Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala vam drugari:heart:
Divni ste,puno mi znacite,sve mi je mnogo lakse kad citam vasu podrsku.
Hvala Bogu pa sam na odmoru,ne znam kako bih radila-sve mi nekako ispada iz ruku,tremor je jos tu,nikako fine radnje lepo da odradim.
A nervozna sam kao pas....ne smem da sedam za volan....odoh da se istusiram hladnom vodom
Meni ovo bas tesko pada:dash: i prodala bih se sada za jedan dim ali necu!
Ima da izdrzim pa makar umrla!
Bravo malenaaa!:klap:

3 dan bez cigara.
Nervozna kao pas:rtfm:,svratila majka kod mene i kaze''uzmi zapali zeno,bljujes vatru i sipas otrov oko sebe!''.Bila pola sata i otisla:(
Sve sto uradim i kazem ima neki sarkazam i samo nesto kritikujem:dash:
Svi primetili,nesnosna sam.
Sta cu kad sam ih volela,tek sad vidim da ja u stvari volim sve sto nikotin nosi sa sobom,i omamljenost,i taj neki podsticaj za akcijom,pa i samu proceduru pusenja.
Znam koliko su stetne,imam spisak uz sebe,redovno ga citam i deginitivno-ne odustajem.
p.s.sto se kriza tice, nije mi lakse iako je treci dan:rtfm:
bice valjda kasnije lakse...

3 dan bez cigara.
Nervozna kao pas:rtfm:,svratila majka kod mene i kaze''uzmi zapali zeno,bljujes vatru i sipas otrov oko sebe!''.Bila pola sata i otisla:(
Sta cu kad sam ih volela,tek sad vidim da ja u stvari volim sve sto nikotin nosi sa sobom,i omamljenost,i taj neki podsticaj za akcijom,pa i samu proceduru pusenja.
Znam koliko su stetne,imam spisak uz sebe,redovno ga citam i deginitivno-ne odustajem.
tri dana je jos uvek kratak period, ali danas ce ti sigurno biti bolje nego juce:) Ako danas preguras prolazi ona najnajnajgora faza :aha:

To sto si nervozna je vise nego normalno, ali izdrzace ovi tvoji (izdrzali su i nasi);)
Drago mi je sto kazes da definitvino ne odustajes i uzasno sam ponosna na tebe zbog toga :D

Tu smo za tebe stalno, pisi uvek kad osetis potrebu :zag:

3 dan bez cigara.

ne odustaj
proci ce
ja sam se nedelju dana svadjala sa svima

Nacin br. I

Pre tri godine sam pusila 1,5 kutiju cigareta dnevno (Ili mozda vise?!).
Onda smo moja sestra, ja i nasa zajednicka drugarica pocele (sve tri istog dana) da pijemo tablete Ziban. Posle dve nedelje smo sve tri prestale da pusimo (razlika je bila mozda dan-dva). Ni dan danas ni jedna od nas tri vise nikada nije zapalila, i skoro da nam to nikada i ne pada na pamet.
Bilo je mnooooooogo lakse nego sto sam i pretpostavila. Savetujem svakome (ko to zaista ozbiljno resi) da pokusa na ovaj nacin ako drugi nacini nisu uspeli.
Inace je potrebno popiti 2 kutije (mi smo sve tri tako i ucinile).
E sada. Lek je tada kostao 4 200,00 din. Bilo ga je u svakoj bolje snabdevenoj apoteci.
Tada je (bio je februar) trajala akcija
Saveza Srbije za borbu protiv pusenja
Skerliceva 24 (ili 34 nisam sigurna), Beograd
tel, 2456-652
zvati 10:00-12:00.
Akcija je podrazumevala da jednu kutiju kupite, ponesete je sa sve fiskalnim racunom, i drugu kutiju dobijete od njih besplatno. Mi smo sve tri tako i ucinile.
I evo vec tri godine:
-ne smrdimo na cigarete
-smanjile smo mogucnost raznih oboljenja
-zubi su nam beli
-ten nam je mnooooogoooo sveziji
-glas nam nije kao iz horor filmova
-kuca nam mirise
-reeeeetko peremo zavese
-odeca nam ne smrdi na duvanski dim
-imamo vise para :)
-.......
Neuporedivo je, verujte nam.

