Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ljudi pomagajte...
pre 4 sata sam bacila tek kupljenu paklu cigareta.Kupila je,popusila jednu i celu kutiju bacila.
Odlucila sam da prestanem.Vec duze se kanim ali sada je volja jaka.
Ali vec kriziram...a tek je 4 sata proslo.
Nekako drhtim...ruke mi se tresu..
Prvi dan je najteze mislim...sutra ce vec biti lakse
NE ODUSTAJEM:dash:

Dodrodosla!!! Ja kao papagaj ali od srca preporucujem Tabex ko nema zdravstvenih problema. Nije jak, jeftin je i DELUJE!!! Nema nikotinske krize.

Stijim ja jutros na stanici i nema busa sto godina i vidim devojku kako pali cigaru i krecem da otvaram torbu da i ja zapalim i onda se setim - JA NE PUSIM. Ma uopste nemam potrebu nego ta glupa navika. U svakom slucaju slatko sam se nasmejala kada sam se setila da ne pusim. Uf bas je zlo ta cigara. Moramo stalno da ih budemo svesni da se ne predjemo pa da zapalimo. Kao kada sam u pocetku stalno sanjala da palim pa se trgnem sva istraumirana - aaaa nisam valjda zapalila i onda shvatim da je to samo san. Uf!!!

malenaaaa, da li je ta pakla cigareta vec u kontejneru? Ako nije, odmah je nosi VAN KUCE.
Pisi uvek kada osetis potrebu :)
Tu smo za tebe :heart:

Jesam,odmah sam je bacila u kontejner.
Ali tesko je ljudi,evo ceo dan ne pusim i kriziram...
Malo sam prilegla predvece(jer sva drhtim)i sanjam kako palim cigaru i tako uzivam...uvlacim dim i prelepo mi je.Kad sam se probudila...:dash:nigdee cigare nema.Samo sto nisam zaplakala.:(
Tresem se sva,pijem nanin caj ceo dan ali ne odustajem...

p.s jeli se neko jos ovako tresao,kao da imam tremor,ruke mi se tresu,ne mogu fine radnje da obavljam,kao da mi misici poigravaju.Licim na paraplegicara(ili meni deluje da se sva tresem...)

A naša snagu tek otkrivamo kada se suočimo sa svojim slabostima. Nervoza, tuga i napetost samo pokazuju koliko smo zavisni, a prođu, kao što sve prolazi...

E u pravu si...tek sad vidim koliki sam ja bila zavisnik.po 1-2 pakle dnevno...grr
a sad mi je bas bas lose.Ne mogu da spavam,zalepila sam flaster na vratu,celi dan pijem nanu a ubila bih sada za jedan samo jedan dim.:besna:
Tresem se kao pruti nervozna do bola.
Odoh da setam sada,kad padnem od umora-zaspacu.
Hvala svima

Povremeno prenosim detetu priche sa ove teme...saslusha, ponekad i prokomentarishe...mozzda, mozzda odluchi da ponovo pokusha...tema je pomogla mnogima, kako bi bilo dobro da utiche i na nju saznanje koliko nas ima i da svi imaju iste tegobe zbog prestanka koje prestanu za zapochne nov, lepshi i bolji zzivot...
Kako me čitanje tebe puni nekom pozitivnom energijom,ne u vezi pušenja,jer hvala bogu,ne pušim,već generalno:):):):cmok:

za mene je i let avionom deo uživanja pa tamo ne daju da se puše cigarete

e ja sam zaebo :confused:
posle 16 dana sam ukakio celu stvar :dash:

kako da se vraaaatim....

Nemoj da se opterecujes sto si poklekao! Ja sam pravo da ti kazem nebrojeno puta pokusavala da ostavim, i mislim da je tek sada ono pravo, ali resila sam u glavi, odnosno rascistila sama sa sobom. Dok ne budes poceo tako da razmisljas, i zalis za cigaretom tesko. Ne odustaj, budi ovde sa nama i bice super. Veruj u sebe!!!:super:

Ovo je sesti ili sedmi mjesec kako ne pusim, ne znam tacno, posto ne mogu da se sjetim kada sam tacno ostavula cigarete.
Mucile su me i krize na pocetku i strah da ne propusim opet... taj strah i dalje traje.
Medjutim, danas se desilo nesto sto nije ni jednom u ovom poslednjem i konacnom bloku ostavljanja cigareta. To je zaljenje sto ne pusim.

Vozila sam se busom, klima radi, neka odvratna sentimentalna muzika sa radija... savrsena atmosfera da se mastari... i u sred mojih najsmjelijih mastarija, ugedam covjeka kako vuce poslednji dim cigarete i baca je u neku baricu. Taj trenutak, njegova faca dok onako sa uzivanjem uzima dusu onoj cigareti... osjetila sam da je to bilo bas ono sto je nedostajalo toj mojoj predstavi... i pproslo mi je kroz glavu koliko sam samo na gubitku, cega se ja odricem, kakvih radosti pod stare dane.

