Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
O što me zeza prijava na forum, pa to ti je... Administratori, gde ste :)

Ljudi, samo da vam kažem da ne bih imala obraza zbog vas da zapalim cigaretu. Toliko ste divni i srdačni i nesebični, nemam prave reči da objasnim koliko mi značite.

Ja već treći dan imam krizu u smislu da sam luda od nerviranja i da mi pada na pamet cigareta. Ali čudno je to... Razmišljam, e sad bih zapalila, pa nek ide sve... A onda "mrtva-ladna" dva sata sedim pored pušača i razmišljam koliko se truje... A ja ne...

Dakle, moj mozak je ODLUČIO da ja više NE PUŠIM. Ostala je glupa navika i pomisao da bi me cigareta smirila. A ona bi me samo u ambis gurnula, znam.

Zato... NE DAM SE. U ponoć će biti tačno dve nedelje :)
A ovo je itekako građenje karaktera i volje.
I izvojevajući ovu bitku, sutra ću s pravom moći da kažem: Ja mogu sve !!!

Ljubim vas sve do neba!!! Hvala vam puno!

Pogledaj tu smo :bye:
Cim ti okom a mi skokom :)
Cak ni ne spavamo zbog tebe :D
Pa kako bi onda imala srca da zapalis :think:
Zar ne? :lol:
Dve nedelje je ozbiljna cifra. A kad doguras do meseca :zurka:

PS Ja se sve vreme salim, ali se nadam da sam ozbiljna podrska :think:

Poslednja izmena:
Ćao!!!
evo još malo pa dve nedeljice.Stvarno mi nije tako strašno. Za razliku od svih dosadašnjih faza odvikavanja,ovaj put nekako osećam da sam jača od te blentave zavisnosti.Samo da tako i ostane... :worth:

Jedino me danas malo iznervirao rođak,koji je propušio istog dana nakon izlaska iz bolnice.Prekjuče je izašao,a oporavlja se posle teških zdravstvenih komplikacija , izazvanih pre svega dugogodišnjim lošim životnim navikama i drastičnim padom imuniteta.Okidač je bio neki od ovih zimskih viruščića,a došlo je dotle da su lekari, pre dve nedelje,prognozirali da ima 10% šanse da se izvuče iz krize.Rekli su,između svega ostalog, da ne sme ni da pomisli na cigarete...I puši...

Etiologija mojih komplikacija sa plućima je duga i zadnja kap koja je prelila čašu da ovaj put presečem, jeste upravo sve ovo što se dogodilo njemu. Sve ovo vreme me ubijala griža savesti,a svaki novi dan je imao svoje ,,od sutra ću...,, Pre dve nedelje, nisam mogla,a da s pravom ne pomislim,, ovako ću i ja proći,, :sad2:

I tako, pričamo danas preko telefona,a on kaže da su mu rekli da sam opet ostavila cigarete ,,zbog njega,, i:,, Ma, opet ćeš ti propušiti.Evo,sigurno.Hoćeš da se kladimo? Ma,šta ti je,...kao da je sve to od cigara,...,,
I to mi je neka podrška, bzv ...

Ovog puta nema nazad.
Secam se kako je bilo tesko proslog puta.
A secas se naravno i ti.
Hajde da ovog puta proslavimo pobedu :)

Tako je narode, Kvinceza, Step i ostali. Nije nama tesko da boravimo ovde sa vama, samo se javljajte i sto rece Lamar, nema nazad.:klap: Mi smo tu za vas u svako doba dana, noci...Ma ako treba necemo spavati zbog vas. E sada cik zapalite! :evil: Ha ha ha poljubac za sve vas i idemo dalje. I nemorate da brojite minute od kada niste zapalile, ne opterecujte se. :klap::cmok2:

Auuu, sinoć sam bacila cigarete, sakrila pepeljare, ceo dan glancala kuću, posvađala se sa svima oko sebe....i opet fijasko! Otrčala do prvog kioska, i opet zapalila. Ne vredi. :( Ovo mi je bio Bog zna koji traljavi pokušaj, i svaki put je sive teže. :roll: A planiram da se toga otarasim, brat bratu, dvaest i kusur godina. Odvikavam se od kada sam počela da pušim, i ne mogu da se pomirim sa činjenicom da ću pušiti zauvek. :rumenko::( Baš je teško! :confused:

Auuu, sinoć sam bacila cigarete, sakrila pepeljare, ceo dan glancala kuću, posvađala se sa svima oko sebe....i opet fijasko! Otrčala do prvog kioska, i opet zapalila. Ne vredi. :( Ovo mi je bio Bog zna koji traljavi pokušaj, i svaki put je sive teže. :roll: A planiram da se toga otarasim, brat bratu, dvaest i kusur godina. Odvikavam se od kada sam počela da pušim, i ne mogu da se pomirim sa činjenicom da ću pušiti zauvek. :rumenko::( Baš je teško! :confused:

Mozda da razmislis da pocnes sa nekim pomagalom? Ima svakakvih iskustava po forumu, mozes da procitas pa da resis. Ja sam koristila Nikotonske zvake-nikorete i meni su pomogle. Ima misljenja i za i protiv, ali moje iskustvo je pozitivno. Kad te uhvati ona kriza da trcis u trafiku-spasi te zvaka.