Nacin br. II

U Sava Centru se organizuju grupne seanse hipnoze.
Moja drugarica i njen muz su pre godinu dana na ovaj nacin ostavili cigarete. Samo da napomenem da je ona zavrsila sociologiju i da nije neki fijuk koji veruje u svasta.
Ona sama kaze da ta seansa deluje potpuno bez veze. Da je sama sebi delovala smesno i naivno. Ali eto uspelo je.
Ko zeli da proba na ovaj nacin postoji sajt
www.hipnozarausch.com
tel, 063 18 89 837
Tretman je kostao 7 500,00 din. Nije mala stvar, ali eto ko hoce moze da proba.

Nacin br. III

Resite i ostavite!!!!!!!!

Zelim vam svima puno srece.
I vama koji ste u toku ostavljanja, i onima koji to tek nameravaju.

Nacin br. I

Pre tri godine sam pusila 1,5 kutiju cigareta dnevno (Ili mozda vise?!).
Onda smo moja sestra, ja i nasa zajednicka drugarica pocele (sve tri istog dana) da pijemo tablete Ziban. Posle dve nedelje smo sve tri prestale da pusimo (razlika je bila mozda dan-dva). Ni dan danas ni jedna od nas tri vise nikada nije zapalila, i skoro da nam to nikada i ne pada na pamet.
Bilo je mnooooooogo lakse nego sto sam i pretpostavila. Savetujem svakome (ko to zaista ozbiljno resi) da pokusa na ovaj nacin ako drugi nacini nisu uspeli.
Inace je potrebno popiti 2 kutije (mi smo sve tri tako i ucinile).
E sada. Lek je tada kostao 4 200,00 din. Bilo ga je u svakoj bolje snabdevenoj apoteci.
Tada je (bio je februar) trajala akcija
Saveza Srbije za borbu protiv pusenja
Skerliceva 24 (ili 34 nisam sigurna), Beograd
tel, 2456-652
zvati 10:00-12:00.
Akcija je podrazumevala da jednu kutiju kupite, ponesete je sa sve fiskalnim racunom, i drugu kutiju dobijete od njih besplatno. Mi smo sve tri tako i ucinile.
I evo vec tri godine:
-ne smrdimo na cigarete
-smanjile smo mogucnost raznih oboljenja
-zubi su nam beli
-ten nam je mnooooogoooo sveziji
-glas nam nije kao iz horor filmova
-kuca nam mirise
-reeeeetko peremo zavese
-odeca nam ne smrdi na duvanski dim
-imamo vise para :)
-.......
Neuporedivo je, verujte nam.

Nacin br. II

U Sava Centru se organizuju grupne seanse hipnoze.
Moja drugarica i njen muz su pre godinu dana na ovaj nacin ostavili cigarete. Samo da napomenem da je ona zavrsila sociologiju i da nije neki fijuk koji veruje u svasta.
Ona sama kaze da ta seansa deluje potpuno bez veze. Da je sama sebi delovala smesno i naivno. Ali eto uspelo je.
Ko zeli da proba na ovaj nacin postoji sajt
www.hipnozarausch.com
tel, 063 18 89 837
Tretman je kostao 7 500,00 din. Nije mala stvar, ali eto ko hoce moze da proba.

Nacin br. III

Resite i ostavite!!!!!!!!

Zelim vam svima puno srece.
I vama koji ste u toku ostavljanja, i onima koji to tek nameravaju.

