malo a posle-boze me oprosti. I onda sam pocela da radim na psiholoskoj zavisnosti,koja je ocito i tebi problem i sledeci put je bilo lako. Nesanice i nervozu sam resavala persenom, a blagu depresiju koja se javila nekim biljnim (kantarion) preparatom iz apoteke, zaboravila sam mu ime. Pola kutije je resilo taj problem.Jedan divan gospodin mi je jednom rekao:'Prestao sam da pusim pre 20 godina i imao sam krize. A onda sam sebi rekao da me nista ne moze naterati da pusim osim mene samog.' Moras naci svoje razloge da postujes sebe a ne cigarete. Evo ti neki od mojih razloga:
imam vise vazduha
pokretljivija sam
imam vise energije
ne lupa mi srce
manje sam naduvena
nisam stalno gladna
imam MNOGO vise vremena (preko sat i po na dan!)
cistija su mi kola
ne smrdi mi kuca
zubi su mi beli
bas me briga kada nemam pare za cigarete
bas me briga da li imam cigarete
SLOBODA!!!
lako se i brzo budim
misli su mi bistrije
bolje pamtim
lakse vozim
MOJE DETE JE SRECNO ZBOG TOGA
mirnije gledam u buducnost,verovatno necu imati rak i te gluposti
nisu mi vise zuti prsti
mogu da nosim minijaturne torbice
mogu da koristim obe ruke
izgledam kulturnije i smirenije
bas me briga da li je dozvoljeno *******
mogu u posetu nepusacima a da mi nije neprijatno
ne osecam se krivom
ne osecam se kao da nekoga ugrozavam
bas me briga koja trafika radi do kasno
osecam mirise
osecam ukuse
ne moram stalno da provetravam
mogu mnogo vise vremena da provedem sa detetom
cigarete mi vise ne diktiraju moje vreme(kad popusim, onda cu...)
bicu vitana i zgodna matorka
necu se osecati kao poluinvalid
tastatura od kompjutera mi je cista
mnogo mi je toplije zimi
ne padam u nesvest od vrucine tako brzo
nisu mi hladna stopala
ne smrdim kao pepeljara
radim vezbe bez gusenja
drzim dijetu bez problema
ne boli me stomak
imam mnogo vise samopostovanja (ma ja sam CARICA-MOGU SVE STO HOCU)
resavam probleme koji su me i naterali da pusim
nisam vezana za mesto gde se nalazi pepeljara
sex je mnogo bolji!
osecam se mocno i sposobno
ponosna sam na sebe!!!
...
ima ih jos milion ali sam prestala da ih zapisujem...
napravila sam i spisak kriticnih momenata u toku dana, situacije kada mi se pusi,pa sam pored napisala alternativno resenje za paljenje cigarete.Svrstala sam ih u nekoliko grupa: nikotinske(jutanja kad mi se trazi nikotin),besmislene(kada se upali crveno svetlo na semaforu) socialne (u kaficu,drugarica na kafi) NAGRADNE (nakon obavljenog posla,sexa itd)nervozne i iz dosade. Alternativne radnje su meni bile: lakiranje noktiju,pustanje muzike, slanje porukica,dorucak,u kaficu sam posmatrala nekog nepusaca i onda imitirala sve pokrete te osobe kada nisam znala sta cu s rukama,nosila tegljivu narukvicu da imam cime da se igram dok sedim, nosila sam olovku i blokce i zapisivala kako mi je kriza ali ce proci i najvaznije od svegaDALA SAM ONOM UNUTRASNJEM GLASICU KOJI MI JE GOVORIO'MA ZAPALI JEDNU,STA IMA VEZE' -IME OSOBE KOJU MRZIM. Kad mi se javi taj glas vidim sliku te osobe u mislima i kazem:"jes ti ces da mi kazes...."
Raspisala sam se. Evo toliko pa ti vidi. Razmisli sta sve dobijas. Zamisljaj sebe kao nepusaca. Probaj ponovo da ostavis. Nadam se da sam ti pomogla bar malo!!!![]()
Jav, citaj SVE sto je Pipi napisala.
Sve je veoma korisno.
I ni slucajno ne posustaj![]()
Naravno, ni mi ponavljaci nismo za bacanje!Evo ja ponavljac gazim do punih 5 meseci za koji dan. Ne mogu da verujem, kao da sam juce ostavila!
![]()
ja još brojim sitno,ali sve mi manje pada na pamet![]()
Evo moje novo iskustvo, da podelim s vama.
Dve godine i dva meseca nisam pushila. I onda se neshto bash potresem, umor, bes itd. i ja zapalim JEDNU. Par nedelja kasnije DRUGU. Pa trechu,chetvrtu i tako... sve oni chuveni izgovori- samo josh ovu, od sutra prestajem i tako dalje.
Elem, onda sam kupila prvu paklu. Onu malu od deset. Par dana kasnije veliku. Pa nek' ide zizvot!
I dragi moji, tako mesec dana.
A pushila sam stravichno nekad, tri do cetri kutije ponekad, pa jedva sam ostavila i to uz pomoch Zibana, ugojila se kao prase i josh skidam tu kilazzu a da ne pricham o mukama dok mi se telo nije naviklo na to da nema nikotina.
I sve ja znam kako je to uzzasno biti pushach, iskusila na sopstvenoj kozzi...
