Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne fizicki. To je proslo. Psiha je cudo. Taman mislim da me proslo i da nije strasno, onda me par dana lupa nezadovoljstvo ili neka cudna tuga prozeta opsesijom ka pusenju. Ali dobro i to je proslo, i idemo dalje.

Znam o cemu pricas.Fizicki nije nista,navikla sam bez njih.Psihicki mi fali onaj osecaj''jos ovu da ispusim i uradicu to''ili''evo da zavrsim i zapalicu jednu''
Kako vi za rad?Meni se cini da sam brze obavljala stvari,tj sa vecim entuzijazmom ....
Nekako sam se ulenjila..ili je to samo moj osecaj.
Mada iskreno,sve drugo je lepse kad si nepusac:D

Znam o cemu pricas.Fizicki nije nista,navikla sam bez njih.Psihicki mi fali onaj osecaj''jos ovu da ispusim i uradicu to''ili''evo da zavrsim i zapalicu jednu''
Kako vi za rad?Meni se cini da sam brze obavljala stvari,tj sa vecim entuzijazmom ....
Nekako sam se ulenjila..ili je to samo moj osecaj.
Mada iskreno,sve drugo je lepse kad si nepusac:D

Ja bas obrnuto...kad se setim koliko puta je pusenje bilo izgovor jer me mrzi da radim nesto...radim malo pa sednem da zapalim, pa jos jednu...i tako.

Kakav gubitak vremena.:roll:

Ti i dalje pusenje vidis kao nagradu, cim ti fali taj osecaj...a to ne valja. Ne zali za njima, nece ti to nista dobro doneti...samo psihicku krizu i veliku slabu tacku zbog koje lako mozes da pokleknes.

Ne fizicki. To je proslo. Psiha je cudo. Taman mislim da me proslo i da nije strasno, onda me par dana lupa nezadovoljstvo ili neka cudna tuga prozeta opsesijom ka pusenju. Ali dobro i to je proslo, i idemo dalje.

you20go20girl.gif

juce bilo 8 meseci :mrgreen:
nemam zelju ni krizu,al primetila sam da svako vece(i to samo uvece,valjda po toj nekoj navici od ranije) kada krenem sa psom napolje,proleti mi kroz glavu kako treba da uzmem pljugu da je popusim napolju,kad vec idem napolje(posto se ne pusi u kuci nego na terasi,pa kao...) :lol:
i stalno isto
dok sam bila trudna nisam imala tu misao,valjda zato sto sam razmisljala samo o hrani pa sam napolje obicno nosila neke vocke,da imam da zvackam :lol:

