bokaruki
Iskusan
- Poruka
- 5.167
Ja samo u prolazu da čestitam svim novim članovima Kutka na dosadašnjem uspehu i izdržite i dalje, mnogo je lep osećaj kad pobediš samog sebe....

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pita mene jedna devojka pre neki dan...pa zar ti ne nedostaqju cigarete? A ja joj kazzem, ne, super mi bez njih...a ona che "Pa kako je to uopshte moguche?"
To je valjda ono shto ljude kochi da pokushaju da ostave...misle da je nemoguche...
Izvinjavam se pusacima, ali moram da kazem... vas nepusaci dozivljavaju kao smrdljive pokretne piksle!!! To je stvar higijene, obzira i respekta prema sebi i drugima na kraju krajeva. Plus u cigarete stavljaju svakakva sranja koja izazivaju zavisnost. Zar cete to da radite sebi?![]()
lepo je sto si nepusac, svaka cast
Svi pusaci znaju kako ih nepusaci vide, da stete svom zdravlju i da su zavisni. Oni nisu glupi, nekulturni i neinformisani..... nego su pusaci.
Kometntari kao sto je tvoj ne pomazu....naprotiv, postize se samo kontraefekat. Ako zaista zelis da pomognes , za to postoji drugi nacin od drzanja propovedi.
Koji?Ja hocu da pomognem, ali ne znam kako. Stvarno sam presrecna sto cigarete nisu vise deo naseg zivota. Osim sto vise ne pusi, moj decko sad izgleda mnogo bolje, zdravije; vise ne kasllje, kasljao je puno i kad je prestao da pusi ali su to sredile jabuke i mleko, koza mu vise ne izgleda umorno nego normalno, zdravo i kosa takodje. Moja majka je pusila 28 godina i prestala, i sad kaze da je to najpametnija stvar koju je ikad uradila i kad bi pusaci mogli da osete kako je lepo i prijatno biti nepusac vise nikad ne bi ni pomislili da zapale. Ona se ugojila kad je prestala da pusi ali je radila neke vezbice za razgibavanje, setala malo vise i to se sredilo vrlo brzo. Dakle, dragi pusaci glavu gore, mozete vi to, ne odustajte, samo polako, dan za danom.
Nachini koji pomazzu:
Rednovne pohvale za svaku etapu koja se pregura, za svaku krizu...
Sitne nagrade...kao npr. sad smo ushtedeli novac od cigareta, idemo na ruchak u neki lep restoran (npr)
simbolichni poklonchichi...npr kutijica Orbit pombona uz komentar :Za preguranu krizu danas
pozitivan pristup prestanku pushenja, dakle, hvaljenje pozitivnih efekata a ne ukazivanje na loshe ( npr. ukazati dechku na chinjenicu da je sad bolji u krevetu)
Stalno ponavljati kako si ponosna na njega shto je prestao, kako ti to mnogo znachi, kako to josh nekome mnogo znachi (roditelji itd)
proslavljati npr. mesec dana nepushenja, godinu dana itd
Biti svestan mehanizma koji vracha na pushenje...optuzzbe, napadi, razocharenja itd prave stresne situacije, stresne situacije se "reshavaju" cigaretom...imaju kontra efekat...
Kada znash da pushenje nije stvar "volje" i odluke vech zavisnost nechesh se ljutiti na pushacha zbog toga vech mu pomochi da se izbori sa nikotinom koji vlada njegovim mozgom...(chak i kada prestane postoji opasnost od neuspeha i vrachanja na staru naviku...tu mozze mnogo da pomogne osoba koja razume shta se deshava i koja che umesto kritike pruzziti podrshku)
Samo da prijavim, 11 dana bez cigareta.![]()
Ne mogu da ti napravim listu kakvu zzelish, ali sam chula za podatak da je nikotinska zavisnost mnogo vecha od heroinske...
Otkad trava izaziva zavisnost?