Bas mi je bilo lose.
Ne smijem dozvoliti da opet pocnem zaliti.
Malo se tjesim time sto je kompletna situacija bila vjestacka...prenuo me je iz nekog dremeza.

Prosli put sam iz tog razloga propusila. vi nemate predstavu kakve su se meni tada sumanute ideje javljale. Nikada nisam pusila duvan. I bas kada sam ostavila, meni se javi neopisiva zelja da ja motam cigare. Sramota me je kada pomislim o cemu sam dalje ja razmisljala, i, bas zato cu i da pisem. Zamisljam ja sebe kako sam kupila onu kutijicu, masinicu sto mota cigare, jos pusim sa mustiklom. O gospode boze. I zbog te zelje da ja motam te glupe cigare, ja sam dozvolila sebi da na onoj svadbi zapalim samo dim. Znala sam ja sta znanci zapaliti dim. Gdje je dim, tu je i citava paklica.
Tada kada sam propusila mojoj sreci nije bilo kraja... konacno sam slobodna, nicega se ne odricem, konacno mogu da pusim sa svojom mustiklom.

Ja tu mustiklu nikada nisam nabavila, niti sam zavila ni jednu jedinu cigaru.

Kakva je to samoobmana.
Zato me je ovo danas uplasilo. Samo sto sam ja sada odlucna. To je jedina razlika od proslog puta.

Ovih dana su mi se deshavale neke stvari i neki razgovori koji su se vrteli oko manipulacije potroshachima u demokratskom drushtvu. Da vas ne davim pojedinostima, sushtina je ova: hipnotisani smo. Ako mislite da sam prolupala, da je neka teorija zavere :D nije josh dotle doshlo.
Pogledajte reklame analitichno. Ubacuje nam se veshtachki ideja o "potrebi" o "reshenju" (nepostojecheg ili nebitnog) problema, slika nas "slobodnih", "mladih" "srechnih" a sve to uz neki proizvod.
A jedan od najprodavanijih proizvoda je cigareta. To shto je javno reklamiranje cigareta zabranjeno, ne znachi da se ne reklamira...mnogo perfidnijim nachinima....
Marketing je prouchio ljudsku psihologiju i u stanju su da nas avedu da ochajnichki zzelimo gluposti.
Ne dajte se. Imajte svoje mishljenje, budite mentalno jachi od onih koji se bogate nashim bogaljenjem.

Evo i mene..udjoh u drugi dan bez cigare....
Prvo sto sam pomislila kad sam ustala,bilo je''sad cu lepo kaficu da stavim i ispalim jednu'''a cigara nigde....
Manje se tresem,zedna sam non-stop,i polako se navikavam''da ih nema:(''
Nekako sam tuzna...sve mi je depresivno.Citam da nikotin izaziva lucenje hormona srece,pa su zato pusaci sretni kad divane.
Sta cu ja bez moje srece ..:dash:
Ali ne odustajem pa makar umrla...

Ne odustaj malena nikako! Meni je danas 7-mi dan prosao i doslo mi je da zapalim ili nekoga da istucem! Ha ha ha! A moj muz dosao sa posla i purnja li purnja i pije kafu a ja gledam. E onda sam rekla sebi"necu za inat!" Popustila sam do sada nekoliko puta, poslednji put nisam pusila mesec i po dana i propusim ponovo. Pa nisam ja valjda bez karaktera???
Idemo dalje ovde smo zajedno. E kada bi ovde moglo da se cetuje non-stop pa kad god je nekome frka da dodje i da se isprica sa nekim. Uvek bi neko bio tu! Cujemo se drugari i idemo dalje bez cigareta!!!

Prvo sto sam pomislila kad sam ustala,bilo je''sad cu lepo kaficu da stavim i ispalim jednu'''a cigara nigde....
Nekako sam tuzna...sve mi je depresivno.Citam da nikotin izaziva lucenje hormona srece,pa su zato pusaci sretni kad divane.

Bravo Malena! :klap: One down-što bi rekli...Sutra će biti još lakše!
Drži se

Ne odustaj malena nikako! Meni je danas 7-mi dan prosao i doslo mi je da zapalim ili nekoga da istucem! Ha ha ha! A moj muz dosao sa posla i purnja li purnja i pije kafu a ja gledam. E onda sam rekla sebi"necu za inat!" Popustila sam do sada nekoliko puta, poslednji put nisam pusila mesec i po dana i propusim ponovo. Pa nisam ja valjda bez karaktera???
Idemo dalje ovde smo zajedno. E kada bi ovde moglo da se cetuje non-stop pa kad god je nekome frka da dodje i da se isprica sa nekim. Uvek bi neko bio tu! Cujemo se drugari i idemo dalje bez cigareta!!!