Cao narode, bas mi je drago sto sam naisla na ovaj forum.
Pusim skoro 7 godina, a imam 30 god. Nikad nisam sebe mogla da prihvatim u svetlu pusaca, niti bih ikad poverovala da mi je neko nekad rekao da cu biti pusac. ALI Pocela sam na faxu takoreci svesno, pre toga sam se nalivala kafama, indijskim cajevima itd.. fax mi je bio jako stresan. Zadnje dve godine mi nisu stresne, mogu da postignem sve sto se trazi od mene, bez nerviranja i brige uglavnom. Zivim sredjenijim zivotom, nekih losih navika sam se resila, pa sam htela konacno da se resim i ove nagore. Zamara me onaj veciti osecaj mucnine u zeludcu, smrad svuda oko mene koji pravim ja sama, stalno prozracivanje prostorija zimi i smrzavanje zbog toga, kao i niz mnogih drugih, vama pusacima dobro poznatih, negativnih posledica pusenja. Osecam da mi cigarete uzimaju energiju, iako se hranim prilicno zdravo, a uz sve to dosta sam izgubila na kilazi od kad pusim.
Pre oko godinu dana sam pocela s prvim odvikavanjima, i prolazila otprilike slicno kao vecina vas. Mogla sam da izdrzim do 4 dana bez cigarete, a onda bi ta JEDNA ponistila sve sto sam do tada postigla. Citala sam dosta po forumima o iskustvima odvikavanja, pa na osnovu svega toga i svog licnog iskustva zaljucila sam da jednostavno treba skupiti snage i PRESECI TO VEC JEDNOM. Krize moraju postojati, ali I TO CE PROCI. Shvatila sam da nekog pravog uzivanja u cigaretama nema, oni koji ne puse njima su cigarete odvratne, samo onaj ko je zavisan uziva u cigaretama i to iz jednog jedinog razloga: jer je ZAVISAN. Znaci mi uzivamo u zavisnosti koju smo sebi sami stvorili. Tu zavisnost samo treba preseci, inace odvikavanju zaista nema kraja.
Dan za danom, jos jedna kutija, jos jedna cigareta, to je samo ZAMKA koju nam postavlja zavisnost. Dok sam se odvikavala osecala sam se mnogo zadovoljnijom sobom, neverovatno!
Jedino mi je bilo tesko stvoriti nove navike, nesto sto bi mi zamenilo nagradu posle posla, bilo kakvog napora rada, nagradu u vidu cigarete. Jela sam raznovrsnu hranu, ali nista mi nije moglo nadoknaditi to zadovoljstvo. Pa, logicno jer sam zavisna. Sad sam odlucila da to jednostavno pregrmim, dani ionako prolaze, nekad i mesec prodje, dva, tri.. a vidis da nisi radio ni uradio nista posebno. Pa mogu valjda jedan mesec da zrtvujem za svoje zdravlje, ne idem na streljanje. Kazem mesec, jer verujem da je to dovoljno da se zavisnot prebrodi. Ja danas po ne znam koji put krecem da se odvikavam, ali odlucila sam ovaj put da uspem. Bacicu ostatak cigareta u WC skoljku, kao da je to neka steta, za ovih 7 godina racunala sam da sam popusila oko 3000 kutija.
Zelim svima srecu koji se odvikavaju. Zapamtite, i to ce proci. Ta GLAD za cigaretama. A onda cete ziveti kao ljudi, a ne kao robovi. Nismo se rodili kao pusaci, znaci da to coveku i nije potrebno. Nema tu par cigarata dnevno. PUSAC JE UVEK GLADAN za jos jednom cigaretom.

Javicu kako mi ide. Cim razmisljate o odvikavanju vec ste nesto uradili. Cim pokusavate, jos vise ste uradili. Jednom cete se potpuno odviknuti. Samo bolje je za vas da to bude sto pre. Puno vas pozdravljam.

p.s. Nije nada u tome da dobre stvari prodju, nego one lose.

Nadam se da ce to sto potpuno svesno i sa puno razuma ulazis u ovaj period, doprineti tvom definitivnom uspehu.
Sve si vec sama rekla. Na ovo se nema sta dodati. Samo to, da je uspeh MOGUC. Dokaz smo i ja (3,5 godine bez cigareta) i mnogi drugi koji su ostavili. Svi poznajemo barem po nekoliko ljudi koji su uspeli na ovaj ili onaj nacin da se rese napasti.

PS. Nada je u trajanju, ali bez cigareta.
:bye:

Zeleni chaj i voda, eventualno Oligovit i postigla si to sa manje para i sigurnije.

e, ja taj zeleni lochem i ovako...+ kefir (da budem sigurna da tju zivjet bar 200 god...)
te ehinacea kapi...
inace, jucer ostavila cigarete...zauvijek
smijesno je to; vec danas se osjecam ko da nikad u zivotu
zapalila nisam...
neam nikakve... krize (dapace, cini mi se da je to jos jedan...mit...);
ne nedostaju mi cigare, jedem manje nego inace (al sam svejedno
napravila...prilagodjen plan ishrane...kao ajde...)
...sama sebi bolje mirishem, vlastita kuca mi bolje mirishe...
i tako.... : ))))))))))

e, ja taj zeleni lochem i ovako...+ kefir (da budem sigurna da tju zivjet bar 200 god...)
te ehinacea kapi...
inace, jucer ostavila cigarete...zauvijek
smijesno je to; vec danas se osjecam ko da nikad u zivotu
zapalila nisam...
neam nikakve... krize (dapace, cini mi se da je to jos jedan...mit...);
ne nedostaju mi cigare, jedem manje nego inace (al sam svejedno
napravila...prilagodjen plan ishrane...kao ajde...)
...sama sebi bolje mirishem, vlastita kuca mi bolje mirishe...
i tako.... : ))))))))))

:klap: E nemash pojma kako mi je drago
sad chesh biti vrag i po!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back