Tacno je da nije lako, ali nije ni nemoguce. Ima nas samo na ovom forumu koliko hoces. Nas koji smo ostavili ovo cudo. Citaj malo ovu temu. Ja sam ostavila cigarete pre 4 godine, tada nisam ni znala za ovu temu, ali mnogi kazu da im pomaze.

Osim toga na temi ces se informistai o knjizi Alana... neznamkakobese, nekim farmaceutskim pomagalima, pomoci strucnjaka, hipnozi....
Sve su ovo koristili ljudi koji su se resili ove navike.
Nekome naravno nista nije bilo potebno osim cvrste odluke.
Tebi ipak mozda treba.I meni je trebalo. :bye:
Najbitnije je da ne odustanes.

I da kazes sebi: Pa necu valjda jos 20 godina da mislim kako trebam da ostavim.

Ne misli da ne mozes da ostavi, to je najgora moguca solucija. Vecina nas ovde je sa dugogodisnjim pusackim stazom, pa eto izborili smo se nekako. Poslusaj Lamar, citaj ovu temu, da ti ne bih ja ili ostali prepricavali nasa iskustva od pocetka. U ostalom ako bude i to potrebno nema problema. :cool:
Bdw ja sam bila pusac sa stazom od 18 godina skoro dve kutije dnevno a evo danas je 4 meseca kako sam se resila tog zla. :klap: Pisi, citaj temu redovno i nema da brines, ostalo dolazi samo po sebi! :cmok2:

Ne misli da ne mozes da ostavi, to je najgora moguca solucija. Vecina nas ovde je sa dugogodisnjim pusackim stazom, pa eto izborili smo se nekako. Poslusaj Lamar, citaj ovu temu, da ti ne bih ja ili ostali prepricavali nasa iskustva od pocetka. U ostalom ako bude i to potrebno nema problema. :cool:
Bdw ja sam bila pusac sa stazom od 18 godina skoro dve kutije dnevno a evo danas je 4 meseca kako sam se resila tog zla. :klap: Pisi, citaj temu redovno i nema da brines, ostalo dolazi samo po sebi! :cmok2:

Vendi, ja se svaki put iznenadim, 4 meseca!
Kad pre!!!! Divno :cmok2:

Ps. Ja sam bila pusac 23 godine, 1.5-2 kutije dnevno :thumbdown:

Da Lamar, i ja ne mogu da verujem da je vec puna cetiri meseca bez glupe navike! :bye: Ali idemo dalje... Ne mislim vise kao do skoro koliko je proslo, ali taj datum ima i mimo ostavljanja cigarete poseban znacaj za mene, p ase iz tog razloga uvek setim.
Braca Banacanin, nemoj ako tako razmisljas nikada neces ostaviti cigarete, a mislim da ti to i ne zelis! Izvini, bez ikakve ljutnje, zasto si ti i dalje na ovoj temi? :confused:

Kakvo "crno" dosadni...?
Pa ovaj forum me inspirisao, ovaj forum me i drži na ovoj lepšoj, čistijoj i mirišljavoj strani :)

Samo ne znam da li je ovo čika Marfi koji mi se ruga ili sam preosetljiva pa mi sve izgleda krupno i veliko, ali takve mi se gluposti izdešavaše ovih dana. Ma to mi onaj, čije ime neću da spomenem, iskušava volju.
E ne dam se :p Idi na nekog drugog.

Ljubim vas !!!

Dragi svi, slucajno sam primetila vas forum i vidim da se svi žešće mučite oko ostavljanja cigareta. Sve to isto sam ja prolazila, i 100% vas razumem tako mi je sad uzasno krivo kad vidim da neko sve ovo prolazi na najtezi moguci nacin i gubi uzasno vreme i energiju. A jos kad posle nekoliko meseci patnje jos i propusi, e onda verujem da se covek ubije u pojam i izgubi volju za sve.

Batalite sve te nacine, metode, NE VREDI.
Verovatno ste vec svi culi za poznati nacin EASY WAY, knjigu "Easy way to stop smoking", autor Allen Carr. TO JE TO.
Kad sam prvi put citala knjigu na mene nije delovala. I mislila sam: Ok je sve to, pametno zvuci, ali treba se nakaniti pa poceti odvikavanje.

