Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo i mene opet...;)
Danas je 13. dan i za sada je ok.Nemam krize i prestao sam sa pusenjem odjednom bez ikakvih sredstava i sl.Cak ni ovu knigu koju toliko spominjete nisam video,mozda je nekad ako stignem procitam videcu.
Uglavnom zelim da kazem da nikakva dodatna sredtva nisu potrebna,samo cvrst volja i to je to.
Sinoc sam imao malu frku,bio kod prijatelja na slavi,pa znate kako to vec ide,dosta klope pa posle hladno pivo,pa je bilo malo povuci-potegni,ali nisam je zapalio...:whistling:
Jos jednom hvala svim forumasima na podrsci,ne znam za ostale,ali meni dosta znaci kad mogu da podelim ove trenutke sa ostalima...
Bravo Branislave za 13.dan. Kako je prosao 13. tako ce proci i 113. Veruj u sebe i vidis da nije tesko. Izdrzao si i slavu bez cigarete, ti si zaista ozbiljan!!!

i da ne bude da samo nesto kao pametujemo evo i razonode koja svojom muzikom i jako dobrim tekstom moze da se koriti na ovoj temi :D

MOZEMO BEZ CIGARETA I TO DOKAZUJEMO ... POZDRAV ZA SVE :pivce:

Jao krompirko, pa ne samo da je pouchan tekst vech je to i naaaaaaajbolji bend svih vremena i svih prostora ikada, takorechi intergalaksijalno vanvremenski neprevazidjeni.
(Moja mala komshinica, tj tada je bila mala, je ovaj naslov chitala kao: "spremanje ribljeg gulasha zahteva visoku kontracepciju :mrgreen:)

Iwane91, hajde poslušaj tetku koja je najveći deo života robovala cigareti i reši se toga što pre. Nek ti ja budem uzor jer sam posle 37 godina pušenja konačno slobodna.
Ne pušim 17 dana i postajem sve slobodnija I SLOBODNIJA.
Uzgred od parica za cigareta sam kupila srebrnu ogrlicu. Ostavljaću ja i dalje svaki dan iznos koji sam davala za cigareta, al trebalo mi je da se odmah častim da materijalizujem na neki način svoju slobodu. I osećaj je zaista sjajan.
Neću ni da pominjem dobrobit koju imam vezano za zdravlje. Dišem sve dublje, nadam se da će se taj osećaj još pojačavati.
Hvala svima na podršci uz vas mi je sve ovo lakše izgurati. Nadam se da je najgore iza mene, da će svaka sledeća kriza (ako je bude) biti lakša

Iwane91, hajde poslušaj tetku koja je najveći deo života robovala cigareti i reši se toga što pre. Nek ti ja budem uzor jer sam posle 37 godina pušenja konačno slobodna.
Ne pušim 17 dana i postajem sve slobodnija I SLOBODNIJA.
Uzgred od parica za cigareta sam kupila srebrnu ogrlicu. Ostavljaću ja i dalje svaki dan iznos koji sam davala za cigareta, al trebalo mi je da se odmah častim da materijalizujem na neki način svoju slobodu. I osećaj je zaista sjajan.
Neću ni da pominjem dobrobit koju imam vezano za zdravlje. Dišem sve dublje, nadam se da će se taj osećaj još pojačavati.
Hvala svima na podršci uz vas mi je sve ovo lakše izgurati. Nadam se da je najgore iza mene, da će svaka sledeća kriza (ako je bude) biti lakša

Jao, kako mi je drago. Ti si toliko prijatno iznenadjenje na ovoj temi da je to neverovatno!
Neka si se castila. Uostalom, uz taj ten koji ces sada imati, ide upravo tako neka lepa ogrlica :) .

Iwan91, ma baci to dok je vreme, a ne da cekas kao mi 10, 20, 30 godina!!!!

Ljudi moji dragi, meni se bliži godina dana nepušačkog staža!
I baš se ponosim sobom:D
Bilo je toliko momenata kada mi se činilo da ne postoji ništa lakše nego ostaviti, pa onda onih ružnih momenata u kojima je cigareta jedino šta želiš, pa nervoza... i ono najljepše, velika sreća što nisi podlegao nikotinu i ponos:D

Sve je došlo na svoje mjesto... kao puzzle, jedno po jedno parčence slagalice i nakon nekog dužeg perioda vidiš šta si postigao!
Jedan veliki poljupčić za sve drage nepušače :cmok:

Bilo je toliko momenata kada mi se činilo da ne postoji ništa lakše nego ostaviti, pa onda onih ružnih momenata u kojima je cigareta jedino šta želiš, pa nervoza... i ono najljepše, velika sreća što nisi podlegao nikotinu i ponos:D

Sve je došlo na svoje mjesto... kao puzzle, jedno po jedno parčence slagalice i nakon nekog dužeg perioda vidiš šta si postigao!