Svaka časta Vendi za odlučnost! Ja sam primetila da mi je 8.dan nekako najopuštenije prošao, no ne treba se naravno opušutati, jer se brzo možemo zeznuti i vratiti...

Idemo dalje, ko što kažeš;)

Ja odoh u planine, da šetam i dišem ko čovek, pa me nema 2 nedelje, ali kad se vratim nadam se da ću izvestiti kako je prošlo već 3 nedelje kako ne pušim:manikir:

Ne dajte se drugari:zag:

Hvala vam drugari:heart:
Divni ste,puno mi znacite,sve mi je mnogo lakse kad citam vasu podrsku.
Hvala Bogu pa sam na odmoru,ne znam kako bih radila-sve mi nekako ispada iz ruku,tremor je jos tu,nikako fine radnje lepo da odradim.
A nervozna sam kao pas....ne smem da sedam za volan....odoh da se istusiram hladnom vodom
Meni ovo bas tesko pada:dash: i prodala bih se sada za jedan dim ali necu!
Ima da izdrzim pa makar umrla!

:
Hvala Bogu pa sam na odmoru,ne znam kako bih radila-sve mi nekako ispada iz ruku,tremor je jos tu,nikako fine radnje lepo da odradim.
A nervozna sam kao pas....ne smem da sedam za volan....odoh da se istusiram hladnom vodom

Pokusaj da skrenes misli na nesto drugo kada ti pone kriza. Jedi ljute bombone, voce, peri zube svaki cas, vezbaj... sve samo ne cigareta! Pomisli samo da svaki dim koji uveces u svoja puca moze da bude opasan. Znas i sama da se nisi rodila sa ciaretom, tu naviku si sama stvorila i sama je se i resi. Kao sto sam ranije citala ovde na forumu evo ti tog istog saveta koji je i kod mene palio. Kada ti dodje da zapalis, a ti se seti da ti to govori osoba koju ti privatno ne gotivis ili grubo receno uopste ne volis. Naravno da ces uraditi suprotno od onog na sta te ta osoba nagovara. Pokusaj nije tesko.:D

Izdrzi jos malo da ti taj otrov izadje iz organizma pa ce ti biti mnogo lakse.Nikotinska kriza traje samo nekih nedelju dana. Jos malo!!!

meni je 14.dan
veruj svaki dan je sve lakse
ja sam prvih dana puno plakala i
dalje osecam tugu ali lakse je
pijem tabex mislim da pomaze
cini mi se da mi ne fale cigarete toliko koliko ritual(samo jos ovo da uradim pa da zapalim,
samo da zapalim pa da krenem .....
inace jako sam bila dekoncentrisana prvih dana

pozzzz svima

samo jos ovo da uradim pa da zapalim,

Ja sam ovo reshila coca-colom i i kompjuterom. Poshto sam kao prava zavisnchka lichnost provodila i previshe vremena pred ekranom pushechi, sad je stvar postavljena ovako: Samo ovo da zavrshim, pa mogu da odigram jednu igricu, pogledam shta ima na forumu, chastim se chashom cole...
Naravno, svako mozze nachi svoju zamenu za ritual koji che posluzziti kao "nagrada"
Nije loshe ni praviti spiskove obaveza, pa onda zadovoljstvo dodje od ponosa zbog obavljenih zadataka dok precrtavamo stavke koje su obavljene u pauzi.
Inache, papir i olovka su novopechenom nepushahu najbolji prijatelji. Olovka se drzzi u ruci onako simpatichno :D a papir trpi sve nashe muke...Vendika, ovo je posebno za tebe, ako nema nikog na forumu, istresi na papir! :zag:

meni je 14.dan
veruj svaki dan je sve lakse
ja sam prvih dana puno plakala i
dalje osecam tugu ali lakse je
pijem tabex mislim da pomaze
cini mi se da mi ne fale cigarete toliko koliko ritual(samo jos ovo da uradim pa da zapalim,

Pa to mi najvise nedostaje...ta akcija koju mi donosi cigara''kad zavrsim ovu,idem tu...''
ili''kad zavrsim ovaj posao jednu cu da popusim..'' a toga vise nema:dash:
Ceo dan sam prespavala..tj lezala u krevetu max depresivna.Tako mi nedostaju,mozak me zeza,izmisljam hiljadu razloga u sebi zasto one i nisu toliko lose:dash:ali ne vracam se na njih pa makar umrla.
Isplanirala sam za veceras izlazak sa ''nepusacima'',da ne padnem i iskusenje:sad2:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back