Ovo je bilo chetvrti put da ostavljam duvan u zzivotu, i uvek pokleknem na istu foru posle godinu dana ili evo ovog puta posle dve godine.
I onda sam povukla "ruchnu".
Zakljuchila sam sledeche: Jednom pushach -uvek pushach. Nema opushtanja ako hochemo da budemo pushachi koji ne pushe. Borba traje konstantno. Samo su "odmori" izmedju "napada" sve duzzi vremenom.
Treba uvek biti na oprezu, jer psihichka zavisnost se lako ponovo pojavi, dovoljno su neke "kritichne" situacije.
Shta sam uradila?
E pa ovako: odmah sam uzela tri slobodna dana zaredom s posla. Odmah sam otishla u apoteku i kupila novu kutiju Zibana. Sklonila sve upaljache i pepeljare koji su se enormnom brzinom ponovo pojavili u kuchi. Kupila chaj i pila umesto kafe. Svako veche pila po jednu tabletu Persena da smirim napetost koja se pojavila istim intenzitetom kao u jeku pushachkih dana. Strogo vodim rachuna da ne budem umorna, gladna,zzedna ili u drushtvu osoba koje mi ne prijaju.
I evo josh jedna pobeda!
Deset dana ne pushim i laknulo mi je. Uplashila sam se strashno da chu opet u pushachki pakao.
I mnogo je lakshe sada nego kada sam prestajala pre dve godine...nema kriza.
Od sada chu biti konstantno na oprezu i uvek imati tablu zibana u kuchi i beleshke koje sam vodila kada sam se odvikavala od teshkog pushenja.
Sve je u glavi,posle tri dana nikotina vise u organizmu nema.Nema nikotinske zavisnosti,ali ima zavisnosti na navike.Mi smo robovi navika pa tako i navika na duvan.
Prosto je zanimljivo da covek razmislja o jednoj smrdljivoj i djavoljoj travki punoj katrana koja ga evidentno truje, a on je tesko baca.Cist idiotizam.Kad razmislis,stvarno treba da budes budala da bi pusio.A pusis.Hebga,budale se ne seju nego same nicu.![]()
e moja pipi,pa tvoji postovi su najjači ovdje...od kako čitam forum ti padaš 4 puta...pa Beti...harmoni i Vendika,Code se drže....ti ssi mi nepušački uzor..N.EMOJ TO DA MI RADIŠ!!!!
Lamar,drugarice u nevolji,jesi li i ti padala?
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa non-stop razmisljam da otrcim do prodavnice i kupim jednu paklicu.... onda sebi kazem E NECES!!!! Znam da bih se kajala kad bih povukla samo jedan dim!!! Ljudiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ludim!!!! Cak testiram sebe i sa ovim Nicorettama... odlazem da ih zvacem!!! *** ovo uopste nije lako lao sto sam mislila da ce biti...(
2-3 puta sam pokusavala, ali na ovaj nacin: "Pokusacu da ostavim".
Ali to je bilo neozbiljno. To je bilo samo onako mlako "pokusacu".
To sam ja pokusavala samo da probam kako to uopste izgleda, posto mi je zivot bio NEZAMISLIV bez ove navike. Ne toliko bez nikotina koliko bez navike. Ali to je stvarno bilo neozbiljno.
E, ali onda kada sam odlucila... tu je bio kraj.
Pisala sam nekoliko postova o tome pre jedno pola godine.
Ali mislim da su Pipijevi postovi od kada ja pratim temu najkorisniji. Ona se bas dobro namucila, ali i dobro proucila citav problem i sagledala ga sa svih strana.
Jeste padala, ali je uspela, a to je ipak navaznije.
A najbolje je naravno kad je iz prve, jer sta nam znaci sistem kreni-stani. Samo mucimo iste muke vise puta.
I mogu ti reci samo to da mi je sada zivot NEZAMISLIV sa cigaretama
A ti budi pametna pa prodji kroz ovo sr.nje samo jednom. Vec si i onako pregurala jedan dobar deo. Samo nastavi tako, i za par nedelja ipsaljujemo ovde vatromet za tvojih punih mesec dana. Pa onda redom. Mesec po mesec. I onda pola godine, pa godina.
Evo ovako ce da izgleda varomet![]()
Ovo ti samo pokazujemo da vidis kako izgleda, jos nije jubilej![]()
A mesc dana je kada?
e moja pipi,pa tvoji postovi su najjači ovdje...od kako čitam forum ti padaš 4 puta...pa Beti...harmoni i Vendika,Code se drže....ti ssi mi nepušački uzor..N.EMOJ TO DA MI RADIŠ!!!!
Lamar,drugarice u nevolji,jesi li i ti padala?
MJESEC DANA JE 16.MART
Eto nekoliko razloga za slavlje ovde na forumu. I to veoma lepih, rodjendan i jubilej kada se neko resio malog djavolka!![]()
Jav, padali smo svi, ili bar vecina, ali sto neko rece najbitnije ne odustajati. A ti imas veliku sansu da uspes iz prve i nemoj da toprokockas. Citaj postove, kao sto to radis i vidis da "pali" taj sistem. Naravno da ti se neciji postovi dopadaju i pomazu vise a neki manje. Uglavnom bitno je da sama uvidis sta ti najvise odgovara i kako najmanje dozivljavas krizu.
NIje lako, ali kakav je to osecaj pobede na kraju!!!!
Videces sama necu da ti pricam
![]()