Tek posle tih god i po, slucajno pocnem da citam neke interesantne odlomke knjige i vidim da sam sve bila zaboravila, i sto je najgore uopste nisam bila shvatila poentu. Negde na nekom stranom forumu sam procitala: "Ko nije prestao da pusi nakon procitane knjige ili odgledanog videa, onda sigurno nesto nije dobro razumeo". E, tako je kod svih nas, treba nam jos to malo, da nam ono pravo KVRCNE u glavi, posle cega nema sanse da se vracamo na duvan vise ikada.

U knjizi je objasnjeno zasto pusimo, objasnjena je nasa zavisnost od nikotina, tacnije objasnjena je NIKOTINSKA ZAMKA, PODMUKLOST duvanske industrije. Zato brzo svi knjigu u ruke, svi koji pokusavaju da se odviknju, pa i oni koji ne puse godinama a ponekad pomisle da bi voleli da zapale, nebitno, svi, i oni koji su citali, a misle da im nije pomoglo, svi sem onih koji su razumeli poentu Easy way'a.

Imate knjigu bespaltno na netu na vise mesta. Mada vam preporucujem jednosatni video koji ide uz knjigu, njega da prvo pogledate (trazite DVD Rip)

Ja sam skinula s ove adrese:
http:// rapidserbia.com/viewtopic.php?f=16&t=127328&hilit=allen+carr

Znaci Rapid Serbia, i na toj stranici imate post od:
od Zoran037 » Sub Nov 27, 2010 5:08 pm

Allen Carr's Easy Way To Stop Smoking Dvdrip + prevod + knjiga
sve na jednom mestu.

Verovatno imate jos negde, ali ja sam ovde nasla.

Ne bih volela da se neko uvredi tipa: sta ova sad meni 'soli pamet' i sl. Kad shvatite poentu knjige, bicete jako jakoo srecni. E da, sto je najvaznije, kad to shvatite NEMA KRIZE uopste.

Nema krize. Samo ponekad vas neke situacija podsete na cigaretu, ali vise sebi ne dozvoljavate nesto tako besmisleno i jednostavno ne pada vam napamet da zapalite. Nema mucenja.

Zelim vam puno srece, sve najbolje! I zapamtite: citajte dok god ne postanete sigurni da je to to. Oseticete kada vise ne budete imali zelju da ikad vise zapalite. Zato bolje prvo na video. Imate sat vremena da odvojite.
Pozzz......

Moraću odrediti datum koji ću slaviti kao datum ostavljanja cigareta... znam ja da je prošlo više od godinu dana, ali nikako da se sjetim kada sam ih tačno ostavila... ako obilježavam toliko različitih datuma, zašto ne bih i taj meni važan...

Nego, ja sam se navikla da sam nepušač, pa me ljudi više i ne hvale... ranije bi baš pozitivno reagovali kada čuju da sam ostavila, ali su do sada svi dragi ljudi navikli na to, pa se više i ne pominje... a ja volim kada me hvale: )
Ali je dečkonja prije par dana rekao kako mu je baš drago što sam ostavila... a meni puno srce, kao da sam dijete neko malo: ) :heart:

Samo naprijed, bivši pušači, dan po dan, i ne primijetite koliko ste mnogo postigli! :ok:

Imeni se slicna stvar dogadja. Sada posle tri meseca niko sto ti kazes iz moje blize okoline i ne primecuje da ne pusim. Do skoro su me nudili cigaretama u drustvu zaboravljajuci da sam ostavila a sada to niko i ne pominje. Ali sve jedno, meni je jako drago da je i tako.:D Pozdrav svima i culi smo knjigu, pominjana je na ovoj temi. U svakom slucaju hvala u moje i u ime bivsih pusaca na trudu, verovatno nisi citala temu od pocetka. Pozdrav svima i idemo dalje, svi mirisljavi.:klap:

Imeni se slicna stvar dogadja. Sada posle tri meseca niko sto ti kazes iz moje blize okoline i ne primecuje da ne pusim. Do skoro su me nudili cigaretama u drustvu zaboravljajuci da sam ostavila a sada to niko i ne pominje. Ali sve jedno, meni je jako drago da je i tako.:D Pozdrav svima i culi smo knjigu, pominjana je na ovoj temi. U svakom slucaju hvala u moje i u ime bivsih pusaca na trudu, verovatno nisi citala temu od pocetka. Pozdrav svima i idemo dalje, svi mirisljavi.:klap:

A mi?!!!
Stalno te hvalimo i dajemo za primer :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back