Ma svi mi to znamo,ima raznih metoda(tablete,flasteri,hipnoza,knjige...)sve ja to znam vec godinama.
Ma sve je to lepo,ali me malo nervira kako ljudi pisu tipa''pusio sam 25 god,odlucio i ostavio cigare.Sve je bilo ok,nikad vise nisam zapalio''???
Meni je to neshvatljivo.Imam ja cvrstu volju,ali ko kaze da je lako-laze,bas laze.
Ne znam koliko ste vi pusili,ali meni nikotin nedostaje,toliko nedostaje da ga sanjam nocu.Sanjala sam sinoc kako sedim a ispred mene velika gomila duvana(obicni,isitnjeni duvan!) i ja kao imam masu papirica,savijam cigare i natenane pusim jednu po jednu(!!))
Pitam se da nisam skrenula psihicki:dash:
Evo 4 dan je tu,malo je lakse,ali meni i dalje nedostaje moja cigara:dash::dash:
Jedva cekam dan kad cu se probuditi a da mi ona ne padne na pamet:(

Definitivno bih pozvala sve sadasnje PUSACE,koji dolaze i citaju ovaj forum,prate redovno,odlucuju da ostave ali nikako da to i urade!
Ostavljanje cigara(pricam posebno o strastvenim pusacima)nije lako i nimalo jednostavno.Testiramo pre svega svoju licnost,svoj karakter i cvrstinu.
Sigurna sam da ako ovo preguram,ako uspem da na ponudjenu cigaru(zapaljeni mirisljavi slim)kazem''Ne,hvala, ne pusim'',ja sam najveci pobednik.
Najteze je pobediti sebe i svoje porive,svoju negativnu stranu.
Koliko se mucim ovih par dana,i sada vdim da su drugi ljudi i teskoce koje zivot namece-mala stvar u odnosu na pobedu nad sobom!
Smiriti sebe,dovesti duh u razumno stanje i ne slusati telo koje vapi za otrovom.
Pozdrav za sve nepusace:cmok:

Ma svi mi to znamo,ima raznih metoda(tablete,flasteri,hipnoza,knjige...)sve ja to znam vec godinama.
Ma sve je to lepo,ali me malo nervira kako ljudi pisu tipa''pusio sam 25 god,odlucio i ostavio cigare.Sve je bilo ok,nikad vise nisam zapalio''???
Meni je to neshvatljivo.Imam ja cvrstu volju,ali ko kaze da je lako-laze,bas laze.
Ne znam koliko ste vi pusili,ali meni nikotin nedostaje,toliko nedostaje da ga sanjam nocu.Sanjala sam sinoc kako sedim a ispred mene velika gomila duvana(obicni,isitnjeni duvan!) i ja kao imam masu papirica,savijam cigare i natenane pusim jednu po jednu(!!))
Pitam se da nisam skrenula psihicki:dash:
Evo 4 dan je tu,malo je lakse,ali meni i dalje nedostaje moja cigara:dash::dash:
Jedva cekam dan kad cu se probuditi a da mi ona ne padne na pamet:(

Da, ja sam pusila oko 20 godina. I pokusavala sam da ostavim cigarete vise puta. Pomocu zvaka, pomocu flastera i pomocu nicega. I samo mi je jednom uspelo na jedan dan da ne popusim ni jednu cigaretu (ili sam i tada povukla koji dim ali sam sebe lagala da nisam?). Ludela sam od zelje da vise ne pusim, i potrebe da "zapalim makar samo sad, makar jos jednu, makar jedan dim, ma ne mora biti ni moja omiljena, daj-sta das....".

Onda se u mojoj nablizoj porodici pojavila "ona" bolest na "onom" mestu i to ocigledno i nedvosmisleno bas od cigareta. I..... Ups..... Sta sada??????? Nema vise hocu-necu. A i dalje ne mogu da ostavim, mislim samo na to kako je lepo zapaliti, povuci onaj prvi jutarnji dim.... ma nema veceg uzivanja....

Tada saznam za Ziban i za neke ljude koji su pomocu njega ostavili cigarete. Pocnem tada vrlo ozbiljno da razmisljam i pricam o tome. I tako malo po malo posle jedno 6-8 meseci premisljanja (znaci nije bilo preko noci), i dogovora sa sestrom i drugaricom mi se sve tri odlucimo na taj korak. Sve dalje sam opisala u malopredjasnjem postu.