Jeijeijej!
Bravo Pil, čestitam ti od srca!
Veliki je to jubilej i izuzetno veliki podvig, pobediti sebe i ostati dosledan u tome :D.

Svaka čast!
:zag:

Pa to je sjajno, znaci odbrojavamo :klap:
:zurka:

:cmok2:

Bravoooo :vatromet:

respect :klap:

Pre dvadesetak dana sam zaglavio neki grip.
Temperatura, grlo......Sama pomisao da zapalim mi je bila odvratna(inace imam 43 godine i pusac sam bez prekida od svoje 16-te godine).
I evo i danas, posle dvadeset dana i dalje mi je odvratno da zapalim(da ne lazem imao sam dve tri krize, tipa da pomislim da zapalim, ali mi to samo na tren prodje kroz glavu i ja pomislim da kad sam ovoliko izdrzao, ima da ne zapalim ni tada.Da napomenem da nikada za sve godine nisam pokusavao da ostavim, cak ni kada sam dobio opstruktivni bronhitis od pusenja, nego sam samo smanjio na jednu paklicu dnevno).
Sve manje i manje i pomisljam, i prilicno lako guram napred.Imam utisam da zasigurno necu nikad vise zapaliti....
Ono sto me nervira, i zbog cega pisem ovde je sto svih ovih dana stravicno kasljem, izbacujem slajm, mnogo gore nego u vreme kada sam pusio......
Zato hocu vas da pitam, kakva su vasa iskustva po tom pitanju, jer je ovaj kasalj postao skoro neizdrziv(da mi nije caja od zalfije koja cini mi se kao anestetik deluje na moje grlo, ja bi kako se kaze crk`o od kaslja)...

Lamar, draga, znala sam ja kad sam se javljala da sam "slučaj", "pacijent" i sve tako naj, najgore po pitanju cigareta, ni sama nisam bila uverena da ću izdržati. Sad mi jako prija kad čujem da sam neverovatno uspešna i daje mi dodatni motiv da guram dalje dan po dan. Nije da nema kriza, al su sve slabije, prevazilazim ih i naravno volim da svratim ovde da upijem dodatnu motivaciju. Hvala vam svima
Pil, radujem se zbog tebe i zaista želim da u neko vreme i ja pošaljem ovakvu poruku na ovaj forum

Poslednja izmena:
Temperatura, grlo......Sama pomisao da zapalim mi je bila odvratna(inace imam 43 godine i pusac sam bez prekida od svoje 16-te godine).
I evo i danas, posle dvadeset dana i dalje mi je odvratno da zapalim(da ne lazem imao sam dve tri krize, tipa da pomislim da zapalim, ali mi to samo na tren prodje kroz glavu i ja pomislim da kad sam ovoliko izdrzao, ima da ne zapalim ni tada.Da napomenem da nikada za sve godine nisam pokusavao da ostavim, cak ni kada sam dobio opstruktivni bronhitis od pusenja, nego sam samo smanjio na jednu paklicu dnevno).
Sve manje i manje i pomisljam, i prilicno lako guram napred.Imam utisam da zasigurno necu nikad vise zapaliti....
Ono sto me nervira, i zbog cega pisem ovde je sto svih ovih dana stravicno kasljem, izbacujem slajm, mnogo gore nego u vreme kada sam pusio......
Zato hocu vas da pitam, kakva su vasa iskustva po tom pitanju, jer je ovaj kasalj postao skoro neizdrziv(da mi nije caja od zalfije koja cini mi se kao anestetik deluje na moje grlo, ja bi kako se kaze crk`o od kaslja)...[/QUOTE

Kao prvo: SVAKA CAST na 20-ak dana!!!

Što se tiče kašljanja to je prilično individualno. Ja uopšte nisam kašljala a ne pušim više od 8 meseci. Ja se brinem što ništa nisam iskašljala a pušila sam 12 godina, a moj drugar je dušu iskašljavao puna dva meseca. I kako sad to:think:

Zato hocu vas da pitam, kakva su vasa iskustva po tom pitanju, jer je ovaj kasalj postao skoro neizdrziv(da mi nije caja od zalfije koja cini mi se kao anestetik deluje na moje grlo, ja bi kako se kaze crk`o od kaslja)...

Verovatno kasljes malo zbog prestanka pusenja, a vise zbog posledica prehlade. Obicno bude tako kad je u kombinaciji.

Ja inace ne pusim godinu dana, kasljem redovno kad ustanem, i iskasljavam neke braon tackice.
Predpostavljam da je to katran iz pluca. Koliko ce trajati ne znam, da je bas prijatno, nije, ali ne bunim se. ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back