Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Svaka cast za svaku godinu i za svaki dan.
Jer dan po dan... i godina!

Bravo za Vendiku i Lilijen : ), i sve ostale :super:

Hvala Lamar na cestitkama! Tebi i Pipi i mnogima koji ovde provode vreme pomazuci svezim nepusacima zaista treba aplaudirati. Veliki ste ljudi!!! Pozdrav za sve i ja se priblizavam jubileju od 2 meseca, tacnije 9.decembra je tacno dva meseca kako sam "cista"! Bravo ja!!! ( pa moram malo sama da se hvalim ). Zelim vam svima koji ste ovde da samo brojimo zajedno nepusacke dane, mi smo stvarno pobednici!

Danas je tachno godinu dana kako sam odluchila da prestanem za Novu Godinu da pushim i pochela pripreme da to ostvarim....:vatromet:
I danas vishe nego ikad slavim tu odluku, ne bih mogla ni da podnesem ponizzenja da pushim ispred zgrade ili krijuchi se, niti je to navika koju je lako finansirati........

Jako sam ponosna na sve nas koji smo uspeli ali i na one koji se sad tek bore (njima je najtezze trenutno) kao i na one koji se premishljaju...svako ko je zavirio na ovu temu a pushach je, ima u sebi seme odluke da prestane i samim tim velike shanse da uspe........

Niko nas ne mozze naterati da pushimo sem nas samih.

Prva godinica ove godine :mrgreen:
Sabrala sam se: sveukupno 6 godina nisam pushila u toku svog pushachkog stazza pokushavajuchi da ostavim zauvek. Pa fino se zapravo nakupilo, da zanemarim sad to da sam tih 6 godina "sekla" pushenjem. Ne treba nikad odustati, zaista. I kada se ponovo (nedajbozze) propushi, treba ponovo prestati, nikad ne treba rechi:"Ja sam promashen sluchaj, ne mogu da prestanem." i dichi ruke od slobode.

Danas je tachno godinu dana kako sam odluchila da prestanem za Novu Godinu da pushim i pochela pripreme da to ostvarim....:vatromet:
I danas vishe nego ikad slavim tu odluku, ne bih mogla ni da podnesem ponizzenja da pushim ispred zgrade ili krijuchi se, niti je to navika koju je lako finansirati........

Jako sam ponosna na sve nas koji smo uspeli ali i na one koji se sad tek bore (njima je najtezze trenutno) kao i na one koji se premishljaju...svako ko je zavirio na ovu temu a pushach je, ima u sebi seme odluke da prestane i samim tim velike shanse da uspe........

Niko nas ne mozze naterati da pushimo sem nas samih.

Cestitam Pipi !!! :D

:vatromet:
:klap: :zurka:

Pridružujem se čestitkama I želim Da Pipi obeleži i 7 godina nepušačkog staža, kao što ću ja za koji dan.:)
Dodala bih još nešto što će, nadam se, pomoći svima koji su nedavno "ostavili" cigarete.
Nije ni meni bilo ni malo lako. Čak naprotiv! Najteže mi je bilo prvih 6 meseci. Sećam se, jedno veče smo imali društvo (bilo je to oko 3 meseca posle poslednje cigarete). Bilo je raznih paklica na stolu i izazov je bio veliki. Ali rekla sam sebi "nemoj, proći će te". Tako je i bilo. Drugi put sam imala "krizu" posle 6 meseci. Malo je falilo da posegnem za tom ružnom navikom. Suprug mi nije dozvolio i došlo je do prepirke. Kao, što sad on meni brani! A on je samo rekao "kad si mogla da izdržiš 6 meseci, šteta je sada da ponovo počneš". Bio je u pravu i ja posle toga više nikad nisam poželela da zapalim.
Inače, pre toga prestajala sam nekoliko puta. Bilo je tu pauze od 2 meseca pa 3, čak i 7. I onda dođete u situaciju kada ste nešto nervozni ili iskrsne neki problem i hajde da povučem samo jedan dim. Ili samo jednu cigaretu. Sutradan ćete dve, pa tri...Prvo ćete se "grebati" za cigarete a zatim ćete kradom ponovo kupiti i tako opet počinje. Začarani krug.
Znači, NEMA JEDNOG DIMA NITI JEDNE CIGARETE...
Samo da dodam još i ovo: ako je jedna moja prijateljica, koja na žalost nije više među nama, boreći se protiv najopakije bolesti izdržala dijetu po Brojsu, dakle nije jela 42 dana!!!...onda može svako sebi da kaže: ja sam jači, ja to mogu, ja to hoću...
Pozdrav svima i držim svima tvige u borbi protiv ove "ružne navike"...

Meni je juče bilo četiri nedelje. Častila sam se kafom i uspela da je popijem bez neke velike frke. Inače sam morala da prekinem da pijem i kafu jer mi je ona jedan od glavnih okidača bila za cigaretu. Znači sve je bolje i bolje, mada se povremeno javi vrlo snažna želja d zapalim. Uspela sam da savladam sve sem jednom pre par dana... kao u nekom transu zapalila sam cigaretu i kad sam povukla dva dima ugasila sam je sa osećajem krivice. Nadam se da je to kraj mog pušenja.

Надам се да нећу покварити непушачку атсмоферу. Ово од Нове године не пали увек. Колико само људи обећа нешто да ће да уради од 31. децембра, па не уради. Одаберите датум који вам нешто значи, датум вољене особе, свог рођендана или било чега другог. Престаните да пушите не само због вас самих него и због вољених, или да и њима дате пример. На крају, урадите то јер ћете бити срећнији и новчаник ће вам бити значајно пунији.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back