Znaci nije bilo lako. Niti moze biti. Ali je u mom slucaju samo na ovaj nacin uspelo. I to bas uspelo. Veruj mi da sam bila bas strastveni pusac. Mnogi su govorili da kada vide mene kako ja "slatko pusim" (bez gresnih misli molim :)), moraju i oni da zapale.
Inace sam propusila sa 19 godina. Samoinicijativno. Niko me nije naveo na taj grozni porok. Sama sam kriva.

Ja sve ovo pisem da bih pomogla onima koji kao ja pokusavaju "na suvo' a ne uspeva im. Mada je tako najbolje, i znam nekoliko njih koji su tako uspeli.
Veruj mi da bi mi bilo veoma drago da i ti budes jedna od njih. I hoces. Ako stvarno ne pusis 4 dana na dobrom si putu.
Ako mi dozvolis samo bih ti rekla jos nesto. Veoma je vazno da taj ritual zamenis necim drugim. Bilo cime. Smisli nesto.
Ja recimo pijenje kafe dozivljavam kao taj, samo moj trenutak u kome uzivam. Uvek pijem kafu u ono vreme kada mi je bila neophodna cigareta: ujutru, posle rucka i pred spavanje. Bez obzira sto su mi nekada kafa i cigarete bili neodvojivi. Eto sada pijem kafu i samo mi veoma, veoma retko padaju na pamet cigarete. Zaista mi je kafa "to" zadovoljstvo.

Eto.Razumem ja tebe sto si ljuta na sve koji su ostavili i sada o tome pricaju sa lakocim. Ali videces, tako ces i ti jednog dana. Drzim ti pesnice i verujem u tebe. I za par meseci cemo zajedno da pijemo kaficu bez cigareta. :kafa:
Veliki pozdrav i veeeeeeelika podrska od mene.

Poslednja izmena:
Definitivno bih pozvala sve sadasnje PUSACE,koji dolaze i citaju ovaj forum,prate redovno,odlucuju da ostave ali nikako da to i urade!
Ostavljanje cigara(pricam posebno o strastvenim pusacima)nije lako i nimalo jednostavno.Testiramo pre svega svoju licnost,svoj karakter i cvrstinu.

Ja ocigledno nisam bila nikakav karakter, ali sam cilj postigla. Bolje i ovako nego nikako. Jeste, bilo je pomocu farmaceutske industrije, ali bolje da zarade oni nego duvanska industrija. :) Oni su, barem po definiciji, humana grana industrije.

Poslednja izmena:
Ja ocigledno nisam bila nikakav karakter, ali sam cilj postigla. Bolje i ovako nego nikako. Jeste bilo je pomocu farmaceutske industrije, ali bolje da zarade oni nego duvanska industrija. :) Oni su, barem po definiciji, humana grana industrije.

:mrgreen:
kako sam ja na suvo sve prosla- nije ni to toliko tesko, sa fizickom aktivnost... sto se kljukati ...
ali, ako vam je pomoglo :ok:

krajem osamdesetih sam ostavljala cigarete na suvo bez problema, posle toga u vishe navrata isto uspeshno, ali je onda doshla situacija da ne mogu na suvo. Em sam pushila vishe, em je stazz bio duzzi, em su cigarete dobile neke dodatke koji pojachavaju zavisnost...mene je Zyban spasao.

I mozzda zvuchi kao reklama, ali da budem iskrena, ja smatram da Zyban i treba reklamirati. Zato shto zaista pomazze. Ko istraje na suvo, odlichno, josh bolje, ko vidi da ne mozze, nek se ne ustruchava da koristi svu pomoch koja je na raspolaganju. Od foruma do tableta.
Razmishljanja da je Zyban jak lek stoje, mada sam daljim razmishljanjem doshla do ovog zakljuchka: popichu kutiju-dve Zybana u zzivotu i bichu nepushach. Ili, ostanem pushach do kraja zzivota? VAga nedvosmisleno pretezze u korist Zybana.
Sa tabexom nemam lichna iskustva, ali evo chitam ovde na forumu da pomazze.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back